Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 773
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Таня, ние ходихме при Алексиев, той не работи със ЗК обаче. Аз съм много доволна от него, още с голямата ми дъщеря все при него сме ходили. Прегледът струва 40 лв, но работи с наистина много добра апаратура.

Мая, ти си знаеш за захранването, но аз пак да се обадя, че е много рано Peace

Забравих да пиша преди малко, благодаря за пожеланията, да ви се връща!

# 136

Мая, ти си знаеш за захранването, но аз пак да се обадя, че е много рано Peace

И на мен ми се стори рано, все пак ще е началото на 4-тия, но аз си мисля да изчакам поне до края на 4-тия и тогава да започна. Оф, незнам и аз вече.... тя каза каша вместо сокче, но сокчето ми се струва по-безобидно, въпреки че въобще не настоявам да го има.

# 137
Мая, много мразя да давам акъл, но нали си говорим, надявам се да не го възприемеш като намеса Heart Eyes
Храносмилателната система на бебчето е все още незряла, дори когато говорим за началото на четвъртия месец. На практика, то има нужда само от млечна храна - кърма, а когато е невъзможно да се осигури такава - от специалните адаптирани млека. Когато започнеш захранване, на практика ти даваш една храна за сметка на друга - т.е. безмлечна храна като сок/пюре/каша замества (малко, но все пак) количество мляко, което е абсолютно необходимо и напълно достатъчно към дадения момент. Това едно. Второ - незрялото все още коремче на бебето не може да обработи адекватно новата храна. Това може да няма отражение към настоящия момент, но да се прояви като проблеми със стомашночревния тракт впоследствие. Аз много добре разбирам нетърпението ти да захраниш - въпреки че бях чела много първият път, нямах никакво търпение да започна да храня бебето, все ми се струваше, че кърменето на даден етап не е достатъчно. Искаше ми се да му давам различни храни, струваше ми се, че така храненето му ще е по-пълноценно. Въпреки че бях решила да захранвам късно, не се стърпях и започнах на навършени 5 м. Аз лично съжалих и сега няма да си правя такива експерименти, живот и здраве. След неуспешния ми опит на 5 м., захраних голямата си дъщеря на 7м. и половина, като към момента на захранването беше едно пухкаво здраво кърмаче с червени бузи и висок хемоглобин.
По повод сокчетата, в момента има актуална тема в подфорум Кърмене, ако ти е интересно, можеш да прочетеш, на мен ми бяха интересни линковете, които MTV е посочила:
тема за сок … 77;та

# 138
  • Варна
Привет и от нас!
Благодаря на всички за пожеланията! Вчера празника мина супер! Пафчо се държа пракрасно, почти през цялото време  се кокореше, после хапна и заспа към 22,30ч. и такааа до 6,00ч.  Laughing
Майче, за крустите снаха ми и още няколко дружки ми похвалиха продукт на Клоран, но не съм ползвала, Павел още няма такива.  Peace А на теб Георгиева какво ти каза за захранването? Това за четвъртия месец те съветва педито, нали? На мен Георгиева ми каза  най-рано четири и половина - пет.

# 139
Аз не се изразих правилно. Педито ми каза, че на следващата консултация ще говорим да започнем захранване (тогава ще сме на 4 месеца, захранването мога да го започна и на 4,5 и на 5. Тя каза: "Ще започнем с каши вместо сокчета".). мартеа, естествено, че не се сърдя  Hug Просто има толкова много информация в нета и реших вместо да чета да се доверя на лекарите (и то главно на гастроентероложката). В тази връзка, марчелка не съм я питала, пак ще отида при нея като наближи да говорим и да ми изготви тя програма за захранването. Аз не съм ЗА прекалено ранното захранване, не мисля да я захраня преди 4,5-5 месеца, не ме разбирайте погрешно, но не съм и за прекалено късното. Може би заради това, че една от приятелките ми си захрани бебчето на 7 месеца, в момента е кльощава мадама на 1,5 година, която още иска да суче, не иска да яде и е с ужасно нисък хемоглобин. Може би това ме стресна.... незнам. Явно ще трябва да почета и да се подготвя с въпроси за гастрото.  Peace

# 140
Майче, големия ми син имаше страшно много крусти, направо му се седяха като каска. никакви кремчета не ни помогнаха. Оправих го само с преварен зехтин и малко сода в него. Мажех го след баня и след това разресвах с гребенче. За една седмица изчезнаха

# 141
Оф, и тея каши много сериозно ми звучат.... ще се почете първо май  smile3529

веронии, мерси  Hug ще пробвам обезателно, ако не ще взема Клоран, който марчелка препоръчва.  Peace

# 142
  • Средната земя
Зипър, ние тръгваме след седмица, живот и здраве, дори ще сме на палатка. Ако нещо се обърка, качваме се да спим в Бяла или в Горица. Значи дори може да се засечем Laughing За пътя - семейната ни голяма кола е без климатик, затова винаги с голямото ни момиче сме пътували през нощта и сега така ще пътуваме, живот и  здраве. Така бебето/детето нищо не усеща от пътя. На плаж като плаж - чадъри, шезлонги и много хора - аз самата не ходя от години. Нашето летуване е съвсем друго и децата са на седмото небе от него, а на Теа като бебе й се отрази страхотно. Дано и сега нямаме проблеми.

Ей, браво на вас, даже и на палатка Grinning
Аз на Бяла не съм ходила никога, но ми се струва добра идея за семейна почивка. Иначе ние никога не можем да се организираме да тръгнем рано, но пък имаме климатик (колкото и да не е добра идея). Абе тръгваме и импровизираме Sunglasses
За захранването-аз също съм за късното захранване, каката я захраних на 8 м., но тя беше недоносена, та на шест коригирани. Но наскоро на моя близка й се случи следното: Забе;ляза, че детенцето й на 9 м. не може да се задържи седнало не се изправя, ей такива неща. Маправиха съответните изследвания и им казаха, че това е от късното захранване (на 6 м.) и да започнат да му дават повече месо, попари и т.н. Сега започнаха физиотерапия и яко хранене. Ха сега де #Crazy #Crazy

# 143
Включвам се само с едно питане. Спомням си, че имаше бебчета със стафилококи, но не помня кои  Embarassed Какви ви бяха симптомите?
Оказа се, че Ивайла ми е със стафилококова инфекция - има пъпки, подобни на варицелните, цяла седмица ги лекувахме, а те не минаваха. Сега се мажем с Фуксин и Бактробан, да не ви казвам коя реве повече.  Crazy Утре ще заведа и Борето да го видят, ама като четох в нета ...  ooooh! Той хърка от време на време, понякога прокашля все едно се е задавил. Струваше ми се нормално, ама сега ... Иначе нослето е чисто. Някакъв секрет ли трябва да му вземат?
Много се тревожа и за двамата, много упорити били тези гадини!  Sad

# 144
милкуз, аз съм със стафилокока  Mr. Green Рая има такива гадини в нослето, не сме правили изследване, а лекарката ги видя през увеличително стъкло. Иначе симптомите й бяха, че много хъркаше милото и дишаше тежко. Това, че се дави е от сополчетата, нали отиват на едно място, а бебоците като само лежат няма как да не се давят  Peace
Ако искаш да си по-спокойна, може да му вземат секрет и да се види какво е със сигурност.
На мен проблема със захранването до голяма степен е породен от факта, че не знам дали ще й стига кърмата, тъй като буквално я кърмя само от едната гърда. Още в началото лявата й беше фаворит, но докато бяхме в болницата заради жълтеницата дясната спря, ей така изведнъж нито мляко, нито дяволи. Засега й стига, но знам ли след месец вече как ще е положението. И незнам кое ще е по-добрия вариант - АМ или ранно захранване (след 4,5 мес.)

Отиваме на ортопед при Живков след малко! Днес програмата е пълна!  Laughing

# 145
  • Варна
Излязоха изледванията на акото на Павел:
"Забележка : Изолат от единични Klebsiella . Изолатът е условно патогенна флора. Изработена е антибиограма.
Дизентерия, салмонела, ентеропатогенни Е-коли, тиф - Отрицателен."
Сега се чудя дали трябва да се притеснявам за тази бактерия или в случай, че са "единични" не е тревожно. При гасторото сме в сряда.
милкуз, дано се размине Борето, а на каката скорошно оздравяване!  Hug

# 146
Мая, дори да не стига кърмата, не е редно твърде рано (5 м.) да заместиш хранене - т.е. да има безмлечно такова. Детето се нуждае от определено количество мляко на ден. Аз поне докъм годинката не бях заместила хранене - винаги предлагах и да суче.
Все пак адаптираното мляко не е отрова, а заместител на естественото, в случай, че с него има проблем Peace

Зипър, странна е тая работа с неможенето да седи седнало заради захранването, но пък случаи и лекари - всякакви.

Милкуз, дано бързо да мине!

# 147
здравейте мами
Рядко пиша, а още по-рядко ми отговаряте Simple Smile, но нищо
Сега имам въпросче към мамите, които хранят бебетата си смесено/кърма и АМ/.Колко често бебетата ви акат и какво горе долу е съотношението между кърмата и АМ /относително разбира се/. При нас ако има на 3 дни, а последния път станаха 4 дни, въпреки че дохранвам с НАН ха и Фризовом/повече/, давам и био гая и нещо все не се получава. Споделете ми вашия опит
Сега съм в чуденка дали да не сменя млякото с което дохранвам, четох добри отзиви за Лактана БИО, естествено с разрешение от педиатъра, но вече почва да ми прилича на експеримент върху това нежно стомахче.
ще съм ви благодарна за отговорите  Hug

# 148
Благодаря ви, момичета, за поздравленията и пожеланията!  cheers
Честит празник от мен и на останалите именници, макар и на патерица! Бъдете здрави и щастливи.
Ние вчера целия ден прекарахме навън. Ходихме на манастир и на три кръчми.
Фъстъчето си отспа на чист въздух, не е гъкнал. В колата пък винаги заспива. Ние нали взехме Jane Slalom Pro, та в коша от количката кажи-речи Никола си живее. Той ни е и кош за кола, и шезлонг, та нямам притеснения относно пътуването. Аз и за това я исках тази количка, де.
И друго щях да пиша, но малкият реве и отивам да го гушкам, така е от два часа. Не знам защо така се дере, сух и сит и гушкан постоянно е. Confused Сигурно са колики. Wink - универсалното обяснение за неоправдания плач на бебетата.

# 149
petyak, ние сме само на кърма, но за изхождането единствено ни помага Дуфалак. Давала съм и Био Гайа, и Лактулоза, и Дуфалак. От последния само има ефект. Чакам два дни и ако не се изака, вечерта на втория ден давам 5мл с лъжичка и на следващия ден имаме пълен памперс. Изписан ни е от педиатъра. Дано да съм ти била от полза  Hug

Общи условия

Активация на акаунт