По градинки и поляни пишкат юлски калпазани(тема 142)

• 33 358
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Че те имат ли спирачки? newsm78
Марти я кара, но още не е свикнала съвсем.
И понеже отдавна не съм писала, да се отчета какво ново при нас. Мартина ходи една седмица и два дена на ясла- по 1 час, после по 2. Поплакваще като я оставя и като я вземам. После се разболя нещо, не сериозно, може и зъби да са.
Утре трябва да е на ясла, обаче аз си промених решението и ще я оставя поне до 2,5 год в къщи. Не е заради боледуването, ама ми е жал да я давам.
Някой да знае може ли направо за градина да кандидатствам , на 2,5 като стане, или трябва да е навършила 3?
Бухти, май ще си правим компания  Grinning, други има ли които няма да ходят на ясла от варненчетата?

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 12:46 от tanita66

# 136
Танита, при нас ги вземат под 3 на градина. Особено ако групата няма деца.

# 137
Ммм, ама при нас има май прекалено много, чувам, че е лудница за места. но си струва значи да поразпитам.

# 138
  • Варна
Танче, Боби няма да ходи на ясла, още не е окончателно решението ми, но 99%. За ДГ се кандидаства март, така че на 2.5 г едва ли ще я приемат, но можеш да искаш да е преди да навърши 3г., ако има места е възможно да я приемат по- рано, по принцип новите деца се записват основно септември.

# 139
Малко снимки от красотата на Брюксел от мен, за който не е видял вече във фейса.

Чака ме голямото събиране на багаж, идвам малко и аз на топло, че тук е 16гр  Shocked и дъжд  Rolling Eyes

# 140
Че те имат ли спирачки? newsm78
Имат, над задната гума Simple Smile

За кандидастването не знам, но при нас такова нещо като малко деца в групата няма Confused

Иначе Лили би трябвало догодина септември чак да тръгне Laughing Вили (на Ели) не ходи засега, Алекс (на Мама Иви) също, но за нея не знам дали ще тръгва. Боби (на Инка) сигурно няма да ходи, но евентуално на занималня. Меги (на Киса) не се знае дали ще продължи да ходи. Всъщност за Вики (на КрисИв) не съм сигурна, не ходи май тя. Това е резюмето от чата през последния час Mr. Green
А, Инка ме изпреварила Mr. Green

# 141
Аз съм останала с впечатление, че почти всички ще ходят. Ами супер, ще има с кого да се виждаме значи. Grinning
А нали щяха да откриват някаква частна градина по монтесори, има ли нещо такова? Спомням си, че тук беше коментирано.

# 142
  • София
вчера от скука чета книга за отглеждане на детето. в резюме чета следното:
- вредно е родителите да отвличат вниманието на детето само и само да яде като го залъгват с минаващи птички, правят номера и т.н. тогава мозъка не нарежда на коремчето да отделя достатъчно храносмилателни сокове. това е ядене без апатит и от него на детето му става тежко.
- не бива родителите твърде дълго да хранят детето. трябва до към 2 - 2,5-3г да го научат да се храни само. изпуснат ли този момент, децата им, вече 5-6год, ще сядат на масата и ще очакват някой да им слага лъжицата в устата.

Понеже аз и двете вредности практикувам, решавам да се променя. Слагам сутринта пред яна паницата с каша (от няколко дни само каша яде - по около 150-200г два пъти дневно и това е, нищо  друго не иска). няма тв, няма нищо. казвам й да яде, а тя не иска.
- хайде, вземи сама лъжичката
- не, ти храниш
- хайде яна сама да яде
- яна капе
- нищо
- мама храни
- хайде сама
- не, цапа

и в тоя ред не и не искам, докато не взех лъжицата и не я нахраних. поне тъпкане нямаше и уговорки от моя страна. като каза "не" и спрях. ще я пробвам да видя до кога ще издържи на тази диета.
на обед, разбира се и предложи различни неща, но беше категорична - "искам каша"  ooooh!  и отново не пожела сама да държи лъжицата. опитах да й хвана ръката и да я държим двете, дърпаше се и се сърдеше....  Tired

# 143
Сакси, интересно твърдение е първото. Със Сами на морето се лъгахме/ а той още няма апетит/ с дребни бонбони или дъвки. Слагах ги в една малка кутийка и се лъжехме, че са камъчета. Чак се чудя как се хвана на тази игра. Сякаш вярваше искрено. Броим, вадим , слагаме, докато не ги изяде накрая. Но и аз съм пробутала няколко лъжици супа.
Виж за второто твърдение съм убедена. Момчил като първо дете го хранех старателно. Но той и не прояви желание да се храни сам. Храних го до 4-5 годишна възраст. Сами пък поиска да се храни сам дори твърде рано. Но днес рискувах и го оставих да "яде спагети" сам. Разбира се, почти нищо не хапна, но не го насилвах.
Та , мнениено ми е, че може да опиташ, но детето ще прави това, което иска в крайна сметка.

# 144
tanita66 аз съм готова на момента да отпиша Меги от ясла след следните две случки, обаче баща й се е заинатил и не дава и дума да се каже. Освен това в момента е с уроинфекция и е на АБ (не мога да твърдя със сигурност, че е от яслата). Иначе зле й се отразява ходенето, определено я стресира и в резултат е станала още по-привързана към мен, не признава баща си, което го изнервя и той ми заяви, че аз съм я направила такава неконтактна с моето кърмене и постоянно ходене след нея  #Cussing out
А ти как мислиш да съчетаеш гледането на Марти с работата? Аз както писах септември сигурно ще сме в неплатена, вероятно и декември, имам доста натрупана платена отпуска и това още повече накланя везните към това да си я гледам аз. Бабите имат възможност, но нямат желание да помагат.

Сакси понеже Меги е злояда аз практикувам и двете вредности - пускам й филмче да гледа и я тъпча. Сама може да се храни ако е нещо, което държи с ръка и отхапва, например пица.

# 145
Без първата вредност, я има едно хранене на ден, я не.
Все по-често иска да се храни сама, но аз не й давам. Не ми достига търпение, като я гледам как маже. Трябва да измисля някаква постановка за хранене, след която ще се чисти и пере лесно.

Киса, много неприятно е това. Горките дечица. Аз спрях Катето по различни причини, но и за тези бих направила същото. Дано се спрете на вариант най-добър за детето.

Ние се прибрахме от странстване и сега трябва да й измислям забавления. Толкова свикна с басейн и море, че първото не ни мърда.

# 146
  • София
Kisa, много тъпо ми стана като прочетох случките. След няколко седмици ще давам яна и направо ми се свива душата.

Поуспокоих се, че има и други деца като моето. Направо й се изумявам колко дълго издържа да не яде. Сякаш не е мое това дете, аз на глад не търпя изобщо.  Blush

# 147
Изброените от Сакси неща не съм ги практикувала никога. Лили сама си яде, даже ми е зор да й дам аз нещо, а тя сама не винаги се сеща. Малко яде, но това е, какво да направя. Ако иска повече ще яде повече, насила не виждам смисъл.

# 148
tanita66 аз съм готова на момента да отпиша Меги от ясла след следните две случки, обаче баща й се е заинатил и не дава и дума да се каже. Освен това в момента е с уроинфекция и е на АБ (не мога да твърдя със сигурност, че е от яслата). Иначе зле й се отразява ходенето, определено я стресира и в резултат е станала още по-привързана към мен, не признава баща си, което го изнервя и той ми заяви, че аз съм я направила такава неконтактна с моето кърмене и постоянно ходене след нея  #Cussing out
А ти как мислиш да съчетаеш гледането на Марти с работата? Аз както писах септември сигурно ще сме в неплатена, вероятно и декември, имам доста натрупана платена отпуска и това още повече накланя везните към това да си я гледам аз. Бабите имат възможност, но нямат желание да помагат.

Сакси понеже Меги е злояда аз практикувам и двете вредности - пускам й филмче да гледа и я тъпча. Сама може да се храни ако е нещо, което държи с ръка и отхапва, например пица.
Киса, и според мен това което се е случило е неприемливо. Най лошото е, че лелките въобще не се усещат какво могат да причинят на децата, просто са неграмотни в това отношение, за съжаление.
Аз реших( след консултация със специалист), да я отпиша. Мотивът ми е, че поне до 2,5-3 г се препоръчва децата да се гледат от майката( или друг значим близък), а най добре до 5, но до 2.5-3 яслата не е добра идея. Иначе има опасност да се получи разтройство на привързаността. Вероятно това звучи крайно,но аз смятам да се съобразя.
Иначе съм в отпуск до края на октомври, после баба й ще я гледа малко, пък и аз съм до 3 на работа все пак, докато се наспи на обяд и ще съм се прибрала.
Януари пак ще мога да взема отпуск до края на февруари и евентуално тогава да я дам. Ако нещо се обърка има и вариант неплатен отпуск. Тогава ще работя и по един проект, така че все някой лев ще вземам.

Мартина не я тъпча, най вече защото ме мързи и ми писна да се правя на маймуна. Пък и тя откакто  изкърти скалата за тегло и ръст още на 1.5 г, ми светна, че явно не гладува Mr. Green Сега е задържала кг от тогава- 15 , на ръст дръпна още-96 последно беше, та не се притеснявам.

А днес ми изправи косата- демонстрира ми кълбо напред, като главата и беше на края на леглото. Хванах я във въздуха.

# 149
Оф, много ми е криво като ви чета. Хем вече ми се работи, хем няма какво да я правя Анна ако не отиде на ясла, няма кой друг да я гледа. Мисля си, че е добре да е сред деца, а и малко респект към лелките, защото е станала безобразна. Изобщо не й дреме, че й се караме, дори като я плясня по дупето не й мига окото. Парите не са без значение също. Изобщо ми е едно объркано Rolling Eyes

Иначе да се отчета, че е 92 см и 10,500 кг.

Днес ми се наложи да пътувам без столчета в колата, ей казвам ви, откачих. Няма такова шило. Накрая от немай къде заспа в Пепи, а той през цялото време я галеше, бяха страхотна гледка, пу пу Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт