Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 242
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, здравейте. Дано приемате нови попълнения. Малко ме е яд, че ви открих чак сега, до днес сама си се притеснявах и няма сродна душа да споделя.

И аз така, т.к. в този раздел не влизам почти...
Минах вътрешен в понеделник, чакам дата за външния вече.
Листовките си ги взех без проблем септември още, но ми се наложи да сменям инструктора.  Confused
Доволна съм от втория, но на практика изгубих 11ч с предния и сега осезателно усещам последиците от тази грешка. Взех вече 1 допълнителен час, планирам още 4-5... ако се наложи и повече. Справям се добре, но не съм сигурна в уменията си. Мислех да се отказвам след предишния инструктор, бях решила, че шофирането не е за мен  Confused  Е, ще стане, но.. ми коства доста нерви, карам курса от 15.08 т.г. Иска ми се да свършва вече  Close  Tired

Впрочем, има ли нещо вярно в това, че таксата за външния изпит е паднала на 20лв. Тя се определя от КАТ, нали, не индивидуално от фирмите? За Варна питам, ако има значение.

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 20:41 от sun-kissed

# 586
Мисля, че навсякъде таксата е 50лв. Моя изпит е утре. Стискайте палци 

# 587
Мисля, че навсякъде таксата е 50лв. Моя изпит е утре. Стискайте палци 

Стискаме  Peace  Praynig
На мен за външния ми взеха 60лв.

# 588
Здравейте, изпита мина и го взех успешно Simple Smile
Искам да попитам само, от школата трябва да ми дадат удостоверения за завършен успешен курс, нали? Днес ми дадоха едни за допускане до изпит. Някой може ли да ми разясни точно какво трябва да ми дадат.

# 589
Здравейте!Бихте ли ми казали как вървят цените на шофьорските курсове в Пловдив?Изпитите колко време след теорията и практиката са?А някой има ли отзиви за тази автошкола: http://www.raykov.net/ С удоволствие приемам и предложения! Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 00:37 от ВВ

# 590
Здравейте. Не съм писала досега в темата, но я изчетох цялата, защото и аз имах проблемите на Лорейн.
Взех си изпита скоро и днес ходих да подавам документите си в КАТ. Медицинското ми беше от месец юли и беше върху стария модел бланки. От КАТ ме върнаха, защото има утвърден нов образец, който е задължителен за всички медицински, издадени след 23 май т.г.
Та да го знаете и ако някой има такова медицинско, преди да ходи в КАТ, по-добре да си купи от новите бланки и да ходи в поликлиниката да му го пренесат, за да не се разкарва два пъти.

# 591
Здравейте. Не съм писала досега в темата, но я изчетох цялата, защото и аз имах проблемите на Лорейн.
Взех си изпита скоро и днес ходих да подавам документите си в КАТ. Медицинското ми беше от месец юли и беше върху стария модел бланки. От КАТ ме върнаха, защото има утвърден нов образец, който е задължителен за всички медицински, издадени след 23 май т.г.
Та да го знаете и ако някой има такова медицинско, преди да ходи в КАТ, по-добре да си купи от новите бланки и да ходи в поликлиниката да му го пренесат, за да не се разкарва два пъти.

Аз проблемите още си ги имам същите, защото отказвам да платя под масата. Ти по нормалния начин ли го взе прословутия изпит?

# 592
Аз проблемите още си ги имам същите, защото отказвам да платя под масата. Ти по нормалния начин ли го взе прословутия изпит?
Лорейн, честно да ти кажа не съм сигурна колко нормален е бил начина, въпреки че категорично отказах да дам и не дадох пари за рушвет. След като си смених школата, на второто място, инструкторът беше много свестен, взех си повечко допълнителни часове - около 15, карахме на най-гадните места в София... та понаучих се добре. Той, инструкторът, от самото начало ме предупреди, че той може да ме подготви много добре за шофирането, но това не значи, че ще мина на изпита.
Бях се приготвила да воювам до дупка, имах план, след като се подготвя максимално добре, да почна да вдигам шум до небесата. Затова останах и изненадана от това, че на последното ми явяване на изпита даяджията, въпреки че не ми спести нищо от тежестта на маршрута, всъщност се държа коректно.  На практика, нали, точно така трябва да бъде... но аз си останах със съмненията, че се е получило случайно... Преди това си бях намислила (след като се науча да карам много добре) да ходя пред ДАИ и да вися там с табелка "Спрете търговията с шофьорски книжки!", докато не ми осигурят честен изпит... И други подобни.
Ако бих могла да ти окажа някаква морална подкрепа... Не им се давай!

# 593
Лорейн, честно да ти кажа не съм сигурна колко нормален е бил начина, въпреки че категорично отказах да дам и не дадох пари за рушвет. След като си смених школата, на второто място, инструкторът беше много свестен, взех си повечко допълнителни часове - около 15, карахме на най-гадните места в София... та понаучих се добре. Той, инструкторът, от самото начало ме предупреди, че той може да ме подготви много добре за шофирането, но това не значи, че ще мина на изпита.
Бях се приготвила да воювам до дупка, имах план, след като се подготвя максимално добре, да почна да вдигам шум до небесата. Затова останах и изненадана от това, че на последното ми явяване на изпита даяджията, въпреки че не ми спести нищо от тежестта на маршрута, всъщност се държа коректно.  На практика, нали, точно така трябва да бъде... но аз си останах със съмненията, че се е получило случайно... Преди това си бях намислила (след като се науча да карам много добре) да ходя пред ДАИ и да вися там с табелка "Спрете търговията с шофьорски книжки!", докато не ми осигурят честен изпит... И други подобни.
Ако бих могла да ти окажа някаква морална подкрепа... Не им се давай!

Аз в момента съм дори на фаза сигнал в полицията, "Господари на ефира"... След като със сигнал за корупция в ИА "Автомобилна администрация" нищо не стана, след като със сигнал в НАП, за неиздаване на касови бележки, нищо не стана ...
Ако предприема тези действия обаче, ми е ясно, че книжка никога няма да взема ...

# 594
Аз в момента съм дори на фаза сигнал в полицията, "Господари на ефира"... След като със сигнал за корупция в ИА "Автомобилна администрация" нищо не стана, след като със сигнал в НАП, за неиздаване на касови бележки, нищо не стана ...
Ако предприема тези действия обаче, ми е ясно, че книжка никога няма да взема ...

Аз обмислях да искам официална среща с шефа на агенцията и да търся начин за честно изпитване... Все пак има ясни критерии и те не са неизпълними, както ни се внушава постоянно по време на курса и което според мен е част от театрото - с цел да могат да ти поискат накрая.
Но исках най-напред да доведа нещата до такова положение, че за себе си да съм сигурна, че мога да карам добре (независимо от нивото на другите), както и да съм в състояние да докажа това при необходимост.
Защото ако преди това тръгнеш "насрещно", рискуваш това, че ти всъщност няма как да накараш насила инструкторите да те учат. Те си имат куп свои начини хем да ти взимат паричките, хем да не те учат и дори да ти пречат. А ако не си се научил, няма как да докажеш, че те късат несправедливо. Става омагьосан кръг.

# 595
Разбрах, че таксата от януари за практически пред ДАИ се повишава от 50 на 67 лв. Вие знаете ли нещо по въпроса?

# 596
  • София
Разбрах, че таксата от януари за практически пред ДАИ се повишава от 50 на 67 лв. Вие знаете ли нещо по въпроса?

Аз разбрах, че вече са вдигнали таксата с 10 лв.

# 597
Аз се сдобих с медицинско, картонче от БЧК и двата протокола, че съм завършила курса по теория и практика, това нали ми е достатъчно, за да ходя в КАТ да подам документи за книжка?

# 598
Цитат на: utopia link=topic=516836д
.msg20628247#msg20628247 date=1324807225
Аз се сдобих с медицинско, картонче от БЧК и двата протокола, че съм завършила курса по теория и практика, това нали ми е достатъчно, за да ходя в КАТ да подам документи за книжка?
Диплома+копие и си плати предварително

# 599
Ох, диплома, да, вярно. Ами аз съм отпуска и ще пробвам утре рано сутринта, дано успея без да чакам много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт