Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 928
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
yuls гледа че лентичката ти е като моята
Май трябва да свърши 27 гс и тогава се мести в 7 м бебенцето ?

# 511
Viviq точно и аз това се чудих и реших, че след като термина ми е за 27 ноември, то логично е на 27 август да влезна в 7 месец  Thinking Нали така  Embarassed Пък и като гедам точно тогава ще влизаме в 27 гс   bouquet

# 512
yuls, viviq прави сте - и аз така се ориентирам с месеците (гледам кога е датата на термина) viviq, от началото на 27-ма влизаш в седми месец
beru6ka честита годишнина и от мен  bouquet
plana да си призная честно и аз изобщо не мога да се съсредоточавам напоследък, само беба ми е в главата Embarassed
Мерси момичета за честитките относно придобивките, но страшно ме мързи да снимам в момента Wink, по-късно с удоволствие ще го направя!!!
Днес съм на преглед и се надявам всичко да е наред.

Лек и слънчев ден на всички ви   bouquet

# 513
Привет момичета!

Микки, Бръмбазела - добре дошли!
Аз имам въпроси, свързани с подготовката на зърната за кърмене:
1/ Необходимо ли е и помага ли предварителното мазане на зърната с крем с ланолин?
2/ Колко време преди раждането да започна?
3/ Как да си избера крем? /тук е момента да кажа, без да се према като реклама, че разглаждах различни кремчета - на Авент /около 23 лв./, на Lansinoh /около 13 лв./ и на Мама миа /около 7 лв./ и т.к. цената е различна, количеството им също не мога да преценя.
Благодаря, ако споделите Вашия опит или този на други кърмещи мами, ще ми е много полезно да реша.

Hug на всички.

# 514
  • София
Деси, тенкс за кафенцето   bouquet. Преди малко си го изконсумирах.

Беруш, честита ви годишнина! Дълги години да се радвате на обич, разбирателство и детска глъч и догодина може и една сватбичка да спретнете!  

Kölsches Mädel, скоро със сватбени снимки ли ще ни изненадаш  Wink.

Плана, наблягай повече на изпита, за да не го мислиш после  Hug.

yuls, 7-месец започва от 28г.с. В 9-месец влизаш в 36г.с., която е първата подходяща за раждане.

# 515
 newsm09 Kölsches Mädel , ама булка ли ще си имаме?! Аз не знаех  Blush
beru6ka, честита годишнина!

Леле, навън не е за хора, пък за бременни да не говорим  ooooh!
Ходих на ЖК, бебка е наред. Има голяма кратунка и отговаря на 30 седмица. Вече и секциото е уговорено на 5 ноември  Heart Eyes , един ден преди нашата четвърта годишнина с татито. 6-ти се пада събота и ми беше неудобно, иначе док. беше навита  Laughing.
 Бях предупредена да се готвя, защото док. била скорпион (на 7 -ми) и майка й от край време казвала, че природата я била наказала.  Crazy

# 516
Дъгичка Да ти е жива и здрава мъничката.Моя термин е за 5 ноември.Ти сама ли избра секцио или има друга причина, ако не е неудобен въпроса.. Hug

# 517
Здравейте, коремчета. Аз днес май съм малко по-добре - още кашлям и ми дразни гърлото, дано не вдигна температура и да стигна до антибиотик, както ме предупреди джипито вчера (нали и хрипчета си имам  Sad ). Поне Малчо е на ясла и мога да си легна на спокойствие като ми е кофти. Дано се оправя, че от петък сме замислили тридневна почивчица наблизо в гора и малко Балкан. Надявам се и бебата да е добре на утрешния преглед  Praynig
Беруш, честита годишнина!!! А аз ви пожелавам скоро да направите и сватбата - друго си е!  Hug    bouquet
Дъгичка, не е ли малко рано 5.11. за секцио - нали си като мен за 14.11., това е повече от седмица? Не е сигурно колко ще е готово детето - поразрови се в нета за последствията от неподготвеността на бебето за раждане.   Thinking
плана, УСПЕХ със завършването, но като минала от там ти казвам, че точно сега е времето за това. Аз като забременях с Вико довърших втория семестър, но ми предстоеше още един + дипломна + пътувания 500 км до София, та нямаше как да довърша преди раждането. Е, после ми беше 1000 пъти по-трудно и съсредоточаването, и намирането на време. Пък и така времето ти ще мине по-бързо!  Whistling
Хайде, весел ден на всички!

# 518
[quote author=Дъгичка link=topic=516419.msg16103038#msg16103038 date=128273041
 Бях предупредена да се готвя, защото док. била скорпион (на 7 -ми) и майка й от край време казвала, че природата я била наказала.  Crazy[/color]
[/quote]

Joy Ха-хааааааааааа . Това ми  напомня за един разговор между мен и моя позната , която като разбра , че бебето ще е скорпионче , и вика "Леле-мале , не ти завиждам " . Аз и казвам , че не вярвам в зодии , тя отвръща "О , ще повярваш , ще видиш"  Crazy
Берушка , честита годишнита   bouquet
Плана , стягай с е, че после ученето ще е последното нещо , с което ще ти се занимава  Wink

# 519
demmy, mim4ето , аз не исках и не искам секцио, но понеже съм на ежедневна терапия с инжекции, които трябва да спра в последния ден на 36 седмица, предпочитам да извадим беба по-раничко, от колкото да се чудя дали всичко с нея е наред, след спирането на клексана. Дълга и широка е моята. Ама дано върви все така с около две седмици напред. По принцип термина ми по аменорея е 6 ноември, даже в картона ми така пише. Аз досега изчислявах термина ми по датата на зачеване  Blush, понеже я знам, а и тя все така си вървеше.

tonivil , викаш ще но се отели вола.  Laughing

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 13:40 от Дъгичка

# 520
  • Карлово
Микки, Бръмбазела - добре дошли!
Аз имам въпроси, свързани с подготовката на зърната за кърмене:
1/ Необходимо ли е и помага ли предварителното мазане на зърната с крем с ланолин?
2/ Колко време преди раждането да започна?
3/ Как да си избера крем? /тук е момента да кажа, без да се према като реклама, че разглаждах различни кремчета - на Авент /около 23 лв./, на Lansinoh /около 13 лв./ и на Мама миа /около 7 лв./ и т.к. цената е различна, количеството им също не мога да преценя.
Благодаря, ако споделите Вашия опит или този на други кърмещи мами, ще ми е много полезно да реша.
 Hug на всички.[/color]

Корали, предварителното мазане на зърната не е гаранция, че после, като засуче бебето, няма да има рагади. За да не се разраняват зърната най-важно е бебето да бъде поставено правилно и да засуква правилно.
Достатъчно е по време на бременността да правиш въздушни и слънчеви бани на гърдите, да ходиш без сутиен, когато имаш възможност.
Ако кожата на гърдите ти е суха и чувстваш дискомфорт, може да използваш дори обикновен хидратантен крем за тяло. Ако се спреш на крем за зърна, нека той да е без отмиване, защото след раждането ще е по-подходящ. Доста майки са доволни от Лансинокс, но със сигурност и другите марки си имат привърженички.

Мили ноемврийки!
Използвам зададения въпрос от Корали, за да вметна едно доуточнение. Ние с Бръмбазела по никакъв начин няма да се намесваме във вашите обсъждания по различни теми, свързани с бременността и  отглеждането на дете. Ще отговаряме, само въпросът е насочен конкретно към нас. Тоест, вие може дори да си коментирате кърмене и захранване, ние няма да вземаме отношение, ако не сте се обърнали към нас.
Съвместната инициатива на Ла Лече и бг-мамма е с цел да спести време и да улесни  потребителите. Знаем, че особено в началото след раждането, доста майки имат недостиг на време. Но повечето успяват да следят отчетните си теми. Когато имате въпрос, който може да е повторен вече няколко пъти, спокойно може отново да го зададете тук и ние ще ви отговорим. По този начин няма да пускате търсачка, да пускате нова тема или да търсите из старите теми отговора на вашия въпрос.
Надявам се на едно бъдещо ползотворно сътрудничество!

# 521
микки, предните неща породиха в мен въпрос ( да не повярва човек)  Laughing
Преди салагането на бебето да суче, трябва ли да се почистват гърдите?  Rolling Eyes

# 522
Корали, аз като кърмех Алекс смених доста кремчета,но най-доволна останах от Lansinoh ( не правя реклама).  Толкова ми бяха разранени зърната и така боляха,не искам да си спомням. Доста време кърмех със силиконови зърна докато заздравеят моите. Сега направо не знам как ще кърмя с такива лоши спомени съм останала от предния път. Не можах да се справя тогава и това е.

# 523
  • Пловдив
Вчера бях на преглед при доки,бебка се е обърнала вече с главичката надолу,дано не се върти повече,аз имах усещането че се обърнала,защото от 10-ина дена много взе да ми се натиска долу в корема,много взех често да пишкам.Термина ми е за 11.11,а по ехограф излиза 02.11,защото върви по-едричка.Чувствам се толкова голяма вече,че като си помисля че има още 2месеца и половина.
С първата бременност като че ли ми беше по-леко,но тогава беше зима,все в къщи бях,все си почивах,а сега търча след малкия,жега.

# 524
  • София
Относно Скорпиончетата - не се тревожете, добри и чувствителни хора сме  Peace. Нали и аз съм в тяхната категория  Laughing. Моят ден рожден е много плодовит, много мамчета са с термин тогава.

Дъгичка, хубаво е, че беба е добре  Hug. За секциото бъди готова, че може и по-рано да се осъществи. Имам познати с планово секцио и 1-2 дни преди това бебето само решава да си излиза  Laughing. Не те плаша, а само споделям.

mim4ето, бързо въстановяване без АБ  Peace. Плановото секцио се предвижда 10-15 дни преди термин  Peace.

niko11, браво на бебка  Hug. При мен също бременността с баткото беше по-лесна по сходна причина, т.е. с големия корем бях зимата и ранна пролет, когато родих.

Общи условия

Активация на акаунт