Отговори
# 45
  • Miami
Имам едно питане към мамите, които вече са родили и преди това са имали доста неразположения като болки в ставите, задъхвания и всичките такива гадни неща. Като родихте това нещо оправи ли се и как се чувствате сега? Жегите пак ли по същия начин ви се отразяват... ? Аз постоянно се опитвам да се успокоявам, че остава още малко и после всичко ще е наред, но всъщност не знам дали ще е така...
Всичко ми мина, не ми е толкова топло  Simple Smile

desinca, далеч съм от мисълта, че не си гушкаш бебчето  Peace

Моли, тя може да цока там, ама да не дърпа нищо от гърдата, демек да я ползва за биберон. Когато бебето суче, трябва да чуваш ясно, когато то преглъща млякото. Това е моето скромно мнение  Peace  Ние се кърмим през около два сача, включително и през нощта.

Честито бебче milavanila
  bouquet  Да ти е живо и здраво Hug

толинка  Hug

# 46
и още нещо забравих-как сте с нощните хранения -ние ставаме към 2.30 и след това към 5.30.... правилно ли е това,ама като я видя да скимти и да си дъвче пръстетата как да и откажа ..
moli84 правилно е всяко нещо, което прави бебето спокойно и доволно! Максимата е гледай бебето, не гледай часовника  Peace Бебетата са достатъчно умни, за да знаят кога, колко и как. А млякото в гърдата не свършва, като в шише. Представи си едно тоалетно казанче - дърпаш въжето, водата изтича и то отново се пълни. Така, че съвсем нормално е след като бебето се е наяло в гърдата да има още млекце  Peace
Освен това, за оригването - моята мома така и не се научи да се оригва. Колко съм я носила и разнасяла... ами, ако не гълта въздух докато суче, какво да оригне?
А за желязото - ами такова е, но щом са ти го изписали е добре да си го изпиеш.

# 47
Първо да отговоря на Моли:
Режим на бебето,ако искаш изобщо да налагаш, те съветвам да започнеш или в края на първия месец или най-добре към третия месец на бебето. Така че спокойно си храни и нощно време беба- в момента има нужда от храна,а не от режим.
Уригването не е задължително, а препоръчително,особено при лакоми бебета. Основната цел на уригването е да се изкара глътнатия въздух, заедно с кърмата и да се облекчат газовете на бебето.
Моли, от гърдата ти винаги ще тече мляко, докато имаш кърма, дори и след като спреш да кърмиш още известно време ще имаш кърма. Искам да те попитам като суче толкова време, чуваш ли хубаво да преглъща бебето? Едната причина да суче толкова време е наистина,както си установила, е скока в растежа, който ще отмине за около 7 до 10 дена.Другата,споредм мен, е че може да те ползва като биберон,за да задоволи сукателния си рефлекс. Как наддава бебето?

# 48
Ta да ви разкажа за моето водно раждане.
На 8ми се уговорихме с едни познати да отидем на разходка в зоопарка с децата. Както се разхождахме, усетих как ми падна тапата. Аз споделих само с мъж ми, да го подготвя лекичко. От зоопарка отидохме да хапнем в една кръчма, децата се забавляваха много, защото в самото заведение има детски кът. По това време започнаха и контракции,но доста редки. Хубаво, но от време на време усещам как все едно се понапикавам. Аз обаче тъпо и упорито продължавам да си ям салата и да се правя,че  участвам в разговора. Тръгнахме си към 15 часа и по пътя пак се понапишках малко. Като се прибрахме в къщи, звъннах на докторката да видим какво ще правим. Тя ме изпрати в Тина Киркова- от там ме върнаха с 2 см.разкритие. Докато стигна до в къщи болките станаха доста по силни и по на често. В къщи си изтърпях за около 2 часа- от 16 до 18 разкритието до 5 см/това го разбрах в болницата като ме приемаха/. Ето това болеше най-много...направо исках да се откажа по едно време... Laughing Та, както казах в болницата ме приеха с 5 см. и докато ме питат за 100тен път точно кога ми е дошло за първи пъ в този прекрасен момент и докато ми направят клизмата /в интерес на истината се убедих,че ако се изчакват нещата да се случват по естествен начин,няма нужда от тази клизма- просто организма изхвърля всичко/ и докато отида до тоалетна и след това баня, се оказа че съм направила пълно разкритие. Даже ме сложиха във все още ненапълнена вана. Във ваната нещата се оказа чудесни, водата наистина много облекчава болките и при нужда можеш да се разхладиш и освежиш. Не е вярно,това което казват,че във ваната няма къде да се захванеш за да напъваш.

# 49
Току що получих СМС от Маринка(MaPuHa88),цял ден я чакам ooooh! ooooh!

Днес е родила син ИВЕЛИН - 4 020кг,51 см,чрез секцио. Да  е жив и здрав и много щастлив !!!!!!  Нека  расте весел ,безгрижен и ви носи много радост!На мама-бързо въстановяване !!!

smile3525 smile3525

adelina_bg,СиСиТу ,мерси за линковете Hug Аз също си бях взела колан-гащи преди 5 г ,но ги носих много малко време и ефект не видях кой знае какъв Tiredсамо ми стягаха ужасно и ми предизвикваха киселини  ooooh! ooooh! ooooh! .Толлкова ги бях намразила,че ги изхвърлих след няколко месеца Confused
Деси,ти този модел с крачоли как мислиш да го слагаш в тази жега Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Charr,честита ти радост!!!!!

# 50
  smile3525 Честити бебчета!!! Да са живи, здрави и много послушни.  newsm51
Моя бебо още не иска да се появява, а имам още два дена до термин...  newsm12
Явно в мен му е хубаво и по-уютно въпреки теснотията. Всяка нощ си лягам с мисълта че ще раждам и всяка сутрин съм отново бременна.  smile3514
Въпреки ежедневното катерене на стълби до 8-я етаж /още нямаме асансьор/ нямам никакви признаци че ще раждам. Единствено болките около таза, които продължават.
Ако не родя скоро, в понеделник съм на преглед.

# 51
Браво на МаPuHa- какво голямо бебе! Да й е честитио  bouquet

След кратка пауза, да продължа. Обаче като влезнах във водата ми намаляха контракциите- като сила. Понапъвах няколко пъти - уви без резултат. Тогава докторката ми предложи да ми сложат една банка окситоцин. Добре беше като решение,защото започнах да се предавам на страха и можеше да завърши зле работата.Буквално 10-15 след като включиха банката родих с три напъна. В 19,52 , 3100, 49 см и без нито един шеф. Докторката почти не повярва че тя дефакто нямаше почти никаква работа Laughing
Плюсовете: както казах е голямо облекчение водата. Цялата зала е на твое разположение, тъй като ваната е в отделна родилна зала.След като родиш оставаш също в тази зала. Така не се налага да се травмираш от виковете на други родилки- достатъчни са си твоите страхове в този момент.
Минуси: Риск да попаднеш на гадна акушерка,както се случи в моя вариант. Добре че всияко вървеше нормално,защото беше на път да се ракрещи да не се лигавя и щях да се развикам и аз в този момент.
Изобщо,ако не беше тази вана, кракът ми нямаше да стъпи в тази болница.Там персоналът до обяд е сърдит на себе си,следобяд на останалия свят. Всички ходят начумерени и недай си Боже да се осмелиш да ги попиташ нещо или пък да се опиташ да отстояваш мнението си. Както и да е - радвам се че вече сме си в къщи и всичко свърши.

# 52
Кори,предлагам ти да се включиш в следващия курс за консултанти по кърмене - гаранция за 100% успех  bouquet

# 53
Ч.Р.Д. Бори!- малко на патерица, но все пак - да си жива и здрава и много щастлива и обичана, и съвсем скоро да се срещнеш вече с малката принцеска, че като гледам никакво търпение нямаш, нищо че имаш време до термин  Wink baby_neutral Hug
драви и да носят много радост!   
Марги,благодаря за пожеланията!Колкото до търпението-на мен термина ми беше 6.08,но цикълът ми е по-дълъг,затпва съм писала този.Но все пак не е много за предпочитане да се чака дълго след 6ти,затова е нетърението.Не че и аз нямам своите страхове,мисля,че те са нормални.Но пък и си е голяма радостта след това.А като добавим,че имах и болки 2 дни от притискане на бебо,нормално да искам да се свършва вече:)
Толинка силни прегръдки,добре дошли у дома!
Честито бебенце и на Маринка!Да и е живичко и здравичко голямото момче!   bouquet

# 54
Честито на всички нови мами!!!

# 55
  • София
Извинявам се за спама- gala изчисти си кутията със съобщения,за да мога да ти изпратя.

# 56
 Честити бебчета!!! Да са живи, здрави и много послушни. newsm30 Misc Baby Bottle

# 57
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА!
Ох момичета при мен продължава проблема с кърмата.По цял ден се цедя,слагам топли компреси,душове,масажи и ....нищо.Изкарвам максимум по 10мл коластра основно от едната гърда.Май няма да тръгне изобщо.Може ли малко съвет,моля. TiredДа се отказвам ли?Вече минаха 6 дена от както родих.Незнам какво да правя.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 20:27 от karinnna

# 58
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА!
Ох момичета при мен продължава проблема с кърмата.По цял ден се цедя,слагам топли компреси,душове,масажи и ....нищо.Изкарвам максимум по 10мл коластра основно от едната гърда.Май няма да тръгне изобщо.Може ли малко съвет от Чар,моля. TiredДа се отказвам ли?Вече минаха 6 дена от както родих.Незнам какво да правя.
Извинявай мила, не съм чела назад в темата - би ли споделила на лични малко повече подробности, за да мога да ти дам някакъв съвет. Да  не товарим темата тук

# 59
Здравейте, момичета! Включвам се набързо само да кажа, че днес, в 14:56 родих сина си Борис, 2900 г, 49 см. Много съм доволна от раждането, хареса ми Wink Не толкова, че да се пристрастя, но мина доста добре (да е жив и здрав анестезиологът).

Честито на всички новородили мами!

Общи условия

Активация на акаунт