а все пак той иска да е човекът , който взема решенията ( или така му се иска ) ,
не бих разваляла кръщенето , щях да продължа да говоря с него , да го убеждавам ,
щом е твой баща , а не свекър ( в началото не разбрах ) , има шанс да се оправите , макар че може да ти извади душата , ама ще си запушиш ушите и това е ...

Да опитам да разкажа пак историята, но на кратко - явно не съм ясна в подробната версия. След един як гаф от тяхна страна миналото лято, бяхме в доста охладнели отношения с родителите ми. На семейна сбирка те предложиха да правим кърщене на детето в техни ресторант. Разбрах го като жест на извинение и желание да се помирим. Положих услия да убедя мъжа ми да го приемем. Ако не бяха го поискали, през ум нямаше да ми мине да им натреса това празнеснтво. Но и за да бъда честна - надали щяхме да го направим тази година, по-скоро щяхме да останем на първоначалния план: да се върна на работа и да кръстим мъничето следващото лято.
therese, колкото повече се замислям, толкова повече се убеждавам, че те точно това искат моите родители да им се моля и да се унижавам - сложих си главата в торбата, оставих се да завися от тях (което за тяхна мъка не се е случвало от първите ми студентски години насам) и решиха, че сега им е паднало да ми покажат какви сме "некадърници" с мъжа ми.
На въпроса,мисля че не е необходимо да отменяте събитието,ако сте разчитали финансово да ви е по леко,съжалявам ,ще трябва да го понесете.
Сменете мястото на събитието и църквата,наемете една кола за един ден и поканете родителите като гости,не като обслужващ персонал,може да ви създаде неудобства пренасочването,но поне ще сте доволни ,че сами сте си направили празника.
За разлика от теб аз съм си научила урока,не започвам нещо без да съм 100% сигурна,че времето не е променило намерението на родителите ми.
...

Грешката си е изцяло твоя - не си уточнила всичко, не си обмислила всичко и не си преценила правилно. Но каквото и да е. Аз не бих отложила мероприятието. Бих променила църквата и ресторанта, бих уведомила родителите си любезно относно новите обстоятелства и бих ги поканила както и всеки редови гост. И това би ми било обица на ухото за оттук нататък какви би следвало да са отношенията ми с родителите - финансови и емоционални.
(тук се сещам за още една случка - майка ми слага коледните подаръци за децата под елхата и ми казва: "Еди колко си струва тоя подарък, а детето даже няма да разбере, че е от нас. До кога ще го лъжете за Дядо Коледа?". Детето към дадения момент беше на 3 години

дими,73 Мира1919, k.a.l.i., 10 c's, благодаря за разбирането!
Паралелно тече и разговор за руснаци и кюфтаци, но не успявам да го проследя, извинете!