Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 868
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • В две мънички очи...
Все още е слаб избора за есенни дрешки. Иначе взехме чаршафчета за нашия бебо.

# 721
Търсих, но не успях да се справя с търсачката.Моля ви ако знаете къде е темата бял и черен списък на израждащите лекари в Бургас, ще съм много благодарна и какво трябва да нодя в болницата като раждам.

# 722
  • Козлодуй
добро утро на всички мами. аз отдавна спрях  кафето......но все пак  morning
колкото до шишетата Дори - с първото раждане ми искаха. Сега ще раждам в друга болница и все още не знам как е там. Края на септември АГ-то ми каза, че ще ми даде списък с необходимите неща за мен и беба в болницата. Така, че Деми - ако си избрала определена болница, просто отиди и помоли за този списък.
Хубав ден желая на всички мами и успешна седмица на трудещите се (май имаше и няколко работни мами Simple Smile

# 723
Добрутро, момичета!  Hug
Ще публикувам няколко поста с отговори, за което се извинявам. Временно съм на чужд компютър и нещо не върви Бг-Маммата като хората...  ooooh!

... Бръмбазела и аз имам подобен  въпрос като на ailan. И при мен около седмица от гърдите ми се появи коластра, даже почти всяка сутрин на ножницата ми има петна от нея - не е ли прекалено рано наистина? В отделни моменти чувствам и напрежение в гърдите, все едно са пълни с кърма. newsm78

Marci, всичко е наред, напълно нормално е да имаш капки коластра. В същото време много жени не виждат нито капка през цялата бременност, което също е обичайно и не е притеснително. Въпрос на хормонални нива у бременната жена.  Simple Smile Дали ще тече мляко докато жената бременее или не, не е фактор за успешно кърмене.  Wink

Не е добре да третираш зърната по някакъв начин, нито пък да изстискваш коластра. Можеш да ползваш подплънки за кърмачки, за да не ти се цапат дрехите.  Hug

# 724
  • В две мънички очи...
Деми ето от тук можеш да ги видиш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29506.0

# 725
  • София
         Добро утро!

Да ви почерпя за здравето на Алекс, че ни е именник:

# 726
Бръмбазела, ти направо ме отказа от шишетата  Laughing Обаче ако бебо се храни със спринцовка няма ли вероятност да се задави? Или пък с лъжичка да се храни толкова малко бебче Rolling Eyes
Иначе за водата, няколко майчета писаха, че трябва шише за вода. Но Марси хубаво е написала, че ако бебето се гърми няма нужда да пие вода, в кърмата има достатъчно количество. И Бръмбазела или микки (не се сещам коя  Embarassed), беше написала точно за кърмата, че първо тръгва предното мляко, което е по-рядко и засища жаждата, а след това е задното, което засища глада  Peace
Така че Дъгичка, не се притеснявай толкова за шишенцата. Ако искаш все пак си вземи 1 да си имаш под ръка за всеки случай  Peace Дано не ти се налага да го ползваш Praynig...

Когато се наложи да храниш със спринцовка, впръскваш съвсем лекичко, не изливаш голямо количество, защото така наистина може да се задави бебето и да повърне. Сама ще усетиш подходящата сила, с която да окажеш натиск въху спринцовката и бързо ще добиеш опит.
Номера с лъжичката е следния - тъй като бебетата няколко месеца имат заложен рефлекс на избутване с езичето (с идеята да не поемат друга храна, освен майчино мляко), е възможно първоначално бебето да отблъсне лъжичката. Затова майката може да опита да я бутне в ъгълчето на устата. Обикновено това действа.  Wink

Наистина бебета, които са на изключително кърмене, нямат нужда от вода, включително и летните бебета, родени и отглеждани в жегите. Водата може да засити бебето и то да пропусне кърмене, което да създаде проблем с наддаването. Също така физиологичната жълтеница при новородените, се преодолява отново с кърмене, защото билирубина се изхвърля в изпражненията. Логично, акито не идва от водата и от подсладената вода, а от кърмата.  Wink

