Поредната битово-роднинска

• 9 973
  • 172
  •   1
Отговори
# 120
Delusion ,кво се хвана за тия кюфтета и шопска LaughingВсе се чудя нарочно ли си преднамерено груба,или като типичен Овен въобще не се замисляш какви ги плещиш.Не ми отговаряй,въпросът ми е риторичен Mr. Green
След като ми стана ясно,че съм проста селянка,щото като заправя кръщене ще поканя 20 човека,отивам в Queen-ският форум,там поне няма  кудкудякане Mr. Green

# 121
Цитат
Delusion ,кво се хвана за тия кюфтета и шопска

Е как кво? да си виждала циганска сватба без кюфтета и шопска?  Laughing То си е традиционно бе... Аху-иху може ли без кюфтета и шопска?

# 122
Някои хора трябва да се спрат вече! То не бяха излишни коментари, то не беше чудо! Убедила съм се, че някои съфорумки като се намърдат в една тема и се почва яко намилане в стил "не е важно, какво говоря, а колко" и успяват да окъкат темата по невероятен начин ! Злобата се лее като Ниагарският водопад!

Авторката каза вече, че става на въпрос за най-близки хора, освен това жената може да си кани който и когото иска. Питането изобщо не е за броя на гостите.  

Към авторката: или може да доорганизираш кръщенето със собствени средства или просто измисляш някаква много достоверна история за да отмениш тържеството. Аз най-вероятно бих го отменила на твое място и по-късно , само със съпруга и кръстниците ще си кръстя детето!!!

# 123
Ми как без шопска,бе жена?!?Мчи аз на дядо ти Желязко(свекъра ми)ако му поднеса гъши пастет за ордьовър,значи гладен ще си остане JoyС кво ще си замезва ракийката ако не боцка домати?!?Шегувам се,разбира се.Тука повечето не сме си надвили на масрафа,че да поднасяме изтънчени френски блюда по сватби и кръщенки.

# 124
Ми как без шопска,бе жена?!?Мчи аз на дядо ти Желязко(свекъра ми)ако му поднеса гъши пастет за ордьовър,значи гладен ще си остане JoyС кво ще си замезва ракийката ако не боцка домати?!?Шегувам се,разбира се.Тука повечето не сме си надвили на масрафа,че да поднасяме изтънчени френски блюда по сватби и кръщенки.

Не сте си надвили на масрафа, ама каните на сватби 100 човека , а на кръщенки 50  Laughing

# 125

Не сте си надвили на масрафа, ама каните на сватби 100 човека , а на кръщенки 50  Laughing

Какво е кръщенки?

# 126

[/quote]

[/quote]
Мчи как,нали трябва да се покажем пред хората...
айде,стига толкова спам от мене Sunglasses

# 127
Цитат
Delusion ,кво се хвана за тия кюфтета и шопска

Е как кво? да си виждала циганска сватба без кюфтета и шопска?  Laughing То си е традиционно бе... Аху-иху може ли без кюфтета и шопска?
Ами кюфтетата са спор между арабските страни и Отоманската империя,масово и най-различни разновидности са се измислили из балканските страни.
Като имаме предвид че за шопи се води Софийско поле,т.е.произхода на шопската идва от големият град.
Та след тези две уточнения циганите не са пристигнали от арабските страни,нито пък селяните от Софийско поле,та пак да поразсъждаваме върху темата селско ли е да лапаш кюфтаци и шопска или не?

# 128
. Музиката,която се слуша у нас е ориенталска, а манталитетът ни е източно европейски и славянски, широки души по бели гащи

Ама българите славяни ли били  newsm78

# 129

Какво е кръщенки?

dimi73 използва в поста си думата "кръщенки" вместо кръщенета

# 130
В нашия дълбоко провинциален и крайно селски регион кръщене и кръщенка е дума с едно и също значение.Диалект,изплъзна ми се,извинявайте Embarassed

# 131
В нашия дълбоко провинциален и крайно селски регион кръщене и кръщенка е дума с едно и също значение.Диалект,изплъзна ми се,извинявайте Embarassed

Mr. Green а така признай си:) Не бе, просто не я бях чувала тази дума, както и онази в началото.

# 132
Такаа, до 6-та страница стигнах и пиша, докато не съм си забравила мислите: Хора, какви опростачени селянии, чалги, оркестри и пиянски изпълнения си измисляте??? Става дума за кръщене на бебе, детски празник тоест. От 11 ч. сутринта.

За протокола няколко изяснения: селянка съм, виноват по рождение, какво да се прави  Simple Smile Но не затова вярвам, че не е важно отклъде идваш, а каква култура носиш.

Чалга никой в семейството ми не слуша.

За мен е важно събитие когато детето ми или детето на приятелите ми бъде кръстено и в нашия приятелски кръг смятаме за нормално да оптразнуваме това събитие. За отношението на по-възрастните роднини - няма какво да обяснявам, знаете си.

Отивам да дочета, дали ще успея не знам  #Crazy голяма тема стана  Mr. Green

# 133
  • Бургас
 Mr. Green

# 134
  • Бургас
Не можах да изчета темата,ако се повтарям с някого,извинявам се,но както обикновено темата е пълна с ненужни коментари,нямам намерение да ги чета.
На въпроса,мисля че не е необходимо да отменяте събитието,ако сте разчитали финансово да ви е по леко,съжалявам ,ще трябва да го понесете.
Сменете мястото на събитието и църквата,наемете една кола за един ден и поканете родителите като гости,не като обслужващ персонал,може да ви създаде неудобства пренасочването,но поне ще сте доволни ,че сами сте си направили празника.
За разлика от теб аз съм си научила урока,не започвам нещо без да съм 100% сигурна,че времето не е променило намерението на родителите ми.
Относно шумните събирания,ами ако ще селянка от най презрените да съм,ама обожавам купона да е пълен,слава богу така съм отраснала,с китари,песни,смях,и съм щастлива че е така.

Това е руският и циганският синдром,нямаме здрави гащи на дупетата, ама дай ни китари, ядене и пиене и компании,по възможност шумни и пияни заляни. А някой се вайкаха,че българите били бедни. Едва ли са толкова бедни, щом за щяло и нещяло бият тъпана и надуват гайдата. Това с вечните веселби ми напомня за случай,който роднини са ми разказвали,за хора,които теглят заеми от банки,за да си напраяв сватбите колкото се може по пищни и богати, ипотекират апартаменти,за да ходят по екскурзии и веселби, и в края на крайщата обръщат имота си в кебапчета и шопска.в България има такива случаи, в по развития свят рядко. Нито къщата ми е хан да събирам компаниите и пияниците, нито смятам вместо да спестя за децата парите да ги харча за заведения и почерпки на цялата далечна рода,и препоръчвам на всички българи повече спестовност и работа, и по малко изцепки и народни веселия
Ти обаче си пишеш ей така,смешно е да правиш толкова плитки заключения,много,много е елементарно изказването ти,което ме убеждава,че не си заслужава да те чета и коментирам.
Ако за теб всеки който знае ,и как да работи, и как да се забавлява е прахосник и пияница,не искам да знам в какво общество си живяла,но поне разбирам от какво бягаш.

Общи условия

Активация на акаунт