Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 997
  • 685
  •   1
Отговори
# 465
Hope, antonija точно във Фламинго сме и за него писах  Peace  
Вече няколко пъти се писа за цени, храна и т.н.  Отново да потвърдя, че цените навярно са малко високи, вкл само закуска. Обяд и вечеря са по желание, на блок-маси, таксуват се на стаята, ако човек реши да се възползва. Децата до 12 г се настаняват и хранят безплатно (това от темичката го научих  Wink). Има и свободна консумация, т.е. плащаш само каквото си поръчаш. Като "виден" капризник, с чиста съвест мога да кажа, че храната е повече от разнообразна, за качеството коментари нямам  Peace  Разбира се, любителите на кремвирш-пърж картофи-сладолед няма да бъдат разочаровани  има поне едно от трите, ако не са и 3-те в комбинация  Mr. Green  Резервация направихме на 22 юли по тел, без предплащане.
Днес обикаляхме с Мобилет-ка комплекса и мога със сигурност да кажа че навсякъде е чисто, вкл и на плажа. Добро впечатление (отвън) ми направи х-л Добротица, дано и отвътре да е приятно и с добро обслужване. Имаше и няколко хотела, на "1-ва линия" доста "компромисно" решение, имена няма да посочвам, дано почивката за всички да е приятна, още повече, че обещават захлаждане от неделя/понеделник и ще е прекрасно за разходки ... че имаме "програма"  Mr. Green
Много по-малко хора от миналато година има и във Фламинго и в комплекса, спокойно и тихо ... колело и ролери се карат с удоволствие  Wink
До плажа още не сме стигнали, времето е топло и децата предпочитат хладен басейн, отколкото топло море ... мен ако питате ... колкото по-топло, по-добре  Mr. Green  Да "захладнее" от понеделник и в морето ще се кисне ... допада ми, че е много плитко в началото ... Хубаво и приятно се чувстваме в Албена, най-вече децата ... няма коли, светофари, асфалт ... Детски площадки и зеленина на всяка крачка!

Приятна почивка на всички с предстоящи ваканции  Hug

# 466
http://www.monitor.bg/article?id=258012

Умната на тези, които сега тръгвате. Морето вече не е това от месец юли. Каква е тази смелост не разбирам....

# 467
  • В светлината на слънцето
Elfita,
от всичко прочетено до тук, кухнята във Фламинго няма нищо общо с всички останали в Албена. Нито като качество, нито като разнообразие.

Има общо. Mr. Green С кухнята на Орлов. Просто шеф-готвачът е един за двата хотела и се готви еднакво и за двата, повечето от нещата дори се правят на едно и също място. Wink Разбрах го съвсем, съвсем случайно, когато се зачудих защо е толкова разнообразно, вкусно и с доста засукани специалитети менюто на Орлов. Grinning Дано обаче статуквото се запази и за догодина. Peace

# 468
  • В.Търново
penelopi,здравей!Добре сте се завърнали! Hug
Радвам се за чудесно изкараната ви почивка,дано и нашата е такава,че го дават студено и валежи от понеделник,а това въобще не ни харесва! Naughty Време в детски кът или дневни разходки не ме удовлетворяват,искам плаж и море. Confused Дано не е толкова дъждовно! Praynig Утре рано сутрин тръгваме,няма да мога да видя снимките ти.
Едно момиче от Русе,което е била в Добротица писа,че всичко е било ужасно в ресторанта,че храната била много зле......,а ти пишеш като всички останали,че е била вкусна.По съм склонна да вярвам на теб и другите,отколкото на нея,защото само тя така твърди.
Като се върна ще пиша,дано се върнем здрави! Praynig

# 469
http://www.monitor.bg/article?id=258012

Умната на тези, които сега тръгвате. Морето вече не е това от месец юли. Каква е тази смелост не разбирам....

Аз май писах, че имаше страшни вълни, даже единия ден се учудих че флага е жълт, но по-късно през деня го направиха червен, това обаче не спираше никой да се къпе. Като се влезе на малко по-дълбокото - примерно до гърдите морето те дърпа навътре (много силно течение има и аз го усетих на собствен гръб, но се разминах без спасители Simple Smile)и за нула време се оказваш в "ситуация", много внимавайте особено с децата.

# 470
Роси,не знам на каква храна е свикнало въпросното момиче от Русе,но на мен ми хареса как готвеха в Добротица.На всяко ядене имаше по 4-5 основни яденета,2-3вида супа(задължително едната крем-от картофи,тиквички или моркови),много видове салати,плодове-диня,пъпеш,праскови,нектарини,сливи,банани,грозде,ябълки.....,десерти-торти,пасти,баклава,щрудел,кекс,кремчета,мляко с ориз....Пържолите им бяха страхотни-и пилешките,и свинските  Peace Абе имаше си разнообразие.Верно,че някои от ястията ми изглеждаха доста безвкусни,но пък за това има избор.Пък и нали всеки си има различен вкус...Например различните видове макарони на мен ми изглеждаха меко казано зле,но пък едно БГ семейство,с което се засичахме редовно в ресторанта си хапваше на всяко ядене макарони с различни сосове и явно си им харесваха.Въпрос на вкус Peace За това има по няколко различни ястия-като не ти харесва едното ,си взимаш от другото  Wink Ние гладни не сме стояли. Laughing
Беше винаги чисто в ресторанта,персонала усмихнат и приветлив.Обаче преди да тръгнем ги смениха-дойдоха нови момчета и момичета на работа в ресторанта.Явно ги въртят.
На мен единствено кафето не ми хареса  Naughty Пия по едно на ден,но еспресо.А там беше меко казано отвратително.Иначе това от автоматите е нес...казват,че било добро,но аз нес не пия и ми беше гадно.
Пожелавам ти само хубаво време и здраве! Hug Защото като ти е хубаво настроението обръщаш по-малко внимание на други дребни неща  Peace

Само да питам тези,които ходиха НЕ със собсвен автомобил-подходящ транспорт от Варна до Албена??

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 13:54 от penelopi

# 471
  • София
Здтавейте на всички отново,аз се прибрах късно снощи от .КОМ с огромно съжаление мога да ви кажа,да не почивате там.Ако някой иска подробности ще описвам подробно и с обяснения.Маркирах отговор,че не съм доволна от почивката си е Албена,догодина само в чужбина  Peace

# 472
didolinaa,
Моля те сподели подробно, на всички ще е от полза. Аз се бях насочила натам, и в последният момент, заради ласт минита на Магнолия го смених.

# 473
"Ком" предимно хвалби отнесе във форума, и аз искам да чуя мнението ти.

# 474
  • В.Търново
"Ком" предимно хвалби отнесе във форума, и аз искам да чуя мнението ти.
И аз.

penelopi,благодаря ти! Hug

# 475
Да,на мен също хотелите в горичката не ми харесаха особено на външен вид-много стари като база(изключвам Магнолия и Орхидея-те ми се видяха по-прилични на вид).Но аз там не бих отседнала-прекалено далеч са от плажа по моите критерии. Peace

Няма защо Hug Ако те интерерсува още нещо-питай Peace

# 476
  • В.Търново
penelopi,ами да..ще те питам.Ако не отиваме в началото на храненето,а по-късничко,примелно към 13:30ч. за обяд,мога ли да разчитам,че ще има достатъчно количество останала храна?И също като пристигнахте в колко часа ви настаниха и полагаше ли ви се обяд,и като си тръгвахте как стоеше въпроса с храненето?За бебешките кошарки имаше ли чаршафчета или  да си нося наши?
Блажодаря ти! Simple Smile

# 477
  • София
Да започна тогава Grinning.
Самия хотел е последен,за да вземеш буса или влакчето трябва да слезеш до Вита парк.Това се преживява,ние ходихме пеша до плажа и обратно без проблем.
Влизаш в хотела и попадаш в сумрачно фоайе,опитали се се да сложат шарени фотьойли,за да стане цветно.Персонала предимно е от млади хора.На рецепцията ни посрещнаха усмихнато и вежливо-спор няма.
Влизаш в Лоби бара,посрещна ни едно усмихнато момче Денис(така се казва бармана),чисто и приятно на терасата пред лобито-до другия ден.На смяна застъпват момчета който не почистваха масите,събираха се оси и дори успяха да ужилят малката.Разбирам,че не смогват на моменти,но да седя час и нещо на терасата,да няма хора на бара.А бармана да седи и да си чати на лаптопа-това не мога да го приема.На смяна в 16.00 застъпваше една жена В.Желева -тогава настъпваше рай.Веднага всичко се чистеше,маси,под, и т.н.Да алкохол имаше без проблеми,но сока не ми се понрави,колата е много сладка и не е газирана.Вода имаше на няколко места,както и кафе машини.Кафето беше добро,но от машината на бара си остава най хубаво.
Снек бара ужас,по същия начин мръсно и с оси.Да сутрин миеха пода с препарат,но файдата е никаква след като не се почистват масите.
Благодарение на форума ядяхме измежду първите.В ресторанта благодарение на управителката Надя се чистеше много добре.Сервитьорите от сервираха веднага,почистваше се бързо и се зареждаше бързо с храна.Но храната беше еднообразна това е минуса оттам.За 6 дена закуската ми втръсна.3 вида салам,сирене твърдо и меко-като мекото е прясно и е разкошно.3 вида яйца-варени,бъркани и на очи леко алангле.Зърнени закуски,нарязани домати,краставици,кисело и прясно мляко,като киселото е разкошно.Няколко вида хляб-това го пояснявам,заради питащите,масло и една млечна баница дето беше гадна.Обяда и вечерята също са едни и същи,единят ден имаше агнета,но такава опашка се изви,че не съм се редила и не съм го опитала.Това ни бе тематичната вечеря-българска кухня.
Стаите са "чисти",да плочките ни не са соц,обаче подаваш си единят крак през вратата на банята,за да минеш странично-ако искаш да идеш до тоалетната.Стаите както и банята са тесни,ма много.За 6 дни чаршафите не ни се смениха,а последните 3 дни даже не почистиха стаята  ooooh!.Първия ден,поне ни дадоха кърпи,на втория ден целия 5 етаж не се почисти.Просто се запознахме и с другите хора от нашия етаж и те се оплакаха.След което слязох на рецепция,за да се оплача без да вдигам скандали обясних,че желая да ми се почисти банята.Е това не се случи,нито на другия ден  Tired.Слязох на рецепция в 17.00-дадох им шанс все пак да почистят,но нейсе.Пожелах да говоря с управител или висше стоящ,дойде Галя-Асистент мениджър.Обясних случая с нашата стая,жената ме попита защо по рано не съм казала  hahaha до смеша ме.Казах и че съм се оплакала,но явно няма кой да ме чуе-каза,че на нашия етаж е била най-добрата камериерка.Ще кажа защо смятам,че не е така-първия ден още тоалетната не беше политана и измита добре,прах имаше видимо по лампата на шкафчето  Peace .Работила съм в 4 * хотел и знам къде и какво да гледам.
Басейните са мръсни и не се почистват,просто виждаш как си плуват боклуците вътре.Няма значение,че джакузито и гъбата не работят.няма кой да наблюдава дали на 1 стая се полага чадър с 2 шезлонга.Не съм горяла да седя на басейна,но ги гледах как 4 човека от една и съща стая сядаха на 4 шезлонга и си примъкваха 4 чадъра  ooooh!.Много му е зор на някой според мен.
Аниматорите са 3 момчета и 3 момичета,като бяха много внимателни.Е с тях поне проблеми нямах(иначе тотално щеше да ми дойде в повечко).Задължително питаха децата кой на какъв език говори,за да няма някой нещо не доразбрал и да е изолиран.Това поне ме спаси да си тръгна още на 3 ден,малката се забавляваше.
Плажа както вече ви е известно си е живо приключение с местата.Измислено,но недомислено,по добре да ги номерират тия чадъри,за да си знае всеки мястото.Или просто да ги махнат и да са платени,поне да знаеш за какво си плащаш.Спасителя на 12 пост където седяхме,много внимаваше.Лично на мен ми направи забележка  Whistling.Каза,че дори да съм добра в плуването(бивша плувкиня съм,а той го е забелязал),каза че не желая на негова смяна да ми се случи нещо.Приех забележката му и повече не се повтори-просто исках да поплувам и се по увлякох малко по навътре.
Бар Хавана готвят добре,но е пълна лудница.
В хотела бяхме доста българи,но имаше и чужденци,деца имаше доста.Мога да кажа,че българите са по некултурни и мръсни от чужденците.Пълнеха си чиниите като за последно,това ме дразнеше много,защото храната не се изяждаше и се хвърляше.
Като цяло комплекса е зелен-да не го оспорвам,макар че на места имаше леко не подържани участъци,си личеше че полагат усилия.
За капак пътя Албена София ми отне близо 10 часа и малко.Последния ни обяд ми коства яко повръщане на малката и едвам се прибрахме.От 13 часа та до 23.45 почти се пъплехме,за да спираме.
Съжалявам,ако съм разочаровала някого,но и аз останах разочарована,макар че тръгнах с нагласата че няма всичко да е на 6.Някой ще каже,че за тези пари толкова,но не е така.Един клиент независимо на колко е платил си остава клиент.И по добре да вземат и да си обърнат малко внимание на организацията и на персонала.Догодина или пак в Несебър или никога повече на нашето море.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 16:48 от didolinaa

# 478
  • Sofia
Дидолина, съжалявам за разочарованията.

Не видях някой да е пуснал линк - http://www.albena.bg/bg/offers/view/id/69, ако на някой му се ходи във Фламинго за по 60 лева нощувка и закуска. На мен ми се ходи, ама нъцки Mr. Green

# 479
Явно са решили да пестят от персонал, по-точно  от камериерки, и затова е толкова мръсно в повечето хотели.

Общи условия

Активация на акаунт