Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 094
  • 685
  •   1
Отговори
# 270
Аз не бих тръгнала на море с дете под 2 години, независимо здраво или болно. Не ме нападайте, лично мнение  Laughing

# 271
rosinauzunova , имате почти 10 дена до тогава - ще се оправи детето , спокойно Peace
Иначе, всеки знае себе си. Синът ми беше на 3 месеца, когато ходихме на Рибарица за 1 седмица.

# 272
  • София
Първо,че има много време до тогава.Ако все още покашля бих се консултирала с лекаря на детето.Флудитека е добро сиропче/май френско беше/ и вършеше добра работа,поне при моето дете.Иначе дъщеря ми сме я водили на море на 10месеца и страхотно си изкарахме.

# 273
  • В.Търново
Да,аз вчера в края на работния ден го заведох на лекар и тя каза да пие Флудитек,а и вчера му беше последната доза антибиотик Сумамед.Докторката каза,че действал още 4 дена след последния прием.
Имам една колежка,която в края на месеца ще води тогава бебето си,което ще е на 2м. и половина на море и то чак в Ахтопол.

# 274
В нашия хотел имаше румънци с новородени, още не можеха да си крепят главичките, кърмеха ги на бара или в ресторанта. Така, че наистина всеки знае себе си.

# 275
Роси, спокойно, ще се оправи дребчо дотогава, и ще тръгнете здрави Hug.
Дъщеря ми я водихме за първи път на 1 год и 10мес, а сина ми-почти на годинка, просто гледахме да не ги излагаме прекалено на слънце, малък надуваем басейн е спасението, под чадъра на плажа, и с играчки вътре- голяма игра падаше. Grinning Но с новородено, или на по 4-5 месеца и аз не бих тръгнала.
Още се колебая от кога да сме на Албена, от 30 август или от 8 септ, не виждам още дългосрочна и надеждна прогноза за септември, иначе бих отишла от втората дата.

# 276
  • В.Търново
Роси, спокойно, ще се оправи дребчо дотогава, и ще тръгнете здрави Hug.
Дъщеря ми я водихме за първи път на 1 год и 10мес, а сина ми-почти на годинка, просто гледахме да не ги излагаме прекалено на слънце, малък надуваем басейн е спасението, под чадъра на плажа, и с играчки вътре- голяма игра падаше. Grinning Но с новородено, или на по 4-5 месеца и аз не бих тръгнала.
Още се колебая от кога да сме на Албена, от 30 август или от 8 септ, не виждам още дългосрочна и надеждна прогноза за септември, иначе бих отишла от втората дата.
Благодаря на всички за окуражението!  bouquet Аз съм си голяма паника в това отношение. Confused

А за датите....мисля,че за края на август го дават понижение на температурите и възможни превалявания,така че към 30 август няма да е така горещо. Rolling Eyes може би.А 8 септември се е случвало и да е много студено.Мисля че 30 август е добра дата,пък вие си знаете най-добре. Peace Simple Smile

# 277
Здравейте,
виждам,че коментирате възрастта на детето,с което да отидете на море..Аз моят син го заведох на море за пръв път на 3 месеца, сега на годинка и два месеца пак бяхме..Не виждам нищо странно и неестествено в това:) Като проблем отчитам факта,че сега е супер подвижен,направи ни на луди-само тичаше,пееше,искаше насам-натам, не се спираше за миг нито на плажа,нито на сушата,а за морската вода умираше:) Но тези неща горе-долу ми бяха известни предварително,а и не съм очаквала да седне на пясъка и да играе 4 часа кротко и мирно:)
Бях натъпкала неговата чанта с лекарства- Слава Богу не използвахме нито едно от тях, освен Панадол,но оттук заминахме с 4 избиващи кътника и там се наложи да му го дам, за да може да поспи малко  Peace
Ние бяхме от 01.08 до 08.08 в Албена, в най-големите жеги,наистина беше супер горещо,влажно, хапаха ни комари на поразия,но нито сме се претопляли,нито детето е било изложено на риск..Какво са тия притеснения?
Извеждайте детето така,както го извеждате тук..Притеснявате се така,все едно ,че в София е -15градуса, а там +50..направо не ви разбирам Thinking
Нашата програма беше-ставане в 07ч.-малкия ни буди всяка сутрин по това време, слизахме за закуска към 08 и до 09ч. криво-ляво приключвахме с маджоренето и хоп на плажа-хотелът ни беше на плажа. Припичане,море и т.н до 11:30, после в стаята да се изкъпем,оправим и т.н, слизахме за обяд кум 13ч. и в 14ч. се качвахме в стаята. На плажа отивахме към 17ч. и стояхме там до 19ч. После пак в стаята, към 20ч. слизахме за вечеря и после разходки и т.н..
Изпитано средство хем да има плаж,хем да няма поражения от слънцето и т.н..вече две години:)
Сега дори ни беше по-трудно,защото малкия щъкаше,но миналата година беше рая..малкия си спеше на сянка под чадъра в количката,само се будеше за млякото,имахме същия режим...И от плаж разбрахме тогава и тен хванахме и малко нощен живот видяхме,малкия си спеше в количката и му пукаше,че в 22 сме навън,а не в стаята..Сега ела да видиш..в 21 най-късно разбойникът окапваше и щеш-нещеш трябва да се прибираш,защото вече не е така удобно да спи в количката...Да не говорим за пътя..Миналата година малкия проспа целия път,а тази се видяхме в пиключение-опищя всичко, спирахме 3-пъти, преобличахме го 5 пъти,но всичко се забравя като видиш плажа и морето:)

# 278
Росина се притеснява не защото детето и е малко, а все още болно.

# 279

Росина, се притеснява и за световния мир,и за еко равновесието и за мебелировката в хотела, и за каквото се сетиш друго...... Rolling Eyes

# 280
ДА,видях, просто акцентирах на частта с възрастта на децата Peace
Иначе и ние имахме подобни притеснения-дали да тръгнем този път или не..Малкият беше леко настинал малко преди морето,а и отделно с тези избиващи кътнци newsm78 Педиатърката ни предупреди,че имунитетът му е силно спаднал поради тези две причини и може лесно да прихване някой гаден вирус там,но аз реших, че ще рискувам... Crazy
Виждам,че има време докато заминат, силно се надявам малкото да се оздравее бързо, а и ако педиатърът не забрани,не виждам ,защо да не отидат Peace

# 281
  • Sofia
Ая, изчакай още няколко дни преди да решиш окончателно. Ако кашлицата намалее и няма температура тръгвайте, внимавай само да не се слоши.

Миналото лято синчето, тогава на 6г. беше в Турция с баща си, на 3 ден, беше с 39 температура и на антибиотик, заради проблеми с третата сливица и ангина. завели са ги от хотела до болница, бил е 2 часа на венозен антилиотик, глюкоза, физиологичен и витамини, два дни по-късно баща му го беше гепил пак в басейна Laughing и оттам си изкараха почивката до края с море, вода т.н.

Но все пак, бронфит и пневмония бяха изключени от лекари в клиника. А сега, се сещам, за по-подходящ пример - беше точно на 3г., когато тръгнахме с него, ама болен та болен за Синеморец, по препоръка на неговата педиатърка - каза ми - ако там не се излекува, няма къде Mr. Green Така и стана.

И сега накратко кореспонденциите на майка ми от Магнолия, където е с въпросния ми син - бях платила за Стандарт, а са ги настанили в Плюс-а, защото, както са й казали от рецепцията имало свободна стая и щяло да й бъде по-приятно  Grinning

повечето неща са вече изписани, но ето и потвърждение:

+ Плюсове:

- плюсове - хубава стая и баня, с приятни мебели, текстил и плочки в резеда и вишна, както каза майка ми, точно по нейн вкус  Laughing
- свежо и зелено около хотела, басейни за всеки, сравнително чисти и почиствани редовно, моят гамен не излизал от онзи с пързалките /аз затова и резервирах там, знам какво обича душата!/

- плажа на Магнолия, бил в самия северен край на Албена, до някакъв мостик - майка ми е много доволна - каза че плажната ивица е по-тясна, но много по-спокойна от централната и южната част на плажа. Намира си шезлонги без усилие към 9-10 часа, водата била много по-чиста и без водорасли /сравнението и е от плажа пред Орлов, където се навряла първия ден и било гмеж/. Виждали се рибки, мидички, рапани, пясъка също бил чист.

- доволна е от обслужването навсякъде - досега не е срещала намусен скандалджия. Първия ден се изсипали в 7 сутринта, взели са им багажа, вече писах - насталили са ги в Плюса. Мойте хора си отишли на плаж, там обяснила, че няма гривна, защото ще й я дадат на обяд, момчето от плажа се усмихнало, казало че няма проблем, настанил я и й благодарил за възпитанието да се обади, обяснил й къде какво има и т.н.

Минуси: /до болка, вече ги знаем/

- Това не било Албена, която тя помни - интелигентни и приятни чехи, поляци, ге-де-рейци след, които се носи ухание на парфюм  Mr. Green
каза, че е заобиколена от руска, румънска и прочее плебейска паплач с тъпи физиономии и вулгарно поведение, но все пак се оглеждали и се стараели Mr. Green Доколкото я познавам - вече е изнесла няколко лекции по етикет и хигиена на бедните комшии  Mr. Green

- В ресторанта лудница, нацепени на 4 домати, от онези, които ставали само за консервиране и прочее простотии, които вече знаете. персонала се стараел, но очевидно не достигал. Имало и хубави неща - като закуската, скарата, някои десерти. така че, не са гладни.

- возят се само на влакчето, безплатния шатъл бус бил грозна гледка с ревящите бебета и родителите им, които се борят с лакти, за да се качат.

- за сега не са болни /дано удържат/, но в аптеката се изкупувала масово смектата

Мисля че, картинката е изчерпателна след толкова мнения, ако имате конкретни въпроси питайте..

# 282
  • в града на вечния купон
В нашия хотел имаше румънци с новородени, още не можеха да си крепят главичките, кърмеха ги на бара или в ресторанта. Така, че наистина всеки знае себе си.

и в Италия на плажа имаше новородени -аз съм за малки бебета на море, но в разумни граници
да нес ес стой по цял ден на плаж

моята утре прави 7 месеца, а в понеделник пътуваме за Албена

# 283
elsi, много изчерпателно мнение наистина Peace.
Ако можеше някой да напише такова и за .КОМ Grinning
И аз мисля, че морския въздух би трябвало да се отрази добре на дечковците с дихателни проблеми.

# 284
  • В.Търново

Росина, се притеснява и за световния мир,и за еко равновесието и за мебелировката в хотела, и за каквото се сетиш друго...... Rolling Eyes
Изглежда съм трън в очите на някого,по-добре да не се допитвам до вас момичета,извинете,ако ви оттегчавам с моите притеснения  Rolling Eyes .Определено е излишен този сарказъм,един път ме нападна tida flyr,сега втори път.Ако ти преча,просто не чети моите постове Simple Smile.Ти или не искаш да ме разбереш или просто имаш проблем с хората понякога.
Но стига вече,че се откланям от тази чудесна и полезна тема за всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт