Отговори
# 585
Здравей, Айла,

да използвам и аз да поискам съвет от теб - моето бебече е на 9 дни, а от 3-4 и моите гърди вече не се пълнят така.Нормално ли е? Аз цедя, за да стимулирам,  но вече почти няма какво да изцедя от гърдата, от която е сукала. Да се притеснявам ли? Беше в кувьоз 3 дни, хранех я с изцедена кърма, в момента понякога се насуква и заспива, друг път не и стига и и давам изцедена.

малко ми е хаотично, но съм сигурна, че ти разбираш и знаеш какво да правя  Hug

Благодаря предварително!

# 586
  • София
  Доколкото виждам и ти имаш по-голямо детенце, така че е нормално също малко по-бързо да омекнат гърдите.
  Дохранването обаче с изцедена кърма дори може да попречи на стимулацията на гърдите и увеличаването на кърмата според увеличените нужди на бебето. В момента точно около 10 -ти ден е първият скок в растежа, когаот нуждите от мляко на бебенцето рязко нарастват и иска да суче малко по-често. Обикновенно след няколко дни по-засилена стимулация на гърдите, кърмата се увеличава и нещата се връщат в старият им режим. Предлагането на шише независимо с АМ или изцедена кърма, особено ако е изцеждана и замразена отдавна, не позволява да се увеличи стимулацията на гърдите и те да откликнат на повишените нужди.
   Нормално е ако бебето суче ефективно гърдата от която е сукало да е празна поне за кратко и да не можеш да изцедиш нищо от нея. Реално няма и нужда. Съвета ми е просто на всяко от храненията да предлагаш и двете гърди, да не даваш шише, а просто да кърмиш известно време на всеки два часа дори през деня или просто всеки път когато бебето пожелае. Така след няколко дни кърмата ще се увеличи.

# 587
Aila  едната ми гърда е засегната само зачервена е и мястото е доста твардо дори като се изцедя остава твардо самото место иначе останалата част на гърдата ми омеква.Ходих на доктор и ми дадоха да пия антибиотик Зинат и отделно пия за температурата панадол и течен аналагин.Бебка не я каърмя защото докторката каза че от температурата може да получи бактерия и заради това е на АМ,горкото вчера цял ден не беше акало чак днес сутринта с 200 зора се изака.. Cry Cry Cry  така искам да си я гушна и да си я кърмя че и тя да не се мъчи с АМ

# 588
  • София
  При висока Т и мастит няма никакъв проблем да си кърмиш и дори е желателно, за по-лесното отшумяване на проблеми и предотвратяване на евентуален отказ да суче бебето след това. Антибиотика е съвместим с кърменето, дават го като най-ниската степен на риск. А след началото на антибиотичното лечение забелязваш ли подобрение, намаляване на Т. Най-добре бебето може да се справи с отпушването, затова е хубаво да го слагаш и да суче, като докато суче от проблемната гърда да приложиш и компресия. Опитай и с масажи, с двата пръста започваш над бучката и с леки въртеливи движения масажираш и изтискваш надолу по посока към зърното. Същото може да го направиш и с бутилка пълна с топла вода, да масажираш и търкаляш от горе преди бучката надолу.

# 589
Аз продължавам да имам проблеми с оригването,голяма мъка е,сменям всички пози и не мога да я накарам,както я сложа да си легне така връща малко храна. Sad
misleto, не мисля, че имаш основания да се притесняваш толкова за това оригване. Бобчо още от началото тругно се оригваше. Сега при средно 9 хранения на ден се оригва максимум 2-3 пъти. Споделих това с една приятелка, която има две деца и тя ми каза, че малката първите два месеца нито веднъж не се е оригнала. А и понякога, когато Бобчо заспи на гърдата, няма никакъв смисъл да го мъча да се оригва - той си спинка сладко сладко на рамото ми и хич не ме отразява  Joy

# 590
и с моето дете така-  от 7 хранения на 3-4 ако се оригне..  добре е Heart Eyes  Но не ме и притеснява- казаха ,. че щом връща мляко преди да си легне няма проблем.А той връща на 90%м като яде. А понякога се оригва толкова тихичко- само като го следя в устата го усещам Simple Smile Сега спинка милото аз хапнах и пуснах една пералня да се възползвам от момента Simple Smile
Разгледаждам в нета кенгурата- май най-удобно си е на Чико. Трябва да си избера,  че искат да ми правят подарък приятелките ми;) Много се радвам на подаръците  Sunglasses
Вили този слинг с халки ли е дето го показа?? много удобен ми се струва , а и чесно казано и цената адски ме привлече- за 35 лв не бях виждала слинг  Mr. Green

# 591
Здравейте мамчета.Аз вече се цедя,защото малкия разбойник явно много го мързи да суче от гърдата.Още от болницата имахме проблем с това,но сега вече като доближа гърда до него и почва да реве неистово и целия почервенява.Толкова ли са ми страшни  LaughingТа да попитам колко често трябва да се цедя,защото кърмата тръгва от гърдите ми на всеки 2-3 часа.А и имам въпрос към майките които са родили нормално:Колко време кървихте след раждане?При мен това продължава,а по време на цедене с помпа кървенето се и усилва.Благодаря предварително за отговорите.  bouquet

# 592
Не съм чела от два дни. Не знам как е при вас, но аз нямам време да се обърна. Имам чувството, че кърменето обсебва изцяло живота ми и изпитвам страхотни угризения, че не мога да обърна никакво внимание на по-големия си син. Страшно съм изнервена и плача за най-малкото нещо. Мамите с по две дечица, при вас как е положението? Мъжа ми от понеделник е на работа и без него вече сигурно ще полудея. Най-вероятно по цял ден ще сме си вкъщи и дори на разходка няма как да го изведа. Безсънието, пък направо ме разбива. Но стига съм се оплаквала...
Имам малко проблеми с гърдите си, затова моля за съвет какво да правя. От около три дни, зърната са ми зачервени и доста болезнени. Редувам изцеждания с помпата и сукане на бебето от гърда. Проблема при мен е, че имам плоски зърна и трябва доста да се потрудя докато бебето правилно засмуче. Правя няколко опита, та затова изглежда са се протрили....
Днес, също така усещам втвърдяване отстрани на едната гърда и тази част е леко болезнена при допир. Много се притеснявам да не е запушване.
Пия около 3л.,може би дори и повече, вода, също и лактогонен чай. Въпреки всичко, успявам да изцедя кърма колкото са нуждите на бебето(приблизително 80-90мл.) и доста рядко успявам да заделя малко за периодите, в които я усещам, че е още гладна.

# 593
  • София
Аз продължавам да имам проблеми с оригването,голяма мъка е,сменям всички пози и не мога да я накарам,както я сложа да си легне така връща малко храна. Sad
misleto, не мисля, че имаш основания да се притесняваш толкова за това оригване. Бобчо още от началото тругно се оригваше. Сега при средно 9 хранения на ден се оригва максимум 2-3 пъти. Споделих това с една приятелка, която има две деца и тя ми каза, че малката първите два месеца нито веднъж не се е оригнала. А и понякога, когато Бобчо заспи на гърдата, няма никакъв смисъл да го мъча да се оригва - той си спинка сладко сладко на рамото ми и хич не ме отразява  Joy

Мен ме ошашква връщането на храна.Нали все има услужливи "хора" дето ти казват как има проблем.
Като прочета ,че има и други такива бебоци ми става по-спокойно.

transi1 аз още прокървявам при кърмене,но само тогава,иначе минаха 9 дни от раждането. Много ми е търсене с това кървене и шева отдолу,още не са ми паднали конците и ме дърпат. Някой знае ли след колко дни падат?

# 594
  • София
Момичета, искам да питам раждалите секцио как ви текат лохиите? Аз имах силни първите 7 дни, после 3 дни мноооого слаби и сега изведнъж пак се разтече кръв, дали е нормално?

Честити нови бебчета, да са живи и здрави  bouquet

# 595
Лансинох е някакво чудо за разранени гърди. Аз си го носех в болницата и тогав съвсем лекичко ми се разраниха зърната, но с лансиноа положението бе овладяно много бързо.
До онзи ден се мажех почти постоянно, но вече усщам, че нямам нужда и рядко прибягвам до него.

# 596
СиСиТу е родила бебе Диман 4кг, 51см

повече инфо нямам засега...да и е честито и много здраво...

# 597
СиСиТу е родила бебе Диман 4кг, 51см

повече инфо нямам засега...да и е честито и много здраво...

Ех, че хубаво!

Да й е жив и здрав   bouquet

# 598
Момичета, искам да питам раждалите секцио как ви текат лохиите? Аз имах силни първите 7 дни, после 3 дни мноооого слаби и сега изведнъж пак се разтече кръв, дали е нормално?

Аз родих чрез секцио преди 6 дни и имам съвсем слабо кървене,което не е постоянно(например3-4 часа не цапам превръзката) и е бледо розово.Така бях и с първото раждане.Но и двата пъти доки каза ,че със специална"прахосмукачка" ме е "почистил" изрядно и чак след това ме е избродирал  Mr. Green
За разранени зърна ползвам кремчето на АВЕНТ-от 8-мия месец на бременността Wink Wink Wink

Относно кърменето,чета че повечето имате проблеми с липсата на кърма,а аз имам обратният проблем-супер много кърма #Crazy #Crazy #Crazy Бебо си цока много добре през 3 часа,не заспива на гърда,но дори след 30-минутно постоянно сучене ,от едната само гърда,не се чувствам облекчена ooooh!.Докато бебо суче от едната,от другата спокойно си изтича поне 30мл кърма Tired Гледам да не се цедя ,че да не предизвикам хипер лактация(както с първият ми син) .Надявам се да ми се регулира кърмата,че дори не мога да легна на една страна,з-то гърдата ми теква,а ако си махна сутиена ......ставам като лейка Joy Joy Joy Joy

smile3525 smile3525 ЧЕСТИТ СИН НА СИСИТУ-ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ !!! smile3525 smile3525

# 599
  • Miami
Честито Сиси   bouquet Да е жив и здрав малкия голям Диман  Hug Ей, вчера те питах няма ли да се хвалиш с бебок и ти не чакаш, ей  Grinning

Абе как сучат бебета ви по 30 мин постоянно  Shocked Толкова малки бебета не се ли изморяват? Моето се насуква за 5-10 мин и е готово. Винаги връща мляко след ядене, ама винаги, дори и след като се е оригнала. Понякога я оригвам два-три пъти и пак си връща.

Не съм чела от два дни. Не знам как е при вас, но аз нямам време да се обърна. Имам чувството, че кърменето обсебва изцяло живота ми и изпитвам страхотни угризения, че не мога да обърна никакво внимание на по-големия си син. Страшно съм изнервена и плача за най-малкото нещо. Мамите с по две дечица, при вас как е положението? Мъжа ми от понеделник е на работа и без него вече сигурно ще полудея. Най-вероятно по цял ден ще сме си вкъщи и дори на разходка няма как да го изведа. Безсънието, пък направо ме разбива.
transi1, моето голямото дете е при майка ми от две седмици и ми е много добре така, макар че ми липсва де. Обаче в неделя ми го връщат и екшъна за мен започва. Така че още не знам какво да ти кажа, ще пиша като видя кое на къде е с двамата. Но ми се струва, че ще съм в подобна ситуация като теб. Мен не толкова кърменето ме притеснява, колкото това че няма да имам достатъчно време за баткото и няма да мога да излизам с двамата на разходка сама, а ще трябва да чакам мъжа ми след работа.

tzuntzurka, честита ви първа месечинка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт