Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 25 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Дидка, и аз като теб, а и като гледам като повечето момичета, ме боли отдясно на опашката и целия десен крак...И определено като си почина няколко дни ми минава...Явно си е от бременността  Hug Още мъничко остана, мами, още мъничко търпение и ще забравим за всички болежки като видим малките бебчовци пред нас  Peace

# 331
  • София
Бобос мама, толкова ли са кът УНГ-специалистите, че чак за октомври час  Thinking? Температурата да не е от друго нещо, а не от гърлото?

Дидка, почивай повечко и вярвам, че всичко ще отшуми  Hug.

# 332
  • Дъблин
Хелоу и от мен на прага на уикенда Simple Smile
didka banditka не се преуморавяй така, почивай си повече  Peace
Аз нали ви се оплаках, че имам междуребрена невралгия, ама май по-скоро беше прищипан нерв, защото се "отщипа" изведнъж след няколко дни, без да мажа с нищо, сега не ме боли, а не можех да дишам.
Чух се днес с моя "любим" доктор да видим какво става с изследванията дето пуснах преди 10 дни. Каза, че всичко било наред с изключение на леко нисък хемоглобин - 104.
Каза да взимам Легофер по 15 мл сутрин и вечер, сироп било. Някоя от вас взима ли такова, гледам че май по-често таблетки взимате?
Иначе проверих листовката, пише че е показан точно при железен дефицит при бременност и кърмене, та ще го пия, няма как.
А магнезия, който взимам ще му пречи ли по някакъв начин?

Хубав ден!

# 333
Привет и от мен!
didka banditka и аз като теб,все си намирам нещо,я крака не мога да свия я нещо друго,а с контракциите още не мога да се преборя.И като се захвана с нещо не мога да спра а то все има какво да се прави Laughing

# 334
Здравейте, момичета. Моята приятелка снощи роди момченце 3500 гр, 52 см без нито един шев!!! Още си няма име, но и това ще стане  Laughing Да й е жив и здрав юнака (а на нея да й е яка гърбината с две момчета  Wink)!
А сега и аз да се оплача - много ме боли днес белегът от секциото, няма какво друго да е. Срязва ме като ставам и боли като вървя   Sad. Много странно, до сега не се е случвало. Дали не е нещо притеснително?  Rolling Eyes Мамите със секцио да споделят случвало ли им се е? (е за това недоумявам как може бременните сами с лека ръка да лягат под ножа просто ей така, от страх Shocked ) Че и бебката долу рита, не знам направо  Sick
Зузи, честита годишнина!!!   bouquet
Теди, не се вглъбявайте толкова! Ако нямаш висок диоптър няма нужда от преглед, все пак колко нормалнораждащи жени ходят на такъв преглед без причина?
Днес търсих дали има лекции във Варна на "С 9 месеца на училище", но нищо не намерих.
Споделете почнахте ли да ходите на лекции, как си избрахте първата тема, и ако някой има програма за Варна, дори и да е с друг организатор - моля да ми подскаже.
Няма този месец лекции във Варна. Иначе ние с ММка ходихме редовно (тя по-редовно де) и сега за септември пак ще ходим. Но още не е публикувана програмата в сайта на списанието - от там можеш да я видиш. Ще се радваме и още варненски мами от темата да се включат в сбирките  Hug
miMozzza, аз ходя на ФМ при Давидков и изобщо не ми пука от тона му, важното за мен е това, което ще ми каже за бебето. А само на него имам доверие от тукашните специалисти по ФМ (и с големия бях при него). Сега мисля в 30 г.с. пак да отида.
Дидка, пази се и според мен не трябва вече да спираш лекарствата, поне магнезия. Един път появят ли се контракците няма как да мине без лекарства (от опит го казвам). Пази се повече и почивай!
Смърфи, гледай да взимаш Магнезия и Желязото поне на двучасов интервал!
Хайде, лек ден!

# 335
Мале момичета аз си мислех,че съм единствена с тези болки,а сега като гледам-май наистина си е от бременността,дано  Praynig.Че моята мама е и с дископатия,а сега и с дискова херния и 2та крака и така съм се уплашила  Shocked
iva a и Dori -  bouquet
sisi-хич не си ме уплашила,аз съм си доста уплашена,само се моля да отшуми след раждането.И да иде реч от тежестта.
miMozzza-дано   bouquet
Bibi 34-ще опитам ама с Неси е почти невъзможно  Heart Eyes
demmy-абе и аз нещо ми става,като хвана нещо не се спирам докато не го свърша,ама такива неща си измислям,че чак сама се чудя на себе си.Точно сега ли трябва да ги правя,в този период.
Smurfieta -аз не съм го чувала сиропчето,но това не е хич критерий,щом ти го е дал почвай.А относно Mn,знам че не се приема с Fe по едно и също време,а поне с разлика от 2-3часа,защото едното пречи да се усвои другото
Katencetoo .-ох така е че малко остана,ама като се сетя с каката,че незнех дори какво е контракция,а сега съм много кекава леле (сигурно ми е от ЕГН-то) newsm78

# 336
mim4ето да е живо и здраво юначето на твоята приятелка,колкото до твоя проблем не мога да помогна,бих препоръчала въпреки коментарите в сайта да се съветваш с АГ-то си Simple Smile
didka banditka и аз съм така,а лежах 3 дни за задържане и ми казаха да лежа  Laughing да бе да..може и да не съм права,но не мога да бездействам

# 337
  • Козлодуй
днес гледам, че не само аз съм се захванала за работа. Почистих килера. Най-накрая дойде и неговия ред. Чудя се детската на каката от къде да почвам. Дидка каза, че разчиствала. Нас каката обаче вече е почти на 6 год. Пълно е с гримове, лакове. Ако й прибера тоалетката ще бъде чудо. Ако пък я оставя , има много малки предмети в нея. Но като за начало сигурно няма да пречат. Мечтая си за огромна детска стая......но.........явно ще се задоволя и с тази, която имам.
Болки в гърба аз нямам, гледам, че някои от вас тук се оплакаха. Явно е нормално. Аз обаче днес на няколко пъти контракции. Все втърден го усещам корема. Ама не съм почивала, сигурно е заради това. Понеже още не ми тежи, нали съм си с малък корем. Май още не съм свикнала с идеята, че пак ще ставам мама Simple Smile

# 338
Мамите със секцио да споделят случвало ли им се е? (е за това недоумявам как може бременните сами с лека ръка да лягат под ножа просто ей така, от страх Shocked ) Че и бебката долу рита, не знам направо  Sick

Aз съм с такива болки вече доста време и док каза , че е от операцията и срастванията.

Мойте контракции също не спират , макар че сменихме магнезия с по-силен и май Генипрала няма да ми се размине  Confused

# 339
Здравейте и от мен! Не съм се отчитала няколко дни  Blush

Ние днес ходихме при доки, и аз за пръви път трябваше да съм първа, и тъкмо се израдвах, че няма да стоя няколко часа и да чакам, и си влизам в кабинета щастлива, и точно легнах, снема ток!!!  Crazy  И като си ми е било писано да стоя пред или в кабинета за дълго, няма как! Поне питах доки за всичко което се сетих докато чакахме тока и точно ми приключиха въпросите, въпросителния ток дойде!!  Mr. Green  Та видяхме го бебо, много е пораснал от преди 3 седмици, вече станал 1, 025 кг и 35,6 см  Heart Eyes  В момента си е главишно застанал нашия момък, и ми помаха с ръчичка, и ме поритка яко  Heart Eyes

ММКа, пак няма да мога да ти помогна с мазилото за хемороидите  Sad  Доки ми преписа някакво си мазило на билкова основа, но на друго листче ми преписваше и един тон други неща за течението, и точно тази рецепта за хемороидите съм я забравила на масата Embarassed  Като се върнах в къщи и видях че я няма, звънках и, ама не успях да я намеря, а не запомних името на мазилото... Та ще е чак след седмица, че доки няма я има една седмица  Tired 

Диде, почивай повече и почвай магнезия  Naughty  Аз лично съм доволна откакто пия прахчетата Диаспорал, нямам такива страшни контракции като преди това.

Лека вечер и приятен уикенд! И никакви болежки повече!  Hug

# 340
http://www.morphthing.com/
Ей сега си правих тук тестче как ще изглежда бебето ни. Laughing

# 341
Привет и от мен майчета (бъдещи и настоящи) Hug
Радко пиша и сигурно не ме помните, но вечер редовно си ви чета и се вълнувам заедно с вас.

Още ходя на работа и живот и здраве ще продължа до края на септември, но засега съм добре и даже ми минава по-бързо времето като съм на работа.

Искам да попитам дали има мами със секцио, които биха искали да пробват да родят нормално?

При мен с първото раждане се наложи секцио в последния момент и при пълно разкритие, но много много искам сега да опитам отново нормално. Четох и продължавам доста да чета по въпроса и за момента това, което най-много ме притеснява е презастраховането на българските доктори и едва ли не задължението и второто да е секцио след като първото е (вече се опитаха да ме сплашат по въпроса и директно да ме откажат).
Аз има много причини да искам естествено, живот и здраве искаме трето, искам да мога да гушкам баткото, да се закърмим рано, но все пак каквото такова...

лека вечер и да отшумяват и понамаляват всички болежки   bouquet

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 22:37 от hrisi-pisi

# 342
Бебославка, няма нищо, не се притеснявай  Peace Ама тя прегледа ли те? И защо не те прати на специалист?  Rolling Eyes Аз ще изчакам още 2 седмици, докато отида на ЖК, а дотогава ще се старая да се преборя с причинителя на тия гадни неща  Confused

Анеето, мерси и на теб  Hug Дано помогне  Praynig Но все пак си мисля, че трябва хирург да ни прегледа  Rolling Eyes

Маринка, ами аз не знам кой ходи и кой не ходи на преглед, нито пък знам напъните какви са, но четох, че от напъни се получават хемороиди при някои жени, така че знам ли, може и на очите да вреди това. Всмисъл нали налягането в очните дъна се увеличава и това води до отлепяне на ретината  Rolling Eyes
Браво на приятелката ти  Hug Живи и здрави да са  Peace
А първата лекция на 9 месеца е на 2ри септ. и няма тема - а въпроси към педиатър  Peace Така че корали ще се радваме да се видим там  Hug

дидка, пази се  Hug За другите неща ще има време  Peace

# 343
Ето ме и мен  Blush .Не съм се вясвала няколко дена.

Бебослава, да бях прочела по-рано за доки, щях да я питам за лекарството. Ти си била първата, а аз бях последната пациентка днес  Mr. Green Към 9 влезнах  Wink . Обаче от понеделник съм в болничен и повече няма да се връщам на работа!!!  bowuu
Сега мога да си ходя на различните лекции за бременни. Ще трябва да се поразровя в програмите на 9мес. Вис Виталис и т.н
Та който си търси компанийка, да се обажда  Hug

Някой беше писал за очен лекар: моята доки ми даде направление за офталмолог. Колкото по-късно се отиде ,толкова по-добре. Прави се оглед на очните дъна с апарата на Голдман да се види дали има опасност от отлепване на ретината. Диоптрите нямат голяма връзка с това. Може да си с малко диоптри и пак да има такава опасност и обратното. В някоя от темите,при септемврийки ли беше, при октомврийки ли, не мога да се сетя, едно момиче разказа, че имало 6, 7 диоптри, но офталмологът и дал зелена светлина за естествено раждане. Аз съм с 4, 5 късогледство и задължително ще отида.

За третата ФМ- и аз ще ходя  Mr. Green Що да не отида Доверие като ми поема изследването пък и пак ще видя бебчо отблизо. Вече бая  е пораснал, рита като Роналдо. Heart Eyes
Охх, исках да пиша и други неща, ама забравих вече Whistling

# 344
  • Λάρισα
Тази сутрин аз ли съм първа?  Mr. Green
Кафенцето си го изпих вече, сега ме чака  newsm75 newsm79 wash hang 1ironing food002 1dishes newsm71 и къпане на куче  Tired
Чак не знам кога ще сколасам, надявам се до ноември да успея да приключа Joy

Ние си бяхме в БГ за 10 дни, после на море, та сега всичко вкъщи мен чака, а така ме мързи..  Tired Иначе на бебка много й хареса морето - стъпех ли на плажа, наставаше едно такова почти неестествено спокойствие - на фона на непрестанното блъскане, ритане, ръчкане и човъркане по изстрадалите ми органи и кокали  Mr. Green Гони ме и безсъние, място не мога да си намеря нощем и ходя като сомнамбул напред-назад. Аха да си намеря място и госпожицата започва да недоволства, че й е неудобно.. Та такива ми ти работи.

Приятен уикенд на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт