Най-добре се плете на брега на Черно море

• 59 268
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
Додо, ако към поличката закрепиш горните чашки  и ще се получи туника

Марчелита, и аз чакам да видя резултата - пусни моля те и схема на модела,„че отдавна му се чудя дали е за мен...а ти с какви размери си, за да преценя разхода на преждата - и каква  е преждата де

мамочка - голям сладурко...и сладка малка джуджанска шапчица - на две куки ли е, може ли да обясниш как я плете - ама като за начинаещ в двете куки

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 17:30 от tuly

# 331
tuly и аз така я плетох на 2 куки,щот и аз съм начинаеща...
ама много много не помня..колко бримки правех..щото,то беше повече за гъзария,отколкото за носене...Simple Smile
Направих много бримки и малко по малко свивах,получава се триъгълник долу-горе...и отзад има шев...а в началото ластик...2 лицеви,2 опаки...няколок реда...
ох,аз изобщо не умея да обяснявам,ама е супер лесна..

# 332
  • Варна
Може ли схема на монтива на поличката, Додо?

тули,не знам БГ-номерата,че не нося такива дрехи-1,54м и 70кг съм,с голям бюст....а самата туника ми отиде 400г акрилна прежда Ира на Александър........и стана блузка.За туника ще ми трябват още 200г,ама така ще я оставя.В подписа ми има снимки,да прецениш....

Обаче паказването ще почака,че преди малко ми се развали зарядното за лаптопа и сега пиша на падаща батерия и докато омая мъжа да ми купи ново,ще покажа......

# 333
Привет на всички плетачки   bouquet
Моля за малко помощ - как се плете това http://lh4.ggpht.com/_Wj5dD6gb68A/RlWtw6H7j9I/AAAAAAAAKto/jtMTdU … 576/modelo_10.jpg
(имам предвид тръбичките на шала )

# 334
  • София
Марчелитка, благодаря, ама хич не ми се разпечатва ясно картинката. А и не ми е много ясно по принцип....

# 335
Мамочка, много са нежни и шапката, и бебко Heart Eyes

Додо, сега съм си в София вече и може да се организираме, но ако е за тази неделя трябва да дойда с двамата и няма никаква да я изплета Mr. Green до другата неделя пък има доста време  Thinking През седмицата ми е по-лесно, ако няма причина да е в неделя срещата и, ако и за другите е удобно  newsm78
Чудна туника си сътворила   bouquet

# 336
Здравейте, момичета!   bouquet.
Големи красоти творите, мен малко ме помръзва, макар че много ми се плете, но нямам и на идея какво  Embarassed

Мацата, имам обяснение на тази туника от сп. "Стилни модели на една кука".

Мамочка, добре дошла!   bouquet Шапката и терличките са страхотни, особено ми допадна първия терлик.  Peace

fifila, не съм спец, но ми се струва че тея "тръбички" са ленти от  няколко бримки само лицеви (т.е. лицева страна - лицев бод, оп. страна - опаков бод_),т.е.  да се получи "гладка" плетка, не съм много добре запозната с термините на двете игли и нз дали го обясних правилно, като го изплетеш то само ще си се свие, така си мисля де....  newsm78 Дали има снимка в по-близък план?

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 16:45 от pepito21

# 337
ооо,Марчелитке, къде къде си по-слаба от мен - аз съм 1,70 см, ама с 20 кг връз твоите....и ти ме уби с това,че не носиш бг дрехи, стана ми интересно какво носиш

а за туниката, която обсъждаме - защо ми се струва,че цвечето не е "чисто" цветче, а е някак си по-релефно newsm78

# 338
 pepito21 очарована съм! Страхотна кравка се е получила! Сега можеш да си направиш и друга с цветовете наобратно.

# 339
pepito21 очарована съм! Страхотна кравка се е получила! Сега можеш да си направиш и друга с цветовете наобратно.
Peace и аз  Crazy страшно много ми хареса как стана, макар че в началото бях доста скептична. Не знам защо си мислех, че няма да ми се получи.  Blush
Сега плета едно котенце, по схема на Дидка.  Flutter

# 340
видя ли,че успя....браво
а къде беше обяснена кравката,че имам едни прежди - остатъци за изразходване

# 341
tuly, заповядай! Много бързо я изплетох, само шиенето ме затрудни малко, но иначе е супер лесна. Simple Smile

Да имате други такива лесни и бързи предложения за играчки?  Crazy

# 342
  • София
Привет!
Много ме зареди чевъртъчната плетаческа среща - и компанията беше чудесна - не усетих изобщо как мина бързо-бързо времето!Благодаря на Памира за покаЖуването на "рачий шаг" и съвета за чантата ми от "Нов Лен".Понеже вече лятото го пиши бегало - остава за догодина, наред с други летни проекти.
Пуфан Миси`за онуЙ кръгово цвеке - веднага си го изплетох щом се прибрах.Купих си куки и ще се пробвам на една кука Crazy
Новия Вог и на мен ми допадна.
Амели ул. Монтевидео е в Овча Купел.
pepito21Вярно е много сладка кравката - "цункана" както се казва Joy
fifila Аз пък си мисля, че тръба може и да стане по -следния начин...Плетеш няколко бримки лицево на чорапена игла/двувърха/ и като стигнеш края на реда, не обръщаш плетивото, както се прави обикновено, а отново плетеш лицево като дръпнеш конеца, пак към първата бримка и плетеш лицево.Така съм плела шнур с 4 бримки.Дано разбираемо обясних.

# 343
Поздравления за всички сръчки!
При мен напоследък нищо не спори, че ме мъчи една тинейджърска история, но пък днес мернах нещо красиво и ще го препоръчам на всички майсторици на едната кука! - http://www.liveinternet.ru/users/3513209/post132624832/

# 344
но пък днес мернах нещо красиво и ще го препоръчам на всички майсторици на едната кука! - http://www.liveinternet.ru/users/3513209/post132624832/
"Запись закрыта для неавторизованных."  newsm78  Sad

Много ми се иска да си изплета кученце, но не мога да намеря описание на нещо такова:

Ако някоя от вас е срещала, нека да го метне насам.  Blush

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 20:19 от pepito21

Общи условия

Активация на акаунт