Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
...Сега не знам дали този въпрос да го насоча към Бръмбазелка или Микки  Thinking
1. Ако имам намерение да кърмя, колко шишета и какви ще ми трябват, макар че аз мисля да прилагам изключително кърмене? Т.е. явно ще са ми за всеки случай  Embarassed ...

Чудесно решение си взела, Дъгичка!  Hug
Изключително кърмените бебета, освен всички други екстри, имат и една много голяма - финансова.  Wink Нямаш нужда от никакви аксесоари като шишета, стерилизатори, биберони и т.н.  Wink

Ако по някаква причина е необходимо да отсъстваш за храненето на бебето, таткото, бабата или който има възможност да го гледа, може да го нахрани със спринцовка със заоблен край, която се намира в санитарните аптеки; с пипетка; с лъжичка. По този начин се избягва възможността бебето да обърка сукането от гърда с храненето от шише. Когато детето се кърми, то полага сериозни усилия, защото участват почти всички лицево-челюстни мускули, докато шишето го улеснява изключително. Има бебета, които са в състояние с месеци да се хранят смесено от шише и от гърда и да не се отбият, но има и такива, на които няколко пропуснати кърмения, могат да се окажат достатъчни.

Липсата на шишета у дома, оказва и чисто психологичен ефект върху кърмещата жена, ако срещне някакъв проблем - да не се изкушава да посегне към тях, а просто да се отдаде на бебето си и да кърми.  Simple Smile

# 706
  • Козлодуй
Дъгичка: Аз също смятам, че трябва да си вземем някое и друго шише. Едно за болницата задължително. За там обаче някакво по-евтинко. После едва ли ще го ползвам. Едно завкъщи за вода. Та според мен тези двете са задалжителни, дори и да кърмим. А ако се наложи още едно за мляко - винаги можем да го купим. Simple Smile
Относно козметиката - съм за бебешко олио Simple Smile Много хубаво нещо. Против пудрата съм. ШАмпоанче трябва. И крем против подсичане на Бочко.

# 707
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
хайде днес кафенцето е от мен

При нас все още няма промяна във времето, нямам търпение да се разхлади малко вече.
malka_mravka съчуствам ти са пътуването. То не е лошо понякога да им се угажда на роднините, ама редно е сега те да влизат повече в положение. Mr. Green
Дъгичка съгласна съм с Бръмбазела че шише едва ли ще ти е необходимо ако кърмиш, на кърмачетата не им се налага да пият вода, че да им трябва шише за вода. Но иначе за да си по спокойна можеш наистина да си вземеш едно.
С Вики съм ползвала шише на Dr.Brown's-Be free, наистина са добри против колики, но пък с нея се изцеждах (което мисля сега да не правя Embarassed) и се наложи и да си взема шише на Авент, защото помпата ми беше такава и трябваше да си паснат отворите.
Бръмбазела и аз имам подобен  въпрос като на ailan. И при мен около седмица от гърдите ми се появи коластра, даже почти всяка сутрин на ножницата ми има петна от нея - не е ли прекалено рано наистина? В отделни моменти чувствам и напрежение в гърдите, все едно са пълни с кърма. newsm78

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 10:39 от Marci

# 708
Бръмбазела, ти направо ме отказа от шишетата  Laughing Обаче ако бебо се храни със спринцовка няма ли вероятност да се задави? Или пък с лъжичка да се храни толкова малко бебче Rolling Eyes
Иначе за водата, няколко майчета писаха, че трябва шише за вода. Но Марси хубаво е написала, че ако бебето се гърми няма нужда да пие вода, в кърмата има достатъчно количество. И Бръмбазела или микки (не се сещам коя  Embarassed), беше написала точно за кърмата, че първо тръгва предното мляко, което е по-рядко и засища жаждата, а след това е задното, което засища глада  Peace
Така че Дъгичка, не се притеснявай толкова за шишенцата. Ако искаш все пак си вземи 1 да си имаш под ръка за всеки случай  Peace Дано не ти се налага да го ползваш Praynig

Иначе за козметиката - от лекциите на 9 месеца, казаха, че през зимата е по-добре да се използва олио за бебо Simple Smile А ако си вземеш гел за коса и тяло, тогава няма нужда да взимаш и сапунче Simple Smile  Heart Eyes

# 709

ММка, аз нарочно написах, че съм решила беба да е само на кърмичка, никакви води и чайове. Мисля, че Бръмбазела идеално ме разбра и едва ли е случайно, де!  Laughing Та след нейния пост, реших да не взимам шишета. Мисля, да си купя нова или втора ръка помпата на Авент - исис, а тя обикновено е в комплект с едно/две шишета, така че... Ако пък нещо случааайно се наложи, аптеката ни е във входа.  Flutter
Благодаря на всички за съветите! Мисля, че вече за тези неща, за които питах е решено. Ще видим какво още ще възникне в последствие.  Simple Smile

# 710
Добро утро  Hug! Мерси за кафетооо!

Иве, ще те шляпам, как така ще се комплексираш!!! Ще видиш, че и твоят бебок ще  е придобил внушителни мерки. За тези седмици тези размери били напълно нормални. Очаквам с нетърпение да ги  споделиш!  Hug И аз почвам да усещам килцата! Само пуфкам и оФкам. Добре, че се захладнява от днес. Моят мъж ми вика Тюленски  Mr. Green

Относно шишетата: тъй като и аз съм се насочила към изключително кърмене, изобщо не смятам да купувам никакви шишета. Някои майки дават водичка на кърмачета, аз съм на мнение, че не е нужно. Предното мляко е напълно достатъчно.

Въпросче към Бръмбазела и Микки: евентуално, както при мен се очертава да родя със секцио, кога възможно най-рано може да се сложи бебето на гърда предвид упойките, в смисъл да не му се отразят? Кога да настоявам да ми го донесат?
Също: прочетох, че е препоръчително да се започне стимулация на лактацията възможно най-бързо, пишеше за 6 часа след раждането, но тогава бебето не се дава още на гърда, ако правилно съм разбрала. Въпросът ми е : възможно ли е да се съхрани коластрата  и да се даде на бебчо и как по-точно става това съхранение, чисто практически?

# 711
Здравейте и от мен! Да си кажа и аз мнението, С дъщеря ми и зобщо не съм ползвала шишета. Тя и вода започна да пие чак към годинката. Беше само на кърма. Имах много. В началото, докато се регулира сама кърмата, след всяко кърмене изцеждах по 100 мл от всяка гърда. И как потичаше преди кърмене. Не ме спасяваха тампоните. Не се притеснявайте, майчета, като се роди бебето изведнъж започваш да правиш всичко, все едно си го правил винаги. Simple Smile

# 712
Aneto последното ти изречение ме обнадеждава много дано се усвестим бързо ,то като за първи път се чудя и аз дали ще правя всичко както трябва дали ще има кой да питам и още много въпроси които напират!
Дано майчиния инстинкт ни помогне да се справим възможно най-добре!
Приятна почивка мами

# 713
Здравейте, днес времето е значително по прохладно, след малко и ние с мъжо ще поизлезем да видим няколоко колички на живо, че повечето модели само на картинка ги знам, за сега съм се спряла на няколоко модела на Кенгаро........  

Аз мисля, че едно или две шишета няма да са ни излишни, макар и да кърмим, защото ще можем да си ги използваме на по-късен етап  Flutter
До сега не съм виждала тези на Dr.Brown's-Be free, но ще поразпитам, щом казвате че са добри......

Kölsches поздрави за прегледа, моя малчо преди седмица беше едва 910 гр., но те сега растат с всеки изминал ден  Hug

п.п Момичета май скоро ще трябва да мислим заглавието на новата темичка  Hug

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 15:23 от plana

# 714
Привет на всички !
Не съм писала от няколко дни, а имам да се отчитам и аз след прегледа на 25-ти.
Бебка е добре - плацента, околоплодни води, тонове и съм много доволна естествено. Дано така продължава и до края...Вече сме 1200 гр. Rolling Eyes
Обаче мен малко ме понаплашиха - установи се че шийката на матката ми е 3 см. леко фуниевидна в горната част, което според моята лекарка се водело като предпоставка за преждевременно раждане Shocked и трябвало да почивам повече и да спра всички спортни дейности като плуване и дълги разходки... Забраниха ни секса и изобщо май всичко ми забраниха вече Embarassed
Интересното обаче е, че нямам контракции ?! Поне аз не мога да ги усетя явно...
И така момичета надявам се да не ми се наложи да лежа докрая Sad

На всички ви  bouquet

# 715
  • Козлодуй
Bilyana, а на теб чак сега ли ти казаха за матката? Досега нищо ли не са ти казвали? Звучи ми малко странно,  при условие че това се установява от ехографски преглед. Една позната роди миналата седмица. И след раждането вече й казали, че матката й била двурога,бебето било разположено в едната част  и затова не можело да порасне кой знае колко. Е роди го 2700 - горе-долу доволно.
Все ми се струва, че тези неща са важни и трябва да се установяват предварително, а не след това. Добре, че са ти казали сега, а не след като родиш. Пази се и почивай повечко.

# 716
  • Стара Загора
За контракциите - и аз нещо не ги усещам последните 5-6 дни, даже си намалих Магнерича на 3 по 1 , че бях стигнала на по 7-8 таблетки на ден. За разходките, спорта, че и секса ми го забрани доки още в края на четвъртия месец , когато ме натиснаха контракциите.
Тя ма моя такива му ги наприказва, че той бяга от мене в леглото Laughing Laughing Laughing Laughing
Ама шийката ми била къса, ама по- рано съм щяла да родя, че нали са близнаци, дано да съм докарала до началото на 9-тия месец, ама още от 7-мия влезнела ли съм и да сме се стягали.... ей такива все. И той каза, че нямало да ме пипне докато не родя и аз се примирих вече...

# 717
Браво на мъжа ти, завиждам ти. Аз се чудя къде да се крия от моя ooooh!
Има ли вече предложения за заглавие на новата темичка? Аз не че пиша, но днес ме е обхванала меланхолия и измислих малко заглавиица.

1. Време не остана, НОЕМВРИ ще ставам мама.
2. НОЕМВРИЙСКИТЕ коремчета растат, сладки бебчета са напът.
3. Стягайте се, мили мами, НОЕМВРИ ще гушкаме нашите сладури и сладурани.
  bouquet

# 718
  • Козлодуй
случайно попаднах на няколко метода за  изчисляване пола на бебето. Може да си поиграете малко Simple Smile
http://www.ill.ru/cgi-bin/form.malefemale.pl
http://www.babytable.hit.bg/ - според тази таблица, първото ми дете е трябвало да се роди момче.
http://teostefanova.log.bg/article.php?article_id=11122 - обърнете внимание на номер 4 - позна за каката, а и сега  е на едно мнение с АГ-та.

# 719
  • София
Днес голямо хайманосваме му ударихме  Laughing. Първо бяхме на чист въздух сред природа. После ходихме до док да види бебока. Бебо е добре и вече е към 1400гр. Все още е седалищно и ако не се обърне, ще съм пак секцио. Иначе док каза, че можело да опитаме нормално да родя. Вечерта ходихме на кино с Алекс. За първи път го видим и нещо не го свърташе на столчето  Laughing. Друго е да си полегне и да гледа, като вкъщи.

Ysabell, ако си ходила до "Вис Виталис", има ли вече есенни дрешки?

plana, тези шишета преди ги имаше в денонощната аптеката (с/у пожарната), но сега не ги продавала. Така, че само в детските магазини ги потърси.

bilyana333, варвам, че всичко ще е наред и бебо ще си дойде, когато му е време  Peace.

slb83, бебчетата ги хранят с шишенца от болницата при нас. При вас искат ли ви или ти желаеш собствено?

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 00:06 от Dori

Общи условия

Активация на акаунт