Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 25 008
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Katencetoo , мерси за палчетата. Наистина съм много притеснена,чакам го сега да се събуди да видя дали е по -добре,че снощи пак едвам изкарахме.

# 361
  • София
Добро утро, момичета,
хайде тази сутрин кафенцето от мен  morning 
anaq , ужасни са тези вируси  #Cussing out Стискам палци да се оправите бързо.

# 362
Добро утро!Ние сме се поуспали днес.И мерси на  zuzi_pretty за кафенцето,аз днес пак съм на вълна детски стаи и разглеждам офертите в Айко-има намаления,като всяка година.Но няма това,което ми е в главата,а аз определено съм измислила какво искам.Важното,е че вчера вече си купих перденца-нищо,че не сме почнали ремонта.А и да ви кажа нещо,моето Неси от наколко дни ме изумява-"иска да спи в детската,а тя васе още не е ремонтирана".Стая си е с легло и всичките и играчки в нея-може би заради това,но до сега когато идваше майка ми спеше там,защото леглото е и  единично,а сега тя нбе си го дава.Със ставането почва да си играе с играчките все едно не ги е виждала изобщо,направо съм смаяна.а вътре няма нищо ново което да я изкуши. Peace
anaq -пиете ли глюкозаДано бързо се оправите.

# 363
Добро утро на всички коремчета!  Hug Днес успях да се наспя добре, иначе и аз напоследък имам проблеми със съня.
miMozzzа, исках да уточня, че и аз съм като mimkis, имам само завишени нива на ТСХ, нямам други проблеми съсс щитовидната. Затова пия еутирокс. Наистина този хормон се влияе от бременността. Хубав ден на всички мамчета Hug

# 364
.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 17:13 от Мозче

# 365
  • Дъблин
Добро утро и от мен Simple Smile
miMozzzа, аз също взимам щитовиден хормон - Л-Тироксин 50 мг/ден, а ендокриноложката знае, че взимам и Центрум Матерна, но не ми е казвала да не пия  newsm78
Аз нямам проблеми с ЩЖ, освен завишения ТСХ, но за няколко месеца го вкарах в норма и сега го поддържам успешно към 1,6. Матерната обаче я пия през ден.

Аз да ви кажа станах като химическа лаборатория, сега като почнах и тоя сироп с желязо, много е гаден  Sick Сега редувам железа, магнезий, витамини... ама ще търпим, какво да се прави.
На 3та ФМ и аз мисля да ходя, а сега в сряда имам и час за фетална ехокардиография.

А за раждането секцио, вчера ходих до моята очна, която си ме знае от 20тина г. и нейното заключение беше, че препоръчва щадящо родоразрешение, т.е. секцио, заради леки дегенеративни промени в едната ретина.

anaq - бързо всъзстановяване и на двама ви!  Hug

# 366
.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 17:13 от Мозче

# 367
  • Пловдив
miMozzza аз съм с хашимото имам увеличена щж и съм на елтироксин 150мг през цялата бременност.моят доктор ми каза всеки месец да изследвам само тсх.трябвало да бъде под 2,5.за раждането аз първоте дете го родих нормално никой не ми е казал има ли значение как да родя

# 368
 miMozzza, на мен гинеколога ми тук(в Израел) ми назначи тези изследвания и като си бях в БГ ги правих, според гинеколожката ми в БГ 3,10-3.20 ТСХ било нормално #Cussing out Но аз имах и чести прегледи при кардиоложка и на нея хич не и хареса това повишение за това ме прати на ендокринолог. Ендокриноложката в началото ми изписа да пия по половин хапче, което е 14.5мг, но нямаше промяна и ми вдигна на 25, сега в началото на септември правя 2 месеца откакто пия по-голямата доза и ще си пускам изследвания. Преди да ми изпише и малката доза дори ми пусна и другите хормони и всички бяха нормални, гледаха ми и щитовидната жлеза(това беше още преди да ми назначи и другите хормони). Проблема е, че според много гинеколози до 5тсх е в норма, но аз вече давах веднъж линк със стойностите нормални през периода на бременността Peace, които бяха между 0.24 и 2.95
  ПП.Редактирам си поста и пускам пак линка

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 12:10 от mimkis

# 369
Добре, а тези от вас които нямат хронични заболявания на щитовидната от преди, кой ви назначи изследванията... гинеколожката ви още в началото или вие сами решихте.... защото моята не ме е пращала при ендокринолог, аз сама реших да си се изследвам / заради инфото в нета/ и то чак в края на 6-ти месец....  Tired

Това пък ново 20  ooooh! И мен никой не ме е пращал на изследвания на ЩЖ и аз може да имам проблеми, ама... като не знам  Confused Уфф, сам не се ли интересуваш, никой няма да те прати Sad А ако стойностите на хормоните са извън нормите до какво води това? То кръв се изследва, нали? Ама като взимат кръв и урина такива неща май не изследват  Rolling Eyes

# 370
Цитат
А ако стойностите на хормоните са извън нормите до какво води това? То кръв се изследва, нали? Ама като взимат кръв и урина такива неща май не изследват 
     Да кръв се изследва, може по всяко време на деня, можеш и на частно да си пуснеш изследвания-14лв е ТСХ хормона в цибалаб Peace В Б-ия малко гинеколози обръщат внимание на ЩЖ, карат си по старому само ПКК и урина  Confused Хубаво е да се хване на време,ако има проблем, при мен беше началото на 4-тия месец. Основно може да се увреди ЩЖ на бебето, ако не получава достатъчно количество от всеки хормон Peace Има и други последствия, но не при всяка жена е еднакво, може и да не влияе изобщо на бебето това състояние, но лекарите се презастраховат Peace

# 371
anaq и нас ни сполетя на морето гадния вирус:( Т.е. само мен и таткото, на малкия като по чудо му се размина.

Ако ти все още си зле да ти кажа аз как се оправих - с банановата каша пртив разтройство на Хумана и морковени сокчета с ориз на Хип -  ORS се казват (те са детски и са и против обезводняване, ако успее малкия да пийне, мисля, че добре ще му се отрази, кашата също). Като медикаменти само Ентерол ми разрешиха. Успех!

# 372
Аз се чувствам гузно.Снощи излязохме с едни приятели-момче и момиче и се прибрахме чак в 3.Дали не прекалявам..Преча ли на бебчето така..? Sad .Бяхме в Крайморие на ресторант,после в дома на момчето в Долно езерово и се върнахме уморени в Бургас..Започва да ми се случва често,но по принцип до към 9-10 часа и не по- късно.Очаквам съвети и упреци.. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 13:56 от demmy

# 373
Момичета, мерси за пожеланията.  Днес пак дриска и повръща,но за сега по малко. Пак го водих на педи и тя каза,че щом е спрял да вдига температура ще се оправи.Пие антибиотик Макропен,ентерол и смекта редувам,капки против повръщане,хидратин алфа. Аз поне спрях да повръщам,само ми се гади. hrisi-pisi  ще взема днес като излизам тази каша и сокчето на Хип,мерси за съвета Hug
demmy  щом се чувстваш добре не виждам причина да се притесняваш. Няма как да пречиш на бебчо,щом нямаш контракции и други неразположения забавлявай се докато можеш,че след раждането няма да ти остава време.

# 374
demmy  Hug я стига глупости! така ме усмихна с поста си:) ти как се чувстваш? нали си си изкарала добре, не ти е било лошо или изморено. Защо ти е гузно? Използвай последните моменти, в които можеш да си позволиш такива нощни "своеволия", после с бебко ще е по-трудно.

Това че сме бременни не значи, че сме болни и животът е спрял! Всяка крайност е прекалена. Но за някакво си еднократно излизане и чак такива скрупули;) Аз бих се чувствала гузно, ако бях прекалила с алкохола например, но не виждам ти с какво толкова си "съгрешила"! Hug

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 15:54 от hrisi-pisi

Общи условия

Активация на акаунт