Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 669
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
какви ли деца щяхме да имаме, ако не бяха ваксинирани??? понякога мисля че не познавам истинските уникални скрити или унищожени способности и характер на децата си Sad
Мен много често ме гложди същия въпрос Sad

# 31
Моето има само първите две ваксини и мога само да се фукам колко е здрава и умна. Ама май звучи като моето гардже си е най-доброто и най-хубавото Simple Smile На мен ми е по-интересно какви щяхме да сме ние ако не бяхме ваксинирани, защото аз имам сред близките си само две жени, които забременяха без проблеми или износиха без проблеми. Имам две близки семейства, които осиновиха деца. Всички други, включително и аз, си отлежахме с хормони, спазмолитици и разбира се, магнезий. Както каза един от гинеколозите, които ме оперираха при първото раждане - "Вече нямам бременна, която да не е на Утрогестан"
Все пак за развитието на децата не са отговорни единствено ваксините. Аз залагам много на балансираното хранене по възможност без всякакви вафли, зрънчовци, близалки и пр. гадости + хомеопатично лечение, когато се налага и + спокойна и сигурна семейна среда. Само един от тези фактори сам по себе си не е достатъчен
А най-много ми харесва семейството от Габрово, което роди в къщи и си гледа детето в райска идилия

# 32
Да, благодаря и аз на stelt за темата.
И на нас ни предстои Манту и БЦЖ, Миналата година се разписах за ревкасинацията. Още тогава й казах, че Манту няма да правим, ако иска ще направим кръвен тест. Сега като отида за документите за първокласника , ще видим какво ще каже нашата лична лекарка.

# 33
В ДГ има рубеола! При все, че децата са ваксинирани вече 2 са със съмнения!  Shocked

# 34
Моето има само първите две ваксини и мога само да се фукам колко е здрава и умна. Ама май звучи като моето гардже си е най-доброто и най-хубавото Simple Smile На мен ми е по-интересно какви щяхме да сме ние ако не бяхме ваксинирани, защото аз имам сред близките си само две жени, които забременяха без проблеми или износиха без проблеми. Имам две близки семейства, които осиновиха деца. Всички други, включително и аз, си отлежахме с хормони, спазмолитици и разбира се, магнезий. Както каза един от гинеколозите, които ме оперираха при първото раждане - "Вече нямам бременна, която да не е на Утрогестан"
Все пак за развитието на децата не са отговорни единствено ваксините. Аз залагам много на балансираното хранене по възможност без всякакви вафли, зрънчовци, близалки и пр. гадости + хомеопатично лечение, когато се налага и + спокойна и сигурна семейна среда. Само един от тези фактори сам по себе си не е достатъчен
А най-много ми харесва семейството от Габрово, което роди в къщи и си гледа детето в райска идилия

Лоре, аз съм набучкана със всичко, което е било задължително по мое време - всичките ми приятелки също. Всички имаме по две деца, заченати, износени и родени без проблеми. Явно просто късмет, че твоите познати са едни, моите други. Не съм пила магнезий дори, само накрая в осмия при втората бременност.

# 35
В ДГ има рубеола! При все, че децата са ваксинирани вече 2 са със съмнения!  Shocked

Съмнителна е диагностиката на по-редките шарки у нас, за съжаление.
Могат да ти изкарат детето болно от всичко.., макар че в градината са им дали нещо развалено, примерно.

Лекарите, вместо да се обучават да бъдат добри диагностици, обслужват нечии финансови интереси.  Confused
Ако имах някаква власт, бих променила хорариума на студентите по медицина в полза на изучаването на болестите, симптоматиката им.., и  особено на практическите упражнения и колоквиумите.

Истината е, че ваксините са удобно оправдание за наличието (все още) на някои доста древни и добре познати инфекциозни болести, поради неправиланата им диагностика и липсата на адекватно лечение.

# 36
много благодаря!  bouquet

# 37
Здравейте Hug

# 38
Не знам дали помните, но имам една позната, момченцето и беше с рубеола преди  месец, аз тогава писах тук, та сега след последните кръвни изследвания се оказало че не било рубеола ами някакъв си вирус протичащ със същите симптоми като на шарка, да кажа че бебенцето няма ваксини. Те изобщо не знаят какво правят тия хора.

# 39
Износих и родих три деца без проблеми. Никога не съм пила лекарства, почти не съм боледувала като малка, но имах непоносимост към глутен от 1-4 клас. Надраснах го с помощта на спокойствието на майка ми, билки и строга диета. Като бременна единствено много повръщах - до третия месец с двете бременности, с третата не.
Децата ми на 2 и 6 не боледуват, а имат всички ваксини. Много рано проговориха, много добре се развиват, малко по-напред са с материала от връстниците си, спокойни деца са, самостоятелни, могат да играят сами и да се съсредоточават, обичат книжките и музиката. Голямата е пила АБ два пъти до третата си годинка, после не е боледувала от нищо. Малката досега не е. И двете са кърмени по година и половина. Мисля, че имат здрав селски ген, макар, че дядовците и бабите ми вече си носят болестите от неправилен начин на живот, стрес и лошо бедняческо хранене. Бебето не е ваксинирано и за тия два месеца и нещо като го наблюдавам - развива се повече като голямата си кака - много спокоен, изключително чиста кожа, някак блести..много много засмян и много гука. Нищо повече не мога да споделя засега.
Според мен хората повече боледуват заради стреса, страховете, несигурността. Ваксините вероятно са просто част от картинката.

# 40
Мече, разбира се че не съм представителна извадка. Но самите лекари и статистики говорят за увеличаване на проблемите със зачеването и износването. През последните години се увеличава процентът на преждевременно родени деца. Това е тема, за която слушах наскоро в някакво предаване. Много е трудно да се докаже, че причина за това е конкретно ваксинирането, както и при развитието на децата. Въпреки това смятам, че имат своята роля, особено за това, че толкова хора не могат да имат свои деца и не може да се посочи обективна причина. Най-пълните отделения по АГ-болниците са патологичните бременности. Не може да е случайно, че в детството ми в целия квартал имаше 1 осиновено дете мой набор, а сега само сред близките ми има две и знам за други семейства, които спират с опитите и подават документи за осиновяване.
Не искам да звуча като "теория на конспирацията", но когато ни дойде до главата на мен и на връстниците ми, се шашнахме какво става. Не сме на тръгнали да забременяване тепърва на 30 и повече години, не сме хронично болни, нямаме генетични увреждания, майките ни са забременявали и износвали напълно нормално, всички сме от семейства с поне по две деца. И няма обяснение. Циганките също са подложени на стрес и със сигурност ядат доста по-гадна храна от мен. От къде иде разликата тогава

# 41
Хайде и аз да се разпиша, че предната тема направо съм я изтървала. )

Другата седмица Калина става на 3години и мога да се похваля, че ваксини няма. ) (освен хепатит Б в болницата)
Изключително доволна съм, макар личната лекарка последният път да ми разясни как не може да тръгне на градина (за сега не мисля да я пращам) и училище ако няма ваксини. )
С таткото също удържаме фронта, някак си се е примирил, че няма да ги слагаме, макар от време на време (след среща с личната) да ми мрънка по въпроса.

# 42
Мирама, точно това исках да попитам
Неваксинираните деца нито една ваксина ли нямат? Включително и тези, които слага няколко часа след раждането ?

# 43
Наистина  в последно време статистиката в Западна Европа говори за безплодие, но официално това не се свързва с ваксините.
Прави впечатление обаче, че наше познато детенце, писах за него наскоро, има само ТБИ ваксината. Дъщеря ми (прилежно ваксинирана до 6м с "най-добрите" и "пречистени" ваксини) тази година 3 пъти  боледува с висока температура, два пъти летния вирус. Все още не е пила лекарства и се кърми. Детенцето, беше контактно в продължение на дни докато тя беше болна всичките пъти, веднъж не се разболя. Дано все така да е здраво!

# 44
Мирама, точно това исках да попитам
Неваксинираните деца нито една ваксина ли нямат? Включително и тези, които слага няколко часа след раждането ?

Зависи майката колко бързо се светне да прочете листовките  и се престраши да противоречи на знаещите по въпроса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт