Отговори
# 510
  • Пловдив
Момичета,на тези от вас които преносваха как им предизвикаха раждането

# 511
Ами като цяло докторът гледа и килограмите и главата на бебето. Все още не се налага секцио, по-скоро ми се струва, че докторът ми го предлага като вариант, който ще ме улесни, но не ми го налага. Ако до няколко дни не родя и започне още да нараства, тогава ще видим какво ще става...

Вече съм малко по-спокойна честно казано и ще се опитам да не мисля изобщо за това и ще си чакам... Лошото е, че ако знаете корема ми как понася всичко това.... През последните седмици толкова лошо ми се нацепи, кожата ми изобщо не издържа на това разстягане и е целия в ужасни и болезнени стрии... незнам как ще се оправя после. Мисля, че няма да успея, защото са страшно много, а се мажа всеки божи ден... и те продължават да се увеличават.

Вече съм някъде +19 кг... отивам към +20. Като слон съм и незнам как ще ги свалям после. А аз започнах и от малко повече от обичайните ми и направо положението е страшно. Непознатите хора ме питат дали чакам близнаци  Joy

Villleta, а ти с чакането и отгоре на всичко и със свекървата при теб направо не мога да те мисля.. ужас. Аз досега да съм откачила и да съм се скарала с нея по всяка вероятност. Както ми е изнервено.. Дано всичко се нареди и при теб!  Hug

# 512
Момичета,на тези от вас които преносваха как им предизвикаха раждането

Системи окситоцин и някакви коктейли за изглаждане на шийката. Към 6 и нещо сутринта ме вързаха, в 16:48 родих. Като в началото бях само на окситоцин.

Аделина, и при мен цифрите са горе-долу такива. Започнах от 55, завърших към 70 и няколко. Сега съм 65 и не мога да се гледам. Лошото е, че не мога да мина на по-строг режим заради кърменето. На този етап нямам голям апетит, дано поне не кача още докато кърмя, пък после все ще ги смъкна тези кила.

# 513
  • София
Последните 3 пъти след хранене Ани ми повръща по -малко в леглото,на някй случвало ли му се е Rolling Eyes. Да не би да я слагам прекалено бързо след това в леглото?

# 514
  • София
Последните 3 пъти след хранене Ани ми повръща по -малко в леглото,на някй случвало ли му се е Rolling Eyes. Да не би да я слагам прекалено бързо след това в леглото?
И ние сме така от 2-3 дена, и аз се чудя защо така

# 515
  • София
Здравейте. Не съм писала отдавна, но ви четях и следях полезната информация за кърмнето, която Else, Alia  и другите момичета са дали. Ние преминахме през труден период, свързан с кърменето, който ми костваше много нерви, рев и инат, но сега всичко е наред. Моят бебок след завръщането ни от болницата тотално отказа да суче от мен и аз се цедях и му давах от шише.  Това цедене, стерилизиране, борене с бебето всеки път около 30мин да засуче на гърда направо ми разказа играта. Бях се почти предала, въпреки че ужасно ме беше яд, че въпреки всичката подготовка, която си мислех, че имам за кърменето, нещата отиваха по дяволите. Реших, че аз съм по-голям инат от бебето и той е още много малък да ми се налага Laughing и 2 много трудни дни и нощи не му дадох да пие от шише, а използвах алтернативни методи лъжичка и спринцовка. По едно време успях да го прилъжа да захапе със силиконово зърно, а по-късно и без. Сега съм супер щастлива, че не се предадох и бебето вече суче добре, почти професионално. А шише ще види пак само през крив макарон. Laughing  Close Close
Първите 2 нощи в къщи моят синковец ги проспа и не стана да яде. Но от третата нататък аз започнах да го будя, защото се притеснявам, че е твърде малък, за да проспива ядене. Каква пародия. Преди да родя си мислех, че ще наложа режим на бебето и няма да му давам да яде през нощта, а се оказа, че сега аз го будя, за да хапва.
За килограмите и аз съм се притеснила тези дни. И аз започнах от 55кг и завърших на 74кг. Сега съм 65кг и тия 10 отгоре ми се виждат ужасно много. Личат ми и ме дразнят.

Пожелавам успех на Martita  и на останалите чакащи майки. Ще дойде и вашето време момичета. Стискам палци всичко да мине по вода.

# 516
  • София
По повод кг - Ади, аз раждах секцио, но и аз свалих само 5 кг, влязох 70 и излязох 65, другите 10 явно ще си ги боря ooooh!  А мога ли да нося стягащ колан след секциото? Страх ме е нещо да не направя на раната..

Момичета, минахте ли през периода на залепеното бебе? Да попитам и консултантите ни: Бебчето ми е на 8 дни, от вчера постоянно ми виси на гърдата, яде по 5 мин, заспива, ноооо ако тръгна да го оставя в леглото веднага започва да плаче. Страх ме е, че не му стига кърмата, въпреки че ака и пишка често, пробвах да се изцедя , за да видя какво е положението - но изкарах само 30 мл от двете гърди, макар че и той беше ял преди това.... Постоянно имам чувството, че нещо не правя като хората

# 517

може би имаш предвид физиологичното връщане на храна,което се смята за нормално през първите няколко месеца,понеже хранопровода и стомахчето не са напълно развити,моята беба връща често като преяде или като не се оригне и я оставя да легне../просто връща излишното количество храна/

излезнаха и малки пъпчици по лицето около по 3-4 на бузка,незнам от жегите ли,нещо в диетата ли...

# 518
забравих да питам някой ползва ли крем за слънце за бебенце и какъв. тази седмица количката трябва да пристигне и тръгваме на разходки,и мислим след като и бият ваксината за хепатит Б- на 1 месец да отидем на морето

# 519
  • София
Почвам да си мисля,че трябва да се успокоя ,да престана да чета и дасе  информирам поне за ден -2,защото напрежението от мен се предава и на бебето. Това следене на памперси по бройка,колко време точно кърмя ,дали е изяло 10 мл или 15 мл,много ме психира. В следващия момент си мисля,че всичко е строго индивидуално,веднъж ще яде повече,веднъж по-малко,ще напишка един памперс,повече от друг и т.н.

За килограмите стартирах от 55,вляхох да раждам 68,прибрах се в къщи 63,сега съм 62,но гледам се се храня добре, и пия доволно течности.

може би имаш предвид физиологичното връщане на храна,което се смята за нормално през първите няколко месеца,понеже хранопровода и стомахчето не са напълно развити,моята беба връща често като преяде или като не се оригне и я оставя да легне../просто връща излишното количество храна/

Да не точно повръщане,а връщане на част от храната.

# 520
  • София
  Решението ти е много правилно, със сигурност бебчетата не изяждат всеки път еднакво количество и изобщо не ти трябва да знаеш колко изяжда на всяко хранене. Както една приятелка казваше, ако имаше нужда Дядо Господ щеше да разграфи с деления гърдите за да знаем колко изяждат бебетата  Mr. Green  Достатъчно е ако се притесняваш да следиш веднъж седмично наддаването и през останалото време да се водиш по бебенцето.
  Физиологичното връщане на малко мляко е напълно нормално и с времето отшумява. Проблем е ако детето често повръща и то на фонтан, тогава трябва да си се консултирате с педиатъра.

# 521
да се похваля че бейбифона дойде,много се кефя има даже нощно виждане...

момичета давате ли чайче от копър на бебетата,никъде не пише по колко чай се дава...лъжички,милилитри някой има ли идея

# 522
Ами като цяло докторът гледа и килограмите и главата на бебето. Все още не се налага секцио, по-скоро ми се струва, че докторът ми го предлага като вариант, който ще ме улесни, но не ми го налага. Ако до няколко дни не родя и започне още да нараства, тогава ще видим какво ще става...

Вече съм малко по-спокойна честно казано и ще се опитам да не мисля изобщо за това и ще си чакам... Лошото е, че ако знаете корема ми как понася всичко това.... През последните седмици толкова лошо ми се нацепи, кожата ми изобщо не издържа на това разстягане и е целия в ужасни и болезнени стрии... незнам как ще се оправя после. Мисля, че няма да успея, защото са страшно много, а се мажа всеки божи ден... и те продължават да се увеличават.

Вече съм някъде +19 кг... отивам към +20. Като слон съм и незнам как ще ги свалям после. А аз започнах и от малко повече от обичайните ми и направо положението е страшно. Непознатите хора ме питат дали чакам близнаци  Joy

Villleta, а ти с чакането и отгоре на всичко и със свекървата при теб направо не мога да те мисля.. ужас. Аз досега да съм откачила и да съм се скарала с нея по всяка вероятност. Както ми е изнервено.. Дано всичко се нареди и при теб!  Hug

Ох не ме питай,тя не е лоша жената,ама в стремежа си да е полезна прави дразнещи за мен неща.То голямо пране/през 5 мин проверява какво е изсъхнало и ми минава през стаята, голямо гладене, чисти, не че е мръсно, а защото няма работа.Тя няма много познати в града и няма с кого и да излезе и чака ние ако мръднем някаде да се хопни с нас.Ауууу сещаш се как се чувствам.Приятелки ми се карат да не се товаря,че в момента съм малко повече изнервена и затова обръщам внимание на това.Абе мъча се ама не винаги успявам.
А и аз съм зле с кг и това страшно ме депресира, немога да се гледам в огледалото чувствам се като слон, ръце и крака са подути.Ужас,нямам и желание да се срещам с познати.И аз започнах с повечко от зимата и сега стана страшно. Нямам търпение да започна диета, но дано мога да кърмя пък после глаааааддддд.... НО ПЪРВО ДА СЕ ПОЯВИ МОМАТА Simple Smile)) Дано тия дни се похвалим с добри новини

# 523
Имам въпросче към консултантите в темичката:
Сега явно като я боли корема и всеки път като я вдигна да я успокоявам търси гърдата, не знам дали да давам пак да давам при положение, че е сукала около 40 минути. Притеснява ме дали не й се претоварва стомахчето.
Благодаря предварително.

Здравей ^VALINA^ Simple Smile
Кърмата преминава през стомахчето на бебето където се пресича и преминава. Адаптираното мляко е това, което често натоварва бебешкото стомахче. Причината е казеина, който се съдържа в кравето мляко, а от там и адаптираното мляко за бебета. Съотношението на две от основните съставки на протеините в млякото суроватъчен протеин и казеин при коластрата е 90:10 и се променя в зрялото мляко на 50:50. При кравето мляко това отношение е постоянно и е 18:82. Голямото количество казеин в кравето мляко води до образуването на големи, жилави, еластични съсиреци, които са трудни за смилане от организма на човешкото бебе. Това е причината, която кара бебета, хранени с адаптирано мляко да бъдат хранени на по-големи интервали отколкото кърмените бебета и да се говори за нужда от почивка на стомахчето. Времето, което е необходимо за обработка на човешкото мляко от човешкото бебе е максимум 90 минути. За това често кърмените бебета имат нужда да сучат на по-кратки интервали.

Опитвала ли си да правиш масаж против колики? Подробно описание на стъпките има в тази статия. Освен масажа, много родители споделят, че бебчетата се успокояват, ако се сложат да легнат по корем върху корема на някой от родителите (подобен ефект има и позата тигър на дърво от статията по-горе).

Момичета, минахте ли през периода на залепеното бебе? Да попитам и консултантите ни: Бебчето ми е на 8 дни, от вчера постоянно ми виси на гърдата, яде по 5 мин, заспива, ноооо ако тръгна да го оставя в леглото веднага започва да плаче. Страх ме е, че не му стига кърмата, въпреки че ака и пишка често, пробвах да се изцедя , за да видя какво е положението - но изкарах само 30 мл от двете гърди, макар че и той беше ял преди това.... Постоянно имам чувството, че нещо не правя като хората

Illit, първите три месеца след раждането на бебето са период, в който то трябва да се аклиматизира от живот вътре в утробата към живота извън нея. За него всичко е ново - да изкарва само прехраната си, светлината, звуковете, хората и дори свободното пространство около него. Единствено майката е тази, която детето познава, и с която иска непрекъснато да е в контакт - така както е било през изминалите месеци. За бебето няма по-успокояващо усещане от това, да бъде в ръцете на майка си, да чува как сърцето й бие, усеща топлината и нежността й, чувства се защитено и спокойно. Кърменето не е само начин да бъде нахранено едно бебе, а и начин да се откликне на емоционалните му нужди.

Какво те кара да мислиш, че не му стига кърмата на бебчето? Как пишка и ака? Колко килограма е родено, колко беше най-ниското тегло, как наддава? Как е организирано самото кърменето в момента - колко хранения има бебето за 24 часа; на поискване ли се храни или на режим; една или две гърди предлагаш на хранене; на колко часа средно суче бебето, кърмиш ли го нощем; даваш ли на бебето биберон-залъгалка; даваш ли на бебето нещо, различно от кърма (адаптирано мляко, вода, сок) – какво, как го даваш и в какво количество за 24 часа? При кърмене прилагаш ли компресия?

Всеки един човек когато прави нещо ново се измъчва от мисли за това дали се справя добре и дали не бърка някъде - съвсем нормално е. Надявам се скоро да се увериш, че си напълно способна да се справиш с гледането на своето собствено детенце   bouquet

# 524
Честито на родилите днес мамчета!
На чакащите-търпение(знам колко е изнервящо повярвайте,след като и 2 дни поседях в болница след ходене напред-назад цяла седмица да проверяваме за контракции,тонове и разкритие)Дано всичко си мине спокойно за вас и бебчовците.Наистина най-важното от всичко е вие да сте добре,вида на раждане...ще поизбленее спомена.
Моето раждане го предизвикаха с таблетка 1/4 в 6 часа и нещо,започнаха ми леки болки като при цикъл,проверяваха ме за разкритие и тоновете на бебето,болките се позасилваха ,към 12 или 13ч. ми дадоха още 1/2 тб(забравих името),разкритието ми беше само едно пръсче и когато в 14ч.казах на акушерката,че много ме боли,отговорът беше "Така ще е ,вярвам ти моето момиче,10 пъти повече ще те боли,мога да чуя тоновете на бебето само.Ще чакаме около 16 часа,тази вечер ще е или утре сутрин."Върнах се отчаяна в стаята и се питах как ще издържа по-голяма болка.В 14.30ч.тръгнах към предродилна и вече и напъните усещах,изтекоха ме водите.Като ме прегледа не можа да повярва-главата се вижадше на бебка.Едва се качи докторката,обляка се акушерката и в 14,58ч.родих след 3-4 напъна,без шевове.Като свърши раждането се смееха всички за изненадата.Не че не боля,но явно изкарах късмет на пук на всичките ми притеснения с чакането на бебето да не е преносено,нещо да не му стане ,че го няма моя доктор и т.н.Та кураж момичета -понякога Господ ни помага и да го мислим и да не го мислим,може да изкараме късмет! Hug Hug Hug Много се разпрострях в разказа,но дано всичко мине леко и при вас!
Аз също се лутам :"Папкаме ли достатъчно?Броим памперсите.Търсим си удобни начини да се кърмим....абе ред въпросчета,на които надявам се ще се намерят отговорите,само живи и здрави"
Целувки и спокойни вечери!

Общи условия

Активация на акаунт