Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 777
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
мартеа, за дохранването си мисля аз. Ако се наложи такова, де. Абе, ще видим, ще почета, ще поразпитам, пък има време, още сме едва 3-тия месец. Simple Smile
марчелка, и при нас имаше клепсиела само че в урината (разбрахме го докато лежахме в терапията и заради нея й вливаха антибиотик. впоследствие се оказа вътреболнична от АГ-то).  Единственото, което разбрах за тази бактерия е, че мястото й не е в урината, а в акото (или поне такъв спомен имам)  Tired

# 151
  • Пазарджик
Майчета, които кърмите - пиети ли кафе?   Coffee Аз не пиех през бременността и сега още не пия за да не изнервя детето, но от това безсъние и повече работа едва издържам. Дали не мога да пийвам по едно сутрин?

# 152
djidji_p, аз от време на време си пия по едно кафе и честно казано не виждам да действа на малчо, т.е. няма разлика в поведението му като съм пила кафе и когато не съм пила ...

# 153
Рая също върши номер 2 поне през 2 дни. Рекордът й беше 6 дни, дано не се повтаря. Оттогава започнах стабилно да хапвам овесени ядки сутрин, както и сини сливи, и от няколко дни ходи през ден. Когато не беше ходила 6 дни пробвахме с термометър - три пъти пробвахме и нищо не стана, което ме навежда на мисълта, че си е усвоявала кърмата докрай, иначе самата консистенция си беше наред. Засега лекарство не съм давала, дано се регулира само стомахчето й.

За кафето
- сутрин си правя една чаша с половин лъжичка нес обикновено и една лъжичка нес безкофеиново. Иначе страшно ме боли глава, преди да забременея пиех минимум по три кафета, за да се чувствам добре.

# 154
petyak, ние сме само на кърма, но за изхождането единствено ни помага Дуфалак. Давала съм и Био Гайа, и Лактулоза, и Дуфалак. От последния само има ефект. Чакам два дни и ако не се изака, вечерта на втория ден давам 5мл с лъжичка и на следващия ден имаме пълен памперс. Изписан ни е от педиатъра. Дано да съм ти била от полза  Hug
благодаряря ти, но имам спомен че тук във форума бяхте писали че Дуфалак се дава след 6 месец или греша
Чела съм че за бебета които са на кърма не е проблем до 3 - 4 дни заради различната степан на усвояване, но при дохранване както е при мен вече трябва да е проблем.
Като спря да ака всеки ден, нашата педи каза чакаш 2 дни и тогава става притеснително, после като казах че ака на 2-3 дни изписа фризовом, после я изнудих за био гая сега просто незнам. На нея не и се изписват лекарства забранява и термометри, ама детето се мъчи и винаги ака ревейки.
май си излях душата Laughing

# 155
За кафето-Сутрин пия безкофеин,ама понякога и аз слагам малко вътре с кофеин.
За крустите-с баткото мазах с беб.олио,нищо не стана,купих крема на Клоран(преди беше 10лв)-нищо не стана,накрая купиох шампоан на Мустела за крусти(тогава беше 13лв май),е само с него се оправихме,а шампоана се оказа супер икономичен,около 6 месеца го ползвах та чак ми омръзна.
Някой беше писал за дете,което е захранено късно и било кльощаво на 1годинка и с нисък хемоглобин.Ами това си е до дете-баткото го захраних на 4 месеца,но месо и яйце дадох чак към 7-8 месец,и дотогава си беше на кърма и каши и пюрета.Ами на 6 месеца имаше висок хемоглобин,но пък и до ден днешен си върви кльощав и злоядичък.Така че май няма връзка-късно захранен -слаб,и обратното според мен.

Аз пак да питам как мерите Т,ако я меря под мишницата-сега как се приема,че е вярна или да вадя нещо?

# 156
Петя, нашата педиатърка е казала под такъв ред - масаж на корема и гимнастика колело с крачетата; ако не помогне - термометърче; ако не помогне - Дуфалак. Също ни изписа и нукс вомика 6 СН, някой беше писал, че е много ефикасно. Ние два пъти сме имали проблем - стигнахме до термометър. Не знам дали той помогна или после от самосебеси се оправиха нещата, но като че ли както и Мартеа каза, си усвоява кърмата до край (и ние сме само на кърма).

За кафето - няколо дни след като се прибрахме от болницата пих кафе и после малкият беше много див. Спрях кафето докато не установих, че си е див по това време по начало. Сега пак пия и няма разлика. Пия обаче такова каквото пиех и през бременността - по лъжичка печена ръж и леблебия и половин чаена лъжичка кафе за голяма чаена чаша. Така хем не е силно, хем не е воднисто. Аз съм любител на турското кафе.

Междудругото, забравих да се похваля, че разреших проблема с банята. Когато всички казахте, че бебчетата много обичат, реших, че моят не може да не обича. Оказа се, че водата му е била топла, на по-хладна водата му е много приятно. Макар че си изяжда юмруците Simple Smile
Сега остава да решим и проблема със спането през деня. Заспива и като го оставя, се събужда. Не мога още да разбера от какво така...

# 157
Denito, аз се притеснявам да не вземе да отказва другите храни ако се захрани прекалено късно и упорито да си иска само кърма.  newsm78

# 158
Здраейте!  Hug
Ние сме добре за сега  Praynig
Чета ама нещо не ми се пише тези дни  Rolling Eyes Не помня кой беше казал, че пауза от 6 часа за малки бебенца била лоша.. ами аз тогава да кажа, че Ивана прави задължително всеки ден 9 часова пауза без хранене и въпреки това си качва и расте на см много добре  Mr. Green Вечер като я изкъпем в 8,30 до 9 правим гимнастика, яде и после чак в 6,30 сутринта яде - спейки  Mr. Green После спи до 9 и цял ден будува  Crazy Laughing Laughing
За акането - аз си мисля че няма нужда да си тъпчета мъничетата със лекарства.. най добре давайте нук вомика 6-ца или 9-ка сутрин и вечер по 3! Гаранция давам че още на 2-рия ден ще имате хубаво голямо аки  Laughing Laughing По добро лекарство от хомеопатията няма!
За крустите - еми на каката нищо не помогна!! И до ден днешен има като и отворя косата! Всичко съм пробвала, зехтини, олио, клорани, мустели, а-дерми... Ивана май ще има и тя, заради изледванията.. щото и лепят електродите по главата с една спецялна плазма и тя изсушава много кожата на главата.. гледам тук таме вече се появяват...Ама карай тва да ми е проблема  Praynig
Темературата - под мишницата е най вярна, каквото покаже това е  Peace Измерена където и да било другаде се вади 0,5  Peace
За захранването- моето мнение е късно! Ноо това не винаги зависи от това какво искаш самата ти  Wink Така че вече за нищо не се заричам! Живи и здрави каквото сабя покаже  Crazy Единствения минус на късното захранване, според това което съм виждала е, че децата много трудно възприемат чуждата храна.. На кумата малката я захраниха на 7 месеца и беше ад  Shocked И до ден днешен лъжицата и е най омразния уред в къщи  Laughing Ако може само от шише или цица ще яде... А е вече на 3 год  Whistling

Охххх така ми се ходи на мореееее  Whistling Whistling

# 159
Според мен всичко си е до дете, кое какво ще откаже ... моят син е захранен късно (след 6 навършени месеца) и до сега нямам проблеми с яденето му, не е злояд, нито пък яде много, яде всичко, е вече и предпочитания има, но като цяло яде всичко и хемоглобина си му е идеален.

аз се притеснявам да не вземе да отказва другите храни ако се захрани прекалено късно и упорито да си иска само кърма.  newsm78
Децата са любознателни (да не кажа любопитни Mr. Green) и в един момент, когато са готови за захранване сами започват да проявяват интерес към храната, която ядат другите Peace

Температурата аз я меря под мишницата и не вадя нищо, смятам, че това е реалната Т.

# 160
  • София
И трите ми деца спят вече около час заедно - не мога да повярвам! Чак и аз дремнах, ама ремонтиращи съседи ме събудиха преди малко Simple Smile

За захранването - аз захраних на 6 навършени месеца. Момичетата се радваха на лъжичката и храната много, чак с глас се смееха като ме видят с бурканчето. Сега ядат всичко, не са ми отказали храна (освен едно пюре с тиквичка и картоф на Хип, но сега мисля, че с него проблемът беше с консистенцията, а не с вкуса). След като първия месец давах готови пюрета, започнах да си ги правя сама на пара и пак всичко си хапваха. Аз репликата "това не го ям" не съм я чувала от тях.

Мдааа, едното се събуди, хайде до скоро  Hug

Аман от ремонти в този блок...

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 16:40 от esma

# 161
Майче, благодаря ти за отговора!   bouquet Ама вече само по хубави поводи да казваш "Аз бях със ..."  Naughty
Марчелка, Мартеа, благодаря и на вас за подкрепата!  Hug Хем се подготвях психически, че след мононуклеозата ще боледува повече, хем ми е много мъчно за детенце!

За захранването - каката я захраних на 4 навършени месеца, защото имаше и тя проблеми с акането. След една пауза от 9 дни започнах да давам сок и се нормализираха нещата. Сега с Борислав мисля да изчакам до 6-ия месец, ако всичко е наред. Не мисля, че късното захранване е свързано с отказването на храните, децата си имат вкус като нас. Ивка е захранена рано, а е доста капризна по отношение на яденето - ако зависеше от нея щеше да кара само на плодове, зеленчуци и месо. Жълтък така и не успях да и дам при захранването - а как ли не опитах, даже в млякото го разбивах - не и не. В същото време хемоглобина и беше 145 и приех, че организмът и няма нужда от него.  Peace И до ден днешен не обича яйца!

# 162

За акането - аз си мисля че няма нужда да си тъпчета мъничетата със лекарства.. най добре давайте нук вомика 6-ца или 9-ка сутрин и вечер по 3! Гаранция давам че още на 2-рия ден ще имате хубаво голямо аки  Laughing Laughing По добро лекарство от хомеопатията няма!
Мисля да пробвам това, но трябва ли нашата педи да знае?Нали е напълно безопастно?А след време стомахчето ще свикне ли само да се справя и докато се дава това?  Blush newsm78

# 163
За акането да споделя и аз: имахме проблем и нашата докки каза да му давам овесена вода. Давах и проблема ни се реши - ходеше си всеки ден,макар и по веднъж,но всеки ден. От миналата седмица почнах да му давам заради коликите Колийф - от тогава не сме пили овесена вода и пак си акаме редовно,дори имаше ден,когато ака два пъти.
P.S. Пропуснах да кажа,че се запекохме от Инфакол-а,който продължавам да давам.

# 164
Нукс вомика 9 CH 2 пъти по 3 гранулки разтворени във вода + Калкареа Карбоника 30 CH през ден по 5 гранулки пак разтворени във вода в продължение на 1-2 седмици, може и повече  Peace Няма нужда от разрешение от педиатър, това е хомеопатия може да не помогне, но със сигурност няма да навреди за разлика от другите боклуци  Peace
Дари не че искам да се намесвам на който и да е, но овесената вода е силен алеген  Rolling Eyes Да не направите друга беля?!

Общи условия

Активация на акаунт