Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 829
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Здравейте!

Мая  Hug Дано успеете да се справите в къщи и не се налага да влизате с бебка в болница! Praynig

Марчела, сигурно ще ти предпишат нещо което е съвместимо с кърменето.Относно диетата, абсолютно забранено ми е:

мляко и млечни продукти от всякакви животни, както и всички храни които ги съдържат
телешко, агнешко месо
риба и морски деликатеси
бобови храни - бял, зелен фасул, леща, грах, соя
ядки
цитрусови плодове, като ананас и манго не влизат в тази група и са ми разрешени
горски плодове
какао и всички продукти, които го съдържат
кафе
маргарин
всички храни, които съдържат хидрогенирано растително масло

Разрешените храни са:
пилешко, пуешко, свинско месо и питомен заек
картофи, ориз
плодове без забранените
кайсии и праскови белени, но чак след два месеца
зеленчуци
хляб само бял заводски
олио, зехтин, свинска мас
по 1 яйце на ден

Това се сещам, дано не пропускам нещо.Яйцата много ме зарадваха, защото те много разширяват кръга от храни, които могат да се ядат.Свинска мас по принцип не употребявам, нямам намерение и сега да го правя.За кафето ми е малко тежко, но Маринова ме посъветва да пия чай каркаде, който нормализирал кръвното налягане, за да не ме боли главата, защото аз съм с много ниско кръвно.
Другото, което ме посъветва, а не съм писала е, че ми каза да го обличам само с памучни дрехи (неговите са само такива) и да ги пера с Персил Сензитив (аз и без това само такъв ползвам) без омекотител.

Мартеа, благодаря! Hug И аз много се учудих защо ми препоръчва толкова рано и бързо захранване, но така или иначе за това няма да я послушам.Решила съм да започна на 6 навършени месеца, бавно и внимателно.
Протокол не ми даде, за да не се изкуша и да започна да го храня с Фризопеп.Сега касата покрива 40% от цената мисля.Но така или иначе преди да започна да давам попара ще я посетим още веднъж и тогава може би ще ми даде.В кашата ми каза да слагам кърма.Като започнем захранването трябва да е с купешко пюре и ако детето не реагира мога да започна да му правя домашни.Но зеленчуците и плодовете трябва да са био или домашни замразени, ако нямам ми каза да си купувам пюрета.Аз започнах вече със "зимнините" за малкия. Laughing Че и за мен де, сега лятото ми е лесно, но зимата ще се чудя какво да ям.Друго май не се сещам за сега.

# 256
Не мога да не споделя с вас - първото ни хранене за днес беше чак в 6часа  Laughing Не можах да повярвям като погледнах часовника - по принцип тогава някъде се храним за трети път. Към 2 часа ме събуди шумно лапане на ръце, станах и замених ръката с биберон. Заспали сме и двамата после и така чак до 6. А гърдите ми щяха да се пръснат. Яде от едната, а другата малко поизцедих. Е, после нещата си дойдоха на мястото и пак се храним на два - два и половина часа.

Xlora, и при нас наддаването първите два месеца беше такова (даже втория месец качихме само 550-600гр). А яде много често. Все още не сме го теглили в третия месец и не знам как е. Но на външен вид си изглежда много добре и не виждам никакъв проблем. А иначе и аз много им се радвам на другите бебчовци, които качват по кило, че и отгоре  Heart Eyes

MaYa_, и от мен имате стиснати палчета за бързо оправяне. Представям си колко ти е напрегнато, но не се отчайвай, ще си дойде всичко на мястото  Hug

Болки в гърба и аз имам, но е заради климатика, на който спим. Появиха се в нощта, в която го оставихме да работи цяла нощ. Ужасно гадна болка е и едвам ставам от леглото, но иначе не може да се спи просто. Като не работи и не  ме боли. Още малко ще го изтърпя, да се оправя това време.

И накрая да се похваля, че в събота заминаваме за една седмица при нашите с малкия. Там ще са и сестра ми с нейната дъщеричка и просто вече нямам търпение. Искам да съм там вече. Малката толкова се радва на Матей, иска да го носи (на 1г.и 8м е), да го слага в кошчето и да го люлее (като й дадох една плюшена играчка вместо него да си я люлее, я хвана и я хвърли с главата надолу в кошчето  ooooh! ), храни го с нейното шише, изобщо много много сладка е. Та и малко ще си почина де, ще имам много помощници, само ще го храня  Laughing

# 257
  • София
Здравейте,
Извинявам се, че така нахлувам във вашата тема. Аз съм от августовските мами и искам да питам нещо. Правихме погача на моя син, но тази традиция ми е непозната и сега не знам какво да правя с парчето питка увито в кърпа, което седи на високо. Ще се радвам ако някой ми помогне. Благодаря!

# 258
  • София
Здравейте!

Аз все пак заведох моя момък при Драганов ( платих си) . Много съм доволна, детенце е здраво  Simple Smile, получих съвети и за каките и така. 

Дион
браво на твоето момче, по -честичко да те остава да спиш така. Приятно изкарване на гостито!

Аз пък си правих гърлен секрет и се оказа ,че съм със стрептококи и кандида на сливиците,  Sadсега незнам какви антибиотици да пия след като кърмя. Аугментина го има в антибиограмата и най-вероятно той ще е спасението. Опитвам се да мисля позитивно и да не злобея, но искам да споделя, че за този проблем трима доктори в София ми казаха че не е проблем и имам тапи на сливиците. Дори в Пета градска доктор Бегов ( препоръчан) имаше наглостта да ми каже: "Ти нямаш ли си друга работа а си гледаш в гърлото?!"

Мая дано не се наложи да влизате  в болницата  Praynig

Много ми се иска да си направим среща  Hug Hug Hug

# 259
MaYa,бързо оправяне.Знам че е ужасно притеснително,когато децата ни са болни,но бъди смела и спокойна колкото можеш.
Smilianova,би ли обяснила по-подробно процедурата със сапуна за сваляне на Т-как на сухо ли да се насапунисва,например върху повивалника,и тогава да се остави да изсъхне,че нещо не разбрах.
И защо Панадола е вреден,нали има парацетамол вътре,иначе аз давам само Ефералган на баткото,защото като малък направи реакция към Нурофена(но знам че Нурофена е по-вреден и от Парацетамола).Сега при нужда кое да давам на бебка,съвсем се обърках.
Нормално ли е да се плюнчат вече бебетата,много ми е странно?

# 260
Привет и от мен!

Тези дни само чета и хич не успявам да се разпиша. ooooh!
Онзи ден малкия беше крив цялата нощ, сука на всеки 3 часа и то по 2 часа ми висеше на гърдите Crazy После и деня беше кошмарен, кривеше се за всичко, постоянен рев, изобщо не спеше - направо ни подлуди. Давах му Еспумизан, въпреки че не бях убедена дали са колики Thinking Вчера вече беше малко по-кротък, а снощи се случи чудо за първи път - събуди се веднъж в 0:30ч. и после чак в 6! Такава пауза не сме имали никога Crazy Сега пак ревна -- пиша и го кърмя едновременно Crazy

Купих си възглавница за кърмене онзи ден и направо се родих!!! Много ми е удобно, не ме боли гърба вече, бебчо лежи удобно, а и аз имам опора на ръцете. Отдавна исках да си взема и сега съм много доволна от покупката. Peace

Марчелка, аз отдавна ти казвам, че си тече доста от другата гърда, когато кърмя и после му го давам с биберона на шишето. Аз също бях почнала да събирам всяка капка кърма като ми каза педката да дохранвам, но не се дадох. Laughing Ето на, ти пък направо можеш да кърмиш 2 бебета едновременно! Laughing Пиши как е минало при зъбаря Hug

Мая, стискам палци да се оправяте по-бързо и да не се налага да влизате в болница! Praynig

# 261
да, дени на сухо мажеш със съпунчето  Peace
А панадола е вреден точно заради това че има парацетамол в него! Той уврежда черния дроб! В нурофена няма парацетамол!

# 262
  • София
Мая, пак ти казвам - опитай да поемеш дълбоко дъх и да се успокоиш - децата много се влияят от майките си. Доколкото разбирам имате стомашно-чревна инфекция. Най-важното е бебчо да не се дехидратира. Давай възможно най-често течности (най-добре кърма, ако не мляко, вода, има и подходящи чайчета на ХИП). Температурата не е толкова висока, не й се шашкай. Бебетата лесно вдигат до 39-40 градуса. Вашата не е страшна. Това, което ще направят в болницата (ако влезете) е да му сложат венозно физиоличен разтвор и глюкоза или нещо от този вид (има и други инфузионни разтвори). Това е вирус, той минава и отминава.

# 263
Записвам се набързо,даже не мога да ви изчета:)

# 264
  • София
Maya, както са казали и по-назад - запази самообладание и всичко ще се оправи  Hug Hug Hug
Дори вчера се оплаквах на Смилянчето, че не само че не мога да си облека нищо от гардероба  ми, но и не мога да си намеря да си купя. По тея магазини като пуснали едни дрехи само за фиданки. Ние голи ли да ходим Sad

veronic , аз съм много доволна от този сайт . Дори вчера ми пристигнаха два панталона и останах приятно изненадана.

# 265
  • Пловдив
Здравейте и от мен  Hug
От два дена не съм ви чела,хо успях да наваксам.Ние от днес отново сме на гости на мама и съм много щастлива.
Онзи ден и на нас най накрая ни биха хепатитната ваксина.Доста си поплака мъника.И после около час си хлипаше като голям човек Cry.Иначе е наддал 1400 и вече е 6.060  и е пораснал с 4 см и е 58.Пу Пу.Лекарката ми каза да почвам да му давам сокчета,но аз не смятам да ги правя поне до навършени 4 месеца.Само на кърма и това е положението.Не мога да си обясня тея лекари защо толкова рано искат да ги захранваме бебоците при положение,че всичко им е ок засега.
Днес не можах да отида на форумската среща,за което съжалявам.Ще разказвате момичета.
На всички болни бързо да оздравявате  Hug

# 266
  • София
Сетих се че исках да кажа: За захранването - малката ми дъщеря почти 2 г. беше на само на кърма и изобщо не страда от никакви увреждания на костите или др. така че спокойно не се шашакайте, както е казала Есма , децата много се влият от емоциите на мама. Аз мисля да започна след 6-я м. да предлагам различна храна от кърма, но човека сам ще прецени дали има нужда  Peace

# 267
Здравейте !!!
Да се "похвалим" и ние със сдобиването ни със стафилококи.  Twisted Evil Преди 3 дена ни взеха носен секрет. Имаме си даже гадинки "в изобилие". Точно така пишеше... "В изобилие"...  Shocked Ама много ме е яд, че ние майките трябва сами да си изискваме изследванията, иначе никой нищо не ти казва. А детето повече от месец - със зелени секрети и сутрин не може да диша ...  #Cussing out

didi24,  Maya,   дано бебоците ви бързо се оправят, че и майките им ще се поболеят от тревоги  Hug

# 268
Мая  Hug
Ние днес също бяхме на консултация и сме вече 6 кг /+1200/ и 58 /+4/, доволна съм. Моята педиатърка дума не обелва за захранване и съм доволна и от това. Малко се ядосах обаче, защото се бяхме разбрали да ни бият Синфлорикса след шести месец, обаче днес сестрата нещо питала мъжа ми и той нали не е наясно се съгласил. После говорихме с доктарката и се съгласих да я бият сега, но поне през две седмици от пентаксима. Засега откакто сме се прибрали спи, хапна малко и продължи да спи. Дано не ми вдига температура. Той и на пентаксима така реагира. И аз като съм откъртила до него три часа съм спала  Whistling а довечера ще имаме гости и трябва да се приготвям.
Момичета аз друго искам да питам ама все забравям: детските месец за месец ли ги превеждат или следващ месец за предходния? При нас се получи така, че заповедта за отпусне ни я дадоха юли месец, но в нея пише че ги отпускат от юли. На 29 юли получих само един месец и сега чудя дали така ги превеждат или нещо са ме пропуснали?

# 269
veronic , аз съм много доволна от този сайт . Дори вчера ми пристигнаха два панталона и останах приятно изненадана.

Ох, а докога ще ходим с дрехи за бременни newsm78

Общи условия

Активация на акаунт