Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 749
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Обърнахте ли внимание на това: newsm78 " ....Не всички видове ваксини могат да се правят на дете, което суче. Майчините антитела, които е получило детето, могат да встъпят в конфликт с живите вируси на ваксината и да попречат за изработването на необходимия имунитет. " от статията "Кои деца не подлежат на ваксинация?" Мнооого любопитно.  #2gunfire

# 571
  • Добрич
Да, и на мен ми направи впечатление

# 572
Да, имаше обширна статия на английски в някакъв онлайн американски медицински журнал, ама не помня къде вече. Толкова изчетох, че.... ooooh!

# 573
  • Дивия Северозапад
Някой може ли да го обясни?

# 574
http://www.---spam---/2009/09/444/

нещо като при сквалина се получава

Хе, и това вече е в ценза - заместете с иванстаменов.ком с латински малки букви

# 575
Мен ме впечатли този абзац от статията за ваксината срещу паралич:
"Обаче имунизацията не се изчерпва само с дозите, поставени до една годинка. Децата по-нататък се подлагат на така наречената реваксинация, която поддържа на необходимото ниво броя антитела против полиомиелит. Затова детето трябва да бъде още три пъти ваксинирано - на 18 месеца, на 20 месеца и на 14 години. И чак тогава се придобива пожизнен имунитет, който може да защити организма от такава атака."

По нашия имуниз. календар не съвпадат май болтваните възрасти? Ако греша, поправете ме

# 576
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

Sick Sick Sick

Като добавят и за рак на маточната шийка и списъкът ще стане съвсем ужасен. Само като ги погледна и.....

# 577
Значи има разминаване, Мече? Или греша... (не съм наясно още с тия пущини - ваксините)

# 578
Да, даже една ни е спестена Sick

Здравната министърка си подала оставката ( по молба на г-н Борисов). Неприятен коментар от последния беше обаче, че защо, аджеба, трябвало да стига до медиите предложението за доплащане на медицинските услуги........ Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Трай си, коньо...

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 22:14 от Мечка Малинарка

# 579
http://www.lekar.bg/news-155/info-3385/Митът.за.противоменингитната.ваксина/

Ваксинирането против менингит изисква непременно обстоен преглед на детето.

Кой ли въобще го прави... Sad

Даа, да ни е честита оставката на Анна-Мария Бойкоборисова!  bowuu

# 580
Много се радвам, че тая кобра си наби камшика!  Twisted Evil

# 581
след като реших, че повече няма да ваксинирам спрях да водя малката на контролни прегледи, щото така или иначе има страх от поликлиниката...но се разболя та ходихме при личната...и след прегледа аз излезнах, а в кабинета остана майка ми да вземе рецептата...и докторката си видяла с компютъра, че сме пропуснали имунизация, прелгеди и т.н. и тогава майка ми и е казала, че съм се информирала и че повече няма да слагам ваксини, на което учудващо жената е казала, добре тогава ще трябва да дойде и да подпише едни документи, пък дали ще я санкционират си зависи от тях(кои тях не е казала)...аз съм решила да я сменям с лекар подкрепящ неслагането, така че мисля да мина и без подписването на каквото и да е...пък после как ще се води по картон не знам...все тая...а вашите деца как ходят на ясли и ДГ...нали за яслата е задължително...аз и на ДГ не съм сигурна, че ще я пускам, та не ми е на дневен ред това, ама да питам... по-трудно ми е да кажа на таткото и най-вече да го накарам да ми повярва...
оня ден се скарахме за това да не и дава сладко...а пък ак ому кажа, че и ваксини няма да слагаме  #2gunfire
май ще си трая засега...пък като му дойде ред на второто дете тогава ще мисля...

# 582
И за детските градини е така, както и за яслите за момента, макара че е нередно.
За училище няма проблеми.

(много е важно да постигнете единодушие в семейството, иначе кофти....Не е правилно само единият да носи отговорност, това е тежко бреме....но понякога е неизбежно)

# 583
И аз за кобрата се радвам, още повече че не познаваше закона и открито заяви, че е там заради лекарите, не заради пациентите. Само не знам какво нещо ще дойде на нейно място.
Едва ли някой ще се замисли да разследва защо са въведени две нови имунизации без раьона да е ендемичен при това струващи майка си и баща си.

# 584
  • София
точно по повод на оставката се сетих - защо не отменят задължителното имунизиране и не пренасочат парите за ваксини в накоя по-полезна посока?!

Общи условия

Активация на акаунт