Поредната битово-роднинска

• 9 979
  • 172
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Не можах да изчета темата,ако се повтарям с някого,извинявам се,но както обикновено темата е пълна с ненужни коментари,нямам намерение да ги чета.
На въпроса,мисля че не е необходимо да отменяте събитието,ако сте разчитали финансово да ви е по леко,съжалявам ,ще трябва да го понесете.
Сменете мястото на събитието и църквата,наемете една кола за един ден и поканете родителите като гости,не като обслужващ персонал,може да ви създаде неудобства пренасочването,но поне ще сте доволни ,че сами сте си направили празника.
За разлика от теб аз съм си научила урока,не започвам нещо без да съм 100% сигурна,че времето не е променило намерението на родителите ми.
Относно шумните събирания,ами ако ще селянка от най презрените да съм,ама обожавам купона да е пълен,слава богу така съм отраснала,с китари,песни,смях,и съм щастлива че е така.

# 106
Не можах да изчета темата,ако се повтарям с някого,извинявам се,но както обикновено темата е пълна с ненужни коментари,нямам намерение да ги чета.
На въпроса,мисля че не е необходимо да отменяте събитието,ако сте разчитали финансово да ви е по леко,съжалявам ,ще трябва да го понесете.
Сменете мястото на събитието и църквата,наемете една кола за един ден и поканете родителите като гости,не като обслужващ персонал,може да ви създаде неудобства пренасочването,но поне ще сте доволни ,че сами сте си направили празника.
За разлика от теб аз съм си научила урока,не започвам нещо без да съм 100% сигурна,че времето не е променило намерението на родителите ми.
Относно шумните събирания,ами ако ще селянка от най презрените да съм,ама обожавам купона да е пълен,слава богу така съм отраснала,с китари,песни,смях,и съм щастлива че е така.

Това е руският и циганският синдром,нямаме здрави гащи на дупетата, ама дай ни китари, ядене и пиене и компании,по възможност шумни и пияни заляни. А някой се вайкаха,че българите били бедни. Едва ли са толкова бедни, щом за щяло и нещяло бият тъпана и надуват гайдата. Това с вечните веселби ми напомня за случай,който роднини са ми разказвали,за хора,които теглят заеми от банки,за да си напраяв сватбите колкото се може по пищни и богати, ипотекират апартаменти,за да ходят по екскурзии и веселби, и в края на крайщата обръщат имота си в кебапчета и шопска.в България има такива случаи, в по развития свят рядко. Нито къщата ми е хан да събирам компаниите и пияниците, нито смятам вместо да спестя за децата парите да ги харча за заведения и почерпки на цялата далечна рода,и препоръчвам на всички българи повече спестовност и работа, и по малко изцепки и народни веселия

# 107
А представи си, че някои хора имет предостатъчно финанси и за двете...
Или организират такива "пищни" тържества веднъж годишно.
Не разбирам на вас какво ви влиза в работата.

# 108
Цитат
Това е руският и циганският синдром

Да ме извиняваш но няма нищо общо с руски.

Това е абсолютно ориенталски синдром. Циганско-турски.

# 109
Цитат
Това е руският и циганският синдром

Да ме извиняваш но няма нищо общо с руски.

Това е абсолютно ориенталски синдром. Циганско-турски.

Има общо с руски,и на тях душите им са широки и обичат пиенето,веселбата, китарите компаниите, водката и т.н., и също като веселите българи живеят на "вили и могили" и нямат пари,но за цигари и водка винаги намират. Руснак на маса е точно толкова типично както българин на маса. Те дори имат израз "да поседнем преди път",когато някой тръгва за някъде. Музиката,която се слуша у нас е ориенталска, а манталитетът ни е източно европейски и славянски, широки души по бели гащи

# 110

Не разбирам на вас какво ви влиза в работата.

е как какво .. руско-цигански синдром. Wink

# 111
  • Пловдив
Като оставим настрани мъдрите препоръки на някои потребители и се върнем на темата, на мен не ми е ясно едно: защо ще отменяте тържеството? Добре, родителите ти са отказали да предоставят заведението. Тогава просто променяте "терена" /все още имате време, доколкото разбрах остават ви около 20 дни/ и карате по план "А". Да, остава огорчението от промяната в позицията на твоите родители, но така като те чета /тази част със списъците и бензините/, явно не би следвало да сте учудени. В смисъл, то това не става изведнъж. Оставам с впечатлението, че отношенията между вас и твоите родители не са гладки, розови и мили. В този ред на мисли - защо си се оставила те да уговарят кумовете, защо не си се вслушала в съпруга си и защо изобщо си позволила да се стигне до това положение? И след като си се заела с организацията и разчиташ на тяхното дейно участие, ти не седна ли предварително да се разбереш с тях и за последния детайл, да се уточните напълно ясно относно задълженията и очакванията на всяка една от страните и чак тогава да застанеш на нисък старт?

Грешката си е изцяло твоя - не си уточнила всичко, не си обмислила всичко и не си преценила правилно. Но каквото и да е. Аз не бих отложила мероприятието. Бих променила църквата и ресторанта, бих уведомила родителите си любезно относно новите обстоятелства и бих ги поканила както и всеки редови гост. И това би ми било обица на ухото за оттук нататък какви би следвало да са отношенията ми с родителите - финансови и емоционални.

# 112
Има общо с руски,и на тях душите им са широки и обичат пиенето,веселбата, китарите компаниите, водката и т.н., и също като веселите българи живеят на "вили и могили" и нямат пари,но за цигари и водка винаги намират. Руснак на маса е точно толкова типично както българин на маса. Те дори имат израз "да поседнем преди път",когато някой тръгва за някъде. Музиката,която се слуша у нас е ориенталска, а манталитетът ни е източно европейски и славянски, широки души по бели гащи

Това че си пият тихо на масата не значи че правят панаири и джумбуши за сеир. Няма такъв руснак който за кръщане ще събере 30 човека в ресторант.  Просто не съществува такова полезно изкопаемо.

В каква връзка се присети за посядането на път не разбрах?

# 113
Подкрепям dara. От сега нататък се справяйте сами и не разчитайте много на тях. Аз за това направих кръщенето на малката с .....4 човека. Аз, баща и и кръстниците. Отидохме един ден в Драгалевския манастир, кръстихме я, почерпихме се в едно заведение с по една салатка и бира и това беше. Никой не ни чу и разбра. А баща ми предлагаше да плати всичко, да поканим един куп знайни и незнайни роди и едва ли не да се освиним..... Отказах категорично и направихме това, което можехме да си позволим с наши средства. Е, имаше и обидени че не са поканени, ама дреме ми. Получи се хубаво и семпло и не бях длъжна на никого.

# 114
Присетих се, за да илюстрирам руския манталитет. Аз намирам много общи черти.  И българите, и руснаците обичат да "сядат на маса" със и без повод. Нали знаеш оня лаф "и да паднем,и да бием, пак ще се напием". Между другото България е страната в Европа с най-голяма консумация на твърд алкохол на глава на населението, и в същото време най-бедната и с най-никък брутен продукт в ЕС. Какво говори това-че сме бедни и пияни, и че празнуваме и се събираме твърде често.

# 115
  • Пловдив
Ох, стига с тези 30 човека! Аз само за Коледа като събера брат ми с децата и майка ми и свекърва ми и ето ти 15 човека. И това са ми само хората, с които ставам и лягам дето се вика. Какво си я налапала тази цифра и все натам въртиш и сучеш? Остави хората да си канят който поискат и колкото хора си поискат. Жената не ви пита колко души да поканя, това селско/градско ли е според вашите никому не интересуващи в случая критерии и като руски или цигански бихте охарактеризирали "синдрома", от който смятате, че страда. Друго питаше дамата. Вече започвам да се чудя възможно ли е в този форум да се отговори в тема, без да се излеят поне пет килограма обиди. Мда, много градско, цивилизовано и мъдро. А като е придружено и с препоръки става още по-естетско. Аман!

# 116
някои хора не знаят кога да спрат, 100 мнения - едно и също  и стават досадни ...

# 117
  • по пътя на светлината
Зара,умувайте с мъжа си какво ще правите и тази случка да ти е за обица на ухото!
Не допускай да манипулират семейството ти,твоята половинка е на ясно за какво идва реч(вероятно години наред),за това се вслушай в мнението му и си подобрете отношенията.

# 118
Присетих се, за да илюстрирам руския манталитет. Аз намирам много общи черти.  И българите, и руснаците обичат да "сядат на маса" със и без повод. Нали знаеш оня лаф "и да паднем,и да бием, пак ще се напием". Между другото България е страната в Европа с най-голяма консумация на твърд алкохол на глава на населението, и в същото време най-бедната и с най-никък брутен продукт в ЕС. Какво говори това-че сме бедни и пияни, и че празнуваме и се събираме твърде често.

Алкохолизирането на обществото има много косвена връзка с тези бай ганьовски традиции.

Зад тях често стои желание за показност. Е така да се чуе и да се говори...че еди коя си, на еди-кой си щерката е събрала еди-колко си народ за...няма значение даже повода. Така както по турско си простирали чеиза да се хвалят. Показност и тъпани с кюфтета и шопска. Ориенталска работа и никаква връзка с руснаци. Те не харчат пари за да правят купони. Те ги харчат за външност и дрехи. Последните си пари за това дава.

# 119
То пък европейците не пият така ли?Ако знаеш какви свине са немците с бирата.....ама те ракията и водката ти пречат.
Знаеш ли какво ни е хубаво на нас селяните като си опънем масата под асмите на село и като изкараме запотеното шише с ракията и да си откъснем един пресен домат на една ръка разстояние....май ми е по-добре от ресторантската краставица изсъхнала и нарязана предния ден....

Общи условия

Активация на акаунт