Отговори
# 720
Честит първи Имен ден на малкото човече!Да е жив и здрав и много да ви радва!
Честито на всички,чиито дечица направиха първата си месечинка! Hug
Ние се гледкаме.Вчера имахме едно упражнение по подпомагане на бебка да се изходи.Доста неприятно ми беше да я мъча с термометърче,но не беше вършила тази работаден и половина и явно доста я тормозеше.Дано не и се получава често този проблем.Предните дни си пълнеше по 4-5 памперсчета.Май и нас ни почнаха коликите,защото доста свива крачета и плачка.Давах Инфакол на няколко пъти,но вчера вечерта не съм давала,чудя се да не би от него да е проблема с акането.Иначе се кърмим,доста време седи на гърдите,но после си спинка около 2-3 часа.И аз съм в чуденка дали стига кърмата,но предполагам,че иначе ще има голяма аларма.Да се отчета и аз:)
Хубав ден ,момичета!По-спокоен и усмихнат! Hug

# 721

Вчера бях като парцал- болки в корема , температура , повръщане... водиха ме го спешното че бях яла гъби предната вечер и ме хвана страх да не е от тях нещо , а и нали кърмя щях да се побъркам... Оказа се , че съм си натоварила стомашно-чревния тракт с храни , който са трудно усвоими... И след операцията внимавах аккво ям , а миналия ден прекалих с храната и ми се отрази... Или поне докторката каза , че еот това..Днес вече съм ок, с малки неразположения.

и аз от вчера давам Инфакол, като го смесвам с кърма в лъжичка- 3 капки слагам. Има ефект при Ивелин- преди прекъсваше храненето си с плач, и не искаше да спи, а сега ми е златен пак Simple Smile
и сега въпрос- Някоя мама каза , че нямало смисъл превантивно да се дават капките за колики защото детето привиквало към тях, друга спомена , че ги дава превантивно защото действали с натрупване в организма?/? Кое е по вярно че се пообърках,или за различните марки е различно? Още нещо щях да питам , но малкия вече пак не издържа за храна и забравих:) после ще се включа пак Simple Smile
А и на именниците на Ади и Иринка, а и на другите ако има такива ,че много бебчета станаха- да си ви живи и здрави и само с любов да ви зареждат  Hug

# 722
честит имен ден на всички бебчовци! Да растат живи и здрави и много игриви!
честито и на всички нови мами и бебчета! Бързо възстановяване и влизане в ритъм
При нас ситуацията е такава, че още се нагаждаме. Горе-долу Божидара си прави режим на 3-4 часа, а и аз не я будя, освен ако не направи пауза от 5 часа. Вече и се изчисти жълтеницата и будува повечко време. Мене малко терсене ми идва особено вечер, ама не е лесна работатно и да си майка.
чакам съпругът ми да се прибере от Германия и почваме разходките. Само не знам как ще стане работата с кърменето, явно ще трябва да го правя навън, а не знам дали ще ми е комфортно.  Вие как кърмите навън?

# 723
Здравейте,
моето слънчице продължава да го тормози коремчето, и не можем да се изходим от вчера следобяд. Май и при нас ще играе термометърчето. До колко време е приемливо да не е акал?
Да са ни живи и здрави малките именици и големите ако имаме такива   ura

# 724
Имам и въпрос към консултантите по кърмене: искам да замразя малко кърма за случаи, в които ми се налага да изляза и да оставя бебо на таткото или на баба му. Но не знам как да го направя, без да си докарам хиперлактация. В момента се чувствам доста комфортно - бебето наддава добре, а гърдите ми се напълват и напрягат, само когато не е ял 3-4 часа. Не тека и не се омазвам и предпочитам да остане така Wink. Много ще съм благодарна, ако дадете някакви инструкции за правилно цедене в този смисъл.

Здравей Cambozzola,
Има различни възможности, които майките използват когато искат да изцедят кърма за непредвидени ситуации. Когато майката не пропуска кърмене, би могла да цеди и от двете си гърди сутрин от 30 до 60 минути след кърмене. Така не би трябвало да се повлияе следващото кърмене. Майките, които хранят само от една гърда на кърмене биха могли да изцеждат от гърдата, от която бебето не суче на храненето. Самото изцеждане би могло да стане по време на самото сукане или след него. Някои майки изцеждат кърма от двете гърди преди да излязат и не се налага замразяване на кърмата.

При изцеждането е важно е се има предвид, че замразената кърма има определена годност. Големите запаси биха могли да се окажат излишни в един момент, а също така големите количества биха могли да доведат до свръх производство. Годността е както следва - във вътрешна камера в хладилник - 2 седмици; в отделена с врата камера на хладилника/фризер - 3 - 6 месеца (температурата варира, защото вратата се отваря често); в отделение за дълбоко замръзяване на постоянна температура от -19оC - 6-12 месеца. За това е добре всеки съд със замразена кърма да бъде с отбелязана дата на изцеждане, а за да се избегне разхищение на млякото и за по-лесно размразяване и затопляне, би било добре кърмата да се съхранява на порции от по 60-120 мл. Ако имаш нужда от повече информация за съхранението и третирането на замразената кърма би могла да ти помогне статията от Библиотеката на кърмаческия подфорум - Указания за съхранение на кърма  Peace

# 725
Else, много благодаря!   bouquet

# 726
  • София
Честито на всички малки именници днес! Нека растат спокойно и да се радват на детство!
Честито и на всички мами сдобили се със своите рожби!

Ние сме добре. С всеки ден Мише става по-контактен, следи с очи, заслушва се когато му говоря.  Отрих, че като започна да му пея започва да заспива. Само не знам дали така иска да се отърве от фалшивото ми пеене. За мен е важно, че има ефект и заспива. Последните седмици започна да се буди когато оставям в креватчето. В повечето случаи заспива докато яде или докато го държа да се оригне, но когато го оставя в леглото започва един неистов рев, а като го взема на ръце моментално заспива. Така ме държа цяла сутрин, нищо не успях да свърша.

MaPuHa88 , оправяй се бързо  Hug А за домакинската работа аз не се справям както ми се иска. Върша си я от втория ден след като се прибрахме с бебо в къщи, с огромната помощ на мъжа ми. Приоритет има бебок и всички дейности свързани с него. Когато сме двамата с мъжо е добре, но откакто почна работа правя каквото мога. Доста често се случва дори да не успея да се изцедя, защото съм дондуркала Мишо часове наред та какво остана за мръсните чинии. Да не говоря, че храненето ми се е превърнало в дейност, която я върша между другото. Когато готвя гледам да има за няколко дни, но често ни се случва да импровизираме с наличните запаси Simple Smile А що се отнася до онези чистения на къщата, които ми отнемаха часове - скоро едва ли ще се случат. Сега ако имам време свършвам нещичко, но гледам да отделя внимание и на половинката. Вече не остава много време само за нас двамата, така че уплътняваме всяка минутка, а домакинската работа няма да ни избяга Simple Smile

Мами, като гледам снимките на прекрасните бебета ми прави впечатление, че всички са с чорапи. Аз на моя съм му слагала може би 3 пъти. Държа го бос, дори когато сме навън. Аз ли нещо не съм в час?

Искам да питам мамите, чийто бебета са на смесено хранене или на Адаптирано мляко. Колко често акат бебетата?

# 727
  • София
Здравейте,
моето слънчице продължава да го тормози коремчето, и не можем да се изходим от вчера следобяд. Май и при нас ще играе термометърчето. До колко време е приемливо да не е акал?
Да са ни живи и здрави малките именици и големите ако имаме такива   ura

Здравей, вие само на кърма ли бяхте? По принцип кърмените бебета трябва да се изхождат до шестата седмица всеки ден, като това е добър показател че се хранят достатъчно. Липсата на изхождане може да е сигнал, че бебчето не получава достатъчно храна, но не е задължително. Просто в такъв случай е хубаво да се видят и останалите неща, понякога запичането може да е от капките за колики например.
   Колко са ви кърменията общо за денонощие, едната или и двете гърди ли предлагаш. Колко обилно напишкани памперса има. Трябва да тежат поне колкото един сух в който са изсипани 3 супени лъжици вода и да са минимум 6 наброй.
   По-късно ще отговоря и на другите мами.

# 728
Марина,
Аз давам инфакола по един капокомер преди ядене.Какви капки и какво смесване?Да не би да даваш Колийф.А натрупването се отнася за биогаята.

Честит празник на всички именници!!!!

Да Ви питам момичета, по кое време къпите бебчовците?Ние около 9.30-10.30 и доста често ми се случва да не заспи след баня около 2 часа?!

# 729
Лунен сън, според мен Инфакола запича. Едното ми бебе е с колики и му давам Инфакол. След това поне два- три памперса са само напишани, без ако. Иначе всеки памперс е наакан. Моя приятелка също ми се беше оплаквала от запек на бебето й след прием на Инфакол.

