Отговори
# 525
И моя корем за сега добре се прибира. Аз нямам и една стрия въпреки че корема ми беше огромен. И сега се мажа с маслото на Икаров за стрии. Мирише отвратително обаче съм много доволна. Момичета ние поне сме късметлийки че родихме в този сезон. Точно сега има всякакви плодове и зеленчуци. А по въпроса за спорта след секцио аз знам че е добре да се почне след третия месец. Това все пак е разрез на коремната стена.

# 526
Честито на новите мамита, да са ви много здрави и послушни малките сладки бебоци   bouquet

По въпроса за бабите аз го разреших предварително, казах на всички най-вече на свекито, че категорично нямам нужда от никой, а малката ми кукла има нужда единствено от мен и от татко си, поне докато се освестим къде сме и тримата Simple Smile
За килограмите  започнах от 49, влязох да раждам 60, върнах се от болницата 53, а сега съм 51.
Бягам че малката ревна

# 527
Някой попита за кремчетата за белези за операцията. Ако си купувате си вземете Контратубекс- поне е евтин- към 12-14 лв май беше. Другия- Дерматикс ( струва към 65лв- поне аз толкова го платих преди 2 години) няма никакво действие- или поне при мен нямаше. Мазала съм се редовно белезите не мръднаха- поизчистиха се не заради крема , а след време. За това и сега съм решила , че няам смисъл от кремчета - белега въобще не ме притеснява , а и с времето ще избледнее сам. Взела съм си кремче за по-бързо зарастване не операцията- Содермикс. Надявам се да е от полза.

# 528
Здравейте мамчета.Влизам за малко да поздравя всички нови бебоци и техните родители.Нека растат живи,здрави и много щастливи и послушни деца.Нас ни изписаха на 21.08.Сега се опитваме все още да се нагодим един към друг.Иначе Кристиян е много кротък,само яде,спи и пълни памперсите. GrinningМалко е мързеливичък и не иска да суче,затова се цедя,но все още нямам и много кърма.Цедя по 40мл. на хранене и понякога додавам АМ.Таткото каза,че бил мързелив като баща си и инат като майка си.Какво ще кажете за тази комбинация LaughingПък и ЛЪВ-дупе да ни е яко.Днес му падна пъпчето,на мен ми свалиха конците,но все още ме наболва мястото и вървя малко като пингвин.
На 17.08 ме приеха в болницата за преносване.Същия ден и на следващия следяха тоновете на бебо,защото бяха много ниски.Така се изплаших,лекарите казаха че нещо не е наред но не е от увита пъпна връв.Събраха се петима доктори и всички пъшкаха,охкаха и никой не ми казваше нищо.Накрая ме включиха на системи и ми насрочиха спешно секцио.Един час по късно,докато бях на окситоцин и чаках операцията, на път за родилна зала получих 4 см.разкритие и лекарите решиха че ще се справя и с нормално раждане.Подготвиха ме,направиха ми клизмата и веднага след нея вече бях със 6 см разкритие.Последните 15 минути имах зверски контракции докато станат 9 см.,а преди това всичко беше много  поносимо като болка.Бебо излезе точно с 3 напъна за може би не повече от 5 минути или така ми се стори.Това беше най-щастливия миг от живота ми.Когато видях сина си бях готова още в този момент да родя още едно бебе.Кристиян беше чистичък като сълзичка,един оформен и толкова сладичък.Но нали знаете:"Мойто гардже е най-хубаво" Laughing
Обожавам сина си,немога да се наситя на аромата му,на личицето,малките ръчички и крачета-толкова е хубав.Той непрекъснато иска да се гушка и сякаш раздава целувки на мен и татко си като го допрем до лицата си.Пойелавам такава радост на всеки му,няма нищо по хубаво от това.  love001  love001  love001

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 19:20 от Mat

# 529
момичета давате ли чайче от копър на бебетата,никъде не пише по колко чай се дава...лъжички,милилитри някой има ли идея
Аз давам само такова чайче за коликите и има ефект. Пие се вместо водичка. В 100г вода слагаш 1 равна кафена лъжичка семена от копър и половин кафена лъжичка захар. Като заври водата го сваляш от котлона и го оставяш да изтине малко, прецеждаш през марля и сипваш в шишенцето.  Може да даваш и водичка разбира се, ако й се допие.  Peace
Дано има резултат и при вас.  Hug

# 530
Здравейте, момичета. Честито на всички нови майчета  Hug Аз само наминавам да ви кажа, че все още сме 2 в 1 и без никакви признаци за скорошно раждане  ooooh! Силно се моля да мине и при мен раждането така, както при теб, Лунен сън, предполагам, че и моето ще е предизвикано... В петък съм на консултация и преглед за разкритие и прочие- дано стане чудо и вече родя.  Praynig
Лека вечер на всички от мен и спокойни бебчета.  Hug

# 531

момичета, дали някоя от вас случайно знае с какво АМ хранят бебетата в "шейново"??  newsm78

# 532

момичета, дали някоя от вас случайно знае с какво АМ хранят бебетата в "шейново"??  newsm78
С Хип , така ми казаха на мен  Simple Smile

# 533
на мен корема ми действително се прибра буквално на 1-вия ден след операцията,но..... имам 6 кг които си стоят упорито на  краката и дупето ми... когато забременях и станах  56 колкото съм сега, дрехите си ми ставаха,дънки,потници, сега обаче НЕ ! явно съм се разширила отстрани незнам и аз но продължавам да си нося все едни и същи неща...ако върви така ще инвестирам в нов гардероб. Sad каних се да правя упражнения като се роди беба,ами то не остава време да ям,какви упражнения, малката лъвица започна да проявява характер и ела да видиш по цял ден се носим на ръце, обикаляме а-та...говорим си,ако я оставя и започва да пищи,ядосва се...страшна работа,

# 534
moli84, мен с това разнасяне на ръце мнгоо ме е страх - да не свикне и почне да писка после като не  е в някой.. много рядко гледам да го вземам- ако е много наложително:)
Искам да ви питам нещо от няколко дена но и ме е страх да не си помислите , че съм някаквамалоумна и мърлява майка- На ден като му смяням памперса го мия само с мокри кърпички и 1 път на ден баня- вечер. Нз дали е правилно или трябва да го подмивам с водичка всеки път като е наакан??? Как правите вие и има ли възможност само с тези мокри кърпи да се подсече детето??

# 535
Марина,
доколкото знам трябва да се мие.Мокри кърпи се използват след 1 месец и то само ако си навън и няма как да го измиеш.

# 536
Марина, аз въобще не съм капацитет, но мога да ти кажа какво правя: през деня го мия всеки път, когато се наака. Слагам бариерен крем, но не на всяка смяна (задължително вечер преди лягане и когато знам, че ще спи повечко - към 2-3 часа). Бяха ми казали, че памперс нощем не се сменя, за да не се разсънва бебето, но не мога да го оставя да спи наакан, така че сменям и бърша с кърпички. Получава ми се Wink и до тук нямаме подсичане.

# 537
Здравейте момичета!

Честито на новите мами със сладки бебоци!

Аз доста отдавна не съм писала, но ми се струпаха доста неприятни моменти в последната седмица- баща ми почина, дребния си търси място под слънцето и се държи ужасно, бебето и то си показва характер. Та, за малко и аз да закъсам с кърменето от умора и стрес- добре,че зарязах всичко и слагам беба на гърда винаги,когато потърси,зада може да се регулира количеството.

За кг. и аз съм зле - и без това започнах от повече и като родих се оказа, че само 4 съм свалила. Та сега имам да се боря от 80  Embarassed..но това ще е поне след 3 месеца. За сега не смятам да предприемам някакви мерки,да не изпусна положението съвсем. Коментирали сме,ч е при кърмачки е подходяща 90 дневната диета, с леки корекции.

Ползвате ли вече слинг?

# 538
  • София
Марина, аз също не мия дупето всеки път като се наака, само ако е мнооого наакан. Иначе бърша само с мокри кърпички и обилно слагам крем против подсичане. Досега не се е подсичал, НО искам само да спомена че памперсите които ползвам (тези новите на Памперс, май сенситив се казват) са много хубави и с някаква нова технология и попиват акото почти изцяло. Сега ползвам едни други дето зълва ми ги донесе - Памперс ню борн, обаче малкия никак не ги харесва, като се наака и след 5 мин вече почва да мрънка, а с другите може и  2 часа да не разбера че е наакан.   Иначе го къпя всяка вечер.
Сега вече и мен ще ме заклеймят като мърлява майка  Laughing ама какво да се прави.

# 539
Здравейте,мамчета   Hug
От дооооста време не съм влизала и не знам с какви неволи се сблъсквате,но сигурно не се различават от моите Simple Smile
На тази страничка чета за подсичането,а Simple Smile  И аз не мия малкия всеки път...като се наака го бърша с мокри кърпички и мажа с крем...иначе сутрин задължително му мия дупето,а вечер баня...нямам проблем за сега.Излезнаха обаче (вчера) някакви малки червени пъпчици и само по лицето...с какво да ги намажа - дайте съвет

Общи условия

Активация на акаунт