Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 907
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
радвам се, че скромното ни холче ви харесва  Hug имаме си вече и полици над шкафчето  Flutter
ей тук съм сложила снимки  Blush

Плана, и ти ли като мен Grinning успех на твоя изпит!!!
А Бубу'с мама направо ме шашка с тия глобални преустройки на къщата им  Mr. Green стискам палци да успеете с всичко преди Деня  Peace и аз мечтая за къща...някой ден  Blush
Мимоза, чакам да се похвалиш и ти с новия хол скоро  Flutter
Kölsches, за твоя казах, че много ми харесва  Party личи си индивидуалност!!
ММка, пожелавам ви скоро, ако не собствен дом, поне 1 уютна квартирка само за вас   bouquet

Мерси за съветчетата, Дори и Kölsches-че (ама как го написах  Laughing )  Hug след ЖК утре, се мятам по темите в Здравния форум и ще правя проучване.
И да се похваля, избрах каква количка ще си вземем  Party  
http://cgi.ebay.de/ABC-DESIGN-2010-KOMBIKINDERWAGEN-COBRA-ORANGE … nderwagen_Buggies
Само да отбележа, че същата тази я гледах в Айко за 830 лева  #Cussing out не ги е срам! Ние ще я поръчаме от Германия  и както сме го измислили, няма да плащаме за доставка  Mr. Green

# 586
Микки, Бръмбазела сега се замислих ще окаже ли някакво влияние това, че след първото ми раждане почти веднага започнах да пия хапчета за спиране на кърмата (на 3тия ден от раждането, гърдите ми станаха напрегнати и започнах хапчетата, т.е. кърма не е текла, не съм цедила.) Та всичко това може ли да има негативни последствия сега, защото аз много искам да кърмя, каквото зависи от мен ще го направя. Притеснявам се най- вече от запушване на канали, тъй като първият път изобщо не ми е текла кърма, в такъв случай трябва ли да взема някакви превантивни мерки.
Уфф малко объркано стана, ама и в главата ми е една каша, дано ми се разбира идеята newsm78

Не, първото ти раждане няма отношение към бъдещото ти кърмене, не се притеснявай.  Hug Превантивни мерки няма, освен психическата нагласа, че искаш и можеш да кърмиш.  Wink

За да избегнеш запушване на канали, можеш:
- да слагаш бебето по-често да суче
- да си налагаш топли компреси преди кърмене
- да вземеш топъл душ
- да правиш нежен масаж.

Обикновено в първите няколко дни или седмици след раждането, докато се регулира млякото според нуждите на бебето, е възможно гърдите да са по-напрегнати и тук-там да се усещат твърдини. Ако бебето не успява да изсуче добре кърмата, можеш да поизцедиш малко - но само толкова, колкото да почувстваш облекчение. Когато притока на кърма се установи, гърдите отново ще бъдат меки и спокойни, както трябва да бъде.

... Микки, Бръмбазелаимам един въпрос.т.е.когато родих дъщеря си каналите ми бяха запушени,или поне така ми обясниха в болницата.Тя сучеше много малко,въпреки че нямам проблем със зърната,които не са малки  и неискаше да наддава,а задържаше амо теглото.Когато се прибрах вкъщи всички ме убеждаваха,че нямам кърма и да не се мъча,но аз поканих моя позната с подобен проблем да дойде и да види.Тя ме хвана и на ръка ме изцеди,явно ги отпуши.И малката пак неискаше да суче,и така докато започне се цедях само на ръка капка по капка и давах с шише.Това обаче не и попречи след,като всичко се нормализира да си цока без проблеми.Та въпроса ми по повод каналите е дали сега с 2рото дете ще е по същия начин или след,като вече един път съм кърмила нещата ще са по-лесни по-повод текването на кърмата.А относно разраняването-при мен не се е случвало никога,явно съм налучкала позата.

Много често второто дете на една и съща майка е коренно различно от първото - темперамент, хранене, сън, активност и т.н. Новото бебче може да си суче спокойно и да нямаш онези проблеми.  Simple Smile Каналите ти вече са разработени след едно кърмене, но все пак няма точен отговор на въпроса ти. Има майки, които срещат обичайните временни проблеми с второто си дете и други, при които всичко си тече по мед и масло. Пожелавам ти да си от вторите.  Hug

# 587
Много по-добре е сами на квартира, отколкото с родители   newsm45 newsm45 newsm45

Тук съм напълно съгласна  Peace Известно време майка ми живееше с нас, сега пък около година си поживяхме със свеки и не става ей - чепата съм си явно  Mr. Green

аная, при мен е така - един ден бебо се скъсва да рита, на следващия никакъв го няма
[/quote]

Ох момичета и ние сме така със свеки, на моменти не мога да ги понасям с брат му на мъжа ми, но това е друга тема.....
най-добре е сами, но на този етап ми се вижда невъзможно  Tired
malka_mravka, Kölsches направо ви завиждам благородно за хубавите къщички, да си ги обзаведете със здраве  Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 16:51 от plana

# 588
Върнахме се с татето от задачките и съм направо скапана! Обаче свършихме добра работа: взехме си столове за трапезарията, килим за хола,поръчахме си и холна масичка. Трапезна маса бяхме взели в събота, но татето не я монтирал още. Сега холът е напълно обзаведен.Радвам се, че ви е харесал.  Heart Eyes
Ето линк : http://bilianoschka.snimka.bg/properties/our-new-home.490407.18889920
Мравчице, количката е супер, а за цената да не говорим !!!  Peace
Мимчето, честити ларедутски придобивки ! А датата не е тайна: избрали сме 7.09, на рождения ден на съкровището! Нестандартно ,през седмицата, но винаги ще свързваме датата с неговия рожден ден, двоен празник. ( Пък и никога милото няма да забрави годишнината ни!  Mr. Green )

При офталмолога обаче мина зле: едно на ръка, че прегледът беше едно отвратително преживяване, но и лекарката откри дегенеративни проблеми на ретина, демек има опасност от отлепване, демек секцио. Добрата новина е, че може да се коригират с лазерна коагулация, манипулация, която траела около 10,15 мин и се извършва в специализираните очни клиники. Възстановяването било много бързо и тогава мога да родя по естествен начин. Сега трябва да потърся някоя читава клиника и да назнача час за манипулацията. Офф, надявах се да не се стига дотам, ама ще трябва !  ooooh!

Плана, Ммка, пожелавам ви да заживеете възможно най-скоро самостоятелно!  Hug

# 589
Здравейте, момичета. Наминавам да се отчета - ходих на ЖК, всичко си е наред с бебата, порастнала е колкото трябва, има едно кило вече, плацента, води - ОК. Качи ме и на стола заради контракциите и каза, че шийката била "задоволителна"  Shocked Спомена за някаква дължина от сантиметър, ама не знаела колко ми била дължината преди бременност, та затова можело и да е нормално. Малко ме притесни това, знам, че е по-дълга. После на ехографа гледа и нищо не каза, дано всичко е наред  Praynig
Малка мравке, супер е количката, знам го този модел. Само е хубаво ако имате асансьор или кола, да проверите дали се събира в тях (понеже една приятелка купиха такава и после се оказа, че не влиза в асансьора).
Билянка, много хитро това с датата - вече наистина ще е цяло постижение ако забрави годишнината от сватбата, просто няма оправдание  Joy А за операцийката - щом може на бременни: СМЕЛО!
Хайде, отивам за Малчо и после на плаж (че не се знае колко още)   Mr. Green

# 590
Здравейте,
и аз да се включа в темата Simple Smile Досега не съм писала, но накрая се престраших, виждам при всички нещата вървят нормално.
Исках да попитам какво ви е мнението за епидуралните упойки, аз съм твърдо ЗА, предвид каква бъзла съм, но чувам че могат да забавят раждането, а и от направеното от мен кратко проучване, тук (живея в УСА) хората нормално раждат по 20 часа и отгоре. Аз обаче категорично отказвам да раждам 20 часа (5-6 макс Wink) и се чудя дали да не пропусна тъпата упойка. Благодаря за мненията.

# 591
  • Дъблин
Kölsches Mädel, какъв преглед ти правиха, да не е оглед с лупата на Голдман?
Ако е това - неприятно е, съгласна съм, ама май е единствен начин да се огледат перифериите на ретините. И аз си правих тази гадост, но сега поне знам какво е състоянието.
За лазерното укрепване и аз съм чувала, че става бързо, стискам палци да намериш добра клиника  Peace
Разгледах снимките, много е уютно у вас Wink

anaq, и аз не усещам постоянно бебата. В някои дни (като днес) имам чувството, че ще ми пробие кожата на корема Simple Smile Друг път се спотайва и едва я усещам. Но иначе всяка нощ има гимнастика вътре, нощната ми птица тя  Heart Eyes

mim4ето, браво за консултацията и дано всичко да е наред с шийката. Ако имаше опасно скъсяване, сигурно щяха да ти кажат, така че грабвай Малчо и на плаж! (благородно завиждам Wink )

# 592
Кьолнче, много ме кефи лампата  Peace  Тя ми направи най-голямо впечатление  Laughing Хубава дата сте избрали, всмисъл като цифри и дано да ви донесе късмет  Hug А операция ще може да си направиш сега, така ли? Все пак си бременна и тя ще е с лазер  Rolling Eyes Ти къде ходи на лекар? От позната, която е добре запозната с очните проблеми и специалисти, знам, че във Вижън са най-добрите  Peace http://www.lazervision.eu/?gclid=CKmGqe2n16MCFQ9gZwodLm8huQ Другото, което препоръчва тя е да се отиде в Турция в Дуня хоспитал, там хем било по-евтино, хем и специалистите били по-добри. Ама нищо не съм гледала за тази клиника честно казано.

Благодаря на теб и на мравчица за пожеланията  Hug Дано да стане скоро  Praynig Защото понякога хич не се издържа. Наште си изкарват всичко на мен, сякаш аз съм им виновна или съм кошче за душевни отпадъци  Confused А аз изобщо не ги занимавам с моите проблеми, защото знам, че те си имат достатъчно на главата. Ама не го оценяват това. Но един ден живот и здраве като се отделим от тях и когато изобщо не ги търся, може би тогава ще ме оценят. Сега не ме търпят, но тогава ще им липсвам...

Поли, аз пак не видях снимките къде са? На коя страница са в онзи линк  Rolling Eyes Успех и на теб, и на плана с изпитите  Peace Аз пък от октомври почвам лекции  Grinning Как ще се справям не знам, ама дано успея да завърша  Praynig

Маринка, за лекцията не знам още, има 1 седмица, а до тогава могат да станат 100 неща Simple Smile То и аз нямам въпроси към педиатъра, идея си нямам какво мога да го питам, но мисля, че с въпросите от другите майки пак мога да получа полезно инфо  Peace Браво за ЖК. А за шийката дано наистина всичко да е наред  Praynig Внимавайте да не настинете с този плаж, че вече е хладничко  Confused

Микки, Бръмбазела, аз искам да попитам в болницата как да процедираме, когато не ни дават бебо да го кърмим? Предполагам ще усетим, че гърдите ни са пълни и напрегнати, в такъв случай трябва да се изцедим, но колко да се цедим? Клипчето беше много полезно, благодаря  Hug И другото е, като бебо се нахрани и ако не е изпапало всичкото мляко, ние ще усетим ли, че има още мляко в гърдите? И ако има - трябва ли да го изцедим него? А как да разберем кога млякото от едната гърда е свършило, за да преместим бебо на другата? Дано не са ми много тъпи въпросите, но нали и аз за първи път...  Embarassed Благодаря ви, че ще ни помагате Hug

# 593
Здравейте и от нас!Аз бях вчера на ФМ ,и  ми изместиха термина за 08.12.
Бяха ме наплашили, че ми са малко околоплодните води, но вчера във Фемина на прегледа ми казаха, че са в норма  Simple Smile
Иначе и ние си ремонтираме,правим спалнята.
 Kölsches Mädel ,malka_mravka - много хубаво се е получило след ремонта  Peace
Лек ден! Hug

