Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 997
  • 685
  •   1
Отговори
# 375
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте от лобито на Ралица!
От вчера сме тук-доста късно се настанихме, но всичко е наред за сега.
Стаята е тесничка, но детското легло е на 2 етажа и се ядва. Стаята ни гледа назад, т.е. не към басейна, а към парка - тихо и спокойно е. Още днес почистиха стаята.
Още вчера имаше страхотна анимация-коментарите по този повод не са преувеличени-добре е измислена.
Ресторанта е огромен, храната разнообразна и често се зарежда. До тук само някаква мадама ми направи лошо впечатление, разхождайки се по прашка на обяд. Иначе хората се държат добре - ползват прибори и не е блъсканица, предвид огромния брой хора, изхранващи се там. Пълно е с млад и усмихнат персонал, който постоянно зарежда, отсервира и почиства буквално. Синът ми ръсеше трохи по пода снощи и 2 пъти една жена обра трохите.  Mr. Green
На плаж отидохме в 8.30 и се настанихме на 4 линия, не че е проблем, че-дреби не ше и да чуе за морето, така че се върнахме на басейна.
Но, да, доста е пренаселено и определено е семеен курорт според мен.
Чисто и организирано е всеичко за сега. Дано такива да си ми отзивите и накрая.
Не мога да дам изчерпателен коментар за момента, но, да определено ми харесва.
И нистина, колкото и да е пренаселено, е много по-цивилизовано от чалгаджийския юг.
Поздрави и до скоро!

# 376
  • София
Ние се завърнахме отдавна, но не сколасвах да пиша.
Бяхме в Орхидея Парк от 9 до 13 август.
Като цяло съм много доволна. Албена си е моят тип курорт. Тихо, зелено, спокойно.
Много съм доволна, че спираха музиката на басейните между 14 и 16 и вечер след 22 часа си беше тихо.
Храната - като цяло добре - разнообразна и вкусна, само дето съм съгласна за почиващите с друг манталитет. Пълно беше със селяндури, които мъкнеха чинии с по 15-20 кроасана, да се чудиш как ще ги изяде човек...

Басейните - чисти, само с една забележка - единият детски басейн беше студен, та детето вирус не лепна, ама го прибрах с бронхит. Не знам обаче от водата ли или от климатика.
Кърпите и спалното бельо се сменяха редовно - даже пижамката на детето я правеха като лебедче  Mr. Green
Като цяло задължително и догодина сме на Албена, ако ходим на море - но ще сменя хотела с Фламингото  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 377
  • В.Търново
Да питам завърналите се от Добротица...пише във всички сайтове,че мъжете трялва вечер да ходят в ресторанта с дълъг панталон...,вие така ли постъпвахте?Трябва ли задължително да е с дълги гащи?
А за мнението на жената от Русе за Добротица не знам какво да кажа....всички писаха,че храната е много вкусна там,че имало всичко,защо така са ос9танали недоволни?

# 378
Здравейте и от мен Simple Smile
Вчера си тръгнахме от Албена и като цяло останах много доволна. Бяхме в хотел Калиопа на полупансион.
Първо за хотела:
Много добро местоположение. Буквално на плажа. Намира се между Орлов и Малибу, които се явяват малко по-навътре. Гостите бяха българи, скандинавци и единични бройки руснаци. Хотела беше много спокоен и чист. Настаниха ни в стая с източно изложение, с гледка към басейна скрита зад едно огромно дърво на 3 етаж и останах много доволна. Не съм имала претенции за стаята предварително. Исках само да е от типа без двуетажни легла. Стаята беше мисля от най-просторните от този тип. Вътре имаше едно двойно, едно единично легло, диванче и кошарка (която си бях резервирала и ни чакаше там). Камериерките бяха много мили с нас и ние с тях. Почистваха всеки ден, сменяха кърпи ежедневно, а бельото смениха за 7 дни - 2 пъти на малкото легло и по 1 път на голямото и на кошарката. Казаха, че сменят по преценка или ако имат да зареждат нова стая. Но един път ги помолих лично и веднага донесоха чаршафи. Кърпите се сменят ако са някъде из стаята. Ако си висят на мястото в банята хубаво сгънати или на терасата да съхнат се смята, че ще се ползват още. Освен това ние си имахме и кош за пране в банята и когато ги слагах там - също ги сменяха. Единствено като недостатък мога да кажа, че жените се оплакаха че са малко и не успяват да минат преди обяд, но се съобразяваха и минаваха след 4, когато вече малката не спеше. Хотела е сравнително малък и нямаше никаква лудница. Само една вечер бара на басейна си позволи да пусне музиката до по-късно и по-силно, но в момента, в който се оплаках на рецепцията спря.
Басейните са 2 не особено големи и един  малък бебешки без атракции. Бяха чисти, но практически не сме ги ползвали.
Пропуснах да напиша, че в хотела имаше и стаи с едно двуетажно легло и спалня, а имаше и студиа, които са пак с едно двуетажно легло и спаля, но са по-широки и много просторни, и в коридорчето беше оформен кухненски кът.

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 21:12 от танита

# 379
Продължавам във втори пост за ресторанта:
Закуската и вечерята бяха в ресторант Амелия, който се намира в хотел Држба. Това може би е единственото, което леко не ми хареса, че трябваше да минем 30 м до там. Ресторанта е огромен, реновиран и климатизиран. Свободни маси имаше много дори и в пиковите часове. Опашки повече от 3 човека не съм хващала. Храната беше добра, макар че, сравнение с други ресторанти не мога да направя. Снимах подробно и по-късно ще кача снимки. Кашкавалите и колбасите бяха най-ниското възможно качесто, но имаше едно прясно безсолно сирене, което на мен много ми допадна. В сравнение с Албена преди 10 години, когато работех и се хранех в хотел Гергана мога да кажа, че е не толкова изобилна и по-некачествена като суровини. Но все пак преди 10 години Гергана беше хотел на РИУ, а това има огромно значение. Сокчетата бяха Дерби и ние пиехме компот на закуска. Имаше и табелка с албенския натурален ябълков сок, но едно сервитьорче обясни, че имало само в началото на сезона Laughing Както сте писали и преди киселото мляко е супер. За сравнение, същите сокчета видях и в Малибу, тъй като минавахме покрай техния ресторант. Имаше един лош чичко, който много стриктно следеше гостите какво правят с храната и се караше. Да си призная и на мен се скара, но според мен неоснователно, тъй като от едни домати със сирене си вземах само домати, а той искаше да ме накара да си взема от консервните домати, срязани на половинки.  Имаше и нещо като детски бюфет, но беше малко странен. От там само кюфтенцата съм сос пробвахме и не бяха лоши, макар че каймата сигурно е била доста соева.
По късно ще продължа с впечатленията си за за плажа и курорта.

# 380
Плажа ни беше точно пред хотела, заедно с Фламинго и Добруджа според картата. Чадърите бяха сламени и хвърляха доста по-голяма сянка от стандартните. В никакъв случай не беше пренаселено, но стандартно първата линия беше заета
с хавлии. Една сутрин станах да видя изгрева и видях, че някои хавлии бяха вързани за шезлонга със сезалчета, вероятно са си там денонощно. Мен лично първа линия не ме изкушава, защото там духа най-силно. Особено последните дни излезе много силен вятър. Момчето няколко пъти ни провери откъде сме, защото тези хотели са без гривни. Водорасли имаше много първия ден и водата беше много топла, но после се изчисти и имаше рибки и охлювчета и се виждаше дъното - много хубаво.
Сега за Албена - накратко бих повторила, но в никакъв случай хотел по-назад от Фламинго. Това да се размотавам с кола, автобус или влакче до плажа - просто не е за мен. Особено и след като видях безумната зона пред бар хавана, където са разпределени хотелите от втора линия. Вероятно са го направили, за да се хранят всички на едно място, но това не е честно спрямо гостите. Чадърите нагъчкани един до друг и на сто реда Rolling Eyes
На всички други плажове имаше място да дишаш.

Важно нещо, което вероятно ще ви е полезно е инфото, което получих за медицинския център. За нещастие се наложи да го ползваме 2 пъти. Първия път за мен, защото си отидох на море с болка в ухото, която там се засили. Макар, че имах осигуровка в Булстрад не ми взеха пари, защото писаха диагноза, която се покрива от туристическата застраховка. Ако сте осигурени в подобен фонд прегледа се плаща, издават фактура и после си ги осребрявате във фонда.
Втория път беше за малката, която лепна вирус, но не ентеро вируса, а сополи, кашлица и температура. И понеже се комбинира с един обрив реших все пак, че е по-добре да я заведа. Нейния преглед също беше безплатен, защото докторката каза, че се покрива от туристическата застраховка. После в стаята се поразрових в сайта им и видях, че за някои диагнози, сред които ОВИ и отит прегледите са покрити от задължителната туристическа застраховка, котяо всички гости имат. Ето и линк към нея, макар че това не са всички условия: http://www.albena.bg/bg/pages/Travel-insurance+.html/

# 381
Напротив, това е първият отрицателен коментар за Оазис - аз бях там и ми хареса - въпрос на вкус Peace

Peace потвърждавам!

# 382
  • Варна
Напротив, това е първият отрицателен коментар за Оазис - аз бях там и ми хареса - въпрос на вкус Peace

Peace потвърждавам!
Simple Smile
пореден пример , че за всеки влак си има пътници..хубаво че ви е харесало
аз например домати за консерва от продълговатите не си купувам-и очаквам да не ми ги сервират
краставиците си ги беля
сок - пунш не пия
не търпя шум до 23,30 -от заведението отсреща -толкова шумно , че все едно съм на масата там
не търпя и от 2 до 4 някой да блъска наоколо, пък било то и камериерки
очаквам аниматорите да играят с децата , а не карти в часовете за занимания в детската стая
очаквам мръсните покривки да се сменят..
ами могат много по-добре да се справят ама защо не искат..
и така..

# 383
Да питам завърналите се от Добротица...пише във всички сайтове,че мъжете трялва вечер да ходят в ресторанта с дълъг панталон...,вие така ли постъпвахте?Трябва ли задължително да е с дълги гащи?
А за мнението на жената от Русе за Добротица не знам какво да кажа....всички писаха,че храната е много вкусна там,че имало всичко,защо така са ос9танали недоволни?

Роси, няма такива работи. Всеки си ходи както намери за добре.  Wink

# 384
Преди малко се прибрахме. Нарочно не ползвах интернет и лаптопа по време на почивката.
Не искам повече да чувам за Албена и особено Вита парк.
Вирусите ни разказаха играта. В ресторанта няма контрол и имаше доста изцепки. Още в първия ден едно русначе опита краставицата от общия съд и я върна обратно. Някакъв младеж си провери с ръце всички праскови докато хареса една. Имаше недобре измити чинии и чаши. 2 пъти попадах на чинии с остатъци от храна по тях. Единия път я дадох на един от сервитьорите, другия я оставих като мръсна на нашата маса. Направо ме беше гнус когато гледах супите и плодовете. Не защото не изглеждаха добре, а защото си представях как някой друг вече може да е сипвал с неговите си прибори и да е заразил храната. Видях едно момиче, която дойде да си досипе салата в същата чиния, в която вече беше яла. Докато сипваше си докосваше чинията с лъжицата за общата салата.
В комплекса се коментираше, че всяка втора къщичка повръща или има разтройство.
Не държа да е всичко идеално, но когато видиш как детето ти цяла нощ повръща и реве, не бих стъпила повече в този комплекс.
Всички бяха много мили, но си мисля, че трябва да има правила и контрол, когато се хранят поне 300 човека едновременно.
Жената, която наблюдаваше за гривните при вратата и беше някаква шефка, се налагаше да помага при отсервирване на масите. Не видях някой да направи забележка на който и да е. Храна и напитки можеха да се изнасят.
Дано има повече доволни от почивките си. За мен All Inclusive в Албена не е измислено докрай. Може би храната трябва да се слага само от персонала.

# 385
Може ли да обобщите къде е най-спокойно на плажа, доколкото разбрах плажът на горските хотели е гмеж.

# 386
  • София
Може ли да обобщите къде е най-спокойно на плажа, доколкото разбрах плажът на горските хотели е гмеж.

Ние ходехме на двете ни места - едното е пред Базара, другото отстрани на Арабела Бийч - там бяха чадърите на Орхидея - и на двете места си намирахме шезлонги и чадър без проблем. На Арабелата беше по спокойно, може би защото е накрая, а и ние ходехме вечер от 17 до 19.30 часа, че беше огромна жега.

# 387
завърнахме се от албена.
хубав курорт, много дървета, голяма плажна ивица....но за All Inclusive
не искам да чувам повече. Страеха се хората, беше чисто, гостите се държаха прилично, храната биваше, но предпочитам спането в къщите за гости, разходките и храненето в различни заведения.
Храненето в заведение, тип стол, чакането на опашки за храна, питиета в пластмасови чаши, липсата на хубаво кафе, сок от най-вредните  - не е за мен.
Като цяло Албена ми прилича на една голяма детска градина и децата останаха много доволни.

# 388
nana77 , явно вие сте имали късмета с местата на плажа и с кърпите и хавлиите, които ние нямахме в Орхидея Парк.  Tired Какво да кажа-всеки си ходи със собствения късмет и това е, но никога не еднакво за всички, така,че тепърва спирам да чета отзиви, защото не се знае дали на един ще му хареса Добротица, а на друг-няма. Tired И нашата пижамка никога не беше на лебедчета, камо ли пипната...А пред Арабела бяхме на 6, 7 линия до заведението точно. Пък се радвам,че ти е харесала храната-както казах разнообразна беше, а който е дъвкал и е гълтал му е била и вкусна... Mr. Green

# 389
Flo_Rida, в кой хотел бяхте?
Аз се отчаях от прогнозата за времето другата седмица:
http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid=100726050
Цяла година децата говорят за море, и като дойде момента-студ и дъжд Tired, дано не е вярна тази прогноза.

Общи условия

Активация на акаунт