Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да засадя на място с пясъчна почва в градината?
Каква е причината за почерняването на тикви от балканския регион?
Какво е соргото и какви са неговите характеристики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да засадя на място с пясъчна почва в градината?
-
Каква е причината за почерняването на тикви от балканския регион?
Почерняването на тикви от балканския регион може да се дължи на използването на негасена вар, която може да промени pH нивото на почвата към алкално. Това не винаги е вредно, но варуването е метод за неутрализиране на кисела почва. Възможно е също така да става въпрос за използване на негасена вар, което може да доведе до повишаване на pH нивото на почвата. Въпреки че това не винаги е вредно, варуването се използва като средство за балансиране на киселинността в почвата.
-
Какво е соргото и какви са неговите характеристики?
Соргото е вид растение, което се отглежда широко в Индия поради високия си добив на семена. Тези семена са отличен източник на протеини за домашни птици. Соргото също така отделя цианидни съединения по време на стадия на развитие на листната маса, което го прави отровно за пасищните животни. Семената му притежават лечебни свойства и се използват при онкологични заболявания. Освен това от соргото се произвежда ликьор, а в Китай се използва за различни цели, включително храна.
-
Какви видове растения са подходящи за засаждане на песъчливи почви?
-
Как да се отървем от охлювите в градината?
. А пък най ми е драго, че ще се пробваш в патладжанството. Щом казваш, че е заради мене, добре, макар че аз тая година за сефте изкарах патладжан. В тенекии го гледах. Да не е от другаде въдхновението? 
Или по точно от начина по който разказваш. И ти, и Вили трябва да пишете. Имате един особен изказ, който не се учи никъде и който те кара да засееш 4 дка ягоди или да вземеш шепа земя в ръката си.

В този момент ми идеше да го перна с лопатата, въпреки красивите му сини очи. Толкова време ме гледа как се мъча, не можа ли още на първата редичка да сподели, знае че съм новак, а чак сега! Аз обаче не показвам емоция, въпреки че едвам я сдържах, казах му, начинаеща съм, чета инструкции, там е написано 5 см дълбочина или 2 инча, щото тук от сантиметри не разбират
И сега вътрешно се тормозя, какво ще стане с арпаджика и чесъна, ще поникне ли въобще, ако поникне, ще направи ли глави
Гледам и Куркума на 5 см дълбочина сади, има надежда значи
Но защо масово се препоръчва 2 см, като lady_Blu и Вълкът?!
) - някои хора още не са го сложили. Късно ли е вече?
Само кладници ли, аз като че ли не я знам тази гъбка