# 594
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Миньон  Hug Пожелавам ти такова човече  Hug

Мами, преди малко ми звъннаха от работата да ме питат защо болничния ми е подписан само от АГ-то, при положение, че е за 14 дни...Питаха ме дали не трябва и комисия да го е подписала, но аз нямам ни най-малка представа, а пък АГ-то не е казвала нищо...Каза само, че втория ми болничен ще е за 30 дни и тогава ще трябва комисия...Аз не съм много наясно с болничните, защото никога не ми се е налагало да излизам и започнах да се притеснявам да не ми го върнат сега  smile3518

# 595
Аз докато работех (преди година и половина) болничните, които са за над 7 дни, трябваше да бъдат подписани от комисия, въпреки че се съмнявам доктор да ти издаде неправилен болничен, но пък знам ли....Ако ти го върнат просто ще си го занесеш обратно при лекаря и ще ти го преправят.

# 596
И на мен болничните са ми от комисия  Peace

# 597
Смърфи, точно този преглед е и наистина е единственият начин да се видят такива изменения на ретината Sad. Лекарката се видя в чудо с мен, прекъсна един път и почнахме наново. Очите ми сълзят, слепнали се , тя ми вика дръж ги отворени, погледни надолу, погледни встрани, свети ми тая ми ти светлина право в окото, все едно извънземен кораб се приземява, а в окото ми забито едно пластмасово нещо, което го отделя от клепача, абе ужас ! Инквизицията пасти да яде  Mr. Green !

Ммка,  Hug , лазерна коагулация предписа лекарката, казвало се също Аргон, да не се бърка с операция! И аз в първия момент това си помислих, но жената ми обясни, че е нормална манипулация.
И аз се сетих за Вижън клиниката  Hug ! Ако правилно съм се ориентирала, манипулацията  при тях  струва 60лв. Ако се съди по цената, наистина не е някаква сложна манипулация , на което и се надявам де  Heart Eyes.

Терминатор, добре дошла! Разкажи нещо повече за теб!   Hug
КАтенце, точно така ми каза и моята лекарка ,както го е казала Терминатор: може да ми издаде само за 7 дни болничен. За по-дълъг трябвало комисия. Май ще трябва да се разходиш до АГ-то.

# 598
  • София
malka_mravka и Kölsches Mädel, браво за холчетата  Hug.

Kölsches Mädel, късмет с очетата  Peace. Важното е мъжот ти да не забрави своя рожден ден  Wink  Laughing.

Katencetoo, болниен подписан само от АГ-то се издава за 7 дни. При повече дни трябва да мине през ЛКК  Peace. Това знам от моята доки. Следващият ми болничен ще е за 13-дни и пак през комисия ще мине. Така, че ходи и попитай.

# 599
  • София
Привет и от мен!
malka_mravka, Kölsches Mädel много са ви хубави холчетата!!!
beru6ka, честита годишнина на патерица!!!Много любов и разбирателство ви пожелавам,а пък за сватбата - има време...пък и не е задължително!!!(и ние вече година и нещо сме сгодени...и не смятам скоро да има сватба)
Mimoza-Plovdiv стискам палци всичко да се нареди и да посрещнете бебчо в ново жилище!!!

Аз сега се прибирам от ЖК.Малката е станала 1.400 кг., всичко е наред и вече съм по-спокойна!Утре ще ходя на нещо като училище за бременни в Св.София(Тина Киркова) - мойта лекарка ще го води и предложи да отида да се запозная с протичането на раждането(предполагам че е нещо като ден на отворените врати). Хубавото е,че ще обяснява за самото раждане, подготовка, упойки, варианти, необходими неща за там....мисля,че ще ми е много интересно и полезно!!!
От другата седмица ще почнем да правим записи на бебка...Вече било време и трябва да се правят през две седмици...Някоя от вас ходила ли е вече да сподели какво е???Доколкото разбрах записите били на сърдечната дейност и контракциите с продължителност 5-10 мин.
А в четвъртък пак трябва да ида за направление - време е пак да изследваме антителата...
Май доста се отплеснах,но съм доста превъзбудена от прегледа....за толкова неща говорихме...питах за всичко което ме вълнуваше и съм мнооого доволна...

Хубав ден от мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт