Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 197
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Coolmummy, съжалявам за неуспеха ти! Но здраве да е - от втория път дано стане!
А би ли споделила защо те скъсаха? Това на листовките или на кормуването? В смисъл кои са примерно грешките, които са приемливи и тези, заради които късат.... За листовките разбрах, че от 97 максимални точки трябва да събереш поне 87, за да минеш.

# 676
На кормуване. Имаше спрял куриерски бус наникъде /явно да остави пратка/, който ме притесни /не беше на аварийни и се почудих дали да спра зад него, изчаквайки го да тръгне или да го заобиколя/, та заобикаляйки го давам сигнал, че се прибирам в най-дясната /от три ленти на еднопосочна улица/. В този момент изпитващият ми каза наляво, а пресечката на 3 метра по права линия от муцуната на колата и се шашнах допълнително, че ми казва в последния момент- как да се изтегля от крайна дясна в крайна лява /ляв завой на еднопосочно се прави от крайна лява лента/. Давам ляв мигач, гледам дали няма коли отляво на мен в някоя от другите две ленти, изнасям се рязко и... улицата била забранена. Подведе ме тотално, което беше неочаквано за мен, защото инструктора изрично беше казал, че не подвеждат и не провокират! После се оказа, че бил гладен и е решил да ходи да яде "човека".  #Cussing out Онемях! Знаех, че е корумпиран и арогантен, но това не го очаквах! Да, може да кажете да съм гледала, но ситуацията със заобикалянето, прибирането вдясно и бързото изтегляне наляво без да забърша някой междувременно, си е достатъчно шиб*на, за да не обърна внимание на знака /който беше зад знак за забранено паркиране- него видях, но другия не/. Маршрутът ми беше непознат, което също не е оправдание, но все пак си е друго човек да знае улиците и къде отива. Да вметна, че карам шоф. курс в съседен град, защото в моя не се провеждат.

# 677
EE много гадно това. Вярно е че в непознат град е доста трудно. Аз сигирно също бих се притеснила, като теб. Успех ледващия път.
Междувременно моя инструктор ме предупреди много да внимавам с пешеходците. Не им давам много много път. Често късали за това.

# 678
Никой ли не кара курсове в момента?
Сама ли съм Sad

# 679
Днес взех и изпита по кормуване  Grinning Grinning Grinning
Пожелавам успех на всички Hug Hug Hug

# 680
Браво и честито  Hug
леко и безаварийно карене

# 681
julieta23 , честито! Лека и безаварийно каране, спокойни други участници и безконфликтни ситуации! Браво!

# 682
Благодаря ви  Simple Smile,пожелавам късмет на всички който им предстой явяване на изпити.Дано ги вземите още с първичя път Hug

# 683
  • Кърджали

Coolmummy, гадна ситуация се е получило, вярно в непознат град е много гадно за начиещ шофьор. Но нищо, поемаш дъх, изчакваш да ти мине яда и отново. Няма да се отказваш, ще се получи. Знам, че е лесно да се каже, но трудно да се изпълни и все пак - спокойствието е най - важно.
 sky*, вярно че за пешеходци често късат. Другото на което държаха изпитващите, когато аз се явявах беше да се движиш с темпото, с коетот се движат и другите. Демек на прав път, където принципно другите участници в движението се движат по - бързо, а ти караш по - бавно също го отчитат за грешка, вярно за това едва ли ще те скъсат, но като се натрупат малки грешки...
julieta23, честито. Леко и безпроблемно от тук нататък.
Аз все още чакам да ми излезне книжката, след две седмици... Имам чувството, че дотогава ще забравя да карам. Въпреки че често пътуваме извън града, и то по спокоен път, мъжа ми не ми дава дори да се доближа до волана - да не става сакатлък точно накрая.То всъщност на нашата кола волана не съм и го пипала от преди да започна курсовете. Преди да почна курсовете ми беше давал да карам няколко пъти, че имах много голям страх /от преживяна в детството катастрофа/ и искаше дда видя, че не е толкова страшно. Но след това спря да ми дава с идеята да не се омотавам с две различни коли - нашата и на инструктора и така. Всъщност, миналата вечер валеше силно, та ми се обади да отида да го взема, но той беше съвсем наблизо  и по никое време през нощта, та събрах кураж и отидох.

# 684

Всъщност, миналата вечер валеше силно, та ми се обади да отида да го взема, но той беше съвсем наблизо  и по никое време през нощта, та събрах кураж и отидох.

Ехеее, браво!

# 685
Аз съм някъде в средата на кормуването, имам доста време докато дойде изпита (май Grinning) Главното, което ме притеснява, че докато кормувам съм много спокойна и някакси не ми е на сериозно всичко ...
Все едно си шофирам за удоволствие, много странно! Моят инструктор е много готин, обяснява ми всичко..... така ми се иска вече да имах книжка, много ми харесва да шофирам Simple SmileSimple Smile

# 686
Coolmummy, благодаря много, че сподели така подробно! Наистина кофти история това с подвеждането. Не е много коректно. Аз силно се надявам на моя изпит да не подвеждат!  Praynig И много си права, че човек трябва да си знае маршрута от преди. В моя град има такива прикрити знаци и светофари, че ако не ги знаеш, 100% ще се издъниш.

Nevenka Gergova , аз също установих, че ми носи неописуемо удоволствие да шофирам. Не съм предполагала. В началото тръгнах с голям страх. Сега нямам  търпение да седна зад волана. Само се моля благополучно да взема книжка, за да мога да си шофирам легално на воля!!!  Mr. Green Аз също съм в средата на курса.

# 687
utro77,
напълно същото е и с мен, чакам с нетърпение следващия час! Иначе не съм разпитвала дали тук при нас така подвеждат, може би зависи от човека. Другият път ще поразпитам повече, ама някакси докато шофирам не ми се говори и не питам много странични неща, после чак се сещам хихихихи Simple Smile

# 688
Coolmummy, съжалявам за неуспеха ти! Но здраве да е - от втория път дано стане!
А би ли споделила защо те скъсаха? Това на листовките или на кормуването? В смисъл кои са примерно грешките, които са приемливи и тези, заради които късат.... За листовките разбрах, че от 97 максимални точки трябва да събереш поне 87, за да минеш.

Грешките при кормуването, заради които късат - неспиране на "стоп", минаване на червен светофар, отнемане на предимство. Ако се наложи изпитващият да се намеси - с волана или неговите педали, пак води до неиздържан изпит. Примерно да загасне колата един път е допустимо, тъй като се счита, че и на опитните шофьори се случва. И два пъти да загасне, ако караш добре и изпитващият не е злонамерен, няма да те скъсат. Това за София, миналата година по това време. Когато миналата година се явявах изпитът протичаше по следния начин - изпитващият дава насоки да се премине през 5 регулирани и 5 нерегулирани кръстовища. Ако не се справиш перфектно, но не направиш грешка, която да доведе до скъсване, дава още 3. Ако и след тях не е сигурен, дава още 3. И след тях ако още не е сигурен (все още не мога да си представя как така ще караш на границата хем да не минеш, хем да не те скъсат) дава да се паркира назад. Знам за случай на момиче от школата, в която аз карах курсовете, което е скъсано, защото е минавало през прекалено много дупки. Иначе е карала добре, даже и бързичко. Но изпитващият няколко пъти й е правил забележки да внимава с дупките и накрая я е скъсал с аргумента, че не кара достатъчно безопасно. Съветвам всички, които тепърва ще се записват на курсовете, да се поинтересуват за успеваемостта на школата. Докато карах курсовете съм виждала протоколи от проведен практически изпит пред ДАИ  (кормуването) с между 70 и 100% успех.

# 689
wild poppy, горе-долу и аз подобни сериозни грешки очаквах да са повод за скъсване, но май много си зависи и от нрава на самия изпитващ. Дано да имаме късмет!!!
Аз, да не казвам голяма дума, но изгасване на колата сякаш не ме притеснява. Поне не ми се е случвало през целия курс. Обикновено карам бързо и напълно съм в крак с трафика. Щото разбрах, че прекалено бавното каране е минус - пречиш на другите. Трябва повечко да следя знаците обаче. До сега карахме все по булеварди и основното беше спиране по светофари, минаване през кръстовища, леви завои, предимство... Но вчера хич не ми хареса часа - обикаляхме все по тесни улици, целите в дупки, на всеки ъгъл стоп. Та вчера осъзнах, че трябва повечко да гледам и другите знаци, които  указват посоката на движение, забранени улици и т.н. Вчера се учихме да паркираме странично. Засега се справям, пък да видим.  Thinking
Но вярвам, че ще се получат нещата!

Общи условия

Активация на акаунт