Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 808
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Изгледах предаването за реформите. Ами честно да си кажа, голяма част от нещата, които каза, са самата истина и дават добри варианти за решение. Въпросът е само дали ще успеят да осигурят пари.

# 256
Изгледах предаването за реформите. Ами честно да си кажа, голяма част от нещата, които каза, са самата истина и дават добри варианти за решение. Въпросът е само дали ще успеят да осигурят пари.

На мен доста неща не ми харесаха, но реално се втрещих от идеята й за справяне с хора, които не искат да си плащат здравните осигуровки... Сигурно и това (както всичко, свързано с ваксините) са го взаимствали от останалите европейски държави...  Mr. Green
А че здравеопазването е пълна скръб едва ли някой се съмнява...  Thinking

# 257
Довечера съм на разговор с ЛЛ. Дайте идеи как да я убедя да ни впише ваксини без да сме ги слагали. Praynig

# 258
Имаш предвид да работят по клиниките ли, ако не бъркам? Защо не? Не е ли по-добре да мият подове и да носят катетри, вместо да лежат по затвори и т.н. и пак ние да им плащаме затворите. Защото в момента точно това става - плащаме ти или аз, водите им, тоците им, помощите им..... Или да им отнемат имуществото.....
Иначе аз не чух поне в това интервю да се споменава нещо за ваксини.

Но разделението на труда и на специалистити, доболничната и болничната помощ, според мен ще е идеално. Да не говорим за разделението на пациентите. И на мен не ми беше хич приятно, когато децата ми идваха на свиждане  в урологията ( отделението е онкоурология) от съседната шеста стая да изкарват на носилки починалите......

Нивея, гледай да не е пред мед.сестрата, само на 4 очи....От там насетне - по интуиция. Не познавам лекарката ти, няма как да преценя, освен ако не е пред мен на момента.

# 259
  • Пловдив
Нивея, задължително на 4 очи и тогава може би трябва направо...
Аз се опитах заобиколно, но не стана...Отказа ми...Направи се, че не разбира...
Може би аз сбърках.... newsm78

# 260
Насаме ще е.  Това вече го уговорихме. За това отивам след като си е тръгнала сестрата.

Лекарката е убедена в ефекта на ваксините. Иначе е много читава и мислеща. Ама това са я учили.

# 261
Мечка Малинарка, тази мярка се отнася за хора, които имат възможност да си плащат здравните вноски, но не желаят това... Е, какво от това бих казала аз!? Има хора, които просто не се възползват от здравната система или имат възможност и винаги си плащат частно на избрани от тях лекари - защо да се осигуряват здравно, ако не се възползват след това от тези осигуровки? В крайна сметка здравното осигуряване е за да се възползваме от някакви здравни услуги и ако ние сме решили, че не искаме тези услуги, защо някой ще ни принуждава да плащаме за тях, без да ги ползваме? Представям си как някое богаташче, което може да си купи (или вече си е купило) собствена клиника и се лекува при световни специалисти, носи катетри и мие подовете в някоя долнопробна болница, за да види за какво става въпрос - за болест и здраве... упс... за болест и мизерия...   ooooh!   И да, безумно глупаво е да вкараш живи и здрави работещи хора в болницата да носят катетри за наказание, като има далеч по-цивилизован начин като парична глоба за неплащане на здравни вноски и прекратяване на здравноосигурителните права...

# 262
Благодаря, че се включваш, Стелт. Надявам се още хора да вземат отношение.
Чудя се само как ще задължиш някого да плаща глоби.... Rolling Eyes Така, както и ние ги плащаме за ваксините ли?
Освен това хората, лекуващи се изцяло с хомеопатия, ГНМ или други природни методи, не са застраховани от попадане в болница заради спешна хирургична намеса, нали така.  Ти говориш за частни случаи, но те за мен са неоправдани. Едно е да се борим срещу задължителността на нещо, което УВРЕЖДА здравето ни, което БЪРКА в тялото ни, съвсем друго е да се игнорират общоприети в държавата данъци, щото аз осигуровките си ги приемам като вид данък Mr. Green. А и те не касаят пряко здравето ми. Не знам дали се изразих правилно, но знам, че ще разбереш какво съм имала предвид. Милионерите данъци не плащат, глобите в кат не си плащат, та здравни ли Tired Малко се забърках, че моите двете се карат за един флумастер Twisted Evil

Ако трябва да опростим осигуровките на живите и здравите работещи хора (да приемем, че са нормални хора, а не милионери), по какъв начин ще ги задължим да плащат глоби за това? Като отказват тези глоби какво следва? Съд или изземване на имуществото ли? За делата, водени срещу тях ще плащаме още повече.... Tired

Още нещо се сетих. Дори тези хора, които ходят само на частно при известни светила в медицината...дори на тях им се налага да ползват услугите на спешна помощ, защото светилата не работят по нощите....

# 263
Ами, като не си осигурен, си тръгваш от болницата с дълг.. Реално, така или иначе, повчето неща си ги плащаш. В ИСУЛ например, взеха 30 лв., за да извадят топче от носа на 18 м. дете (осигурено). И аз гледам на здравните като на данък, реално те не отиват за здравеопазване, а в бюджета..

