Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 25 007
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
мерси за инфото за Балев, аз както казах мисля при него да отида, притесняваше ме само това , че принципно не е гинеколог, но пък казват, че бил много добър диагностик. И още нещо да те попитам, разбрах че не дава диск с клипчета, но поне снимки прави ли?
miMozzza, видях, че момичетата са отговорили, но и аз да се наредя - получих една папка, с лист на който е изписано "Пренатална ехокардиография" и после състоянието, което е констатирано + 4 снимки.

Няма този месец лекции във Варна. Иначе ние с ММка ходихме редовно (тя по-редовно де) и сега за септември пак ще ходим. Но още не е публикувана програмата в сайта на списанието - от там можеш да я видиш. Ще се радваме и още варненски мами от темата да се включат в сбирките  Hug
mim4ето, мерси. Ще следя в сайта. Нищо чудно да се засечем  Simple Smile

Момичета,
И аз от една седмица съм с болка от ляво на опашката. Акушерката ми каза, че бебето притиска нерв, а док. - че е от матката и че раждането е лечението  Laughing. По принцип рано се е случило, обикновено след 32 г.с. Някои момичета дори куцали, а накрая трудно вървяли. Болката била като при болните от радикулит. Не се препоръчва ортопед. Това разбрах.

Приятна събота и неделя!   bouquet

# 346
е днес ме събудиха с много хубава новина..курса за бременни почва на 27 .и съм много щастлива....на какво ли ще ни учат

един въпрос......новороденото бебче всяка вечер ли трябва да се къпе..и когато се сменя памперса...интимните 1ати и дупето се мият с вода или с тези мокрите кърпички се почиства newsm78.....
...ми така де...на който му е за първи път и няма кои да му покаже...ще пита
и може ли новороденото да спи в зимният кощ на количката поне до два месеца....в къщи мястото е малко и ако мога да спестя поне за кратко да не слагам леглото newsm78

# 347
  Здравейте, някой питаше за лекарство   за хемороиди. На мен моят доки ми изписа Прокто-Гливенол.
Как ми се ходеше и на мен на моренце, ама ние сме вече доста огромни и няма начин. Да се цопнете един път и заради мен  Laughing А безсънните нощи при мен са почти всяка вечер.

# 348
Здравейте, момичета. И днес съм с нещо като мускулна треска на корема, Но шпа май малко има ефект, може и да е от това, че малко съм настинала тия дни  newsm78 Малчо е на плаж с баба си и сега отивам да ги прибирам.
Искам да попитам дали има мами със секцио, които биха искали да пробват да родят нормално?
По принцип аз искам много да родя нормално след секцио, но хроничното ми заболяване, една от причините за предишното секцио, си остава. Още не съм говорила с АГто ми, но ендокринологът препоръчва пак секцио  Sad Сигурно и тя това ще каже. Но ще й кажа желанието си и може на мой риск да опитаме, пък ако стане напечено винаги може да ме срежат. Иначе в тази тема има много инфо и майчета с това желание: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512864.0
jdesika, хубаво е бебчето всяка вечер да се къпе най-вече защото това занимание му е приятно и го успокоява преди сън. Иначе аз на моя син не съм му мила дупето при всяка смяна на памперса - мокрите кърпички също вършат страхотна работа (нали е зимно бебе и коридора и банята бяха студени). НИКОГА не се е подсичал (мазах го и с кремче след като му изчистя дупето). А за зимния кош - не виждам никакъв проблем да си спи там първите 1-2 месеца, даже някои препоръчват да е натясно бебчето в началото, тъй като се чувствали като в коремчето на мама  Party
Хайде, до скоро и приятен уикенд!

# 349
  • София
    Хайде заповядайте по едно сокче, че то обедно време станало:

mim4ето, да е жив, здрав и послушен юнака на приятелката ти .

Дидка, майка ти трябва повечко да си почива с тези болежки. Преди година и половина ме схвана и на снимката показа, че имам шип.
За ЕГН-то и аз си го мисля  Wink. Сега определено по-кекаво я карам бременността.

jdesika , браво за училището  Peace. Баткото го къпехме всяка вечер, а при смяна на памперсите използвахме бебешките, мокри кърпички и след това мажехме с кремче.
Предполгама, че няма проблем бебето да спи в зимния кош, но не знам дали няма да му е тесничко да си разположи хубаво ръчичките. Нали спинкат по гръбче. Аз лично предпочитам бебо да си спинка в кошарката  Peace.

# 350
mim4ето, мерси много! аз попаднах на много теми по въпроса, но все стари, а тази съм я пропуснала. мерси!

Майчетата с контракции - с първото раждане много ме наплащиха, лежах за задържане в 22 седмица, после спрях работа, почивка, почти никакво движение и накрая даже преносих и според мен от многото магнезии получих много бавно и трудно разкритие:(

този път реших да си ходя на работа, пак имам контракции, но някак си съм по-спокойна. а след морето - активна почивка, много плуване и разходки, съм като нова - изобщо не ме боли, спрях магнезия и се чувствам супер. Личният ми извод и решение е, че ще продължа да се движа активно (доколкото мога) и тръгвам на йога и водна гимнастика (миналата бременност само в началото ходих, но се чувствах супер) пък да видим.

хубава събота!

# 351
благодаря ви за отговорите момичета.....за коша съм решила да пробвам..ако видя че на бебо му е неудобно или некомфортно ще му сложа леглото.......
ами друго да питам.......кога могат да почнат да се изперат приготвените дрешки и да се пригладят...знам че е рано но искам да използвам хубавото слънце
после октомври ноември при нас тук е голяма влага......и все се чудя цяла зима тези дрехи върху парното.... newsm78 нямам друг избор

# 352
Аз нали ви бях обещала един списък за необходимите неща за бебето и майката да пусна. От Вис Виталис го взех веднъж като ходих, та най накрая се наканих да го сканирам. Който sе интересува има го в групата ни във Фейса. Ето линк http://www.facebook.com/photo.php?pid=31604235&o=all&op= … amp;id=1314935766

# 353
ами друго да питам.......кога могат да почнат да се изперат приготвените дрешки и да се пригладят...знам че е рано но искам да използвам хубавото слънце
после октомври ноември при нас тук е голяма влага......и все се чудя цяла зима тези дрехи върху парното.... newsm78 нямам друг избор
Според мен е най-добре да се изперат и изгладят като влезеш в деветия месец с оглед на това да са възможно най-чисти и с най-малко прах (все пак като стоят се прашат). И при нас е влага, но аз тогава ще ги оправям дрешките. Върху парното не е лошо да се сушат, само да НЕ Е в стаята на бебето.

# 354
.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 17:12 от Мозче

# 355
Здравейте момичета! Моля, да ме добавите в списъка с розово щъркелче, поне засега, че като гледам какви промени настъпват при някои от нас човек не може да знае Laughing
 miMozzza: Аз пия Еутирокс, но никога не ми е казвал доки, че трябва да раждам секцио. Витамини други не пия, моята докторка все казва, че ми е рано още, не знам дали ще пия някакви въобще. Нека пишат и други мами, но мисля, че проблемите с щитовидната не са показание за секцио.

# 356
Здравейте мами, ние се върнахме преждевременно от морето Sad Хвана ни с Алекс гадния летен вирус и двамата сме с диария и повръщане.Алекс е много зле милото ми. Направо съжалявам,че отидохме на море. Какви са тия вируси тая година направо нямам думи,пред кабинета на педи всички деца са с тоя вирус. Най ме е страх Алекс да не се обезводни,че вече ми лъха на ацетон,а колко отслабна за няколко дни ужас.

# 357
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
anaq, много съжалявам, че се е получило така  Hug Стискам палци човечето да се оправи бързо и да няма усложнения  Praynig

# 358
miMozzza , mary_j , аз съм с Хашимото , но не пия Еутирокс , все още не ми се налага , но от този месец съм на Лимфомиозот защото ФТ4 ми падна на долна граница . Специално Пренатала на Джеймисън съм го показвала на Тодорова и тя каза ,че не само количеството йод в него е безопасно за нас , но и трябва да се пият пренатални витамини , защото при нас положението е по-особено  Cry Аз приемам допълнително и Селен , защото в Пренатала няма .

# 359
miMozzza, аз пия еутирокс 25мг., но нямам никакви други показания освен леко завишен ТСХ, не са ми казвали, че трябва да се ражда със секцио. При някой тези хормони се повишават или намаляват заради бременността Peace Отнсоно витамините- пия, но в тях няма много йод. Трябва да провериш обаче какво е количеството в твоите, защото аз изхвърлих едни центрум матерна, имаха доста висока доза йод  Peace

Общи условия

Активация на акаунт