Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 793
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,нашата кукла днес става на 2 месеца,така че чувствайте се почерпени  newsm38
За всички Пловдивси мами да знаете че утре в 10.30 на чешмичката срещу пощата в Грацката градина имаме среща,който иска и може да заповяда! Peace

# 211
  • Пазарджик
Здравейте, мамчета!
Единственото притеснително е че аз напълнях вместо да отслабна,
от страх да не ми спре кърмата започнах да се тъпча мощно Simple Smile

Ха, ха, и при мен е така, а като се върнах от болницата имах за сваляне само 3 кила от първоначалните си килограми, а вместо да сваля и тях, започнах да си хапвам повечко, не само заради кърмата, а и защото се изморявам имам по-голям апетит, въпреки жегите.   Simple Smile

Silvyy, и при нас се получава понякога да яде през 3 часа през нощта, може да са жаднички, и затова да сучат. Радвай се!  Peace Нали през нощта се стимулира лактацията.

# 212
Здравейте,
Да се отчетем и ние след консултация. Вчера бяхме и втория месец е качил 750гр и още 5см, така че сега е 4850гр и 61см. Расте си строен нашият юнак и това е. На консултацията беше пълна лудница - 7 бебета, 7 майки, лекарка и сестра в една стая 2 на 3, жега и задух. Нашият рева като за световно. Тъкмо се успокои и му боднаха  ваксината - чак на мен ми се дорева. Педиатърката ме попита дали искам двете ваксини да са едновременно или да ги разтеглим и аз прецених, че по-добре да не са едновременно, така че засега само пентаксим ни сложиха. Не е показал засега реакция. Изписа ни профилактично Thuya 15CH в деня на ваксината по 4-5 гранулки. Това с разтварянето във водата и на мен ми се видя сложно - разтворих ги в половин чаена лъжичка чай, но ги чаках половин час сигурно и те полепнаха по лъжичката.
Диди, стискам палци операцията да ни мине леко и бързо и Ивчо да е спокоен.
Мария, хубаво е че поне вече имате ясна диагноза, пожелавам бързо да израстете проблема.
Мая, дано няма нищо сериозно!
За яденето, и аз ям повече от преди от страх за кърмата, чак се тъпча. Може би трябва да ям само и единствено подходящи за кърмата неща, но пък не ми е вкусно Simple Smile  Не съм чак напълняла, но и не отслабвам.
За морето - ще ни се да отидем, но май ще е през септември, малко  да захладнее. Мартеа, ще чакам с нетърпение отзивите от вашта почивка. Ние сме заклети палаткаджии също, но сега с бебето не се наемам. Ще трябва да се отиде на хотел - каква почивка ще е, не знам, но поне да сме се разписали, че сме ходили на море. А и бебо няколко пъти го водихме на плаж на река и добре се чувстваше.
Нашият човек нощем продължава да се буди на 3-4 часа, а като изгрее слънцето и на час и половина. Не знам на какво се дължи, но през светлата част от денонощието е много неспокоен и трудно заспива. И да заспи, буди се след минути. А вечер и нощем като го оставям в леглото е дълбоко заспал, а след минути почва едно страхотно въртене и пъшкане. Някой път се и събужда от това въртене. Някой друг така? Дали е от жегите или нещо друго го мъчи?

# 213
  • София
Здарвейте на нас днес най накрая ни биха хипатитната ваксина,малката почти не плака и след като излезнахме веднага заспа! PeaceДругата седмицата ще ни бият и Пентаксима
На Алекса противохепатитната ваксина я биха на 05.08, а Пентаксима и другата  казаха, че трябвало да се бият след 1 месец и сега ще ходим чак на 08.09 Hug . При вас как беше?
Диди  Hug Hug Hug
Усмихнат ден  Peace

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 14:07 от mama_zaek

# 214
  • Пловдив
mama_zaek   - не е необходимо да се чака месец между тези две ваксини - хепатитната и пентаксима. Задължително е поне месец да има между приемите на Пентаксима  Hug

# 215
  • София
Май и ние ще сменяме педиатър през декември  newsm78

# 216
  • С-я
Да си кажа аз моя лек за запек (запекът си е мой). Ям смокини, сега им е сезона. Отразява се и на детето. Също и други плодове набивам- круши и кайсии действат по подобен начин, а комбинацията от трите е неповторима. хахахаха

# 217
МарияHug Всичко ще бъде наред, ще видиш! Бързо ще го израсте малкият мъж!  Heart Eyes За захранването - много странно.  Thinking За два месеца трябва да въведеш толкова много неща, ако започнеш на 4 навършени ... Мисля, че правилно си преценила да поотложиш. Борето и Ивка са добре, той не успя да прихване, въпреки непрекъснатите целувки  Crazy

Мартеа, не съм Смилянова, но да си кажа как аз давам гранулките. Разглобявам спринцовката на Панадола или Нурофена, слагам гранулките вътре, сглобявам я пак, изтеглям малко вода - 1-2мл и разклащам, докато се разтворят. После - в устичката.  Laughing

Лулу25, много висок Боил!  Heart Eyes

Мая, край нямат твоите тревоги!  Hug Ако наистина е вирус, дано го изкара леко!  Praynig

Силви, че Борислав ако има такъв режим, ще черпя всички наред!  Laughing Той обикновено заспива в 10, после става в 1, в 3, в 4.30 и в 6 вече окончателно е приключил със спането.  ooooh!

# 218
Влизам само да ви кажа, че съвсем с епритесних. Вдигна температура 38,4. Чак 17 часа сме на лекар, ще полудея до тогава!  Cry

# 219
  • Пловдив
 MaYa_  Hug - спокойно всичко ще се нареди  Peace

# 220
Мая  Praynig Hug Няма страшно, дай панадол или я изкъпи със сапунче и хладка вода! Действа беотказно, сапунчето да засъхне по кожичката и после плакнеш!
Мартеа  Hug Милкуз го е измислила много хубаво, даже аз не съм се сетила като се има на предвид че в къщи имам аптека от хомеопатиччни  Mr. Green Аз лекувам само и единствено с тях, че даже и гнойна ангина Peace Аз обикновенно ги разтварям във водата за пиене, но ние пием де ! Дано да и помогнат на малката кукла  Praynig

# 221
  • Бургас
Maйче да пишеш след прегледа! Hug

# 222
Здравейте и от мен .Аз пак съм с теппература днес нодих на лекар много се притеснявах за мастит,но се оказа,че по скоро е нещо вирусно.Сега съм на тръни да не хване  някое от децата.Температурата ми е постоянна 37.5.Смилианова  кажи нещо хомеопчатично за  температура.

# 223
бела дона 9ch 2 пъти по 5
енгистол сутрин обед и вечер по едно за имунната система
осцилокцинум 2 дена по 3 тубички
EНГИСТОЛ (ENGYSTOL)
Heel
СЪСТАВ И ФОРМА ВЫПУСКА:

табл. № 50
Vincetoxicum hirundinaria D6 75 мг
Vincetoxicum hirundinaria D10 75 мг
Vincetoxicum hirundinaria D30 75 мг
Sulfur D4 37,5 мг
Sulfur D10 37,5 мг

ФАРМАКОЛОГИЧНИ СВОЙСТВА: препаратът Енгистол оказва на човешкия организъм детоксикационно, имуномодулиращо и непряко противовирусно действие. Препаратът позволява да се отстранят токсичните ефекти от прилагането на сулфаниламиди, антибиотици и пр.
В антихомотоксичната терапия Енгистол е основен препарат, активизиращ противовирусната защита на организма както при остри, така и при хронични заболявания. Енгистол няма токсичност, противопоказания, възрастови и други ограничения, не оказва странични ефекти за разлика от традиционните противовирусни средства. Може да се прилага при бременност, кърмене, при деца, възрстни пациенти и продължително при хронични заболявания.
За профилактика и само Енгистол е достатъчен. При лечение на болни с ОРЗ и температура 38,5 °С е целесъобразно да се съчетава с Грип-Хеел, Вибуркол и пр.
Има добри резултати при HPV вирусните инфекции, папилома вируси и пр.
Детоксикиращият му ефект е полезен при алергии и кожни заболявания с мъчителен сърбеж (Антихистаминово действие).
ПОКАЗАНИЯ: при остри и хронични заболявания с вирусна, бактериална или протозойна етиология:
-вирусни хепатиты (остри и хронични);
-герпесни, цитомегаловирусни инфекции (в това число при беременни), заболявания, предавани по полов път и др.;
-ОРЗ, грип;
-белодробни заболявания(бронхит, бронхоектазна болест , коклюш, пневмония);
-аллергии от всякакъв вид, в това число сенна хрема;
ДОЗИРОВКА: таблетки: доза на прием: възрастни — 1 таблетка; деца: до 3 години — 1/2 таблетки, от 3 години — 1 таблетка на прием. 3 пъти на ден 15–20 мин преди или 1 ч след храна. В остри случаи по 1 таблетка на 15 мин първите 2 ч, после следвате обичайна дозировка;
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: няма.
СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: няма
ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ: без особености.
ПРЕДОЗИРОВКА: няма.
УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЯ: при температуре до 25 °С.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 18:11 от smilianova

# 224
Смилянче, ти наистина си ги овладяла хомеопатичните, и аз ще се допитвам, да знаеш, то дано да няма за какво де. По принцип нали класическите хомеопати гледат несериозно на боаронската хомеопатия, но аз лично имам наблюдения, че действа. Най-редовното, което съм давала е Хамомила, когато растяха зъби, помагаше. Взех Нукс Вомика в потенция 9СН и от утре ще го започна, ходила - неходила - всеки ден, нали, или само при нужда?
Иначе, имам приятелка, която е много смела, тя излекува голямото си дете, когато беше на 5, от бронхопневмония с хомеопатия. Аз обаче си признавам, че не съм толкова смела. Отдавна се каня да заведа цялото семейство при хомеопат и трябва най-накрая да се наканя и да го направя.

Милкуз, много хитро и аз така ще ги дам утре, днес героично работата бе свършена, всички вкъщи я аплодирахме, а тя свенливо се смя Mr. Green

Мая, дано мине възможно най-леко.

Общи условия

Активация на акаунт