# 727
Добро утро и хайде на   food010.Не си мислете,че чак сега ставам напротив,даже ходихме до зъболекър за Неси,но се оказа,че са следобяд,  та се поразходихме рано-рано.Вчера водих Неси на р.ден,който беше в детски кът голям купон беше,толкова много се забавляваха децата.
Гледам,че сте коментирали шишетата,аз си бях взела 2 на Авент преди да родя,като малкото го взех с мен в болницата.Свърши ми чудесна работа,нищо че кърмех,но вначалото докато кърмата серегулира ни даваха АМ за добавка и аз я слагав в моето шише,защото бибите на другите бяха каучукови и с огромни дупки от които Неси се давеше.След това в къщи ми служеше за чайче против колики,което пиехме.А на Be-FREE също си взех и бях доволна,но на по-късен етап.За Неси като бебе мога да кажа,че е яла от шише кърма около 1мес.като се цедях и не се отказа от гърдата след това. Peace А по повод водата,ние наитина не сме пили вода,тя изобщо не я искаше до около 1година.
Дори-да ти е живо и здраво детенце и много да ти помага с бебо после   Heart Eyes

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 10:00 от didka banditka

# 728
... Въпросче към Бръмбазела и Микки: евентуално, както при мен се очертава да родя със секцио, кога възможно най-рано може да се сложи бебето на гърда предвид упойките, в смисъл да не му се отразят? Кога да настоявам да ми го донесат?
Също: прочетох, че е препоръчително да се започне стимулация на лактацията възможно най-бързо, пишеше за 6 часа след раждането, но тогава бебето не се дава още на гърда, ако правилно съм разбрала. Въпросът ми е : възможно ли е да се съхрани коластрата  и да се даде на бебчо и как по-точно става това съхранение, чисто практически?

В България дават бебета, родили със секцио, 24 часа след раждането... чак.
Можеш да се позаинтересуваш отсега в болницата, която си избрала, дали са съгласни през тези часове, в които няма да сте заедно с бебето, да го хранят с изцедена коластра. Има вероятност да нямат такава практика... Изцедената коластра можеш да събираш в контейнери за съхранение на кърма, в стерилни тубички за урина, в чашка и т.н. и да се взема от близките ти за замразяване вкъщи. По тоза начин бебето ти няма да се лиши от безценната коластра.  Hug

# 729
Dori, честит празник на батко Алекс   bigdance2 ! Много, много здраве и усмивки на малкия мъж!

Аз тръгвам към Тина Киркова да ми пишат болничния, следващия вече ще е 45 - дневния  newsm44 . Така не ми се ходи!  Sad

Дидка, това с Неси ми вдъхва надежда, че не е фатално, ако й дават АМ на бебка, докато си се докапам до нея, след секциото.
 После като се прибера, ще прочета поста на Бръмбазела, в отговор на Биби, защото и мен много ме касае.

# 730
Добро утро !
Дори, да ти е жив и здрав малкият именник! Много да ви радва Алекс, много сладки усмивки и щастливо детство! Невероятна почерпка !

Дидке, много сте ранобудни ей!  Heart Eyes

Бръмбзи , мерси много за отговора! Значи  ако все пак се наложи секцио , ще трябва да говоря с лекарите. Избрала съм Втора градска именно заради  подкрепата им на кърменето и се надявам там да дават по-рано бебетата. Ще прочета пак темата за болницата. Първият път като я четох, толкова бях изтласкала мисълта за секцио, че изобщо не обърнах внимание.

# 731
  • гр.София
Добро утро и от мен мамчета Simple Smile Присъединявам се към пиещите кафенце   food010

Първо честити имен ден на всички именнициSimple Smile Да са им живи и здрави имената и те покрай тях.Всичко най хубаво и много сбъднати мечти Simple Smile

И да почерпя и аз че моя мъж е именник и той  beer3 Wine Glass cook

# 732
Добро утро и от мен  Hug

И аз се присъединявам към черпенето за Александровците , мъж ми е именик  Heart Eyes да са ни живи и здрави  Simple Smile

beer Wine Glass  food010 cook newsm38

# 733
  • София
Добро утро,

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! Да са ви живи и здрави и да ви носят мнооооооого радост   bouquet

# 734
Добър ден мами  Hug
Честит имен ден на всички празнуващи днес   bouquet  bouquet  bouquet

Dori и вие сте големички вече, да не би Велева да работи и в Неделя?
Относно шишетата ще ги потърся, аз за сега съм си набелязала да копувам на Авент........

Приятен ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт