Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 691
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
интересен термин "функционални храни"... не бях го срещала Confused
Аааа, поредната маркетингова простотия, съществуваща от години - http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=443

"През 80-те години на ХХ век продължителността на живота на японците вече е много висока и разходите за здравеопазване започват да се увеличават. Затова японското правителство решава да инвестира в разработването на хранителни продукти, които могат да подобрят здравето на гражданите и да им гарантират по-добър начин на живот."   newsm78   Горките японци - как ли докарват до 120-годишна възраст, като са толкова болнави...  Confused

г-жа Претенция
, за Мира Кожухарова вече разбрахме, че не се ваксинира... Препоръчва го на останалите обаче, защото е много полезно... за някой си...  Money

# 376
http://woman.-spam082-/n/za-purvi-put-kolbasi-za-malchugani-ot-sachi-.4452.html

Извинявам се, че е извън темата, но я вижте доц. Генев сега откъде облажава - от детски саламчета.
Много са полезни, да знаете... Mr. Green Money

"д-р Евгений Генев с Тиби Биби"   Joy  Ето още един анимационен герой, освен Мангърчето... От тях двамата става страхотна комедия...  hahaha
Тиби Биби що е с такива вампирски зъбки? Laughing
Ох, а този Генев така и  едни "плодови" млекца е закичил с гръмкото " Препоръчано от Българската педиатрична асоциация" Sick... Специално ще разгледам едно саламчИ днес.  Mr. Green

# 377
Тиби Биби що е с такива вампирски зъбки? Laughing

Щото е кръвопиец, както въпросната Българска педиатрична асоциация, разни други асоциации, организации и прочее кръвосмучещи... Аман от пиявици...  Sick

# 378
Аз никъде не ги чух да казват, че продуктите им са без консерванти. Т.е. най-голямата гнусотия все пак си е в тях Simple Smile

# 379
г-жа Претенция[/b], за Мира Кожухарова вече разбрахме, че не се ваксинира... Препоръчва го на останалите обаче, защото е много полезно... за някой си...  Money
Аз съм пропуснала тази дреболия...

# 380
  • София
Хъм, хъм, хъм, вижте на какво попаднах : http://30dumi.pozicii.net/2010/09/kak-ubiha-fredi-merkyuri-i-tchast/

# 381
Грозното Пате, ами как за къде, ще пътувате и живеете в Дания, Хап. Б и БЦЖ изобщо не се слагат, а първата ваксина е на 3 тия месец.

По въпроса за тетанус и кърлеж - една вечер си намерих кърлеж, обадих се на дежурния лекар, и ми обясни как да си го извадя. И ми затвори. И тогава се сетих, че в Бг някой лекари веднага бързат да сложат тетанус, защо ли (по/скоро риторичен въпрос).....Казаха ми само , ако се зачерви мястото и стане по-голямо от левче, да отида при ЛЛ.

# 382
Грозното Пате, ами как за къде, ще пътувате и живеете в Дания, Хап. Б и БЦЖ изобщо не се слагат, а първата ваксина е на 3 тия месец.

Ооо, Алекси, перфектно ми идва това!  Crazy
Благодаря за идеята!  Hug

# 383
  • Пловдив
Да се отчета като майка на първокласник с не-всички сложени задължителни ваксини:

- ЛЛ не иска да ми издаде мед. бележка за здравословното състояние на детето без ваксините...Приемам предложения как да действам, ако се заинати...къде да се оплача от нея?

-  говорих с мед. сестра в училището: тя иска въпросната бележка и копие на сложените до момента ваксини от имунизационния паспорт /които й занесох/. Не я интересува толкова не-сложените т. е. това, че има пропуски...Но каза, че от ХЕИ проверяват тези досиета на децата...
Сега пак ще се разправям с ЛЛ....

- мед. сестра каза, че от години по училищата няма лекари, само сестри, нямат хладилници и подходящо оборудване и не се слагат ваксини, нямат право да слагат ваксини!!! Няма начин в училище да ваксинират детето!!!

# 384
добре,не може ли да пише,че са отложени временно по медицински показания  еди кои си,поставените до момента и здравословното му състояние.
аман от бюрократи и книжни плъхове!!!

На кого да се оплачеш-освен на Арменския поп  Rolling Eyes все ще те дебнат с иглата  Crossing Arms

# 385
- ЛЛ не иска да ми издаде мед. бележка за здравословното състояние на детето без ваксините...Приемам предложения как да действам, ако се заинати...къде да се оплача от нея?

Няма право да ти отказва - имунизационния паспорт си е паспорт, без значение колко и дали има ваксини в него... Длъжна е да ти го издаде, а ако се заинати виж кой й е шеф на тая (не знам къде практикува)...

- мед. сестра каза, че от години по училищата няма лекари, само сестри, нямат хладилници и подходящо оборудване и не се слагат ваксини, нямат право да слагат ваксини!!! Няма начин в училище да ваксинират детето!!!

След като има сигнали от родители, имай си едно на ум... Може да наобикалят от РИОКОЗ с хладилни чанти - тия са толкова арогантно нагли, че и у вас ще нахлуят да ти го бодат... Sick

# 386
  • Пловдив
Не. Опитваме се да минем комисия за освобождаване...ЛЛ отказа да напише подобно нещо...

Но ЛЛ не иска да ми даде бележка, такава обикновена: тегло, ръст, че няма паразити и т.н...Опитва се да ме принуди да сложа ваксините или поне да ми бъде трууудно...

Става дума, че аз в училище не срещнах проблеми и неразбиране...Занесох им имун. паспорт и готово...но ЛЛ се опитва да ме изнудва...
Едната бележка няма нищо общо с другата! Как да го принудя да ми издаде нужното?

# 387
Бенджи,кажи и да ти издава,или ще се оплачеш в РЦЗ ( районен център по здравеопазване),здравната каса( както са я закъсали за пари,все ще намерят за какво да я глобят,а в случая не си изпълнява задълженията).
ако стигнеш до оплаквания-в писмен вид с входящ номер.Надявам се все пак да се разберете помежду си.

П.С. Кажи и направо,че в здравната каса са те посъветвали,че е длъжна да ти издаде такава бележка и да пуснеш жалба,но ти си я покрила за сега.
Егати на какво трябва да се превърнем ,за да защитим правата си Sad

Жалба се подава в деловодството на РЗОК,оформи я с всички данни твои и на ЛЛ и адрес за обратна връзка.Не споменавай ваксините.Изнудвач! ( пак ми се газира млякото ).Смени го пък тоя,де.

# 388
  • Пловдив
Трапезица, добра идея. Утре ще говоря пак с нея и ако се опъва и това ще пробвам..

# 389
  • София
Всъшност невиждам защо наистина не се допиташ до горещия телефон на здравната каса?!

Общи условия

Активация на акаунт