По градинки и поляни пишкат юлски калпазани(тема 142)

• 33 358
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Танче, кажи къде се покрихте? Все на плаж ли ходите? Обикаляме всеки път алеята с Боби да ви търсим  Crazy, бях се притеснила вече.
Какво значи разтройство на привързаността? Борислав май ще получи такова от прекаленото ми присъствие  Laughing Crazy.
Аз бих го пуснала на ясла, ако имах работа, но в сегашната ситуация ми се вижда безсмислено.

# 151
За софиянки и други желаещи - среща в Борисовата градина - сряда - към 10 часа по сенчестите алеи зад слончето  Simple Smile

Бухти, по снимките, които съм гледала на Лили, не би ми хрумнало, че яде малко. Явно си наваксва с кърмата.

# 152
  • София
....Накрая от немай къде заспа в Пепи, а той през цялото време я галеше, бяха страхотна гледка, пу пу Heart Eyes
  е това е толкова мило  Heart Eyes

# 153
Дуци, сладурковци Simple Smile

Танита, какво е това разсройство?

Николета е приета на ясла от паментната дата 10ти ноември жз. С Мими говорих днес и се надявам да продължи да се грижи за Николета и след това, защото не се виждам сама как ще се оправям. Едно е да се взима болничен за критичните дни от боледуването, друго е със седмици да отсъствам, за да се възстанови и да закрепне Николета.  Peace

Иначе Ния си хапва сама, когато желае. Понякога иска аз да я храня, понякога иска сама. Днес например искаше супа, после поиска каша, после картофи, после салата. Слагах на масата храната, но тя не искаше да яде. Накрая хапна малко супа. Не я мъча - има ръце, знае как се ползва лъжица - ако е наистина гладна ще действа Simple Smile

# 154
....Накрая от немай къде заспа в Пепи, а той през цялото време я галеше, бяха страхотна гледка, пу пу Heart Eyes
  е това е толкова мило  Heart Eyes

Наистина много мило  Heart Eyes На мен и без друго от известно време в главата ми се върти само мисълта за второ дете, ти сега ще вземеш да ми объркаш плановете и преждевременно да направим Мишо батко  Mr. Green

Като ви чета ясленските тревоги и съвсем се отказвам от вариант ясла/градина. То не, че сме се спрели на едно място, че да имам възможност да го запиша някъде, но съм мислила и такъв вариант. Особено сега като останахме без помощници – баба ми си замина за Шумен, защото си имаше планове жената, тя отдавна ми беше казала, че в средата на август иска да се прибира. Уж майка ми щеше да си вземе отпуск и да помогне малко, но след като аз казах, че няма да пусна Михаил в Шумен, тя внезапно „прекрати всякакви контакти и взаимоотношения с мен”  Shocked, та затова сега сме си абсолютно сами и разчитаме само на себе си Rolling Eyes

Засега ще ходим заедно на работа. Няма да мине без глупави забележки от страна на шефа, но какво да направя. Вчера към 19.00 излязохме с Мишо на плажа.  После си тръгнахме в 20.00 от работа и уж нямаше проблем, но като им гледах физиономиите на рецепционистката и на шефа  ooooh!, все едно изобщо не сме били на работа.

Иначе първият работен ден на Михаил мина много добре. Много беше послушен. Спа 2 часа и половина през деня. Едната стая вече е окупирана от него.

А за храненето – Михаил отдавна се храни сам, а отскоро вече и си казва, когато е гладен, така че не ми се налага да предлагам храна по 100 пъти на ден, когато иска си казва. Понякога дори си казва точно какво му се яде, вчера например само картофи му бяха в главата, добре, че точно това му бях взела. Вечерта като се прибирахме, спряхме до магазина, Мишо извади 2 лева и си ги стиска. Питам го: Какво ще си купиш от магазина? А той: Картофки  Crazy

# 155
  • Sofia
Фио, всяко дете е различно.
Дени се адаптира чудесно в яслата, сега е във ваканция, но вече взе да пита къде са децата, а от лелите съм много доволна.  Peace
Аз съм привърженик на социализацията и за майката и за детето.
Дени се храни изключително сам, научи се в яслата и вече не помня откога не разрешава да го хранят, справя се много добре с приборите, минахме периода на голямото чистене след ядене. Но и тогава го оставях сам щом има желание, нищо, че всичко ставаше в храна.
Казва си като е гладен, също и какво му се яде, даже направо си го вади от хладилника (даже имам снимка как почти се е напъхал вътре hahaha )

Откакто се оплаках тук нямаме пропуск с гърнето, всичко прави там, много съм доволна.

# 156
Мишо извади 2 лева и си ги стиска. Питам го: Какво ще си купиш от магазина? А той: Картофки  Crazy
Joy  сладур Heart Eyes
Фио, да не загубиш работата си така?
Иначе няма нищо лошо Мишо да стане батко, даже е чудесно Grinning Стига да е сега времето за това Hug

Дени се храни изключително сам, научи се в яслата и вече не помня откога не разрешава да го хранят, справя се много добре с приборите, минахме периода на голямото чистене след ядене. Но и тогава го оставях сам щом има желание, нищо, че всичко ставаше в храна.
Анна също се храни сама. Не изяло, бързо губи интерес, като се залъже с половината ядене и след това става от масата Crazy Та се налага да я догонвам с лъжицата и да се правя на маймуна и аз, но ми писна да хвърлям остатъци.

Оооох, ние с това гърне сме до никъде, онзи ден пак я оставих по гащи, ми тя не спира да подпиква, какво е това нещо не знам. Изгубих търпение и й обух памперса.

# 157
Сакси много четеш  Laughing smile3534
и Мати се храни сам горе-долу, някой път му помагам и аз...иначе за теглото за една година е наддал цели 200 гр  ooooh!
за яслата да кажа: наистина трябва да сме нащрек как се държат лелите, щото аз заподозрях една, че ми бие детето и веднага я "изпортих" на директорката...само да мине рожденния ден и пак ще ходя да се разправям - оня ден в горещините след обедния сън лелката му измерила темп и била 37,3 (от претопляне) и незнайно защо НЕ му дала нито храна, нито вода  ooooh! Tired Naughty Crossing Arms #Cussing out да не ви казвам като го взехме в какво състояние беше - човека се чудеше кое по-напред да пие или да яде  Tired

# 158
  • Бургас
А пък аз имам нужда от съвет!  Praynig

От началото на месеца съм на работа и ходя по половин ден. Лорка я гледа леля на мъжа ми или баба й. Бабите (млади са) я водят в градинките, по детските кътове, угаждат й, обядва с тях и я прибирам. Отначало всичко беше уж ОК, обаче тя спря да казва като й се пишка! Преди си казваше за всичко, сега - не. Днес даже и се е наакала. Предполагам, че е стрес за нея, че може би е вид протест, понеже не съм вече постоянно до нея. Предполагам и че този период ще мине, но нямам идея как да реагирам. Не съм се карала, но постоянно й обяснявам как така не се прави, нали е голямо момиче и т.н. Ако я заведа до тоалетна през определен интервал, въпреки че не ще и казва, че няма пиш, ще пишка, ако не - в гащите. Нощно време не се напишква, слагам памперс, но в 99% от нощите е сух, за следобедния сън не слагам, но и нямаме аварии отдаавна. Всичко се случва през активните й часове. Направо не знам какво да правя, наистина!

Другата седмица трябва и на ясла да тръгва! Там пък не знам как ще е. Тя по-принцип е контактна и не плаче много, но знам ли вече... Пък и Киса малко ме притесни.  Rolling Eyes То не е казано, че всички са така, ама ми е едно...

# 159
Калинка, спокойно. В крайна сметка не винаги можем да помогнем на децата си. Навлизат в най-различни периоди, но те отминават.
Киса, а ти каза ли на лелките, че си чула разговора и това не ти харесва? Не бива да мълчим, макар, че е възможно тая простакеса да реагира още по-лошо с детето ти. Ужасно възмутена съм, но не знам къде е решението.

# 160
Калинка, спокойно. В крайна сметка не винаги можем да помогнем на децата си. Навлизат в най-различни периоди, но те отминават.
Киса, а ти каза ли на лелките, че си чула разговора и това не ти харесва? Не бива да мълчим, макар, че е възможно тая простакеса да реагира още по-лошо с детето ти. Ужасно възмутена съм, но не знам къде е решението.
Тя едва ли ще разбере какво толкова е направила.

Джоли, разстройство на привързаността най общо казано е неспособност в зряла възраст да се поддържа нормална емоционална връзка с друг значим човек, като има различни варианти. Получават се в ранна възраст , причините са различни- най общо- неадекватно посрещане на емоционалните нужди на детето. По отношение на яслите- приема се, че под 3 години детето не е зряло за отделяне от майка си( или този който се грижи за него).
Kalinka Malinka, и Мартина започна да се нааква когато трябваше да ходя 2 седмици на работа. Други майки също бяха споделили подобни ситуации. Аз не и се карам, само я питам какво стана бе мамо, що така, но не го правя на въпрос. Като изчезне стреса, ще се оправят нещата.

Инка, аз реших, че никой вече не ходи в морската, и разредихме ходенията там, и ние никого не срещаме. Но много ще се радвам да се виждаме, свиркай по скайпа като ходите. Ти май го нямаш, прати ми твоя на лични ако искаш, че аз в общия рядко влизам.

Браво на Лили, Анна и Мати, че се хранят самички. И със супички ли се справят?  Мартина прави умерена свинщина, и аз много не я поощрявам да се храни сама, сега като се замисля, трябва да й давам , защото да не изтърва периода. Вчера й предложих, тя яде, но не се въодушеви много, а по едно време искаше настояваше.
Дуци, Анна много е пораснала значи, особено на височина доста е дръпнала.

# 161
Днес мойте деца ме направиха дива и щастлива и в такива моменти се питам "Кога идва септемвриииии?!" Mr. Green

Супата я яде надробена с хляб. Каквото падне кучето го облизва от пода много старателно Laughing

# 162
Каквото падне кучето го облизва от пода много старателно Laughing

Да не си се оплакала повече, че имаш мазоли от бърсане на пода - сега си имаш помощник  Laughing

Възможно е напишкването да не е от стрес - когато им е интересно на децата "забравят" - Ясмин често тича и сега до тоалетната в последния момент, когато се е заиграла не мисли пишка ли и се или не.

# 163
Ооо, аз не съм ви разказала как преди няколко месеца Пепи не можа да стигне до тоалетната и за да не си напикае дрехите се изпика на витото стълбищ на дядо си Shocked
Накарах го да си занесе кофата сам и да си измие, аз бях за подкрепа до него Laughing

Майро, нали някой трябва да измие лигите, да не очакваш аз да клекна и да тегля език, та да си спася маникюра Mr. Green

# 164
Дуци, поне кучето няма нежда да храниш Laughing

Танита, на теб не ти е лесно с толкова специфични знания....Май понякога имат предимство младите майки - не са имали врме да четат толкова и децата порастват неусетно.

Някой знае ли какво стана с Донка, щеше да пътува...

Общи условия

Активация на акаунт