Поредната битово-роднинска

• 10 015
  • 172
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ааа, Делюжън.
Оня ден, баш у София и от софиянци присъствах на такова кръщене, че не знам как оцелях.
Определено повече от 30 човека, алкохол и ядене до повръщане, и цигански оркестър за капак в 10 вечерта.
А детето беше на годинка и заспа горкото.

Аааа, тези ще да са били софиянци само по местожителство  Laughing

# 61
Ааа, Делюжън.
Оня ден, баш у София и от софиянци присъствах на такова кръщене, че не знам как оцелях.
Определено повече от 30 човека, алкохол и ядене до повръщане, и цигански оркестър за капак в 10 вечерта.
А детето беше на годинка и заспа горкото.

Ако ме поканят някой ден на подобни цигански изпълнения, заричам се че ще прекратя всякакъв контакт с тези хора. Laughing Трудно ми е да си представя по-голяма простотия от това да поканиш 30 човека за кръщане на детето си. ooooh!

# 62

Ако ме поканят някой ден на подобни цигански изпълнения, заричам се че ще прекратя всякакъв контакт с тези хора. Laughing Трудно ми е да си представя по-голяма простотия от това да поканиш 30 човека за кръщане на детето си. ooooh!

Против кръщенето ли си или против каненето на гостите.

# 63
Лично аз, против и двете  Laughing
Но ако все пак нещо ме накара да се кръстя и се умопомрача дотолкова, че да искам да кръстя детето си, бих искала да присъстваме аз, евентуалният баща, детето, кръстникът и свещеникът. Стига толкоз. Това да не е панаир...
Това бих препоръчала и на авторката.

# 64

Против гостите разбира се. Това е много личен акт кръщаването на дете и да се прави панаир от факта е просташко. Освен ако не съм кръстничка не знам какво мен лично би ме вълнувало че някой си кръстил детето та да му ходя на панаира по този повод.

# 65

И аз това  щях да питам.    Ако искат и 100 човека да си поканят. Всеки по различен начин приема живота в крайна сметка. Не сме съдници,че да съдим жената колко човека си е поканила  ooooh!. Щом тя така разбира празника,нека така да стане,за да им е хубаво на всички.  
Малка скоба- това че братовчед ми не харесва хора и ръченици,трябва ли аз да се лиша от това удоволствие на сватбата си примерно?????   Ами комшийката с която си гледаме децата,не хареса заведението в което бяхме на рожденния ден на МОЕТО дете...трябва да се съобразявам с всички ли?????    Това е моят празник все пак.   Не може да се заклеймява нещо като голяма простотия , само защото ти не би го напрвил.   Хубаво е да се огледаме и извън рамките,които сами си ковем и да не бъдем толкова тесногръди  Naughty.
 Бяхме на сватба,на която се слушаше само рок. Е,трябва ли да оплювам хората  и да казвам какво ще се слуша на тяхната сватба???
Айде сега и малко в темата- Авторката да си кани колкото си иска хора и да си организира както си иска тържеството. Друг е въпроса в очакванията и родителите да платят мастафа.  Ако те са се направили на много оборотни,че ще плащат,още преди да видят какви са твоите желания(че искаш 30 човека гости примерно),редно е да ти е кофти и да им го кажеш да не се месят в нещата ти и да обещават неща,които няма да изпълнят  Naughty. Обаче ако тези хора ясно са изразили желанието си да платят кръщенето за вас,кумовете и родителите примерно-не виждам какво им се сърдиш,дето се вика.  
На рожденния ден на моето дете направихме и кръщене. Бяхме 15 човека,само най-близки роднини,така искахме с мъжо.  Баща ми искаше да плати масрафа в църквата,да ми е жив и здрав. Свекър ми пък тихомълком плати сметката в заведението Mr. Green- и той да ми е жив и здрав.   не сме очаквали от никой нищо да прави,това си е нашият празник,но сме им безкрайно благодарни.
Стига съм писла вече.

# 66
За мен това е достатъчно голяма селяния и простотия че да не искам да общувам с такъв човек. А той да си прави ако ще и с 200 човека и духова музика ако ще кръщането. Негов си е проблема, негови са си разбиранията. Работата е там че селския манталитет не се проявява само в подобни изпълнения. Тези панаири са показател за селски манталитет, но този човек си я носи простотията принципно. И я прилага и във взаимоотношенията с хората. Отношенията с родителите също са показателни. Тя смята че някой с нещо и е длъжен и нещата си се подразбират. И като не станало на нейната, йок, бащата лош. Такъв човек не само с родители се държи по този начин а и принципно с познати и приятели. Селянията си му е същност.

# 67

Против гостите разбира се. Това е много личен акт кръщаването на дете и да се прави панаир от факта е просташко. Освен ако не съм кръстничка не знам какво мен лично би ме вълнувало че някой си кръстил детето та да му ходя на панаира по този повод.

По тази логика сигурно би казала, че и сватбите са простотия.

# 68

Сватбите са съвсем различно нещо. Има какво да празнуваш и какво да споделяш. Имаш на какво да се радваш и  какво да покажеш та и други да ти се порадват. Религиозната принадлежност и приобщаването към такава, не е повод за джумбуш. Ако някого го радва факта че детето му е станало християнче, това са само родители евентуално. Мен лично като страничен наблюдател ми е все тая християнче ли е, мюсулманче или атеистче. Дреме ми на лампичката че са го кръстили и не виждам аз никакъв повод да му честитя факта и да се радвам с него.

# 69
Дреме ми на лампичката че са го кръстили и не виждам аз никакъв повод да му честитя факта и да се радвам с него.
Ами то за това когато те поканят някъде имаш два варианта:приемаш или отказваш.Аз като знам какво ме очаква и ако е нещо което не ми се нрави просто не ходя,а не обявявам конкретна група хора за селяни,само защото имаме различни интереси и разбирания.

По темата...аз това не го разбирам с воденето на сметки,такова чудо нЕма в семейството ми.Който имал е дал,който е нямал взел и точка.Първо не бих приела кръстник,ако не искам.Второ който и да плаща ще искам да станат нещата както на мен ми харесват.Трето -баща ми и на 5 000 км да го помоля тръгва и не се замисля.Но каквото и да кажа все пак разни хора разни идеали.Всеки си има достатъчно проблеми че да си самосъздава с инат,налагане,сметки и т.н. главоболия и скандали,човек трябва да е над тези неща.

# 70
Цитат
а не обявявам конкретна група хора за селяни,само защото имаме различни интереси и разбирания.

Не обявявам защото са с различни, а защото са със селски. Разликата схващаш ли? Такива простотии само У село има.

# 71
Да бе,то затова в "нашите деца" е пълно с теми за кръщенета,щото  са простотия и селяния сигурно ooooh!

# 72
Да бе,то затова в "нашите деца" е пълно с теми за кръщенета,щото  са простотия и селяния сигурно ooooh!

Че какво му има на кръщането? И аз съм правила. Ние, кръстници и децата ни. "Сватби" по случай кръщавки- на село у кръчмата с кюфтета и шопска.  Laughing Laughing  Пука им на село за какво ядат и пият. Важното пиячка да има и аванта ако може. Ако па и тупне тупаня та цяло село да разбере, най-добре. Laughing

# 73

Сватбите са съвсем различно нещо. Има какво да празнуваш и какво да споделяш. Имаш на какво да се радваш и  какво да покажеш та и други да ти се порадват. Религиозната принадлежност и приобщаването към такава, не е повод за джумбуш. Ако някого го радва факта че детето му е станало християнче, това са само родители евентуално. Мен лично като страничен наблюдател ми е все тая християнче ли е, мюсулманче или атеистче. Дреме ми на лампичката че са го кръстили и не виждам аз никакъв повод да му честитя факта и да се радвам с него.
Ами каква е разликата.Дреме ми че някой се подписал.Това приобщаване към семейните мен с какво ме бърка?Все ми е тая че някой се бракувал.Каква е разликата в селянията?То това е за радост на младото семейство,родителите и бабите. ooooh!
И не забравяй че тези празненства идват от традиции и ако липсата на селяния означава американизиране то това не е равнозначно на липса на селяния,цирка е голям и зависи от гледната точка.

# 74
На самият ритуал кръщене нищо му няма,разбира се,но да заклемяваш,че е селяния и простотия ако поканиш и други гости,освен кръстника...Кой както му идва от вътре така го прави,нали?!

Общи условия

Активация на акаунт