Поредната битово-роднинска

• 9 986
  • 172
  •   1
Отговори
# 90
  • София
mama otilia и какво предлагаш - преди всяко тържество да пускаме запитване до теб и Делюжън може ли, не може ли, селско ли е, градско ли е?
Лелее, то бива бива тесногръди и самовлюбени в мнението си хора, ама тука на какво се начетох не е истина  ooooh!

# 91
mama otilia и какво предлагаш - преди всяко тържество да пускаме запитване до теб и Делюжън може ли, не може ли, селско ли е, градско ли е?
Лелее, то бива бива тесногръди и самовлюбени в мнението си хора, ама тука на какво се начетох не е истина  ooooh!

Всеки да празнува както иска. Моето мнение е,че голяма част от празненствата прерастват в селски патардии,но България си е селска държава,няма какво да се лъжем. А моите съседи наистина пускат вече запитване до мен преди поредния "семеен празник" в двустаен апартамент. На два пъти вече викам многократно полиция през нощта и им разтурям успешно веселието, така че се научиха,че селяниите могат да си ги правят само на село,или далеч  от по-цивилизованите хора  Laughing

# 92
Първо, темата не е за народопсихологията българска и мнението ни за нея.
Второ, селските веселби не са измислени в последните 20 години, чела ли си "Вилна зона"? Разказът на авторката е типичен соц-реализъм, не е чалга и селяния от настоящето. Да не говорим, че такива софри са се вили с километри и в други литературни произведения на български класици много преди социализма.
И трето, как празнувам кръщене, рожден ден, сватба, или дипломиране е лично моя работа.
Момичето ще кръщава детето си, прави го по начинът, който познава и не иска мнението ви за това.

По-голяма селяния и простотия от това да цепиш през просото на нечий личен избор НЯМА. Ако и да е на фона на Малер. ( който предполагам е подходящ да ви настърви маникюра за следващите 30 страници извисени плюнки)

Че кой е говорил за последни 20 години ?  Laughing Става дума за архаичност от дедо адамово време, за която няма много място в цивилизовано общество. Неща от които би се срамувала като си поканиш италианец на гости.

Аз споменах за тази селяния в контекста на темата и смятам че нещата са много свързани.

# 93
Лелее, то бива бива тесногръди и самовлюбени в мнението си хора, ама тука на какво се начетох не е истина  ooooh!
Oще се чудя как има хора, които да обръщат внимание на брътвежите на Delusion.
То не бяха отмъщения, магии, зомбита... на такава простотия и в тийн форуми не съм попадала.  Simple Smile
Вече видя ли нейно мнение, го пропускам, което обезмисля четенето на някои теми, в които пише само тя + още двама, трима.  Wink

# 94
Не съм съгласна! То не е въпросът само как се събират и веселят,проблемът е,че това е отражение на манталитета и културата на много хора,а те ни заобикалят навсякъде.съседи, колеги, роднини. В България се набюдава едно изкючитено опростачване на хората,и тези селски веселби са само един от изразите на това

Абе какво ми пука за чуждото мнение дали празнувам според неговите критерии,ако искам ще си викна духов оркестър,ако искам зурли,ако искам цигулки.Ако искам ще си се напия с ракия докато си мезя със сланина и шопска,ако искам ще пия шампанско и хайвер.Никой не ме интересува,важното е на мен да ми е весело,хорското мнение няма да плати сметката,а който не му харесва има право да си ходи по живо и здраво.
И по-голяма простотия от това да си мисли някой че е голям гражданин ,а друг живее по селски няма.
И да ви кажа че по-голяма веселба от циганска сватба не съм виждала,въпреки цялото надвикване по микрофона кой ,какво и колко дал.Така че може и да е селско,важното е да има веселба,а не всички да седят като на погребение.

# 95
Лелее, то бива бива тесногръди и самовлюбени в мнението си хора, ама тука на какво се начетох не е истина  ooooh!

Всеки да празнува както иска. Моето мнение е,че голяма част от празненствата прерастват в селски патардии,но България си е селска държава,няма какво да е лъжем.

Проблемът не е мнението ти, а че въпросът не е поставен изобщо, нито се иска разрешението ти...

Просто не е възпитано и градско,  да се подиграеш на начина по който някой планира да празнува кръщенето на детето си, ако ще да е поканил  Ибряма  пред църквата. Разбираемо е, че сте анонимни и всичко ви е виртуално, но срещу вас няма анонимни хора. Това момиче сигурно има и чувства, нали така.

# 96
проблемът , според мен , е , че не си се допитала до баща ти преди да почнеш организацията ,
а все пак той иска да е човекът , който взема решенията ( или така му се иска ) ,
не бих разваляла кръщенето , щях да продължа да говоря с него , да го убеждавам ,
щом е твой баща , а не свекър ( в началото не разбрах ) , има шанс да се оправите , макар че може да ти извади душата , ама ще си запушиш ушите и това е ... newsm10

# 97
Да обърнем внимание на един друг детайл, една не по-малка простотия на българската народопсихология- "традицията" родителят да ти плаща всички семейни празници в живота и до...ненам кога си... ooooh! Sick Додето може, все да плаща.

Ама бил и предложил моля ти се. Laughing Ами селянин човека така е възпитаван че е длъжен и като няма акъл ще предлага я... Laughing Глей аз като не предлагам, как всеки се оправя сам и даже на мен предлага. Laughing И нямам спомен някой да ми се е тръшкал че не съм му направила балове или откарала-закарала приятели с колата.

# 98
Е, и? Смяташ да промениш манталитета, защото даваш акуратните съвети от странство?

# 99
Е, и? Смяташ да промениш манталитета, защото даваш акуратните съвети от странство?

Селски манталитет променя ли се? Силно се съмнявам. Давам си мнението като всеки друг и не с надежди да променя нечий манталитет.

# 100

Всеки да празнува както иска. Моето мнение е,че голяма част от празненствата прерастват в селски патардии,но България си е селска държава,няма какво да е лъжем.

Проблемът не е мнението ти, а че въпросът не е поставен изобщо, нито се иска разрешението ти...

Просто не е възпитано и градско,  да се подиграеш на начина по който някой планира да празнува кръщенето на детето си, ако ще да е поканил  Ибряма  пред църквата. Разбираемо е, че сте анонимни и всичко ви е виртуално, но срещу вас няма анонимни хора. Това момиче сигурно има и чувства, нали така.

Обясних,че се намесвам успешно и  прекратявам чуждите празници и народни веселия само когато се развиват в съседен до моя апартамент.  И имам право на мнение. Щом авторката си е пуснала тема и сама ни е запознала с празничните си идеи значи иска да коментираме

# 101
Селски манталитет променя ли се? Силно се съмнявам. Давам си мнението като всеки друг и не с надежди да променя нечий манталитет.
заради тая алиенация и мизантропия седиш и въздишаш по някакъв пич , дето те бъзикнал преди 25 години във влака ...
по-добре тържества с много гости , отколкото разни булевардни истории да заемат съзнанието и мечтите ...

# 102
заради тая алиенация и мизантропия седиш и въздишаш по някакъв пич , дето те бъзикнал преди 25 години във влака ...
по-добре тържества с много гости , отколкото разни булевардни истории да заемат съзнанието и мечтите ...

Въздишане по мъж не е признак на алиенация и мизантропия. А и мъжът по който въздишам няма нищо общо с разказаната история. За сега поне, пича въздиша а не аз. Laughing

Каква връзка направи между селски панаири и нечии въздишки?

# 103
Delusion,стига с тези епитети!Разбрахме,че сме селяни Mr. Green
Лично ние не сме правили кръщене на нашите деца,но кагото дойде момента не мога да си представя да не поканя свекърва ми,за която децата умират,да не поканя лелята на мъжа,която ни е помага толкова много(не материално,разбира се),да не поканя единствената баба,която все още е жива,брат ми и сестра ми,брата на мъжа ми,майка ми....е,не,това просто няма как да стане!Не мога да бъда толкова безочлива,неблагодарна и груба,за да не споделя такъв тържествен момент с най-близките ни хора.Ако ще да съм селянка,ако щете ме наричайте проста!Аз така разбирам нещата.Не може в ежедневието непрекъснато да общувам с горе изброените хора,а на празника да не ги поканя.Просто няма как да стане,не и в моето семейство!!

# 104

Става дума за архаичност от дедо адамово време, за която няма много място в цивилизовано общество. Неща от които би се срамувала като си поканиш италианец на гости.

[/quote]

Laughing Laughing Laughing Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт