Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 798
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • LOST
Здравейте, момичета!  bouquet

Отскоро следя  темата за и  против ваксините и вече съм в лагера ПРОТИВ... Дъщеря ми е на 6г. "полага" и се тази година задължителният Тетраксим /досега съм и слагала всички ваксини, без менингитна беше пожелателна/. Тъй като ЛЛ  ми е позната и знае, че по образование съм медицинско лице / акушерка , като съм работила само 9 мес.като такава и то преди 10 години/  я помолих да сложа аз инжекцията  на детето вкъщи. Обясних и че дъщеря ми  винаги се плаши от доктори, ходим, но  все много трудно с  уговорки ако може да и спестя  тези излишни отрицателни емоции да не я водя в поликлиниката. Тя се съгласи съвсем. Взех Тетраксима, прибрах се и го изхврлих в коша. Все още е там и мисля не направих ли грешка?. Само майка ми ме подкрепя /както винаги/ останалите близки и майки с деца мислят, че било глупост и мн.безотговорно. Като им заговоря да четат и гледат филми за тези неща, пък мислят, че съм попаднала в един вид секта и са ни промивали мозъците разни ....няма да цитирам Sad
Лошото е, че всичките ми приятелки са интелигентни жени с по 2-3 висши и пак неможе да ги накараш да погледнат и другата гледна точка #Cussing out
Бих искала да дискутираме и темата за това има ли преболедували /деца и не само/ след като не са сложили задължителните ваксини от точно тези болести, за които е задължително да се слагат ваксините/ хапатит, коклюш, морбили, тетанус, полиомиелит, менингит и т.н./. Вообще някои може ли да пусне такава тема, или може и тук да се дискутира? / не съм много наясно с пускането на нова тема, заключване на тема и темподобни/.

# 271
Бих искала да дискутираме и темата за това има ли преболедували /деца и не само/ след като не са сложили задължителните ваксини от точно тези болести, за които е задължително да се слагат ваксините/ хапатит, коклюш, морбили, тетанус, полиомиелит, менингит и т.н./.

Със сигурност има преболедували от тези болести неваксинирани хора, но не е защото не са сложили ваксините... Има различни теми в здравния, където се обсъждат определени болести като морбили, коклюш и т.н. и пишат родители на преболедували деца (ваксинирани и неваксинирани).... Предполагам може да се пусне тема, в която да пишат само преболедували и да описват как е минало при тях заболяването и дали са имали ваксини...

# 272
Нали ще дадете линк към темата като се появи моля?  Че не следя новите теми .

# 273
Реших да пусна темата, дано няма битки, защото е безсмислено - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=524004.0

# 274
Имаме си вече банкова сметка, която ще пращам на лични на желаещите да се включат финансово в делото срещу задължителните ваксини...

# 275
Имаме си вече банкова сметка, която ще пращам на лични на желаещите да се включат финансово в делото срещу задължителните ваксини...

Стелтче, а може ли малко инфо на лични?
Как вървят нещата, има ли някакво развитие, ей такива неща.

# 276
  • София
Ако може и на мен или направо тук?

# 277
  • LOST
Реших да пусна темата, дано няма битки, защото е безсмислено - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=524004.0

Благодаря за темата, радвам се, че реакциите са мигновенни Hug
само ще ми поясните ли какво ще рече: дано няма битки, защото е безсмислено" newsm78

# 278
само ще ми поясните ли какво ще рече: дано няма битки, защото е безсмислено" newsm78

Да не започнат спорове за/против ваксините и прочее... Темата е информативна, а не да се заяждаме кой колко леко е боледувал, защото е бил/не е бил ваксиниран...  Mr. Green

# 279
  • LOST

Да не започнат спорове за/против ваксините и прочее... Темата е информативна, а не да се заяждаме кой колко леко е боледувал, защото е бил/не е бил ваксиниран...  Mr. Green

Аха, ясно ....разбрах Simple Smile

# 280
Стелт, прати на и на мен сметката, или ще погледна на другото място.

Току-що си идвам от родителска среща. Искат талон от личния лекар. Показаха ни два образеца - стар, в който има само Имунизационен статус. И нов - в който трябва да присъстват двете ре-та плюс мантуто Mr. Green Кака Нинка навири глас дали наредбата е от РИОКОЗ и на какво основание? Странно ме поизгледаха, учителят безпомощно сви рамене. Ок, казах аз. Mr. Green

Та така - гадовете гадни. Нищо не могат да направят, като в талона липсват датите и партидите на ре-тата. Peace

# 281
Пратете и на мен сметката.

# 282
Може ли сметката и на мен...Simple Smile

Личната ни лекарка се обади да ходим за Манту-то, въпреки, че миналата година й казах, че няма да го правя. И..най-интересното е, че звъня на мъжа ми, не на мен. Ама не е познала, защото мъжа ми ме подкрепя в това отношение.
Утре ще ходя да се обяснявам с нея. Надявам се в училището да не се заядат нещо...

# 283
Стелт, прати ми сметката моля!

# 284
Кое е това другото место където гледате. Аз също ще помогна финансово. Има ли някаква крайна сума която трябва да се събере?

Общи условия

Активация на акаунт