Най-добре се плете на брега на Черно море

• 59 203
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
глупостите на гугъла..

всъщност не утерпела се превежда не се сдържах ...има общо с въздържанието да!
и онова там от осинката ако е не утерпела и отпарила се превежда,не се сдържах и го минах ластика с парна ютия!

# 571
  • Казанлък
глупостите на гугъла..

всъщност не утерпела се превежда не се сдържах ...има общо с въздържанието да!
и онова там от осинката ако е не утерпела и отпарила се превежда,не се сдържах и го минах ластика с парна ютия!
Май така е най правилно, не се сдържала и изгладила newsm78

# 572
  • София
Правилно! Има не, отпред, на което аз не съм отдала значение  Laughing Цялото изречение е: Это как раз видно, где я не утерпела и отпарила.

Благодаря момичета, ще се пробвам леко с ютията пък да видим.

# 573
едно зимно предложенийце:

Амели, доста показателна снимка- германката я пуска:

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 23:49 от пРостО кИриЛизАциЯ

# 574
  • в сбъднатите мечти
Аз все още, само ви следя. Не ми стига времето и да заплета. Надявам се, каката като тръгне на градина и аз да се похваля с нещо като вас.
Случайно попаднах на обява за конкурс за плетачки: http://www.coatsbulgaria.bg/Knitting/News/Contest+Handknitting+II.htm
Успех на желаещите да участват!

# 575
  • там където има винаги вятър
Здравейте момичета, ето го потника на 1 кука: www.prikachi.com/images.php?images/414/2465414P.jpg, www.prikachi.com/images.php?images/407/2465407i.jpg
Не стана така както беше замислен първоначално, тъй като на дъщеря ми й се видя късичък, това което трябваше да пада отпред го използвахме за височина - така е като няма на кого да меря... Rolling Eyes Сега съм така и с жилетката  newsm78
Но е хубав, нали  Embarassed Embarassed Embarassed То и гарджето на мама е убаво  Joy
Успешен ден на всички   bouquet Следя ви най-редовно  Hug

# 576
  • Варна
mama iasi,наистина много хубав е станал потника.
А гарджетата да са ни живи и здрави са ни най-хубавите  Grinning
Може и да си писала по-рано , но с каква прежда е плетен , много добре изглежда.

# 577
Мама  Яси,потника е станал много хубав,а и как и седи,нямам думи...браво,и хич не му търси кусури,супер е...и цвета е един път! Hug

# 578
Момичета, имате ли идея как става този шал? Схемичка дали мога да му намеря?
Прилича на много лесен с наметки и изпускане, но се чудя как става разминаването...

като гледам снимката не се кръстосват е една дупка  newsm78

вижда се края на шала, то ест плетката е обърната надолу с главата
плете се на две куки - иди ми, дойди ми
през три реда (например) се правят дълги бримки - начините са два: разтягат се с линийка/дебела кука/молив/пръчка или се насуква конеца върху иглата определен брой пъти при всяка бримка като се брои, за да са равни бримките
при следващия ред се оставят две бримки и се изплитат следващите, после се връщаме за първите, както при осморките и спазваме посоката

eat. sleep. knit...

Тук е описан:

http://drythymebg.blogspot.com/2009/02/blog-post_23.html

# 579
mama iasi Сууупер!! Много е красив потника!  Simple Smile

Имам 1 въпрос...плета 1 яке,но не по описание, защото нито преждата ми е същата нито куките,досега съм плела елек,знам как става там долу горе  яката, дупките за ръкавите и т.н.
Обаче понеже незнам колко бримки трябва да направя за ръкава, знам,че има начин да се наберът бримките директно от елечето,като се зашият раменцата, а страничните още не съм ги зашила, там където би трябвало да бъдат ръкавите...но незнам как става..с 1 кука ли? или как? и аз като плета на 2 куки, последната бримка я плета винаги опакова, а първата смъквам така,че да се получат такива като големи бримки от страни на ръбчетата, и тези големи бримки обхващат 2 реда,нали така...та значи с 1 кука от 1 такава ръбова бримка 2 ли да набирам??
Ох,много ще се радвам,ако някой го прочете докрай и ме разбере какво съм искала да кажа...и ми подскаже.

# 580

Имам 1 въпрос...плета 1 яке,но не по описание, защото нито преждата ми е същата нито куките,досега съм плела елек,знам как става там долу горе  яката, дупките за ръкавите и т.н.
Обаче понеже незнам колко бримки трябва да направя за ръкава, знам,че има начин да се наберът бримките директно от елечето,като се зашият раменцата, а страничните още не съм ги зашила, там където би трябвало да бъдат ръкавите...но незнам как става..с 1 кука ли? или как? и аз като плета на 2 куки, последната бримка я плета винаги опакова, а първата смъквам така,че да се получат такива като големи бримки от страни на ръбчетата, и тези големи бримки обхващат 2 реда,нали така...та значи с 1 кука от 1 такава ръбова бримка 2 ли да набирам??
Ох,много ще се радвам,ако някой го прочете докрай и ме разбере какво съм искала да кажа...и ми подскаже.

От четири реда се вадят три бримки.
И аз така правя, за да не шия и да се получи по-тънък ръб. Останаха ми само ръкавите на норвежкия пуловер за големия мъж.

Joy           

eat. sleep. knit...

# 581
мама иаси,каква е преждата

# 582
Останаха ми само ръкавите на норвежкия пуловер за големия мъж.

eat. sleep. knit...

Нещо се мазниш, чувствам. Обаче е трепач Снежкото. Hug  Довършвай го, че му дойде времето без време.

Ясито, знаеш ми мнението за щерковите потничета ... Перфектни са!

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 14:18 от big pufana

# 583
  • там където има винаги вятър
мама иаси,каква е преждата
Преждата е Хоби на Клео, 80% вискоза и 20% ламе, бодлива и миризлиза  Whistling преди пране, но след това мекичка  Peace
За двата потника от 300 гр ми остана малко, като че ли този с 1 кука "глътна" повече прежда  newsm78
Благодаря ви  Hug
П.П. Преди малко ми се наложи да кача снимките на двата потника един до друг в друг форум и установих, че  реалния цвят е всъщност снимката на този, плетен на две куки,  този с едната е правена вечер и затова цвета е  по-бледичък ....

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 14:32 от mama iasi

# 584
  • Варна
Момичета, имате ли идея как става този шал? Схемичка дали мога да му намеря?
Прилича на много лесен с наметки и изпускане, но се чудя как става разминаването...

като гледам снимката не се кръстосват е една дупка  newsm78

вижда се края на шала, то ест плетката е обърната надолу с главата
плете се на две куки - иди ми, дойди ми
през три реда (например) се правят дълги бримки - начините са два: разтягат се с линийка/дебела кука/молив/пръчка или се насуква конеца върху иглата определен брой пъти при всяка бримка като се брои, за да са равни бримките
при следващия ред се оставят две бримки и се изплитат следващите, после се връщаме за първите, както при осморките и спазваме посоката

eat. sleep. knit...

Тук е описан:

http://drythymebg.blogspot.com/2009/02/blog-post_23.html

и тук го има даже на филмче:
http://www.hgtv.com/crafting/crossover-scarf/index.html

Общи условия

Активация на акаунт