Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • в матрицата

остава въпроса обаче "Да ваксинираме ли децата?"
Според мен е безотговорно да не ги ваксинираме, но кой ни гарантира качеството на ваксините и кой информира за рисковете?

изобщо не намирам за безотговорно да не ваксинирам, това си е мое право на избор и няма начин някой да ми го наложи, било то и със закон. Колкото до информацията, ами тя е навсякъде около нас, само трябва да направим усилие да я изчетем.

# 601
Ще ви разкажа моята история и как намерих  моята връзка между  атопичния дерматит и  ваксините.
От бебе  съм с АД и много силни реакции  след ваксиниране и в продължение на месеци  след  това съм  лекувана със кортикостероиди . На 2г. съм приемана в болница след ваксина за вариола с опасност за живота.
Естествено, никой не приемаше на сериозно предупрежденията на майка ми, че ваксините не ми понасят и продължаваха да ме боцкат, защото те ваксините „ нали са безвредни ” и кожните ми проблеми били „ нормална” реакция от ваксината.
На 23 години  Атопичния ми дерматит придоби много страшна форма-  дисхидроза  на ръцете. Който е любопитен може да прочете  в нета повече за  това ново и забулено в мистерия заболяване, за което никой не дава логично обяснение.  Кожата ми реагира на всичко- дори на вода!  Тогава взех решението да спра завинаги с ваксините и спрях всякакви лекарства.  
Преди 2 години се преместих във Франция и личния ми лекар ми даде препоръка за изследване в една от най-добрите кожни клиники. Имах късмета да попадна на известен и много уважаван специалист  и така след 72 часа изледвания  и повече от 100 пач-теста  се оказа, че  не съм алергична към абсолютно нищо друго освен Тиомерсал /  Thiomersal ,наричан  още mercurothiolate sodique/ .
Според  дерматолога ми  Тиомерсала  е много често срещан алерген  и недоумяваше как в България толкова години, никой не ме е изследвал за алергия към него при очевидна симптоматика.
Освен това ми дадоха списък с продуктите, където да проверявам за дори и минимално съдържание на Тиомерсал :
Като консервант в  определени ваксини за : Коклюш, Дифтерит, Тетанос,  Грип, Менингит А, Паротит ( заушка) , Салмонелоза,  Di-Te-Per,  Хепатит Б, Tick Born Енцефалит, Стафилокок.
Инжекционни препарати Имуноглобулини
 Капки за очи, за нос и за уши
Антибактерилни, антифунгицидни и антисептични терапевтични средтсва , течност за хигиена на устата и ПАСТИ ЗА ЗЪБИ !
Екстракти и разтворители за кожни тестове
Разтвори за контактни лещи,
В съдържанието на козметични продукти -  гримове и за дегримиране на очите
Разтвори на ЕОЗИН  (EOSINE ) , съдържа се в някои бебешки продукти , като продукт за мазане на пъпчето например  
Пестициди ( в хранителни продукти , плодове и зеленчуци )

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 16:08 от Letizia

# 602
И таз хубава.... Letizia, как проверяваш за съдържание на тиомерсал в паста за зъби например, след като на нито една паста няма да го напишат?

# 603
: ) Именно !  Това е списъка,който ми дадоха и който преведох, а дали е изпълним е друг въпрос. Ако съдържанието на " някои" вещества е изключително малко изобщо не ги пишат..

# 604
остава въпроса обаче "Да ваксинираме ли децата?"
Според мен е безотговорно да не ги ваксинираме, но кой ни гарантира качеството на ваксините и кой информира за рисковете?

Глупости!
Не можеш да наречеш майка, чието дете е било на границата между живота и смъртта, и след това е спряла да го ваксинира, безотговорна!
И изобщо никой няма право да я нарича така!
 Crossing Arms

# 605
Я момент!  Stop
Какъв е тоя Тиомерсал?  Shocked
Не става ли дума за Тимерос(з)ал?
  newsm78

# 606
Thiomersal в Европа =  Тhimerosal в Америка = Mercurothiolate sodique

а също и  Merthiolate все същото е , просто различните фирми дават различни наименования, зад които стои Живак

# 607
Thiomersal в Европа =  Тhimerosal в Америка = Mercurothiolate sodique

А, не знам, аз съм го срещала само като Тимерозал, за това попитах.

# 608
Летиция, съжалявам за заболяването и мъките, през които си минала. Съжалявам и горката ти безсилна майчица....

А този списък направо ме шашна.....( то достатъчно трудно намирам тук паста за зъби без флуор..... Twisted Evil)

# 609
Летиция, съжалявам за заболяването и мъките, през които си минала. Съжалявам и горката ти безсилна майчица....

А този списък направо ме шашна.....( то достатъчно трудно намирам тук паста за зъби без флуор..... Twisted Evil)
Благодаря за съчувствието, има надежда поне за децата ни да растат здрави, ако сме достатъчно информирани и  се отмени " задължителното" ваксиниране. 

( От 2001 г използвам само паста за зъби без флуор, но и до момента ми е трудно да намирам такава за съжаление  )

# 610
и Бочко имат

# 611
И на Ненедент е без флуор.Само нея купувам за Алекс.
Но тази от 0 до 4 години.

# 612
Благодаря.
(и аз ползвам детските пасти Mr. Green)

Между другото на какво основание въведоха стрептокока като задължителна? Thinking

# 613
  • София
Ненедент има и тук!

# 614
  • София
и Билка имат без флуор (тази която е с вкус на грейпфрут)

Общи условия

Активация на акаунт