Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 223
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Честито на всички, които са взели книжка! Simple Smile

Мен ме скъсаха веднъж, преди повече от месец.  Tired В школата ми казаха, че щом съм скъсана трябва задължително да взема още 4 учебни часа кормуване (т.е 80 лв). След като ги взема, мога да си подам молба за ново явяване на изпит (плюс 50 лв).
И да добавя още нещо, което ми казаха в школата - практическия изпит пред ДАИ трябва да се вземе в рамките на една година, след датата, на която са взети листовките пред ДАИ, иначе трябва да се явяваш пак на всички изпити (вътрешни и външни) и естествено пак си плащаш.  Money Crossing Arms

# 136
  • София
Dilirium , задължение на инструктора е да ти се обади и да подаде заявката ти за явяване на изпит!Не стига ,че им плащаме луди пари на тия измамници,а и всичко да си правим ние!!!Нали си плащаш такса 50лв на всяко явяване.Знаете ли извън София е 22лв!!! #2gunfire

# 137
  • София
новото явяване било 50 лв-да, ама в нашата школа е 60! Допълнителните часове са по 24лв, т.е сега трябва да им дам още 4*24+60=156 лева. Като ви прочетох сега мненията, че действително е задължение на инструктура да ти подаде заявлението, направо още повече ме хвана яда на моята школа. Казвайте какво се прави, за да  се явя в друга школа  Close Взела съм теория, скъсана съм един път. Трябва ли да ходя до моята школа и нещо да взимам от там?

# 138
Да трябва да вземеш документ за завършен курс, а може и още нещо да трябва. Питай на място (или най-добре предварително по телефона). И аз още не съм свършила тая работа, но така ми каза инструктора.

# 139
  • София
Мами , честито! Леко и безаврийно шофиране ти желая!  Hug

Аз не съм забелязала тенденциозно поведени от страна на изпитващите.. Thinking

Относно подаването на ново заявление. Така е - инструтура го подава, струва 50 лева, но Вие го попълвате и подписвате! Как очаквате , той да ви попълва данните от личната карта , ЕГН.. и да ви подпише?!?  Thinking
Най-добрият вариант, веднага след като някой е скъсан , да подаде молбата..докато чака (около месец) да дойде датата ,взима часовете..малко е против правилата, но това е най-бързия начин. А така , може да си направи графика , да кара непосредствено преди изпита за да  е най-прясно. Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 12:16 от Courage

# 140
Мисля си, че има някакво недоразумение относно записването за изпит. Точно както го е написала Courage е - лично се попълва молба за допускане до изпит (готова бланка, която дават в школата), лични данни и подпис, след което от школата подават молбата в ДАИ. Инструкторът само трябва да се яви на изпита, друго от него в случая не се иска, освен ако нямате някакви лични уговорки.  Peace

# 141
  • Варна
Не съм попълвала и подписвала молба за второто ми явяване пред ДАИ. По закон трябват 4 допълнителни часа, така е. Аз обаче не съм плащала... първия ми изпит беше в петък, втория на следващия четвъртък. Бях чела тук и си мислех, че ще мине много време но във вторника в 11 часа ми звънна инструктора и каза - излизай да покараш. Карах си един час, бях в супер тъпо настроение заради късането. На другия ден, сряда пак карах час и на слизане от колата ми каза - утре сутринта в 8,30 еди къде си, на изпит! Аз бях  Shocked. Взех го слава Богу, след изпита питах инструктора какво му дължа и той каза 50лв за изпита. Така и не поиска за 2та часа допълнителни да му плащам. Не само а мен обаче... при едно момченце нещата се развиха по същия начин.
Кормуването трябваше да е 31 часа, карала съм сигурно 40 пъти, без да доплащам нищо, имаше дни в които съм карала и по час и половина и по два... Въобще доволна съм. Не го познавах и не съм имала лични уговорки. Веднъж го питах колко още кормуване ми остава, че им загубих бройката. Той ми каза - Ще караш докато се научиш да караш, гледай си пътя, недей да ми четеш календари! Sunglasses

п.п. утре ще си взема книжката. Сега съм на тема избор на колица. Вие има ли какво да карате после или ще купувате? Аз съм в чуденка но все пак я докарах до 2-3 модела ...

# 142
Явно всяка школа/инструктор процедира по свой начин. Там където съм се записала всичко е под дата и час. Миналата седмица подадох молба за изпит, сега чакам да ми се обадят за датата, обикновено го правят седмица по-рано. Peace
А ако може инструктора ми да ме вмъкне преди това поне за час ще е добре, че при него всичко е пълно поне 10 дни напред.  Tired

# 143
  • София
Flash, явно в различните градове и школи  е различно.. Thinking
В София  е супер натоварено,  все има някой изпитващ болен или отпуска..Тук за нова дата се чака близо месец.. ooooh! Зависи колко бързо се сформира група и има свободна дата. До колкото знам на територията на столицата има 25/6 изпитващи и доста кандидати . В една група бяхме по 12-13 човека, от различни школи. Tired

Моят инструктор изпраща SMS-и, да го имаш черно на бяло.. Mr. Green

Бях много притеснена , как ще карам в това гадно време - сняг, поледица, непочистени улиЧки.. Shocked . Слава богу не беше толкова страшно. Даже в малките улички, колите бяха направили коловози, в които си бръмчах, на идеално странично разстояние врата и половина.. Mr. Green Говоря за центъра, около НДК, бул. България..пр.

Аз от моя инструктор съм суупер доволна. Малко ми повика.. Mr. Green , но смея да твърдя ,че ме научи да карам. Peace И да мисля за действията си и последствията от всяка маневра. Изпипва си детайлите..Абе супер е!  Heart Eyes Не като някои мърди, които само возиш насам натам из града.  Whistling

П.П. Извинявайте за правописните грешки..много бързах , не проверих .. Blush

# 144
Цитат
Аз не съм забелязала тенденциозно поведени от страна на изпитващите.. 
Ами радвай се. Аз също съм доволна от 1вия ми изпитващ.
Цитат
Как очаквате , той да ви попълва данните от личната карта , ЕГН.. и да ви подпише?!?
Ами ей така - това е порочна практика в България от много време - фирмата притежава копие от лични документи, диплома и какво ли още не където ми пише ЕГН-то, да не говорим, че ЕГН-то се иска за щяло и нещяло, например за карта за градския транспорт, контролите в рейсовете (по закон само чрез полицай се пише акта)  и какво ли още не!
Относно молбата явно наистина навсякъде е различно и всяка школа си има изисквания Simple Smile

# 145
  • Варна
Тук също много се чака, аз просто имах късмет с втората дата.
Варна не е малък град а изпитващите са 3-4 броя, инструктори има 200! Абе мина и това. Колкото да взема книжка се научих да карам, сега остава да видя дали ще се справя с ежедневното шофиране което планирам.Simple Smile

# 146
  • София
Варна , не е малък град така е. Simple Smile И тази бройка ми се вижда много малка - 3/4?!?
(Варна и Велико Търново са любимите ми градове в БГ , ако мога да избирам къде да живея в един от двата ще е ..София се пренасели и презасторои страшно много, не прилича вече много на града от детството ми..сори за офф-а)

За колата, за сега не планираме покупка на нова кола, ще карам "семейната"..Пред нашият блок и без това едвам се намира място за паркиране, наоколо няма подходящи паркинги..
Покупка , малко по нататък и то по-голяма, семейството се разрасна и сегашното возило се пръска по шевовете, като тръгнем към морето..не ми се мисли как се товари. Simple Smile
Ти на кои си се спряла?  Simple Smile

kilimiotlista , за данните си права, имат ги..просто ми се виждаше нередно друг да ме подписва.. Thinking
Иначе има резон в това, подаващият подписва, попълва за да не губи време, ако трябва да чака всеки от групата да се появи и оформи документацията, ще мине поне 1 седмица.Печели се време .

# 147
  • Варна
Заповядай във Варна!  bouquet И тук не е каквото беше преди 25 години когато аз дойдох, но пак си е... Варна. Simple Smile
При нас положението е обратно, трябва ни 'градска' кола т.е. за мен. Мисля си за Тойота ярис/май такава ще е ако намерим свястна/, Ситроен С3 или Мерцедес клас А/това тези дни го измислих/. Много сложно това с колите, всеки ми говори различни работи, ужас. Хем искам да не е много стара, хем да не е и много скъпа:-)) Всяка вечер мисля къде ще паркирам пред нас. Мъжа ми си плаща наем за гараж в съседна кооперация но за тази няма да има. Пред офиса има място и не е проблем ама пред нас си е ужас. Успокоявам се, че се прибирам сравнително рано и ще си намирам място:-)))

а за изпитващите - инструктора ми го каза това.

# 148
  • София
При началото на курса дадох копие от диплома за завършено образование.Там има всички необходими данни за подаване на документите за изпит.При различните фирми практиката е различна-едни подават сами документите ,а други карат курсистите сами да си ги попълват.
За смяна на инструктор след взети листовки:
1)Необходимо е да ти издаде 2 удостоверения
-удостоверение за допускане до теоретичен изпит-с нанесени данни,подпис и печат на фирмата
-удостоверение за допускане до практически изпит-с нанесени данни,подпис и печат на фирмата
В процес на търсене съм на свестен инструктор. Wink

# 149
  • София
Flash* , благодаря за поканата!  Hug 2 години под ред ходя до там, тази незнам..С 2-те деца Крапец ми се видя страшно далече.. ooooh!

Аз гласувам за Яриса   Mr. Green .

Стефа, какво разбираш под свестен инструктур?!?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт