Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 930
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Карлово
Дъгичка, не, не трябва да се почистват гърдите преди кърмене. По този начин ще се премахне "защитната смазка", която жлезите на Монтгомъри (малките пъпчици по ареолата, които набъбват по време на бременността) произвеждат и която спомага за еластичността на зърната и ареолите по време на кърмене. Кърмата сама по себе си е антибактериална и дори се препоръчва след кърмене да се оставят зърната да изсъхнат на въздух с няколко капки кърма върху тях. Ежедневният душ е напълно достатъчен за поддържане на добра хигиена на гърдите.

# 526
mim4ето Радвам се че си по-добре и бързо оздравяване.Относно термина на  Дъгичка аз лично съм чувала че като влезеш в 9-я бебчето е готово и няма опасност.
микки Чувала съм че от друга страна трябва да се носи сутиен за да са по-стегнати гърдите и да не увиснат.Вярно ли е,защото аз не нося от няколко месеца изобщо а и ме дразни и ми пречи.

# 527
  • Пловдив
ами аз след като спрях с кърменето с Ради ходих на преглед при лекарка за гърдите ,и тя каза че сутиените  с банели са много вредни,и там където твърдото притиска гърдите,най-често се появяват после бучките,и оттогава нося повечето пъти едни потничета като сутиен където са,не го обясних както трябва.Е слагам и сутиен ,но трудно го изтрайвам.Сега откакто съм бременна ходя само с потничетата,сутиените ми стягат и убиват,или без нищо,но аз съм си в къщи и е лесно.

# 528
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Дъгичка, браво, че всичко е наред с малката госпожица и вярвам, че всичко ще е наред и занапред  Hug

# 529
mim4ето, бързо въстановяване без АБ  Peace. Плановото секцио се предвижда 10-15 дни преди термин  Peace.
Знаете, че терминът е ориентировъчна дата и изобщо не е нещо сигурно. При по-дълъг цикъл и съответно по-късна овулация може да има съществено разминаване между реалната и гестационната възраст на бебето. Препоръчвам на мамите със секцио да попрочетат малко по темата за секциото и плановото такова. Моето също беше планирано 8 дни преди термин, но бебо не изчака и тръгна по-рано, което е най-добрият случай (не че беше готов, но той сам реши кога). Много често има случаи на преждевременно родени, неадаптирани бебета, извадени насила по-рано заради неточен термин! Нещата не са шега и като майки трябва да се информирате по въпроса!
demmy, в началото на 9тия бебето обикновено няма 3 кг, а много от бебетата са с по-ниско тегло, което може да доведе до кислородотерапия и престой в кувьоз, или ненужен престой в болницата. Ако това е в резултат на преждевременно секцио без нужда - не го причинявайте на децата си!

# 530
mim4ето Благодаря за инфото.Аз лично съм ЗА нормалното раждане.Нали за това е нормално.И дано не ми се наложи секцио..

# 531
Здравейте мами!

Берушке, честита ви годишнина и само хубави моменти да споделяте, пък до година и с една малка сладка шаферка и сватба да си спретнете   Hug

Микки, Бръмбазела, относно кърменето, мен ме интересува дали са задължително нещо помпите за изцеждане мляко и дали трябва да се носят и в болницата след раждането, и дали се ползват само когато се чувстват по напрегнати гърдите, а бебето не е толкова гладно, че да суче. Надявам се, разбирателно съм задала въпросите?!  Blush

Относно скорпионите, моля ви, та и аз съм скорпион и нашите не са се оплаквали кой знае колко много от мен   Crazy  ...пречело им само когато си намисля нещо...е тогава, никой не ме спира, дали с кавги, дали тихомълком, но ще си направя това което съм си намислила, демек това им е проблема на скорпионите...че са хора с характер  Mr. Green

По въпроса за раждането, както и всичко останало и това е много релативно нещо...една моя приятелка, докторите я убеждаваха да ражда секцио, че бебето било огромно, и тя нямало да може да се справи, но все пак си реши да ражда нормално. Бебето реши че ще излиза няколко дни преди термина, и в крайна сметка заради не добра проценка на израждащата докторка, приятелката роди секцио, а бебето беше само 2,300 кг, та какво са мерили докторите през цялата бременост...не е ясно. Друга приятелка, си имаше запазен термин за секцио и то съсвем в началото на 9ти месец, пък бебето си се роди 3,300 кг. Така че, наистина всичко си е релативно, но дано при всички ни, да си е всичко на ред, и при тези със секцио и при тези с нормално раждане  Praynig

# 532
  • Карлово
микки Чувала съм че от друга страна трябва да се носи сутиен за да са по-стегнати гърдите и да не увиснат.Вярно ли е,защото аз не нося от няколко месеца изобщо а и ме дразни и ми пречи.
Носенето на сутиен по никакъв начин няма да попречи на промяната, която настъпва в гърдите по време на бременност. Тогава мастната тъкан започва да се видоизменя и да се подготвят гърдите за предстоящото кърмене. И независимо дали след раждането майката кърми или не, този процес вече се е случил. Виновник за увисването на бюста е бременността, а не самото кърмене. Дори се приема, че колкото по-продължително е кърменето и колкото по-плавно  е отбиването, обратния процес на възстановяване на мастната тъкан е по-щадящ и гърдите увисват по-малко.
И да, сутиените с банели не са за препоръчване, точно заради притискането и вероятността да се образуват бучки.

# 533
  • Карлово
Микки, Бръмбазела, относно кърменето, мен ме интересува дали са задължително нещо помпите за изцеждане мляко и дали трябва да се носят и в болницата след раждането, и дали се ползват само когато се чувстват по напрегнати гърдите, а бебето не е толкова гладно, че да суче.
Бебослава, не са задължителни помпите. Наистина се ползват само, когато се чувства напрежение в гърдите и се цеди колкото да се облекчи гърдата. Добър вариант е да се подготвиш с начин за цедене на ръка и при нужда в болницата да правиш така. Пък и винаги има възможност да се реагира и да се закупи впоследствие помпа. В скъпа помпа има смисъл да се инвестира, ако майката е решила да се връща скоро след раждането на работа. Във всички останали случаи е възможно да се мине и без нея, предвид че лактацията за около месец-два се регулира и помпата става излишна. Особено при първо раждане, каналчетата не са добре "разработени" и повечето майки споделят, че по-добре изцеждат на ръка.
http://video.about.com/breastfeeding/Hand-Expression-Technique.htm

# 534
  • София
Относно скорпионите, моля ви, та и аз съм скорпион и нашите не са се оплаквали кой знае колко много от мен   Crazy  ...пречело им само когато си намисля нещо...е тогава, никой не ме спира, дали с кавги, дали тихомълком, но ще си направя това което съм си намислила, демек това им е проблема на скорпионите...че са хора с характер  Mr. Green
  Съгласна  Laughing Peace.

mim4ето, всичко е Божа работа  Peace. Естествено, че колкото е по-близо до термин е по-добре.

# 535
Относно секциито тъкмо вчера четох една статия в "9 месеца" в брой от 2008 г. , където пишеше , че най-добрият вариант за бебето било да се изчака раждането да тръгне по естествен път и едва тогава да се оперира , а да не се насочва предварителна операция , защото бебчо можело да не бил готов все още . Това ме изненада , защото за пръв път попадам на подобно нещо  Rolling Eyes Аз съм писала , че при мен предизвикаха раждането 8 дни преди термина и въпреки , че Диди беше 3,400 пак прекара една нощ в кувьоз , явно не е било все още готово детето . А вътрешното ми усещане беше , че трябва да изчакам още няколко дни . Но толкова много  ме беше страх , че реших да заложа на сигурното , и сега да беше пак вероятно бих постъпила така , страхливка съм си , какво да правя  Wink Между другото една моя крехка приятелка роди вагинално бебече 5 килограма , как го направи това не ми е ясно , но и двете после се чувстваха чудесно и нямаха проблеми . Секцио или нормално няма значение ,важното е , както каза *Beboslava* , всички да сме добре , а бебчетата още повече  Praynig

# 536
Микки, Бръмбазела сега се замислих ще окаже ли някакво влияние това, че след първото ми раждане почти веднага започнах да пия хапчета за спиране на кърмата (на 3тия ден от раждането, гърдите ми станаха напрегнати и започнах хапчетата, т.е. кърма не е текла, не съм цедила.) Та всичко това може ли да има негативни последствия сега, защото аз много искам да кърмя, каквото зависи от мен ще го направя. Притеснявам се най- вече от запушване на канали, тъй като първият път изобщо не ми е текла кърма, в такъв случай трябва ли да взема някакви превантивни мерки.
Уфф малко объркано стана, ама и в главата ми е една каша, дано ми се разбира идеята newsm78

# 537
Привет и от нас.Днес бях с Неси на док.и най-сетне се добрахме до клиниката по алергология.Дано да е за късмет,че с наща кашлица-ще видим от изписаните ни неща.Поне попаднахме на въпросния док."светило" в тази област.
Гледам,че сте коментирали плановото сеекцио и да ви кажа моя случай с Ванеса,носих я 14дена след термина-т.е. я преносих толкова и когато се роди и направиха тест педиатърките в болницата и казаха,че е родена 39та сед.,та въпроса с овулацията и най-вече раждането си е божа работа,поне така мисля аз.И дано при всички ни всичко да мине безпроблемно било то секцо или нормално.
beru6ka-честит празник миличка и да ни изненадате догодина с малката шаферка  Laughing
Микки, Бръмбазелаимам един въпрос.т.е.когато родих дъщеря си каналите ми бяха запушени,или поне така ми обясниха в болницата.Тя сучеше много малко,въпреки че нямам проблем със зърната,които не са малки  и неискаше да наддава,а задържаше амо теглото.Когато се прибрах вкъщи всички ме убеждаваха,че нямам кърма и да не се мъча,но аз поканих моя позната с подобен проблем да дойде и да види.Тя ме хвана и на ръка ме изцеди,явно ги отпуши.И малката пак неискаше да суче,и така докато започне се цедях само на ръка капка по капка и давах с шише.Това обаче не и попречи след,като всичко се нормализира да си цока без проблеми.Та въпроса ми по повод каналите е дали сега с 2рото дете ще е по същия начин или след,като вече един път съм кърмила нещата ще са по-лесни по-повод текването на кърмата.А относно разраняването-при мен не се е случвало никога,явно съм налучкала позата.

# 538
didka banditka много ми стана интересно какъв е тоя тест дето са правили и са установили, че е била 39та седмица?

Момичета може ли да ви помоля да хвърлите по един поглед на тази тема Нещо имаме голямо затруднение с името  Mr. Green

# 539
Микки, много благодаря!   bouquet
Мимче, права си- няма нищо по-добро от естественото раждане, аз си се бях настроила за такова, въпреки че си знаех проблемите. Но в крайна сметка, когато има някаква патология по време на бременността, а и когато си наплашен от предишни аборти, аз също залагам на сигурността. Пък и секциото се пада в края на 38 седмица, което според мен е добре. Не одобрявам когато без никакви индикации, бременните сами избират секциото, например защото ги е страх от нормалното раждане, но за съжаление, не всичко, не винаги протича добре- имам предвид да износиш дете.  Simple Smile
дидка, в крайна сметка за алергия се съмняват, а? Дано се оправите сега, след консултацията със светилото, нали все на тях залагаме.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт