Първият ден в детската градина

• 25 931
  • 264
  •   1
Отговори
# 90
Въпросният ден предстои и за нас.
Днес ходих до градината да видя как се процедира при постъпването. И докато разговарях с една от учителките, която ме посрещна на двора, малкия се заигра на пързалката и не искаше да си тръгва. Дано да е така ентусиазиран и после Grinning

# 91
Нашият първи ден мина успешно. Рева малко ама като знам, че утре ще е по-зле и не ми направи впечатление. Чакам утрешния ден да видя как ще бъде. Харесал си една по-голяма кака нашия Laughing та с нея цял ден Laughing

# 92
Утре ще е нашият първи ден,ако не ни мине котка път Hug
Мъчно ми е,много ще ми липсва в началото,а после сигурно не чак толкова Joy Joy Joy

# 93
  • София
Току що се прибирам у дома, след като оставих малкия (2.7г) за първи ден на ясла! Не плака, хвана госпожата за ръка и тръгна с нея да му покаже другите деца! Ще видим като го взема на обяд как е! А моето сърце..... плаче, но предполагам, че ще мине и това!

# 94
Първият ден мина благополучно  ooooh! Тъкмо мислех, че днес ще е по-добре и той пак ревна, ама още не бях излязла от градината и спря. Дано спре да плаче сутрин, че ми е много мъчно.

# 95
  • София
Мили мама спокойно, ще отмине тежкия период.И моят мъник мрънкаше в началото , но вече няма търпение да отиде при приятелчетата си. Не беше ходил 10 дни на ясла и днес му обясних, че трябва да помогне на любимата му леля в яслата с новите бебета Simple Smile Видях как 10 родителя стояха пред стаите и слушаха как плачат мъниците.Няма смисъл , а абсолючно неправилно е детето пък да Ви вижда при всяко отваряне на вратата, така само се разстройва.Сега звъняхме с моята колежка, че нейния мъник е за първи ден в нашата група и нямаше детски плач, играели си. Така че спокойно и само положително мислене и говорене на мъниците.

# 96
И при нас първия ден мина много добре.Разказваше ми снощи на какво си играели,какво яли и т.н.. Беше много въодушевена.Днес отиде с голямо желание отново. Grinning

# 97
  • Beyond the Frontiers
Днес е първи ден в нова детска градина. В момента, в който видя детската кухня /играчка/ и забрави за мен. Имаше само едно "Чао" с половин уста. Peace Ще видим довечера и утре, какво ще се случи. Rolling Eyes

# 98
  • Разград
Втори ден за моите дечица: по-зле от първия. Мрънкаха по пътя и правеха пазарлъци, сменихме обувките на две-на три. По стълбите го взех защото не искаше да се качва, а тя вървеше водена за ръчичка. Когато се качихме госпожата ги чакаше, него хвана на ръце и той почна да реве. Плами пък ме хвана за ръчичка, а аз я цунках по бузката  и леко побутнах в ръцете на другата госпожа. Слезнах тичайки по стълбите, защото не исках да ги чувам как се дерат.  Сърцето ми се къса, не са отделяни нито за ден за тези 2.3м. Много ми е мъчно, дано скоро свикнат и ходят с желание.
Между другото вчера казаха "Довиждане" на госпожата, Утре пак додим  Laughing.

# 99
Първият ден мина добре Simple Smile
Слушал е според госпожата е спал,а според него:карали му се,че не иска да спи,истината е някъде по средата сигурно Laughing,но не е ял ConfusedНие сме злояди и незнам дали изобщо ще прояде в градината скоро или ще гладува..
Той ако е бил гладен ,затова не е искал да заспива лесно..
У дома не му минава но мера с неискането,но там му е минал номера..
Имам предложение HugВ следващите три годни ще ни вълнуват едни и същи въпроси и затова предлагам да кръстим темата Випуск 2013 и да продължим да обменяме информация,чувства и мисли Simple Smile

# 100
Втори ден на градина.Не е бил на ясла. Вчера влезе усмихнат,изпълнен с нетърпение.По обед се обадих да разбера как е.Чух плача му и как ме търси. Днес пак плака. Много е стресиран...Притеснена съм ужасно...

# 101
И ние днес се заведохме, нямаше рев, с желание влезе , но като установи, че родителите не влизат тръгна да излиза , а госпожата я хвана и затвори вратата и толкова. Нямам телефона на  госпожата, не мога да се позаинтересувам как е детето ми  Confused Дано до довечера не остане без глас от рев, дано госпожите да успеят да грабнат вниманието на дечицата от първия ден и утре да няма ревове, защото по-критичен е втория ден когато децата са се осъзнали за що иде реч.  Взимането, казаха, след 16ч, ама аз инстуктирах баба й още в 15-15,30 да се завърти край градината, ако евентуално госпожите са каталясали от ревящи деца  Crazy
Втори ден на градина.Не е бил на ясла. Вчера влезе усмихнат,изпълнен с нетърпение.По обед се обадих да разбера как е.Чух плача му и как ме търси. Днес пак плака. Много е стресиран...Притеснена съм ужасно...
sad_woman , май наистина децата усещат дали сме спокойни или не и веднага им се отразява и на тях. Първо ти се успокой, говори му колко хубаво е било в градината и дано  бързо да свикне.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 12:44 от alabalaxx

# 102
  • Beyond the Frontiers
Напълно ви разбирам.  Peace Наистина като говоря, че в градината е хубаво и ще се играе и т.н действа. Вторият критичен ден също мина сравнително без инцидентно. Похвалиха го, че е бил много"нежен"  Rolling Eyes, плакъл веднъж вчера и то, защото някаква какичка му откраднала цветята набрани за мама Crazy.
Но днес влезе отново с бодра крачка, дано да е и занапред така.

# 103
Говоря,говоря,набивам му в главицата колко е хубаво там и т.н. Днес започна да реве още от половината път,затръшка се,а не помня някога да го е правил.Не си позволявам да показвам притеснение пред него,даже напротив.Старая се да му вдъхна кураж и да го убедя,че много го обичам и не го изоставям там.Имам  подозрението,че точно това си мисли,че го изоставям.Защото вчера като го вземах,се гушна в мен и попита "Мамо,ти нали много ме обичаш?" Старая се да не губя кураж и пожелавам бърза адаптация на всички мъничета и много търпение на майките им.

# 104
  • Ботевград
Имам предложение HugВ следващите три годни ще ни вълнуват едни и същи въпроси и затова предлагам да кръстим темата Випуск 2013 и да продължим да обменяме информация,чувства и мисли Simple Smile

Супер идея   bouquet
При нас положението е следното  ooooh! първи ден - нормален, разнообразно, хубаво, деца, игри..
Втори ден - цял ден рев, тръшкане, нежелание за нищо.. вечерта като се прибра и беше болна  Confused
Трети и четвърти ден не е ходила, защото си я лекувам, в понеделник ще отиде в нова група.
Аз ходих до градината и говорих  с директорката да я премести, защото тя е на 4 години, а групата е от3 до 4, но децата в нея са повечето 2 и половина - 3 годишни и на нея не и е интересно. Още повече каза, че се чувства зле, защото лелите хранят и помагат на малките деца, а нея я оставят сама, нямала с кой да си говори, да си играе и тн..
Та от понеделник сме в друга, голяма група  Tired искрено се надявам да свикне, както и да не боледува, защото в къщи съм с друго, по-малко дете и нямам възможност да гледам 2 болни деца  Tired ако пък не свикне пак съм на път да се откажа от градината и да продължа да ги гледам до пролетта примерно, въпреки че знам, че за нея е по-добре при децата.
Някой да ме посъветва какво да правя, дали ще свикне  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт