Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 073
  • 685
  •   1
Отговори
# 60
Извинете, нещо с линка... Simple Smile
Да се пробвам отново:
http://www.visit.bg/sommer/photel.php?hotid=179
от 20.08 до 31.08 - 44 лв/ Ол Инклузив, че даже Ултра
след 1 септ - 33лв
Като отзиви е доста добре.

В друга тема съм писала за този хотел, че плажът му не е хубав, но не пречи да се ходи на централния, иначе наистина са добри отзивите. А в Св.Константин е толкова спокойно - забравяш за всичко  Laughing

# 61
  • Пловдив
Момичета, ние сме от четвъртък във вили Вита парк. Ако има някой наблизо да свирка  Grinning

# 62
  • В светлината на слънцето
Привет от "Орлов"! Grinning
Тук сме вече четвърти ден и смея да твърдя, че открихме нашия хотел. Догодина на 200% сме в този хотел. Не бях идвала от дете в него, което ще рече някъде във времето, когато рокендролът е бил мнооого млад. Това ми е първото идване тук като възрастен и първото с деца. След като сме обиколили де що има хотели от първа линия, с ръка на сърцето заявявам, че това е идеалният хотел за семейства с деца. Честно - дори не очаквах да е чак толкова добро положението. Категорично се отказвам от Калиакра за догодина - е..и шума е там, нямам думи направо. #Crazy
Сега за Орлов за тези, на които им предстои тепърва да заминават.
Хотелът е с направо чудно местоположение - хем на плажа, хем в центъра, хем на тихо място, хем през него не минават никакви масови алеи, така че е супер спокоен. Реално целият хотел е оградена зона и е затворен тип комплекс. Вечер и през деня спокойно може да си пуснеш детето на воля да се щура из наистина големия му парк, без да се притесняваш, че ще излезе на алея или ще се загуби. Всичко е оградено с висок зелен плет и розови храсти, които хем спират движението, хем са шумоизолиращи. Има полянки за игра и тичане, има детска площадка - за по-големи деца е и е доста екстремна, има дървени беседки за родители, пътечки за разходки и т.н. Точно зад живия плет е розариума, в който има още една детска площадка, която става и за много малки деца. Там има допълнително място за игри и тичане.
Басейните ги знаете от снимките. Изглеждат си точно така. Бой за свободни шезлонги няма, защото те са много. А местата, на които са разположени край басейна са чудни - под върба, под високо дърво, между розови храсти, между ефектно оформени вечнозелени растения... Grinning
Стаите в хотела са може би най-огромните от този вид. Говоря за т.нар. фамилни стаи с двуетажно легло. Като големина са точно колкото студиата на Фламинго. Имат две нормални легла, едно двуетажно с дължина 190 см - става за трети възрастен, един елегантен диван в стил арт нуво, бюро, много масички и шкафчета. Почистват редовно, сменят кърпи при универсалния сигнал - оставена на земята кърпа,  спално бельо - на 3 дни.
А гледката, ох гледката... съжалявам, че не мога сега да пусна снимки - това е нещо великолепно. Персоналът на хотела е супер любезен и ми угоди на всичките капризи, които заявих предварително. А именно: висок етаж, тихо крило, гледка хем към розариума, хем към морето... Еее, заслужаваше си - няма такава красота. Нощно време чуваш плисъка на вълните, защото е супер тихо, а през деня спокойно може да си пиеш кафето на терасата и да съзерцаваш красоти. Blush В този ред на мисли, избирайте стаи с гледка към розариума, защото към хотел малибу е доста шумно. Там анимацията за французите е на яки обороти. #Crazy Персоналът е супер любезен и ще ви изпълни всички желания. Мен ме питаха поне 100 пъти дали имам някакви забележки, искам ли още нещо и т.н.
Влизането е с магнитни карти, но добрата новина е, че те не са вързани с осветлението и контактите. Миналото лято в Славуна бяха вързани и като излизахме нямаше как да оставяме да работи климатика. Банята... ех тази баня. Чиста, ремонтирана, макар и не върха на лукса, но напълно задоволяваща едноседмично пребиваване. Peace
Храната. Това е най-вкусната храна, която някога сме яли в Албена. Заявявам го съвсем отговорно. Нищо не се приготвя от остатъци, защото просто такива няма - народът си ошушква всичко, защото е невероятно вкусно. Месото е много стабилно - сериозни пилешки и свински пължоли на скара, задължително три вида месо в готвен вариант - например пилешко  с доматен сос - на цели филета, а не на късове, тележки медалион с гъби, свинско, риба в бирена панировка - горещо препоръчвам, страшно вкусно  е. Много са хубави също така пилешките шницели, сармичките са страшни, има чудни печени домати на скара, абе голямо разнообразие. Рибата е винаги поне два вида - предлагат акула, разни бели риби, скумрия... Десертите са невероятни. Винаги има поне три вида торти, два вида рула,  баклави, баници с локум или нещо друго, щтрудел, сладки, кексове много... Снощи реших да поздравя готвача, защото наистина е много вкусно и така разбрах, че той всъщност само наглежда екипа, а е от съседен голям хотел - тоест Фламинго гранд. Така че в момента кухнята ни е 1:1 с тази на Фламингото. Peace
В ресторанта простотии от рода на пипане с ръце на нещата видях само веднъж от един руснак и толкоз. Останалите - поне тази седмица са доста възпитани и културни хора. Предимно са българи, има малко руснаци, малко италианци и май - това е. Терасата на ресторанта е супер - с гледка към морето и много хубава. Места винаги има, където искаш, защото и терасата, и вътре е доста простроно. Няма бутане, няма опашки, няма неприбрани маси.
Какво още? Анимацията е забавна за малките. В момента дъщеря ми рисува собствена тениска, утре май ще нижат гривнички, снощи имаха детско шоу - обилчаха ги с костюми и пяха на голямата сцена на буфо разни песни. Сцената е под самия ресторант, с амфитеатрални места,.. Май това е в общи линии.
Сигурна съм, че на тези, на които им предстои да идват тук ще им хареса.
Хм, морето днес ни изненада с чудни вълнички. Grinning

# 63
  • Sofia
Ето това се казва изчерпателна и удоволетворяваща информация  bouquet

Радвам се, за хубавата ви почивка. Нека е такава до края. Много полезен постинг.

# 64
  • В светлината на слънцето
Имам още малко време, докато девойката рисува.
Да допълня още нещо полезно - терасите са с вградени сушилници, така че не носете въженца. Може само щипки за по-дребните дрешки и банските.
Алкохолът е сносен - български, но от читави марки. Бирата - Леденика, бялото вино - на Дамяница май беше.
Паркирането около хотела е може би най-сериозните проблем. Понеже е в центъра, места се намират трудно. Ние имахме късмет от първи път, сравнително близо - тоест на десетина метра от входа на хотела. Но като цяло това е проблем.
Инфо от зоната с шезлонгите не мога да дам, защото още не сме ходили там. Просто свободната зона ни е точно под носа и отиваме там. Но пък се разходихме на юг по плажа, чак до Кранево, по-точно до финала на Албена.
През тройките свободни шезлонги има предостатъчно по всяко време, тоест няма хвърлени кърпи, а места има дори на предни линии. Морето там също не е нагъчкано.
Основният проблем е зоната с чадъри на горските хотели. Ужасно недомислие от страна на курорта да струпат толкова много хора на това място. Спокойно можеха да им разхвърлят зоните между другите - поне плажната ивица е достатъчно голяма. В тази зона е направо гмеж. И на пясъка, и във водата. Хората са буквално един върху друг. Имах чувството, че съм попаднала на Варненския плаж в най-пиковия сезон и в най-пиковия час. Не можеш дори да минеш. #Crazy Не е честно спрямо хората. Според мен курортът трябва сериозно да помисли над това за догодина. Наоколо насякъде е супер спокойно, а там ври и кипи. ooooh!
Вчера си направихме една разходка из горската част. Ама какво да кажа. Мнооого зле е положението, много. ooooh!
Рая, напълно те разбирам вече за Орхидея.
И не само този хотел, има доста, на които холожението е твърде окаяно. Само Ралица държи ниво. Басейните на Магнолия също си заслужават. И май дотук. Но като цяло като ще се ходи в хотел в гората, то нека да е Боровец. Mr. Green

# 65
Eeeeхх,Лулумба,с това изчерпателно описание направо ме накара да съжаля,че смених резервацията си за Орлов  Wink
Много се радвам,че си прекарвате добре Hug Аз вече се настройвам и за нашата почивка,но не ми е много ваканционно.....малкият май лепна ентеровируса  Rolling Eyes Снощи беше с Т,днес и  разтройство  Sad А до заминаването ни има 4дни...дано мине  и за морето да е чисто нов! Praynig Поне се надявам да го изкараме тук и там да нямаме проблеми  Praynig

# 66
  • В.Търново
lulumba,като си помисля какви бяха отзивите отначало за Орлов и сега какви са,може би ,ако е имало проблеми вече са доизгладени.Ако остана доволна от Албена бих се замислила за Орлов за другата година.Приятно доизкарване на почивката! Hug

# 67
lulumba,
Докато си там може ли да хвърлиш едно око и на Калиопа. Ние ще сме там от15ти Август, а за този хотел почти никакви отзиви няма.
Евентуално ще ми е полезно да ми препоръчаш накъде да гледа стаята. Казаха ми че закуската и вечерята ще е в някакъв ресторант, който бил бившия Салвянка, ако не се лъжа. Далеч ли е много?
Може ли според теб да се включват "външни" гости в анимацията, и по-конкретно детската дискотека?
penelopi,
ако сте лепнали вируса, а не нещо друго ще ви мине за 2 макс 3 дни. На тези вируси хубавото им е, че са краткотрайни, макар и супер гнусни, ако се стигне до сериозно обезводняване. Това трябва да следиш най-вече. Да поема течности на често и по малко.

# 68
относно влизането с магнитни карти ако е вързана ел.инсталация.
не се ли сещате че каква да е карта пуска тока,устройството е прост ключ.

# 69
И ние сме в Албена, х-л Добротица, от 26.08., днес платихме. Дано да си прекараме добре!
Доверих се на мненията в темата, за мен форумът е много полезен!

# 70
  • София
относно влизането с магнитни карти ако е вързана ел.инсталация.
не се ли сещате че каква да е карта пуска тока,устройството е прост ключ.
Мда,ние слагахме картата за колата за да работи климатика,докато ни няма в стаята.
Лулумба,радвам се,че сте доволни от хотела!
Само това с гората малко пресилено ми се струва...

# 71
  • София
Лулумба Hug
много благодаря за полезното инфо. много ми стана интересно сравнението между Калиакра и Орлов. наистина ли е по-хубаво в Орлов, тъй като моите родители почиваха миналата година в Калиакра с детето ми и бяха супер очаровани. като цени същия ценови диапазон ли са? миналата година ми се видя много скъпо в Калиакра, за 7 нощувки в апартамент платих 4000 лв. от този порядък ли е и в Орлов? това, че има българи само може да ме радва! тази година почиваха в Санта Марина в Созопол с малкия и всичко беше ок, но само руснаци и детето трудно общува с тях.

ние вчера се завърнахме от 4 дни в Ермитраж на Златните и макар хотела да е много добър, не бих почивала с дете там! и изобщо Албена си остава най-хубавият курорт за мен на нашето море!

# 72
Lulumba, весело изкарване, радвам се, че лично си се убедила, че не си измислям. Няма никакъв смисъл, нали? Ето, сега вече имам идея за догодина  bouquet

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 09:30 от raja_nikol

# 73
  • София
Лулумба, благодаря за изчерпателното описание, явно и ние догодина ще сме на Орлов - май ти помагаш за окончателното ми решение   bouquet. Весело изкарване ви пожелавам и хубаво време.

# 74
Като чета коментарите за "Орлов" в сайта на "Визит" се чудя за същия хотел ли става въпрос - повечето са отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт