Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 811
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Благодаря ви, момичета!  Hug Аз ще се оправя, но ме е страх да не се отбие Павел, ако се наложи да спря да кърмя за времето, което пия антибиотика.  Confused
Днес от страх, че нямам изцедена кърма реших да пестя всяка капка и подложих контейнерче на свободната гърда, докато кърмя. Събраха се 40мл.  Shocked Това беше след дългата нощна пауза(22,30ч. до 7ч.) Все е едно съм ги изхвърляла до сега... така ме доядя. После подлагах на всяко кърмене и изтичаха по около 20мл. Започнах пак да пълня торбички.
Смилянче, опасна си! Много полезно инфо даваш винаги! Прегръдки за теб и принцесите! Hug
есма, за колко време ще сте тук? Ще се радвам да се обадиш! Телефона го има в пощата. Hug
jj, угодила си си на душичката!  Hug Нищо няма да му стане от 1 чаша на Ивчо.  Hug

# 241
  • София
Мерси за поканата, Мрачела Simple Smile Най-вероятно 3 седмици ще съм във Варна (аз съм си варненка, но живея вече 15 години в София). Ще ви потърся с удоволствие за разходки  Hug
Успех на теб! Питай няколко лекари за антибиотика - все пак има такива, които са съвместими с кърменето.

# 242
  • Варна
Добро утро!
Есма, ще се радвам много да се запознаем!  Hug
Лулу, добро утро! Виждам те на балкончетооо!  Hug
Мая, дано да сте овладели положението снощи!   Praynig Hug

Моята болежка днес е по-добре. Чакам да стане 8,30 и потеглям към зъболекаря.

Днес от свободната гърда изтече 70 мл.  Shocked Това след като разлях малко, че забравих, че контейнера е там и тръгнах да слагам Павел в кошарката.  Crazy Аз само така да бях събирала до сега.  ooooh!

Да се включа и аз в обсъжданите теми:
Кафе - не пия, защото не ми се пие, иначе бих пила сутрин след кърмене.  Peace
Балончета - Павел прави още от родилния дом. Аз съм била същата. Акушерката казала на баща ми, че съм щяла да бъда много приказлива и нямало да може да ми затвори устата - това значело.  Crazy Едва ли е така, но той до ден днешен разказва как е познала.  Joy
Имаше и още, ама... newsm78

Хубав и усмихнат ден и стиснете по едни палчета за мен!  Hug

Редакция: Направих нов албум в снимка.бг "Форумски срещи с бебоците". Сложих няколко снимки от последната  ни среща с Лулу и Елиса и нашите юнаци. Хайде срещайте се, снимайте и качвайте!  Hug

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 07:24 от mar4ela5

# 243
добро утро,момичета

Искам да ви попитам дали някоя от вас има болки в гърба след раждането и как се справя с тях. При мен са ужасни. Дори детето си ми е трудно да вдигам, имам чувството, че ще го изпусна от тази болка. Лекаря каза, че е от разхлабените връзки и за целта трябвало повече почивка и да лежа, но това е доста трудно изпълнимо с мойто 2 юнака. Болката е най- голяма през нощта. Дори не мога да спя от нея

# 244
  • Варна
вероник, да не би да кърмиш без опора на гърба? Аз го направих няколко пъти и имах болки. Сега кърмя винаги облегната и удобно настанена, най-често с възглавница, и слава Богу болките изчезнаха. Дано и твоите минат бързо.  Hug

# 245
не, кърмя само в легнало положение

# 246
Добро утро,
днес сме станали от 06.00. Дребният пак заспа, а аз се заех да сготвя.
Марчела, като се върнеш от зъболекар да кажеш как е минало.
Вероник, гръб не ме боли, но вечер се чувствам капнала - болят ме ръце, крака, кръст... то толкова носене до това води.
Мая, как сте тази сутрин?

# 247
Veronic- и аз имам болки в кръста и гърба. Нищо не ми помага, само имам един от тези вибриращи колани, ако намеря време да си го сложа горе на гърба за 30 минути малко ми облакчава болката. А иначе си е постоянна, но аз го отдавам и на кг- поне 10 имам да свалям още. Със сина ми пак бях качила повечко кг и ме боля гърба, като ги свалих след 2 години ми минаха и болките. Но пак забременях Laughing и пак същото...

# 248
  • Оранжевата стая
Марчела - браво на теб - ставаш за донор на кърма   Laughing
Аз също съм на антибиотик в момента заради една инфекция от бъбреците, но след консултация с педиатъра и нефроложката решихме да пия Аугментин, който може да се приема и да се кърми. Помоли ги да подберат някой подобен антибиотик и за теб. Разбирам те напълно какво ти е, защото на мен ми се изправиха косите като чух че десетина дни няма да мога да кърмя - аз нямам толкова обилна кърма и се притеснявах, че ще ми спре съвсем и бебето ще се отучи и да цока от гърда.
Исках да питам дали има някой като нас - първия месец наддаде 1200 г , вторият месец 800 г, а сега сме в средата на третия месец и е наддала едва 300 г. Дали е от жегите? Като ви чета вас оставам с впечатление че всички бебчовци продължават да наддават мощно ...  newsm78
Вероник - и аз мисля, че е нормално след раждане да те боли гръб и кръст и особено с това носене на децата.
Също по-силлно се усеща ако си родила и секцио.

# 249
не съм секцио, а не мисля че е от носенето, тъй като бебо повече предпочита да сме гушнати на леглето. Мисля, че това дойде от кърменто в легнало положение. Нооооооооо от кг може и да е. При мен са многооооооооооооооо. Дори вчера се оплаквах на Смилянчето, че не само че не мога да си облека нищо от гардероба  ми, но и не мога да си намеря да си купя. По тея магазини като пуснали едни дрехи само за фиданки. Ние голи ли да ходим Sad

# 250
Момичета, при нас положението още е критично. Цяла вечер поддържа температура 37,2-38,8 (смъквах я с панадол и компреси). Сутринта лекарката пак повтори - ако откаже да яде и почне да повръща - веднага в болницата. А като си помисля какво гнездо от инфекции ще е там и ми става лошо.  Cry
Сетих се за Лисичкова, частната клиника, звъннах, казаха, че ще ни приемат. Естествено, предупредиха ме, че е платено (100-120 лв на ден), но предпочитам там, отколкото в мизерията в Инфекциозна дето не се знае каква друга инфекция ще лепнем (а недай си боже и цял живот да съжалявам).

# 251
Здравейте и от мен!!
MaYa,дано спадне температурата.Според мен ,щом са те посъветвали да влизате в болница,не пренебрегвай какво са ти казали.Независимо от условията там,поне така мисля аз....важното е детето да се оправи.
Болки в кръста и коленети имам ужасни,особено вечер като взимам малката за нощното хранене.Едвам се държа на краката си и имам чувството ,че ще тупна.
В събота сме на сватба и реших да изцеждам кърма,че за 2 хранения няма да ни има.Вчера изцедих 160 мл и днес дано мога още толкова.Имам въпрос -после как размръзявате кърмата?? На водна баня или по друг начин... и по колко изпиват бебоците на едно хранене,които са на  навършени 2 месеца,за да знам колко да цедя Grinning

# 252
Мария, бях убедена, че вчера съм писала Confused Браво, че сте успели да се срещнете с Маринова. Тя е малко студена, на моменти тросната, но е добър специалист. На нас не ни е предписвала захранване от 4ти месец, защото отидохме в средата на 5ти месец и положението беше такова, че трябваше доста де чакаме - да се нормализират нещата и чак тогава - което отне малко повече от два месеца. Хубавото е, че после като съм й следвала съветите, след тези кошмарни два месеца, почти не сме имали проблеми. Просто бях ужасно стиктна в диетата, която ми предписа, и много, изключително много внимавах със захранването, нищо, че бурята беше отминала. Сигурна съм, че при вас всичко ще се оправи, добре, че толкова рано го хванахте. За захранването в 4ти месец и аз съм много озадачена, но наистина не трябва да бързаш, според мен. Не знам дали ви е издала протокол за мляко, всъщност, не знам дали сега въобще се поема от касата, но ако имаш възможност, вземи си, защото независимо от кърменето, после можеш да започнеш захранването с млечни с него. Аз започнах първо да слагам по малко Фризопеп в нещо като попара, което правех, после ХА мляко, после обикновено адаптирано, после масло, после сирене, после кисело и чак след две години дадох прясно в крем. Аз си бях взела полагащите се само за един месец кутии, стигнаха ми до захранването с истинско мляко, даже дадох оставащите на нуждаещи се.
Кураж и успех ти пожелавам!

Мая Hug

Момичета, благодаря за отзивите, аз мисля, че ние сме ходили с голямата при Кирязов, по принцип във Варна блокът ни е до Стадоин Спартак - между стадиона и Проектантска, има някаква АГ болница наблизо, и оттам кабинетът му е близо - беше някъде зад Кооперативния май, ако там му е кабинетът, при него сме ходили. Дано не се налага, но сега ще си запиша всички координати. Пак благодаря!

Гърбът не ме боли, но коленете не ме държат. Имам 8 кг след забременяването и още 10, които трябва да сваля незабавно, но не става.

Марчела, на мен миналата седмица ми извадиха зъб, на който миналата година му бяха правили операция - при корена имаше голяма киста в костта. Оказа се, че операцията тогава не е била успешна и все пак трябва да се извади. След ваденето, хирургът рови навътре в костта сигурно 2 см, бяха станали няколко малки кисти отдолу, добре, че се сетих да си направя снимка, защото де факто това нещо ми е разлагало костта. Не се наложи да се прави пак операция откъм венеца, защото хирургът действаше през дупката на зъба. Каза, че ако се наложи АБ няма никакъв проблем. И наистина, не се притеснявай - аз лично съм пила два пъти АБ по време на кърмене. Съвместими с кърменето са пеницилиновите препарати, както и антибиотици от вида на цефалоспорините. Има широк диапазон, който може да се пие. На съседен зъб на корените пък се оказа, че имам два гранолома, така че след морето ме очаква сериозно ходене на зъболекар, ако не се излекуват, и той ще се вади. Хирургът ми каза, че няма проблем дори от упойките, стига да пия много течности. Явно бременността пак си е казала думата при мен, миналият път ми вадиха зъб в 4ти месец бременна. Обърни си внимание и не се притеснявай, защото има начин да си кърмиш през цялото време!

# 253
Добро утро, слънчевки   bouquet
mamita_desita, щом за събота ти трябва кърмата мисля, че може и да не я замразяваш. Дръж я в хладилника далече от вратата - така пише, че може да се съхранява до седмица. А за размразяването - аз размразявам на водна баня, а ако не е замразена и е стояла в хладилник я затоплям под течаща вода.
Кръста - и мен ме боли отвреме навреме. Онзи ден сложих бебка в кенгуруто и я носих около половин час, но после ме боля гърба цяла вечер. Май още не ми се е оправил от раждането Sad А и понякога ме боли срамната кост като ставам от леглото, но знам че с времето ще отшумят и тези болки.
Марчела, стискам палци да намерят антибиотик, който да е съвместим с кърменето. А и даже да не намерят може да се цедиш и ако се налага да хвърлиш кърмата, а междувременно да даваш АМ. Поне да не ти спре кърмата и като спреш антибиотика да продължиш с кърменето.
Лек ден на всички!

# 254
Антибиотик,който е  съвместим с кърменето е Амоксиклав. Имах мастит на лявата гърда в края на първия месец.Цеденето само не ми помогна и затова прибегнахме до антибиотик.Допитахме се до микропедиатри и до нашата педиатърка,и почнах да пия него.На третия ден всичко отмина.Казаха ми да не давам кърма от болната гърда и през едно хранена давах Нан 1
Успех .... Hug

Общи условия

Активация на акаунт