Поредната битово-роднинска

• 9 972
  • 172
  •   1
Отговори
# 165
Ментова, че те италианците са селяни. И англичаните и американците и всички по света. Само в България има няколко интелигентни и културни гражданки и те за наш късмет пишат в Бг-мамма.

Joy Joy Joy.Ех Пълнолуние,искренно ме разсмя  hahaha,но си права,че много малко хора имат нашият късмет   Mr. Green. Де'т се вика трябва да сме благодарни за отделеното време  newsm62

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 15:02 от milisa

# 166
Пълнолуние,
Аз най-селското поведение и изказвания видях от "дамите", имащи се за интелигентни и възпитани гражданки. Но претендирате, че сте културни и цивилизовани хора. hahaha
Моето мнение е, че се е получило недоразумение. Не сте дообсъдили нещата с вашите, което пък не оправдава в никакъв случай тяхното поведение. На пръв прочит, звучи сякаш си направила сметката без кръчмаря, така да се каже, но след като внесе повече яснота и дообясни, всъщност смятам, че родителите ти са постъпили абсолютно неадекватно и гадно. С какви доводи, ние няма как да знаем. Отменила си вече празника, насрочи нова дата в момент подходящ за вас и го направи според вашите възможности. Покани само хората които наистина искаш да присъстват, а не "обичайните заподозрени". А родителите ти... на твое място дълго бих им била обидена и най-вероятно не бих им се обадила известно време, докато ми мине горчивината. Сега ще си афектирана и може би ще кажеш неща, за които по-късно може да съжаляваш. Остави сега нещата така, ако те потърсят те, кажи си каквото ти е на сърцето, но не ги търси ти за разговори, поне за сега. И да, имаш право да си ядосана, особено ако това не е първия техен гаф, но явно са такива хора, не се ядосвай много и друг път не разчитай на тях. Ако предложат нещо категорично откажи, дори да ти се иска.
Пълнолуние, ще ми мине, както и предишните пъти ми е минавало. И после - пак същата история. Все се надявам, че този (поредния) път ще проумеят, че не искам да се държат така с мен, съпруга ми и децата ми и досега все не се получава. Не искам да имам студени, формални отношения с родителите ми. Искам да ги е грижа за нас. Но това трае само докато оправят поредната изцепка  Confused

Добре, сега последно авторката какво реши - ще има ли кръщене или не?
Не се учудвам, че не си разбрала, в темата текат толкова успоредни разговори, че не е трудно да се пропусне Wink Да, ще има. Няма да е тоя месец. И не - не е затова темата.

# 167
  • Пловдив
Според мен идеалната основа за прекрасни отношения с родителите е вашата пълна и безусловна самостоятелност. Това е 100% гаранция, че нещата ще се получат. Не очаквай нищо от тях и така всеки жест от тяхна страна би бил добре дошъл и затрогващ.  Laughing Когато заявиш и докажеш своята самостоятелност ще имаш правото, самочувствието и основанието да не допускаш те да взимат решения вместо вас, да правят предложения вместо вас, да се опитват да характеризират приятелите ви и да се намесват в живота ви.

На твое място аз бих запазила дистанция за определен период от време. Дай си време и ти да се съвземеш, да обмислиш и преодолееш случилото се, а и на тях време да усетят, че нещата не са се получили както трябва. Предполагам ти е мъчно, че така се е получило, иска ти се да не бяха точно такива, но те са такива, каквито са. Приемаш ги такива и се напасваш. Би било много здравословно за теб и семейството ти да се установят едни относително дистанцирани, но за сметка на това спокойни и задоволителни и за двете страни отношения. Без да разчитате на тях, без да имате излишни очаквания, но и без да се откъсвате напълно. Щом не става "да плеснем с ръце, па да се прегърнем", то поне да са цивилизовани и умерени.

# 168
Щом смяташ, че това е поредната и не последната издънка, говори с тях. Дай си малко време и го направи. Не е нужно да имате студени и формални отношения. Обясни им, че искаш да имате добри отношения, но не желаеш никаква финансова помощ за нищо. Да не предлагат, защото те обиждат по този начин. И наистина никога не приемай нищо. Нито да ви вземат за гости, нито да поемат разходи по някое тържество. Ако ви поканят и нямате финансова възможност, не ходете и категорично отказвайте всякакви предложения.
 Ти си знаеш хората, знаеш как да говориш с тях. Не оставяй просто така нещата да се уталожат и да заминат. Тези недоизказани неща ще гнетят отношенията ви за в бъдеще

# 169
V nikakuv slu4ai ne otlagai datata na Svetoto kra6tenie!Izviniavam se za latintitsta,no pi6a ot 4ujd komputar.Ako triabva samo vie s kumovete idete,no ne hubavo da se otlaga tova sveto tainstvo.Vse pak kra6teneto ne e prosto party.Ne e6ega rabota...kasae se za du6ata na deteto.Vsi4ko drugo e prehodno.Ina4e,su4ustvam ti Hug Hug Hug i na men mi se e slu4valo...Sigurno e bilo goliam 6ok za teb. Crossing Arms Hug

# 170
V nikakuv slu4ai ne otlagai datata na Svetoto kra6tenie!Izviniavam se za latintitsta,no pi6a ot 4ujd komputar.Ako triabva samo vie s kumovete idete,no ne hubavo da se otlaga tova sveto tainstvo.Vse pak kra6teneto ne e prosto party.Ne e6ega rabota...kasae se za du6ata na deteto.Vsi4ko drugo e prehodno.Ina4e,su4ustvam ti Hug Hug Hug i na men mi se e slu4valo...Sigurno e bilo goliam 6ok za teb. Crossing Arms Hug

newsm10 newsm10

# 171

От чужд компютър само на латиница ли можеш да пишеш. newsm78

# 172
Направи си кръщенето, когато прецените с мъжа ти и хич да не ти пука за вашите и техните тънки сметки. Имай си едно наум вече, че хората гледат първо парите, после децата и не обвързвай емоциите си с прагматизма им.
Аз /понеже съм си подличка/ ще им връча покана с новата дата за кръщене с добавено отдолу с големи букви "Подаръците в ПАРИ".

Общи условия

Активация на акаунт