Януарските момичета чакат първите ритничета! - тема 7

• 24 477
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • sofia
питай от кого трябва да си вземеш болничния за майчинството 45дни и след това като родиш другото нещо, това ти е важно, може да питаш ЛЛ дали има опция да ти ги даде той

# 76
Здравейте, коремки!
Ние се завърнахме от морето, ама гледам много сте изписали бе /тема и половина  Whistling/, няма да мога да прочета всичко, дано не съм пропуснала нещо важно.
Гледам ритниците броите, а? Аз усетих бебока преди около 10 дена, ама го усещам само от време на време, не е редовно.
Връщам се да прочета поне тази тема и ще се включа пак.
Нощни очи, сега погледнах, че нещо си ме объркала, не съм за 22, а за 18.01.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 11:49 от kakadaka

# 77
  • София
Инка, принципно болничният 45 дни преди термин се дава от гинеколога, при който си на ЖК, вчера обаче моят мъж ми донесе една брошурка за майчинството и вътре пишеше, че и общопрактикуващият лекар може да следи бременността  newsm78 , което ако е правилно, значи той би трябвало да ти издаде и този болничен. Провери задължително  Peace

По отношение на леглата аз съм раздвоена по въпроса сгъваема кошарка или дървено легълце. Но май ще се насоча към дървеното като основно, тъй като сгъваемите са ми нисички и като повивам бебчето ще съм приведена.

lyuba84, космите ще опадат след раждането. Моите също растат по-бързо.

# 78
  • бургас
някаде четох че ако космите на краката растат по-бързо от обикновено значи ще е момченце  Simple Smile

# 79
  • София
някаде четох че ако космите на краката растат по-бързо от обикновено значи ще е момченце  Simple Smile

Е, Клеопатра, на първата ФМ морфология ни казаха, че сме момиче със сигурност 95%, ама знае ли човек на вторатат ФМ в началото на септември къде ще отидат 5-те процента  Laughing

# 80
  • бургас
на мен ми казаха че чакам момченце а според това всичко сочи към момиченце  Grinning http://manuela.moetodete.bg/blogpost_3160_0.html   дори интуицията ми ме подлъга но все още не съм 100% убедена че сините гащи са последната "диагноза"  не че имам някакви претенции все пак е първото ни бебче и най-важното е да е живо и здраво а следващия път ще се постараем да ги нашарим  Simple Smile

# 81
Добро утро и от мен,
Сополива и кихаща, след 3 дни вкъщи днес съм на работа и даже ми е хубаво - все пак утре е петък Simple Smile

За календара на инките - пробвах го с данните за вече родения ми син и го изкара момиче, сега пак ми дава момиче, другия петък след ФМ ще ви кажа (надявам се) дали този път е улучил.

За креватчетата - някъде бях чела за стандартите за бебешки кошари и креватчета, но не мога да намеря инфото. Помня само, че разтоянието между решетките трябвало да бъде не повече от 6-7 см., защото иначе бебето може да си заклещи ръката или крачето (не че така не може, но някой е решил, че това е безопасно). Ние си взехме една дървена кошара марка Дибо, български са, но се правят основно за износ за Германия и съответно отговарят на тамошните стандарти: http://www.dibobg.com/products.html, серия Крема. Има 2 нива и постепенно се сваля надолу, когато бебето започне да шава насам-натам и да се изправя. А сгъваемите също имат нива (може би не всички, не знам, ние имаме една на Чиполино  също с 2 нива и си я вземаме с нас, когато ходим някъде с преспиване) и са много удобни - не само за път, но и за вкъщи - за игра например, защото повечето се отварят отстрани и като порасне детето, веселбата покрай пролазването в кошарата и излазването от нея, играта на ку-ку и т.н. е голяма Simple Smile Стават и за складиране на играчки, абе, намира им се приложение Simple Smile

Гласувах за ритничетата - ежедневни, ясни и отчетливи.

Рапорт даден Laughing Хубав ден на всички!

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 12:53 от bg_desi

# 82
Аз също гласувах, за съжаление с 4-та опция, но не съм се и надявала на друго, понеже виждам, че съм бая назад със седмиците.
Направо с Грозното пате може да ви пращаме на изпроводяк. Joy
И моята е 4-та опция. Чакам си и чакам..  Whistling.

А вчера на ЖК-то една бременнлийка в 8 месец така и мърдаше корема, че се размечтах и моят да е така вече.

# 83
момичета, днес за първи път бях на ЖК- това е няма такава глупост. Най-лошото, че съм се записала на платена.....
ЗНае ли някой от вас дали мога да си сменя жк и да се запиша някъде на друго място и има ли нужда да си взимам картона с изследванията от настоящата. Май ако ще мерят  корема и затова ще ми искат една камара пари не съм съгласн. Добре че се плаща на вноски и не съм дала всичките пари че съвсем щях да умра от яд

# 84
  • София
някаде четох че ако космите на краката растат по-бързо от обикновено значи ще е момченце  Simple Smile

По принцип и аз си милех така, но попаднах на една тема от сорта на "Окосмихте ли се по време на бременността" и да ти кажа имаше по равно момиченца и момченца при окосмили се по времена на бременността мами и обратното Simple Smile

look_at_me, отиди при личния лекар да ти даде направление за преизбор на специалист по ЖК. С него отиваш при новия доктор. Изследванията се опитай да си ги вземеш, би трябвало да ти ги дадат  Peace

bg_desi, оправяй се бързо   bouquet И да питам за легълцето на Дибо - доволни ли сте?

# 85
  • бургас
ЖК можеш да смениш с направление от личния лекар за преизбор на акушер-гинеколог от старата трябва да поискаш преснети изследванията които ти е правила но не всички ги дават та може да се наложи нови изследвания да правиш.

# 86
Колко много сте изписали!

Нощни очи, благодаря за новата темичка!  Hug
Относно хормоните, аз бях чула за бебе на приятелка на моя позната, което било оперирано от киста на яйчниците на 2-3 месеца, заради хормоните в пилето, което майка му е яла от магазините....  Tired

Днес с моят мъж празнуваме 6 месеца, откакто сме заедно  Heart Eyes и цяла сутрин му подготвях изненадата, та чак сега седнах в офиса за малко на хладно да ви изчета, и после съм до ЛЛ за тази болежка в гръдния кош, дето ме мъчи от 2 дена.
Хубава изненадка му спретнах...  Laughing

# 87
bg_desi, оправяй се бързо   bouquet И да питам за легълцето на Дибо - доволни ли сте?
Благодаря, Anabella  Hug
Да, много сме доволни от креватчето, много е стабилно.
Когато избирахме креватче, аз разсъждавах от разните там романтично-любвеобвилни майчински настройки и си харесвах все едни такива нежни конструкции, като си представях как малкото сладко бебче спинка щастливо, а аз го гледам любовно. Все едно това бебе никога няма да порасне Simple Smile
Но мъжът ми, който е здраво стъпил на земята, хвана едно такова кекаво нещо и ми каза: "Хайде сега, представи си детето на една година, което се е изправило в кревата, хванало се е здраво за решетките, тресе цялото легло и крещи, защото не иска да спи"  Joy Отвори ми очите! Няколко седмици след това видях как 3-годишната ми племенничка се беше събудила от следобеден сън и беше дотътрила креватчето си от единия край на стаята до вратата (без да излиза от креватчето - само с блъскане на решетките и таблите), беше отворила вратата и ни викаше да отидем да я извадим от леглото. Оказа се, че и преди това ни била викала, но ние сме били в кухнята и не сме я чули. Та, след тези две демонстрации - едната въображаема, другата - истинска, реших да гледам по-прагматично на нещата и непрекъснато проверявах доколко са устойчиви кошарките, докато накрая си харесахме тази. Има много други хубави и здрави модели, особено тези, които са с чекмеджета - те ми изглеждат непоклатими, макар че детските възможности са уникални...
Сетих се още нещо - като каза за повиването, нашето сгъваемо креватче има една допълнителна приставка за повиване, която се поставя напряко на креватчето и е удобна, докато бебето е малко, после вече то не се събира. Нещо такова е: http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.208/01.208.210/m.94/
Така че каквото и да решиш, няма да сбъркаш, а изборът на креватче и въобще на всякакви други бебешки екстри е толкова приятно нещо... Heart Eyes

Биричка, честити 6 месеца, да станат поне 666 и да сте все така влюбени и щастливи!   bouquet

# 88
  • sofia
Момичета, намерих в и-бей електрически стерилизатор, помпа за кърма и 10 шишета на Авент за 120-140лв с доставката, много съм хепи, поръчвам!
Само помпата е 83лв и стерилизатора 140лв тук по магазините
и сега гледам комплект в бг магазините шишета на половина като бройка и разнообразие 59лв

http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-Philips-Avent-New-Baby-Box-Gift-Set-/ … _Bottles_Teats_LE
за такова нещо говоря, много се накефих....

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 13:54 от lyuba84

# 89
  • София
Биричка, честито и много да се обичате!

bg_desi, сещам се за кои поставки ми говориш, аз точно за тях имах предвид. Не че съм кой знае колко висока (170см) и пак ми се струва, че ще се навеждам. Благодаря ти за изчерпателния отговор за Дибо-то, имат един магазин на бул. "Сливница", всеки ден минавам покрай него и все въздишам по тях. Иначе сигурно ще си вземем дървено креватче, а сгъваема кошарка ако пътуваме повечко.

Общи условия

Активация на акаунт