Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 997
  • 685
  •   1
Отговори
# 450
За Фламинго ли са тези отзиви? Flutter

# 451
  • София
Аз да се оплача от ултра лятото във Вита Парк, един хепи-соц хотел.

За 150 лева на вечер:

Ресторанта -миризлив, не пускаха климатик. Храната и напитките - отвратителни като навсякъде. Чиниите и чашите свършваха, също и рибата и плодовете.
Не снимах тоалетната, щеше да ме е срам да я покажа , но мога поне да опиша: гърнето беше жълто вътре, като в студентско общежитие. На дъното имаше нещо като гипс, малкия все питаше : "Мамо, кой е а**л тука?".
Възглавниците бяха мноооого тънки, на спалнята имаше единична завивка, нощните лампи не работеха,

Ако минаваха да чистят, то беше следобед когато децата спят.

Управителката нагла като се оплачеш от нещо.
Анимацията: всеки ден еднообразна.

На морето : от сутринта нахвърляни хавлии, ние ги махахме и сядахме, но си имахме разправии със собствениците им румънци, които идваха към 11:00.
Автобусчето вечно пълно, на връщане от морето не можехме да се доредим, да сме вървели километър до хотела. Спокойно могат да го пуснат от по-рано и на 10-15 мин.

В заключение: това ни е последното лято в Албена . ЗА 150 лева на вечер очаквам не да си платя това че има море, а удобства в хотел.С колкото и хора да говорих, все бяха недоволни от Вита Парк в сравнение с тази година.
Може би в хотели без румънци и руснаци е по-добре, но при нас беше кошмарно. Писах на Сън-турс , те ми препоръчаха хотела, да се надявам догодина да не излъжат някой друг като мен.

# 452
Хм, и аз се включвам късно , за да се убедя,че Zora е разказала точно моите впечатления-мо та мо. Значи и аз не съм единствена, а Дон Периньон до сега не съм вкусвала, нито Блъди Мери, за да говорим кой искал повече от храната. Както каза Zora- за вечеря едни макарони и то да се чудиш да ги ядеш ли или не. Така,че си остава мнението ми-който дъвче е ясно,че и гълта.
 Между другото виното в Орхидея беше най-хубавото нещо от всичко-поне да го похваля. Mr. Green Не съм била капризна и за кафето-хубаво ми беше...и млякото ми харесваше-доизяждах зърнените закуски на дъщеря ми. А това за чаршафите и персонала беше точно както и при нас-възрастни камериерки само чистеха и обикновено не минаваха през стаята ни преди 13.00ч. Няколко пъти се прибирахме от плажа в 13ч, бързахме да се изкъпем и преоблечем за хранене, и камериерката връхлиташе в стаята докато бях гола. Все тая де, ама тогава, явно да не ме притеснява взе само хавлиите и дори кошчетата не изчисти, а след като я попитах дали не може да минават малко по-рано, понеже след обяд детето спи, тя обеща и следващите дни не беше минавано въобще-нито хавлии, нито кошчета. От самата стая не мога да се оплача-хубава беше, че като ходехме по пода се цапаха краката е ясно,ама това да е кусура.
Колкото до това колко близо да съм до морето-държа да съм близо да си наблюдавам детето, което играе във водата, а не да гледам 6 реда гърбове. Колкото пъти отида в Албена ще си нося моя си чадър, защото това безобразие с шезлонгите и 6-7 ред не ми е по вкуса въобще и не правя компромис с това.
Някой казва-ами добре ни е, децата се изхранваха предимно с пържени картофи и сладолед...аз това не го разбирам. Да, отиваме да се забавляваме също,ама и е важно храненето-особено на малко дете. Аз не издържам дъщеря ми да се изхранва само с кроасани, пържени картофи, наденички, спагети и сладолед. Опс, забравих степчето портокал на всяко ядене. Това 8 дена.  Не за това си платих и много ще мисля другата година дали да съм въобще в Албена, защото като гледам-отзиви уж хубави-ама резултата накрая йок. Между другото-толкова пари рядко давам някъде, въпреки,че на някой ще мус е сторят малко-парите за 8 дневна почивка в Албена-за това очаквах много, а получих-както казах-моите манджи. Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 19:12 от огнена стихия

# 453
Ние се прибрахме от Оазис.
 За стаите - какво мога да кажа, "разширените" са достатъчно големи за 4 членно семейство. Самата стая и банята за мен са мизернички, след почивката ни в планината в доста по-нов хотел ми дойдоха като шок, но с течение на времето донякъде свикнах с обстановката. Все пак чистеха всеки ден, което беше +.
Хотела е шумен, или коли минават или от заведения или от анимация се чува шум, накъдето и да ти е стаята, ако не се чува от прозореца ще се чува през вратата на стаята, тъй като както и по другите албенски хотели няма коридори. Нашия сектор беше към мястото за зареждане и сутрин в 7 без десет ме събуждаха, но затварях прозореца и пак заспивах.
Басейна беше топъл и го поддържаха изключително чист (за разлика от басейните на къде по-скъпи хотели, които бяха студени и мръсни).
Храната беше добра, повече готвени ястия, бяха много подходящи за деца, имаше и печени пилета или свински пържолки, повечето случаи със сосове, например от гъби и пр. Голямо разнообразие на плодове, страхотни сладкиши - такива не бях виждала досега на ол инклузив в БГ, например пайове с плодове, баклави, еклери, страхотни кексове и много вкусни пасти, крем пити, но в повечето случаи най-апетитните десерти свършваха в началото и към края нямаше от всичко. Рибата май беше само шаран, не ми хареса, колбаси от най-евтините. Като цяло сме много доволни от храната, но не бих казала, че е по-качествена или по-разнообразна от местата където сме били до момента, с изключение на десертите.
Като забележка още мога да кажа, че не ми хареса чистотата на покривките в ресторанта, иначе се връщаме здрави и никакви вируси не са ни хващали.

За Албена - много народ, това не ми хареса. Страхотни детски площадки има навсякъде, просто рай за децата. На плажа не сме мятали кърпи и съответно се вреждахме къде на 11 къде на 7-8 линия ако сварим по-рано да отидем. Единия ден останахме без шезлонги, заради масовото просташко изпълнение да се вземат по 3-4 шезлонга от едно семейство, макар че се полагат по 2 на стая. Най-пренаселени ми се сториха към Елица, Нона и пр. плажовете, на Орлов като че ли беше най-празен.

Догодина ако не държа пак на супер евтина почивка, отивам на Слънчев ден.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 14:01 от Arizona

# 454
Да допълня за тези които заминават сега, водата в морето е страшно топла, много е готино да се къпеш и е много плитко (това на мен не ми харесва, но за децата е добре).
Имаше страшни вълни в неделя и понеделник, много неприятно, днес видях че се е успокоило морето.

# 455
  • София
не съм ходила на бг море от преди 4 години
спрях се на Албена заради плажовете, които преди 4 години ме впечатлиха
обикновено правя големи пручвания за хотелите, където отсядаме, е този път - нищо не направих, прочетох за вкусната храна в Орлов и отидох в бюрото на Албена да резервирам за там, момичето веднага каза, че не ми го препоръчвва....не  уточни защо. Поради периода, изискванията ни за близост до плажа, числеността на семейството ми и бюджета ми препоръча Оазис. Доверих се.
Четох после мения ...еми то май само за 1 от хотелите са само положителни...
всъщност не намерих много отзви точно за Оазис, но не знам защо съм с предубеждения към цена - качество като цяло по бг курортите.  Всъщност сега се надявам времето след 4 септември да е подходящо за плаж....искам фин пясък и плитко море.

# 456
Някой казва-ами добре ни е, децата се изхранваха предимно с пържени картофи и сладолед...аз това не го разбирам. Да, отиваме да се забавляваме също,ама и е важно храненето-особено на малко дете. Аз не издържам дъщеря ми да се изхранва само с кроасани, пържени картофи, наденички, спагети и сладолед. Опс, забравих степчето портокал на всяко ядене. Това 8 дена.
И аз това не го разбрах, ама нейсе. Не бих подложила на това детето си. Инклузива в България не е за малки деца, нито за бременни. Миналата година умрях от глад и се налагаше да търсим подходяща храна, извън хотела. Тази година ще се прежаля, защото детето не яде обща храна, но догодина няма да се натреса на същата схема. От сега съм избрала Фламинго, колкото и да струва.

# 457
  • Пловдив
. От сега съм избрала Фламинго, колкото и да струва.

там шведската маса по-добра ли е като качество
защото ние сме с дете на обща храна и за другото лято да си правим сметката

# 458
Elfita,
от всичко прочетено до тук, кухнята във Фламинго няма нищо общо с всички останали в Албена. Нито като качество, нито като разнообразие.
В цената за стая е включена само закуска. Иначе - вечерята е 25 или 28лв на човек /не помня точно/, а обяда - 12лв.
Ако се резервира на ранни записвания, предполагам и цените за Фламинго ще са приемливи.
Гледах оферти в немски сайтове - имаше такива с полупансион.
Има и оборудвани апартаменти - може да си готвите, но надали някой би избрал този вариант. За мен най-изгодно е оферта с полупансион и, ако желаем, ще доплащаме за обяд. Peace   
Усещам, как се събира групичка за Фламинго от сега.  Laughing

# 459
  • Пловдив

Усещам, как се събира групичка за Фламинго от сега.  Laughing

ооо даааааааа

тази година аз избирах менюто на малката,на другата година тя ще има претенции и ще стане  ooooh!

