Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 742
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Добрич
Здравейте имам нужда от съвет  Praynig
Преди време писах, че успяхме да освободим баткото от следващи имунизации, бебето не го ваксинираме още от родилното. ЛЛ ме накара да подпиша в един журнал, че отказвам ваксини/да нямала проблеми, незнам дали постъпих правилно, но тя пък беше единствената педиатърка, която не ме гледаше обезумяла при обяваване на моето решение за неваксиниране/. Скоро си направих устата, дали ще ми даде бележка, за да взимам детски надбавки, но ми отказа, били ги проверявали социалните  Rolling Eyes Примирих се, но после ни съобщи, че ще ни изпрати на комисия за отлагане или освобождаване от имунизации, която ще е на 29.09.
Представа нямам въз основа на какво доказателство може да освободят бебка, възможно ли е заради заболяването на батко си/аутизъм/, малко не ми се вярва, дайте съвети как да се подготвя  Praynig

# 451
# 452
... после ни съобщи, че ще ни изпрати на комисия за отлагане или освобождаване от имунизации, която ще е на 29.09.

ЛЛ-то трябва да подготви документите, т.е. доказателствата, тъй че ти ще ги разбереш от нея...

# 453
  • София
Написах им малко в коментарите, ама още не е излязло!

# 454
  • Добрич
А сега ново двайсет научих от ЛЛ, обадих й се да я питам за документите. Тя каза, че ни праща на комисия, за да сме обяснили защо отказваме ваксините, не че ще отлагаме или освобождаваме, нямало да подготвя никакви документи, ама аз тъй и тъй ще съм там трябва да се подготвя добре, ще взема документите от баткото, нямам богато дар слово, ама то тях с нищо не можеш  ги обориш. Вие чували ли сте подобно нещо- да се явяваш пред комисия, за да обясняваш защо отказваш имунизации  Shocked

# 455
Весси, след като тази комисия е само за освобождаване и отлагане на ваксини, а не искат да те освобождават, от какъв зор ще ходиш? Никой не може да те задължи да идеш на комисия и да се обясняваш, след като ЛЛ няма да подготвя никакви документи по случая... Какво ще правиш там без документи и изобщо е безсмислено. Това е измишльотина на ЛЛ, за да си върже гащите.

# 456
А сега ново двайсет научих от ЛЛ, обадих й се да я питам за документите. Тя каза, че ни праща на комисия, за да сме обяснили защо отказваме ваксините, не че ще отлагаме или освобождаваме, нямало да подготвя никакви документи, ама аз тъй и тъй ще съм там трябва да се подготвя добре, ще взема документите от баткото, нямам богато дар слово, ама то тях с нищо не можеш  ги обориш. Вие чували ли сте подобно нещо- да се явяваш пред комисия, за да обясняваш защо отказваш имунизации  Shocked

ooooh!  Какви са тия глупости!?  newsm78  С какво ще ви прати на комисия госпожата? С ръце в джобовете ли?  Laughing  На комисия няма смисъл да ходиш, само виж как точно ще ви прати ЛЛ-то, като трябва да имате документи някакви за да се явите там... Иначе eldivine е права - тази комисия освобождава или отлага ваксини, не е там за да се изповядаме за личния си избор... Не вярвах, че ЛЛ-тата са толкова изкукуригали, но като ви чета напоследък и се плаша...  #Crazy

# 457
искам да питам и в частните градини ли искат всички имунизации?

# 458
Принципно искат и в частните - да. Но зависи колко ще платиш на частната градина.....

За комисията- и аз не бих отишла. Разбирам да ме привикат законово, но ей така да ходя да си тровя нервите, само защото някое джипи било решило - не.

# 459
  • Добрич
А ако ви кажа и друго съвсем ще се хванете за главите  Mr. Green
Като се явявахме на комисия за баткото ЛЛ/тогава беше друг, аз постоянно ги сменям  Whistling Whistling/ въобще не ни подготви документите, аз си подготвих всичко сама - имунизационен статус, изследване на урина с наличие на тежки метали и епикриза от психиатър заради заболяването. На самата комисия имаше много лекари представляващи пациентите си само аз и още една майка представлявахме сами децата си подготвяйки сами документите   ooooh!  Тогава ги занесох на специалиста-педиатър в Първи ДКЦ, същата доста побутна нещата, за да освободят Мишо, за което съм й много благодарна, и с нея говорих за 29-ти и ми каза да нося документите на Мишо като доказателство

# 460

В същото време вижте линка под статията - СЗО обявила край на пандемията на свинския грип Laughing
(отделен е въпросът с уместната употреба на думата пандемия ooooh!)

# 461
Принципно искат и в частните - да. Но зависи колко ще платиш на частната градина.....

А какво ги правите децата ви, като не ги взимат в ДГ заради неваксиниране, на гледачка ли/имате баби? Мн. скъпо гледачка ми се струва (или греша)?

# 462
  • Stuck in a moment
Весси, след като тази комисия е само за освобождаване и отлагане на ваксини, а не искат да те освобождават, от какъв зор ще ходиш? Никой не може да те задължи да идеш на комисия и да се обясняваш, след като ЛЛ няма да подготвя никакви документи по случая... Какво ще правиш там без документи и изобщо е безсмислено. Това е измишльотина на ЛЛ, за да си върже гащите.
И аз смятам за ненужно явяване на комисия.
Ходи се в РИОКОЗ (мисля там беше) и си подписваш отказ. И то само ако писмено са те повикали.

# 463
  • София
Мече, туй съм аз с линка! Щото много добре си спомням като публикуваха тая статия!

# 464
...да нося документите на Мишо като доказателство

Доказателство за какво!? Доказано ли е, че аутизмът му е от ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт