Търся: Преводаческа агенция

• 2 733
  • 19
  •   1
Отговори
Някой да може да ми препоръча преводаческа агенция(преводачи, които да превеждат БЕЗ грешки!)? Става дума за превод на документи(диплома) и легализация. За въпросната легализация, ако имам преведената диплома мога ли сама да ида да я легализирам и, ако ДА, къде? Rolling Eyes Благодаря! Peace
Става дума за София! Peace

# 1
Можеш и сама да си легализираш превода в министерство на образованието и после във външно министерство. За фирма не мога да помогна.

# 2
Офиса на Алабин - Офис "АЛАБИН"

гр. София 1000, ул. "Алабин" 12, ет. 1 (до пл. "Македония")
Офис мениджър: Тодорка Драганинска
тел.: 02/980-28-51, 02/981-89-09
alabin@bulinfo.net  

Първо трябва да си направиш нотариално заверено копие, на задължително подписана до снимката диплома, копията - при нотариуса, после да си я внесеш в Министерство на образованието, където я държат минимум 6 дни, ЛИЧНО, от родител с копие от акт за раждане или с изрично пълномощно, пътьом да я дадеш на лицензирана агенция Алабин, след това може да си я внесеш сама във Външно /срещу 30 лева държавни таксови марки, купени от някоя поща и срещу + 5 лева на Алабин да и й сложат апостил там.

Ако искаш, може да дадеш превод на дипломата, ако я одобрят заклетите преводачи, ще я ползват, и ще платиш половин цена.

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 22:19 от Вълкът с дълъг ник

# 3
Благодаря за инфото! Пуснах запитвания до няколко случайно намерени фирми в нета, да видим какви цени ще сложат. Ще проверя и в офиса на Алабин Peace Май, ако сама си я занеса за легализация ще ми излезе по-евтно, макар че то навсякъде за всичко има такси Rolling Eyes  Не разбрах само това: "Ако искаш, може да дадеш превод на дипломата, ако я одобрят заклетите преводачи, ще я ползват, и ще платиш половин цена." Това ще рече, че ако имам вече преведена дипломата мога да я занеса за одобрение от заклет преводач ли?  newsm78 А в Министерство на образованието има ли такса или таксата е само за Външно-30лв? Rolling Eyes Благодаря! Hug

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 15:07 от Damaris

# 4
Правилно си разбрала. Предполагам, че и в МО има такса, кой бяга от едни пари.

# 5
Абе преведи си докимента  и го занеси в най-близката агенция да го заверят.   

# 6
Май накрая ще си го преведа аз и ще искам някой заклет преводач да ми го завери Grinning Мерси! Wink

# 7
  • Страната на чудесата
В превода трябва да фигурира и преведена нотариална заверка и заверка от мин.на образованието, така че както те е ориентирал Вълкът-нотариус, МО, превод -  от теб и проверка превод/на половин цена/ за подпис от заклет преводач и на бланка на лицензирана агенция /или направо със всички заверки за превод в лицензирана агенция, след това апостил от консулския отдел на външно министерство (таксовите марки си ги дължиш така или иначе там,ако занесеш сама само ще спестиш 4-5 лв.)

# 8
"Софита"  Peace

# 9
  • На земята, която е всъщност звезда.
Благодаря за инфото! Пуснах запитвания до няколко случайно намерени фирми в нета, да видим какви цени ще сложат. Ще проверя и в офиса на Алабин Peace Май, ако сама си я занеса за легализация ще ми излезе по-евтно, макар че то навсякъде за всичко има такси Rolling Eyes  Не разбрах само това: "Ако искаш, може да дадеш превод на дипломата, ако я одобрят заклетите преводачи, ще я ползват, и ще платиш половин цена." Това ще рече, че ако имам вече преведена дипломата мога да я занеса за одобрение от заклет преводач ли?  newsm78 А в Министерство на образованието има ли такса или таксата е само за Външно-30лв? Rolling Eyes Благодаря! Hug

В МО няма такса, но трябва да оставиш оригинала плюс нотариално завереното копие. Ако има поправки в дипломата, сгрешен хонорар или не е издадена според предписанията на МО, ще ти я върнат за издаване на дубликат.

# 10
Благодаря на всички за мненията  bouquet. Ще си я преведа сама и ще я занеса за заверка в агенция. Пък щом разликата в цената на легализиране от фирма и от мен е само 4-5лв, тогава по-добре да я оставя на някоя агенция да го направи Peace

# 11
Май накрая ще си го преведа аз и ще искам някой заклет преводач да ми го завери Grinning Мерси! Wink

Драга, не искам да те обезкуража, но едва ли някой ще се съгласи на това.
Нито един преводач няма да сложи клетвената си декларация под чужд превод. Peace

После кой ще носи отговорност за него?

# 12
  • Страната на чудесата
Напротив, в агенцията в която работех има услугата"проверка на превод", която е на 50% от цената на превода и след като провери и коригира при нужда преводача парафира превода(подписва)

# 13
Ще питам директно в агенцията за това. Точно за проверка става дума, както Lucky Plam мисли. Никой не подписва със завързани очи...предполагам  Wink

# 14
Аз пък искам да те посъветвам да си занесеш дипломата във фирма, която предлага "превод и легализация" и да си я оставиш там. Послушай ме, в смисъл нека те ти я заверят във външно и да ти поискат удостоверението от МО. Нема да се нервиш най-малкото за някакви си 50 лв.  Thinking Naughty

Общи условия

Активация на акаунт