Честит празник на всички именници!!!
Марина,
Аз давам инфакола по един капокомер преди ядене.Какви капки и какво смесване?Да не би да даваш Колийф.

И аз това щях да попитам  newsm78

# 730

аз давам на моята бебешорка инфакол вече малко повече от 2 седмици и изобщо не сме имали проблеми със запек.. и колики няма от тогава - съвършено спокойно си спинка! изобщо много съм доволна - не го смесвам с нищо, а правя както пише на листовката към капките - по един капкомер преди всяко хранене.. това е, струва ми се, повече от 5 капки!

и аз имам един кърмачески въпрос към консултантките - непосредствено след раждането на бебето имах кърма и кърменето тръгна добре, след прибирането ми вкъщи обаче преживях много стресови ситуации и кърмата ми намаля драстично - бебето изяждаше по 10-20 мл за повече от 40 минути! наложи се да минем на смесено хранене към 20-тия ден, и оттогава до сега сме си така... опитвам се да стимулирам лактацията, защото имам желание да продължа кърменето, и ми се струва, че се получава - постепенно бебето започна да изяжда по 40-50 мл, а последните дни - понякога и по 80-90... (имам кантарче вкъщи и проверявам по колко изяжда!) предлагам и двете гърди на всяко хранене... та въпросът ми е следният: как да процедирам при предлагането на 2-те гърди? по-добре е да ги снемям на някакъв интервал или пък докато бебето се откаже? да суче първо от едната и после от другата гърда ли е по-добре или пък по няколко пъти да й предлагам и двете в рамките на едно кърмене? на следващото кърмене от гърдата, от която е сукала последно ли да започна или от другата?

благодаря предварително за съветите! Simple Smile

# 731
И моят син няма запек от инфакола newsm78 Но аз давам и биогая

# 732
  • София
  jennie.to поздравления за успеха  ,80-90 мл на вашата възраст вече са напълно достатъчни и кърмата сериозно се е увеличила. Така че предвид, доброто развитие на нещата аз бих казала да продължаваш просто по същият начин. На всяко кърмене и двете гърди, като може не само по веднъж, а неколкократно да ги разменяш. В такъв случай няма голямо значение на следващото кърмене от коя от двете ще започнеш, може да избереш тази за която имаш субективното усещане че е по-пълна. Следиш докато суче бебето го държиш на гърдата, кото може да използваш и компресията на гърда, за която сме говорили по-рано, като спре да преглъща и с нея го местиш на другата там същото. През това време обикновенно е слязла новата порция кърма в първата и отново може да предложиш и двете, като може първо да го оригнеш между смяната. Ако изсуква средно по 70 мл спокойно може да спреш добавката и с малко по-често кърмене кърмата ще е напълно достатъчно. Съвсем скоро може да спреш и с меренето на всяко кърмене и да си следиш само дневното или седмичното наддаване. Средно на ден  е 25-35 грама, а на седмица 170 грама.

# 733
Лунен сън, според мен Инфакола запича. Едното ми бебе е с колики и му давам Инфакол. След това поне два- три памперса са само напишани, без ако. Иначе всеки памперс е наакан. Моя приятелка също ми се беше оплаквала от запек на бебето й след прием на Инфакол.

Честит празник на всички именници!!!
Марина,
Аз давам инфакола по един капокомер преди ядене.Какви капки и какво смесване?Да не би да даваш Колийф.

И аз това щях да попитам  newsm78
Ами пълен капкомер ми се струва много, защото той няма някакви зловещи колики- леко се мъчи и цупи само, няма някакъв луд рев... Затова не давам пълен капкомер , а по 3 капки преди ядене. А ги смесвам в лъжичка с кърмата , защото иначе не му харесват и ги плюе... Никой ли не го прави..? мисля си , че няма проблем- все пак с кърма ги смесвам, не с нещо друго... ???? newsm78

# 734
Днес попрочетох разни статии за кърменето и коликите и за себе си реших, че единственото, което мога да направя в допълнение към даването на Инфакол, е да спра млякото. Оказва се, че при консумация на краве мляко може да се появи тоя проблем. Не ми стана много ясно само прясното мляко ли трябва да спра, но от него ще започна и ще докладвам, ако има ефект. Пия по 2 чаши на ден, с кафето, само за инфо.

Общи условия

Активация на акаунт