Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 032
  • 685
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аааа,за храната не съм съгласна  Naughty В Добротица нямаше нищо общо със снимките на Дидолина...Имаше разнообразие,беше и вкусно! Peace
В Ралица Супериор храната също изглежда и е доста по-добра от показаната на снимките. Самата обстановка в ресторанта е много по-хубава от други хотели, в които съм влизала.

# 556
Момичета, кой беше в Алтея, какво беше мнението за там, ако може линк, че нямам време да изчета пак темата. Вариантите за настаняване били Вита парк или Алтея /както казах, ще бъдем на конкурс на мажоретки/. Сякаш предпочитам Вита парк ама....ще видим какъв ми е късмета. Тръгваме в петък, а аз в момента съм с дълъг ръкав, сега при нас е 12 градуса.    Shocked

# 557
  • България
Ние тръгваме утре, а при нас е 13 градуса и вали силен дъжд. Дано малко да се качат градусите или поне да не вали, като изведро.

# 558
Не си спомням кой беше в "Алтея",  но беше потресен от хотела и ресторанта.

# 559
  • София
Не си спомням кой беше в "Алтея",  но беше потресен от хотела и ресторанта.
и аз съм със такъв спомен за Алтея
после даже се беше преместил в друг хотел

# 560
Рая, заповядай. Hug

Така, да споделя:
Алтея - не искам да плаша отиващите, но аз няма да повторя ConfusedПърво да уточня, че не съм от прекалено претенциозните и свикнала да ходя само на 4 и 5 звезди, но този хотел ако е 3 звезди, то аз съм трамвай Mr. GreenМястото е хубаво, намира се точно под Ком, не е толкова далеч от плажа, колкото ми се струваше. Храненията бяха в ресторант Хоризонт. Храната беше изобилна и хубава, ако някой се интерисува от подробности ще споделя, но като цяло ми хареса, нямаше и блъсканица, освен за терасите Mr. GreenДотук с хубавите неща CloseХотелът както е известно, няма климатици, което продполага страшен задух от фойето до стаите, но това не беше най-лошото, миризмата в стаята ме уби #Cussing outмирише на мухал, чудо #Crazyне твърдя, че всички стаи са така "ароматни", но моята беше. Сестра ми беше в друга на по-висок етаж, каза че при тях не миришело толкова много, аз бях на 2 ет.Вътре обзавеждането нищо особено, просто прилично, банята също прилична, но като влязла в банята да се къпе душът им избил настрани, че мъжът и го ремонтира, нашия беше редовен. Бях със сина си , който е на 10 г. за него беше предвидено канапе, разтегателно, което не работеше, беше заяло, но това го разбирам чак в 23 ч когато ще си ляга, ходих, молих се, разправях се, нищо, трябвало да издържим, както и да е изпратих го в стаята на леля му, която по случайност имаше същото канапе, а те не го ползваха. Пропуснах да кажа, че трета хавлия нямаше, слязох да питам, защо като стаята е за трима, няма три хавлии, но всички вдигат рамете, обещаха да сложат до 20 ч. , но в 23 ч. още нямаше , та тръгнах да търся камериерката да взема хавлия Sad Преди да пробвам злополучното канапе, видях , (че и чарфафи няма и възглавница за трето легло , нищо...Та тръгвам из хотела в 23.30 ч да събирам от камериерките, чаршафи, хавлии, възглавници #2gunfireЕ, няма го това никъде. Персоналът безхаберен, абсолютно, само вдига рамене и нищо не знае, организацията - кръгла нула. Басейнът не е лош, но не видях да го чистят, имаше две групи румънски и руски деца, които постоянно бяха вътре и крещяха, правеха страшна мизерия. Междинното хранене имаше пици, карначе, салати, някой друг плод и сладолед. Друго не видях, не можеш да се добереш от малки, гладни румънски лагерници JoyАвтобусът до плажа, който обещават в нета, се оказа, че не е безплатен, но пиколото ми каза, че шефовете му нарочно го написали в офертата, а после го карали да обяснява на гостите, че всъщност трябва да си платят за него. Не съм ползвала транспорт, вървях пеша Confused
Дано не наплаша предстоящите им гости, но аз не съм доволна, за първи път отивам на почивка и се карам с персонал, човек отива да почива,  а не да се натоварва.Може би пък трябва да кажа, както си повтарях през целия ми престой - за тези пари - толкова Confused
Shocked
Определено Вита парк. Макар, че и той не беше от хвалените хотели това лято. Thinking

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 11:38 от Лариса

# 561
Лариса, благодаря мила.

# 562
  • София
Здравейте ва всички в темичката. Аз ще се включа с мнение за Манголия, онзи ден се завърнахме от десетдневна почивка там. Вече за трета година ходим там. Това лято мога да кажа, че не беше толкова претъпкано с народ, колкото беше миналата година и то края на юни.
Чистота - средна работа, всеки ден минаваха да почистват стаята, но не се престараваха.
Храна - пак така. Уж има разнообразие, но след 3-тия ден вече просто се чудиш какво да избереш, защото нещата са едни и същи. Десертите бяха зле, тази година имаше основно разни готови (купешки) сладки и бисквити. Няколко пъти пуснаха някакви плодови пити, които бяха много вкусни, но бързо свършваха. Ние винаги бяхме от първите в ресторанта, когато няма много народ и беше прилично. Но в пиковите часове ставаше гадно. Румънците и руснаците са под всякаква критика - нахални и невъзпитани. Що се отнася до нещата за пиене - пълна мизерия. Топлите напитки са от машина, безумно разредени. Просто отврат. Децата ми си сипаха какао няколко пъти, че много го тачат, но бързо сами отказаха за го пият. Соковете - на Дерби и Присан, пълни с оцветители и аспартам, също не сме ги пили. Вода - след като миналата година с очите с видях, че пълнят тубите за диспенсъра от чешмата, защото минералната вода "била свършила" не си правих експерименти да наливам от там. Купувахме си бутилирана от магазина.
Стаята - доволна съм, не е нито тясно, нито широко. Хладилник може да се вземе срещу заплащане - ние не сме ползвали. Балкончето е напълно приемливо също - с два стола и малка масичка, въже за простиране и метална сушилня, съвсем достатъчно. Има климатик и телевизор.
Басейнът - правеше ми впечатление, че всеки ден го почистваха, водата видимо беше чиста. Места можеше да се намерят, но трудничко. В интерес на истината ние сме били на басейна само веднъж, не сме фенове.
Плажът - места сме се намирали винага на първа и втора линия, но до 8.30. Към 9.00 вече беше почти невъзможно. Изключително дразнещо беше да отидеш в 8.20 и да видиш нахвърляни кърпи на всички чадъри на първа линия. Тук определено би могло да се направи нещо за по-голям контол и недопускане на такова простотии, макар че имаше хора, които просто махаха кърпите и се настаняваха. Според мен - с пълно право. Тъпото беше, че наглите руснаци след това вдигаха безумни скандали, без изобщо да имат основание, а аз не обичам да си развалям почивката с разправии. Също не ми направи добро впечатление ,че чадърът с двата шезлонга до спасителната вишка се ползваше винаги от спасителите, но това никъде не беше означено. И всяка сутрин имаше хора, които не знаеха, че е така, идваха към 8.30, сядаха си там, а спасителят после ги изгонваше. Ами поне да сложат означение, че е спасителски, супер елементарно. Изобщо откъм контрол навсякъде е много зле. Това за мен беше най-дразнещото. Имаше безплатен автобус до плажа, но тази година не стига, че вървеше през половин час (миналата година пред 20 мин., а по-миналата през 15 мин.), ами и първият тръгваше в 9.30 (миналата година тръгваше в 8.20, а по-миналата в 7.50), т.е. ние си ходихче на плажа пеша.
Анимацията - през деня изобщо не сме я ползвали, с изключение на детската дискотека вечер и не мога да кажа нищо. На дискотеката всяка вечер пускаха едни и същи детски песнички, в една и съща последователност. Може би и затова какичката, която танцуваше с децата изглеждаше винаги супер отегчена. Как пък не можаха да вкарат някакво разнообразие... Иначе в Амфитеатъра на Орхидея се провеждаха разни "представления", които бяха на толкова ниско ниво, че чак предизвикваха искрен смях сред зрителите и единствените доволни бяха децата. Но пък аниматорите иначе бяха симпатични.

# 563
  • В светлината на слънцето
Аааа,за храната не съм съгласна  Naughty В Добротица нямаше нищо общо със снимките на Дидолина...Имаше разнообразие,беше и вкусно! Peace
В Ралица Супериор храната също изглежда и е доста по-добра от показаната на снимките. Самата обстановка в ресторанта е много по-хубава от други хотели, в които съм влизала.

И в "Орлов" храната няма нищо общо с показаната на снимката. Peace

# 564
  • Luxemburg
От всичко в Албена най-много ми хареса плажа - широк,мек...морето разкошно.За първи път видях толкова много пасажи с рибки.Даже се бъзиках с малката,че можем да си представим,че сме на Карибите. Видях,че всички вие се оплаквате от голямото струпване на хора и липсата на организация по плажа. Аз пък от това съм много доволна - явно Лагуните бият всички други с това.Винаги имаше шезлонги и чадъри,никаква бутаница,спокойствие пълно. Релакс...
А Албена като цяло ми се видя много соц.Един полъх от миналото. В така наречения им базар освен хавлиите и банските костюми видях обувки и дрехи от времето на 1988 г. е,имаше и малки изключения.Но ние не бяхме тръгнали на шопинг и това мога да го подмина. В общи линии е това...Имам и още да разказвам,но стана дълъг поста ми. Ако трябва само да обобщя - на детето страшно много му хареса,а аз съм доволна,че на него му хареса.
Май всички отиваме там именно заради плажната ивица (заради децата) и шефовете на Албена го знаят и може би затова не си мръдват пръста за реконструкция и реновация, защото знаят че пак ще отидем следващото лято. Обиколила съм доста морета и плажове, но са единици плажове като на нашето черноморие а този на Албена е страхотен. Мисля че никой няма да възрази да се бръкне с няколко лева повече за реновирани хотели и подобрени условия. Изисква се не много, но го чакаме вече няколко десетилетия Sad.

# 565
  • София
Здравейте ва всички в темичката. Аз ще се включа с мнение за Манголия, онзи ден се завърнахме от десетдневна почивка там. Вече за трета година ходим там. Това лято мога да кажа, че не беше толкова претъпкано с народ, колкото беше миналата година и то края на юни.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
умрях от смях на името на хотела, знам че е неволна грешка, но много готино се е получило hahaha hahaha

а иначе е вярно, при тези природни условия, би трябвало да се постараят повече и всички с удоволствие ще ходим там.
моя позната се върна вчера и каза че първоначално били настанени в Доростор, но само като видели хотела отвън и вътре, си плюли на петите и избягали от Албена.
Каза че по-голяма и отвратителна конюшна от този хотел не била виждала. Язък че бил на брега на морето #Crazy

# 566
Бясна съм, ще бъдем настанени в Алтея- 40 лв на възрастен, 35 на дете. Закуска, обяд и вечеря, не ол инклузив, забележете, нищо, че във всички сайтове е обявена цена от 40 лв. за ол инклузив. Е, на това му се вика организация по български. По- добре да ни бяха оставили сами да се спасяваме, отколкото щедро да осигуряват всичко. Става дума за мажоретния фестивал от 3 до 5 септември. Таксата за всички деца е еднаква, но някои ще бъдат настанени  във Вита парк, други в Алтея, сигурно ще има и по други хотели, но цената е една и съща. Е...нямам думи.

# 567
raja_nikol ,ние бяхме в Алтея.Точно за 40 лв. ол инклузив.Едното дете на 15 год.- 32 лв.,другото на 10год. безплатно.Имаше междинни хранения,сладолед,алкохол и всичко както в другите хотели.Бяхме на 4 етаж,където миризма на мухъл не се усеща.Иначе от долните етажи много се оплакваха.Стаята,банята и терасата бяха точно като в Ком,предполагам подобни и на тези в Орхидея.Хотела е на хубаво място,сред много зеленина,центъра не е далеч.Аз и преди писах,че не съм много доволна.Базата е добра,но много мързелив и дезорентиран персонал.Хигиената е под всякаква критика.Общите части изобщо не се почистват.Дано сега през септември да насмогнат и да не е така.Понеже хотела няма ресторант изхранването е в бившия Хоризонт.Какво да ти кажа според мен посещението на подобно място може само да ме депресира.Обстановка вътре ми идва твърде ретро.Ужасно е,незнам как да ти го обясня.Ако не бях платила предварително не бих стъпила на подобно място.Не вярвам и на теб да ти хареса.И като добавя,че температурата вътре сигурно беше 36 градуса и нагоре картинката ти е ясна.Храната обаче беше добра с изключение на салатите-винаги консервени домати,краставици-бухалки,три вида зеле,леща,зелен боб,маслини с лук и други от сорта. Обикаляш с празната чиния и се чудиш как е възможно сред толкова голям избор да не си харесаш нищо.Основните ястия имаше по 3-4 вида с месо,също толкова постни,винаги риба и барбекю.Силната страна бяха десертите-винаги хубави торти,плодови пити,баклавички и кексове.Персонала отново под всякаква критика.Толкова мързеливи млади хора събрани на едно място не бях виждала.Обнадеждаващото в случая е,че за сезон 2011 хотела и ресторанта ще бъдат изцяло климатизирани.Ако същевременно поне малко  ренорвират ресторанта  и подберат по прецизно персонала ще бъде добре.

# 568
Катка, благодаря ти за подробната информация, аз се върнах назад и намерих поста ти, както и да е, за 2 дни ще го преживеем, в този студ и климатици няма да ни трябват.  Мен ме възмути факта, че плащаме цана като за ол инклузив, а организаторите са подписали закуска, обяд, вечеря- без междинни, без сладоледи, без напитки. Това е пладнешки обир, как така ще видим деца и няма да поспечелим от тях. Аз тръгвам с детето си, защото е малко, но по- големичките ще бъдат сами, с колко допълнителни пари трябва да тръгнат тези деца, при тази гадна храна, като знам какви бяха цените извън хотелите, затова съм възмутена. За всички деца цената е 35 лв, но както казах някои групи ще са настанени във Вита парк- е честно ли е това???

# 569
  • Варна, морето и сините вълни!
Дами, тези от вас които са недоволни от почивката си могат да споделят това на кол центъра на албена - 070012110.
Аз се обадих с оплакване от условията в  детския лагер. Не очаквах някой да ми обърне внимание. Но за мое огромно учудване 3 дни по - късно се свързаха с мен за повече информация  Shocked И ме увериха че нещата ще бъдат отнесени към отговорните хора и взети под внимание Shocked Останах приятно изненадана. Времето ще покаже даи ще направят нещо! Но поне имат желание за промяна!

Общи условия

Активация на акаунт