# 460
Отдавна чета тази тема и отзивите са едни и същи за храната и хигиената, жалко за красивия курорт. Но пък и в Сл. бряг хотел 4 звезди инклузива е същия - безалкохолно, сок и кафе от машини, колбаси с ниско качество. Явно са малко местата, където не е така. Фламинго е страхотен хотел, но на мен лично ми идва в повечко цената. А по принцип системата ол инклузив е много удобна за семейство с деца - не търсиш място в ресторант, а когато си поръчаш нещо и не ти хареса, се чудиш да чакаш ли друго или да се откажеш. А и ресторантите с добра кухня съвсем не са много.
Много ни хареса Албена, бихме отишли пак.
Между другото местата на плажа са проблем навсякъде - и в Елените, Сл. бряг, в Турция същото мятане на хавлии.

# 461
  • София
в Орлов имаше супи-на обяд и на вечеря, така че проблем с храната на дребните не съм имала-даже по два вида супа имаше-примерно крем супа/към която съм предубедена, след като четох че миналата година в Магнолия крем супите се правели от остатъците от зеленчуци/, пилешка, телешка супа, бобена и какви ли още не. Не че и моите не налитат на картофки, пасти и сладолед, но ги натисках задължително супа, от страхотното им кисело мляко и след това някакъв десерт.
Даже едно майче с малка госпожица примерно около 1г си носеше пасатор и гледах че пасираше на малката от манжичките. Имаше и доста готвени ястия-просто за всеки вкус. Аз също не позволявам на децата да се тъпчат с кремвирши, карначета, суджуци и други подобни произведения.   

# 462
Здравейте!
Ето ме и мен след десетдневната почивка в Албена  Grinning
Прирахме се преди няколко часа,влизам да докладвам веднага  за хотел Добротица  Grinning
СТРАХОТНО си прекарахме,наистина страхотно!!Не съм очаквала,но всичко мина без проблеми-времето беше супер,децата бяха щастливи послушни и най-важното ЗДРАВИ  Praynig ,хотела надмина очакванията ми-обсужването,храната,обстановката-всичко беше на ниво. Peace Много съм доволна.Тръгнах малко предубедена към Албена като цяло,но останах приятно изненадана.Е,недостатъци си има,не  е идеално,но това,което аз търсех го намерих там и съм доволна.А именно:спокойствие,хотел на брега на морето и същевременно на спокойно място без много шум,добра храна и голям просторен плаж!
Ако имате конкретни въпроси питайте-ще отговоря на всеки с подробности,защото знам какво е да отиваш на непознато място и да не знаеш какво да очакваш.Избрах Добротица именно благодарение на форума и вашите мнения,за което съм ви страшно благодарна!!!! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ако мога и аз да съм от полза на някой ще бъда щастлива Hug
Утре ще пиша повече подробности Peace

# 463
  • София
Пенелопи, как успяхте да резервирате за Добротица
ние питахме още април, но ни казаха че е ангажиран предимно за французи
и как са стаите, ние сме 4-ма-имат ли стаи за двама възрасти и две деца, т.с достатъчно широки ли са
иначе ние отвън го разгледахме хотела и доста ни хареса

# 464
galia2007,резервирахме през агенция първо за Орлов-в началото на юни,но за него имаше доста негативни мнения в началото на сезона и аз много се разколебах и реших да питам в агенцията дали не може да сменим резервацията за Добротица.Изчаках няколко дни да проверят дали имат места в хотела за съответния период и ми казаха,че има,но изискването на хотела е да платим 100% от сумата веднага,защото има много желаещи и искат да им са сигурни резервациите.И така....не съжалявам изобщо,че я смених! Peace
Стаите не са особено широки,но пък и не е много тясно.Ние също бяхме 4човека в двойна стая-двама възрастни(спахме на сланята),дете на 8г,което спеше на единичното легло и дете на 2г,за което исках кошара в стаята.И не ни беше мн тясно.Но ние в стаята седяхме само,за да спим,да се изкъпем и преоблечем.
Утре ще кача снимки от стаите и хотела.

Общи условия

Активация на акаунт