Плюс това, съвсем спокойно може да имат различно покритие.., т.е. плащаш дадена сума и всичко ти е безплатно. Плащаш по-малко- покритието е еди какви си заболявания..

# 264
Точно, Мечка... Здравните осигуровки са като всеки друг данък... Трябва да има парична глоба смятам аз, а не да носят подлоги... Не съм чула за неплащане на пътен данък да те впрягат да асфалтираш улиците....  Rolling Eyes  Да не говорим, че който не могат да го накарат да си плати здравната осигуровка чрез глоба, не могат да го накарат и да носи подлоги в болницата - с белезници ли ще го закарат там и г-жа Борисова ще бди над него да си върши стриктно "работата"...   Mr. Green

# 265
  • Дивия Северозапад
Момичета, здравейте. Не съм влизала да ви чета два месеца, защото родих преди 50-на дни. Имам голям проблем. Бебето е без ваксини от родилното. Това успях да уредя с завеждащата неонатологията, която писа детето с диагноза и отложи ваксините. Въпросът е, че са само отложени. Сега за детските трябва да се ваксинира. Имам и 2-годишно момченце, което не е ваксинирано и не може да тръгне на ясла по тази причина, а аз не мога да се справям с двамата. От Враца съм. Ако можете да ми помогнете, че съм изпаднала в ужас. Педиатърката постоянно ме  притиска. Ако някой знае лекар от Враца или района, който да вписва ваксините без да ги слага - да ми пише на лични.

# 266
 Joy Ох, то малко черен хумор, но...тъй е.
Berend Botje, защо са ви взели пари?! Rolling Eyes Това тук в Пазарджик не може да се случи, ходили сме по какви ли не странни и още по-странни поводи по лекари, бързи помощи и тем подобни, никога лев не са взели...и за мен, и за децата.

Иначе мисля, че леко макаренковската идея на министърката да превъзпитава с труд като цяло не е лоша Embarassed, може би трябва да намери друг вариант. Не знам доколко би се събудила съвестта на некоректния платец като се сблъска с мизериите и смъртта из болниците.... Thinking може би да, но може би не. А и ако не могат да го накарат да работи в клиниката, пак опираме до арести и затвори. Те убийците си ходят на свобода, та за едни осигуровки.....Нещата са толкова навързани, че.... Crazy
От друга страна обаче като знам къде отиват моите осигуровки и побеснявам..... Tired

А какво мислите за мед.сестрата, която ще наобикаля дядо Димитър? Grinning

Петлето, дано ти пишат. Аз се сещам само за един вариант да намериш такъв лекар, който вариант не прави чест на убежденията ми, но....за съжаление е така.  Предполагам се сещаш Embarassed

# 267
Мечка, въобще като гледам цялото интервю, се сещам за "Признанията на един лекар-еретик" на д-р Менделсон... Сестрата и дядо ти Димитър са съвсем точен пример... Такава превантивна медицина изглежда страхотна идея за горките възрастни хора, но в тази тема добре знаем в какво може да се превърне една на пръв поглед безобидна и полезна превантивна процедура... Възрастните хора са лесна мишена и се скъсвам да повтарям на моите баба и дядо да не се предоверяват на съмнителните изследвания, които им правят и куп други глупости, с които ги плашат... Всяка година ги ваксинират против грип - отива доктора у тях и им казва, че ще ги ваксинира, че да ги пази, така трябва и те са готови... Така казва доктора, а и как да спориш с него, като утре ще им потрябва спешно, а той им търчи на крак...  Tired   Та така с дядо ти Димитър - пак ще напълнят главите на възрастните хора с куп болести...

# 268
Така е, за съжаление. Имах предвид, че идеята като цяло е добра, защото и на мен лично ми омръзна като водя децата при джипито, което не е педиатър, да се налага да чакам цял куп възрастни пред мен, дошли само за да им мерят кръвното. Даже съм била свидетел на разговор между две възрастни пациентки, едната каза тихо на другата, че идвала пред кабинета, само да "си поприкажа с някой, че съм саминка у нас". Че и мъчно ми стана.
Първо трябва да оправим съвестта и възпитанието си като цяло, за да проработи такава система.
То със същия успех могат да си ги дупчат и в кабинетите възрастните.
А за тъпите пътеки.....нямам думи. За да изпълнят примерно моята пътека, когато ми махнаха бъбрека, трябваше да мина 2 изследвания, едното от които напълно ненужно, но травмиращо, само и само да се впиша в пътеката.

Сега пък на всеки шест месеца трябва да ходя на контролен, обаче няма пътека за него, тоест трябва да си плащам по 40 лв. Джипито ми е свястно и ми пуска направление с пиелонефрит и тем подобни, но ми е кофти всеки път да гледам направление, на което пише, че съм болна, и то от нещо гадно, а аз съм здрава. Но колко са като моето джипи.....
Въобще....манджа с грозде.

Стелт, благодаря, че ме караш да мисля, скоро не ми се е случвало Laughing

# 269
Стелт, благодаря, че ме караш да мисля, скоро не ми се е случвало Laughing

Заповядай да мислим на едно друго място...  Wink   Времето тече, а имаме задачки...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт