Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 25 005
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Дъблин
Цитат
А ако стойностите на хормоните са извън нормите до какво води това? То кръв се изследва, нали? Ама като взимат кръв и урина такива неща май не изследват  
    Да кръв се изследва, може по всяко време на деня, можеш и на частно да си пуснеш изследвания-14лв е ТСХ хормона в цибалаб Peace В Б-ия малко гинеколози обръщат внимание на ЩЖ,
mimkis, ТСХ мисля, че е най-добре да се изследва на гладно, а не по всяко време на деня. Мен всеки път ме питат и дали съм консумирала кафе, кола или шоколад преди това, защото те изменят стойностите му, а освен това май е и стресов хормон и много се променя  Peace

demmy, забавлявай се, щом се чувстваш добре Simple Smile

Ние разходихме малко корема из Южния парк и сега ме чакат  newsm75 wash 1dishes

# 376
 ooooh!

А ако си го изследвам сега, аз съм почти сигурна, че ще покаже по високи стойности, щом е и хормон на стреса... достатъчно стрес преживях, а и по принцип много се стряскам от всичко. Та, късно ли ще е, ако чак сега започна да пия хапчета?  Rolling Eyes

Смърфи, сега ти видях снимката, супер си  Heart Eyes

# 377
Цитат
Мен всеки път ме питат и дали съм консумирала кафе, кола или шоколад преди това, защото те изменят стойностите му, а освен това май е и стресов хормон и много се променя 
Мен не са ме питали,но аз и не консумирам никое от посочените Peace изследвала съм се и на гладно сутрин и следобяд след като съм яла, резултатите ми бяха едни и същи. По принцип по учебник почти всички изследвания се правят на гладно. За тези които пият хапчета знам, че в деня на изследването не трябва да се взима, защото също променя резултата Peace Относно стреса това е вярно,влияе се, но пак не трябва да е много нисък или висок, освен това никой ендокринолог не изписва с лека ръка хормони на бременни, прави се поне няколко пъти изследвания. Аз преди да започна да пия еутирокса съм ги пускала поне 3 пъти ТСХ,ФТ3 и ФТ4.

# 378
Здравейте мами!

Колхес-че да знаех, че ще ходиш след мен при доки, направо да си ми вземеше рецептата  Wink  И супер че почваш с болничните, ако видиш някоя интересна лекцийка, имай ме на ум   newsm10

Аная, стискам палчета за по-бързо да се оправяте с този вирус  Praynig

Берушче мерси за списъка с покупките, доооста е дълъг, нашия тати, каза че от понеделник го принтнва и почва с покупките  Mr. Green

А ето ви и клипче с нашия бебок и как ни отговаря на нашите поздрави   Heart Eyes   Всеки път като ме поздравява така, а и като гледам клипчето много ми се смее  Mr. Green
http://www.youtube.com/watch?v=zirqmeynPIw

Лек ден мамчета!

# 379
Цитат
А ако стойностите на хормоните са извън нормите до какво води това? То кръв се изследва, нали? Ама като взимат кръв и урина такива неща май не изследват  
    Да кръв се изследва, може по всяко време на деня, можеш и на частно да си пуснеш изследвания-14лв е ТСХ хормона в цибалаб Peace В Б-ия малко гинеколози обръщат внимание на ЩЖ,
mimkis, ТСХ мисля, че е най-добре да се изследва на гладно, а не по всяко време на деня. Мен всеки път ме питат и дали съм консумирала кафе, кола или шоколад преди това, защото те изменят стойностите му, а освен това май е и стресов хормон .

Точно така  Peace Изследва се винаги нагладно , без да си пила нищо (аз живея близо до лабораторията , в която се изследвам всеки месец и даже и вода не пия преди да ми вземат кръв ) , но до колкото знам не по-късно от 2 часа след като си се събудила , защото после нивата се променят . И това , че си подложена на стрес , не означава , че ще ти се покачи ТСХ - при мен , когато откриха проблема с ЩЖ , пях под стрес , но отклонението не ми беше в ТСХ ( и все още не е , подържам го окло 1 ) , а в антителата . Така че не се шашкай предварително , ти изобщо защо си мислиш , че имаш проблем ? А мен това , което ме карат да изследвам всеки месец , откакто съм бременна , е ТСХ и ФТ4 , но тъй като , както казах , последния месец ми падна ФТ4 на долна граница , ендокриноложката ми каза сега да пусна и ФТ3 . Доколкото разбрах ФТ3 май е отделяния хормон в чист вид , а ФТ4 вече усвоения от организма , но не съм напълно сигурна дали го обяснявам правилно  newsm78  Четох постовете назад , но пак не разбрах защо всъщност искаш да си изследваш щитовидните хормони ?

# 380
tonivil, искам, защото доколкото разбрах ако аз имам проблем с ЩЖ това може да доведе до проблем и у бебо Sad Пък и четох за разните му симптоми... преди да забременея имах проблем с цикъла - ту идваше, ту го нямаше. А и сега този проблем със запека  Confused И двете неща ги водят за симптоми за проблем с ЩЖ. Разбира се това не значи, че 100% се дължи на нея, ама... да си знам. И най-вече за бебо се притеснявам Sad
Вие как установихте, че трябва да се изследвате?

# 381
Леле, Бебославче,  клипчето е уникално  Hug ! Така съм се смяла като гледах. Мойто диваненце прави същите номера. Трябва и аз да го издебна и да го снимам. За лекциите ще се обадя задължително   Hug

Досега имахме голямо гости. С приятели на мъжа ми се бяхме събрали вкъщи на обяд. Бяхме се приготвили.Правих сладкиши. Преди малко ги изпратихме , изчистихме за десетина минути с мъжо и сега се турнах на дивана да си почина.

Много е кофти това с летния вирус.Оздравявайте и се пазете!

# 382
Здравейте! На мен нещо и днес не ми е добре, но се боря упорито с настинката и дано успея! Взех си от аптеката някакви билкови хапчета за гърло и кашлица - Herbitussin. Някой смукал ли ги е?
И още нещо, увеличената щитовидна жлеза, нали не е показание за секцио... ендокринолога нищо не каза по въпроса, но Мимчето каза, че първия път е раждала секцио  заради хронично заболяване, та се замислих, е, моето не е хронично, а и незнам дали на Мимчето заболяването й е свързано с щитовидната...  newsm78
Моето заболяване е на паращитовидните жлези и е пряко свързано с работата на мускулите (не ми понасят големи мускулни натоварвания, каквото е и раждането). За измененията в нивата на хормоните по време на бременността - не се шашкайте толкова, нормално е да се получават! Не си търсете само за какво да се тревожите, гледайте си спокойствието (аз също не съм си изследвала нищо повече от това, което се полага по ЖК и свързаното с моето заболяване. И не смятам да го правя ако няма показания за това).
anaq, много кофти това с вируса  Sad. Особено на малките дечица много трудно им понася, понеже бързо се дехидратират. Гледай на половин час поне по една-две глътки течност да му даваш, добре е не чиста вода, а домашна лимонада (лимонов сок, захар, малко сол, сода и вода). И около нас всички го изкараха (даже мъжът ми), ама на нас ни се разминава за сега - дано  Praynig
Хайде, весел край на уикенда!

# 383
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
*Beboslava*, клипчето е уникално  Joy Как отговаря на закачките малкото човече  Hug Моето като го пипна и то изчезва, и не се обажда поне 15 мин.  Hug

# 384
  • В две мънички очи...
Бебослава браво че сте издебнали бебо да го заснемете Simple Smile Моя пробвах сутринта да го заснема но отказа .... започвам да се чудя дали не владее морз Simple Smile

# 385
Бебослава, супер клипче, браво че сте успели да го хванете Party
  Ysabell, и моето мъниче усеща като искаме да го снимаме и се покрива, явно ние несъзнателно им предаваме "морзов" сигнал Laughing
  Катенце, а таткото като ти пипа корема пак ли така прави. При нас е обратното аз, ако го закачам ми отговаря с подритвания, ама таткото като ми пипне корема спира и се кротва Grinning

# 386
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
 Катенце, а таткото като ти пипа корема пак ли така прави. При нас е обратното аз, ако го закачам ми отговаря с подритвания, ама таткото като ми пипне корема спира и се кротва Grinning

Таткото го е страх да пипа...да не му станело нещо на бебето  Grinning

# 387
Бебославка, страхотно ееее, гледахме го сега с нашия татко и много ви се радвахме Simple Smile За съжаление нашият юнак е като на Катето, като почна да го бутам и или се мести, или се покрива Simple Smile На таткото понякога отговаря, ама рядко... Simple Smile Мъж с характер Wink
Иначе и аз нещо не мога да заснема клипче Sad А много искам, много е сладко  Heart Eyes Дано успеем и ние да хванем нашите бебоци като са на кеф за снимки и ни поздравяват  Party

Маринка, ами притеснено ми е за бебо, ако заради мен на него не му достига нещо Sad Като за тоя хемоглобин - 106 ми е и според доки е нормално и нищо не ми изписва. А това може да доведе до анемия на бебо Sad В началото на септември ще пускам пак кръв и урина (3ти път) и да видим тогава колко ще е. Дано ако не се е вдигнал, то поне и да не е паднал  Praynig

# 388
MMka , почти всички бременни имат проблеми със запека  Wink , виж , това за цикъла може и да е симптом както за проблем с ЩЖ , така и за много други неща . На мен ми откриха заболяването преди почти около година и то по доста странен начин - аз нямах никакви такива симптоми , но имах кожен проблем  , та дерматолога ме изпрати и добре , че попаднах на нея иначе можех да го влача това с години . Тогава го преживях доста трудно , бях станала много нервна ( което също характерен симптом ) , ревях с месеци , а когато ми пуснаха половите хормони резултата ми беше като за жена с менопауза или изчерпан яйчников резерв . Много добре помисли дали в момента имаш нужда от такъв стрес , аз бях стигнала до там , че само като трябваше да ида до болницата започвах да нервнича и не издържах да чакам пред кабинетите . Изобщо не искам да се връщам към онзи период . Попитай специалист или гинеколога си , но жлезата на бебето се формира до третия месец , а в четвъртия започва да работи самостоятелно независимо от майката . Така че ако трябва да приемаш синтетичен хормон , той ще бъде да подпомогне твоя организъм . По-скоро се изследвай около 40 дни след раждането , защото често този проблем се отключва при хормонални промени - пубертет, бременност , менопауза . Сега само другите бъдещи мами като прочетат да не вземат да се шашкат и те  Flutter

# 389
  • Козлодуй
специални поздрави на Beboslava Simple Smile как сте издебнали бебо само Simple Smile страшни сте. Мойта мацка ще е от срамежливите явно. Татко й като си сложи ръката на корема..........тя притихва. Трябва по-дълго време да стои така за да усети някое ритниче. Ама няма всички да са футболисти я  Joy

Общи условия

Активация на акаунт