за детето от другата жена

• 37 982
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 210
А коя си ти, че да определяш дали съпругата трябва/не трябва да работи?
Ами ако има здравословни проблеми?
С това изречение-Съпругата е тази, която трудно би се справила сама, защото не работи.-написах ясно и точно, че не аз съм тази, която е финансово зависима от връзката.На следващи коментари по този въпрос няма да отговоря.

# 211
Елиема,
Съпругата може да не РАБОТИ, защото има проблеми със здравето. И какво, като е зависима, май и бащичкото е доста зависим, както гледам. Така че...
Аз продължавам ДА НЕ разбирам смисъла на темата ти. Един мъж - НЕмо - също.

# 212
Авторката иска един вид успокоение с тази тема - и не само тази - , но докато продължава да избира ролята на жертва в този живот нищо добро няма да излезе, според мен. Доколкото разбрах в първия си брак е била нещастна, във втората връзка, като гледам пак не цъфти. Просто има такива хора, които подсъзнателно винаги се поставят в партер, само дето в един момент на всички около тях им омръзва да ги съжаляват и да ги успокояват

мерси .. беше ми убягнало .. а и какво успокоение ... по скоро съжаление .. ама айде  Whistling

това също е вярно .. ама дето се вика покрай цветята кръжат и съответно кацат пчели ... покрай ******* кръжат мухи .. е какво да кацне  Thinking

# 213
Сега видях по- горния ти пост. Когато се издава за пръв път документ за самоличност, се попълват данни за всички роднини. Естествено, че таткото би трябвало да е наясно, за това попитах, сигурна ли си, че ще припознае детето, ако рискува така жена му да научи?

И как точно да направи избор, ако приемем, че не знае?

Писах снощи, че не съм сигурна, просто се надявам да си удържи на думата, защото той го пожела.Аз не съм го притискала.Дори не съм го поискала.Първоначалната уговорка беше да я запишем на името на баща ми.

На втория въпрос-да, така е, но пак мисля, че не е моя работа да й кажа.

Някой одеве изкоментира, че не съм казвала нищо за сина си.Да прочете предишните ми постове.

# 214
  • Варна
Не аз се сложих в тази категория Simple Smile.Аз съм предпочела да живея без мъж пред това да поддържам фалшиво семейство.

Аз пък ей туй на  не мога го разбра - защо фалшиво семейство? И тук, и в другите подобни теми като мантра се повтаря - предпочитам голямата, луда, тръпнеща любов пред нещастното/фалшиво/празно и т.н. семейство. Щастливите семейства са си достатъчно много, аз това виждам, в това вярвам. А съм на близо 40, 6 години обичах семеен мъж (но - Ха!, каква изненада - щастливо женен, обожаваше и жена си, и децата си), и за дете се е говорело, но избягах,въпреки голямата любов, по-късно, с поредната любов на живота си, се разведох заради забременяла любовница - дадох и БНД-то, ама той никак не беше сигурен, че иска да си тръгва, и пак се омъжих (и - оуууу!, той ме взе с дете, което обича). И майка и татко са разведене, че и баба и дядо, а аз все още вярвам в щастливите семейства, надявам се, че още дълги години второто ми семейство ще е такова, виждам щастливите бракове и връзки на ред приятели край мен.
Защо такъв песимизъм, момичета? Има много, много мъже, които ще ви дадт това, което заслужавате - любов, подкрепа, уважение.

# 215
И аз не мисля, че е твоя работа да и кажеш. Това е работа на съпруга и, на който обаче му е по-удобно да я лиши от избор. А ти просто си се поставила в ролята на съучастника - помагач, прости професионалния термин.
Дано си наистина щастлива, както пишеш. Но не ми се вярва. Иначе тези въпроси не биха те мъчили, не би поставяла темата по този начин. Според мен, изпитваш разочарование, че не ти си избора на таткото, и мъничко чувства за вина към жена му. Също и голяма доза самосъжаление. Дано греша. Искрена съм.

Ментова, моите уважения  Hug

# 216
Да, Ментова.Има много наистина щастливи семейства.Но има и много, които само отстрани изглеждат такива.Има много хора, които стоят нещастни в брака си, защото ги е страх да предприемат нещо-страх ги е дали ще се справят сами.Страх ги е дали няма да останат сами.Оправдават се с децата и т.н., варианти много.Има жени, които наистина обичат мъжа до себе си.Виждат, че мъжа не изпитва нищо, знаят, че нищо няма да се промени, но тормозят и себе си, и него, като не разкъсват порочния кръг, в който се намират.Понякога мъжът има нужда от жената до себе си само за да има кого да тормози и буквално да черпи енергия от него.И да има кой да го пере и глади.И жената търпи това.Наистина ли нямаш идея колко много са тези "бракове"?

# 217
Да, Ментова.Има много наистина щастливи семейства.Но има и много, които само отстрани изглеждат такива.Има много хора, които стоят нещастни в брака си, защото ги е страх да предприемат нещо-страх ги е дали ще се справят сами.Страх ги е дали няма да останат сами.Оправдават се с децата и т.н., варианти много.Има жени, които наистина обичат мъжа до себе си.Виждат, че мъжа не изпитва нищо, знаят, че нищо няма да се промени, но тормозят и себе си, и него, като не разкъсват порочния кръг, в който се намират.Понякога мъжът има нужда от жената до себе си само за да има кого да тормози и буквално да черпи енергия от него.И да има кой да го пере и глади.И жената търпи това.Наистина ли нямаш идея колко много са тези "бракове"?

А теб какво те навежда на мисълта, че бракът на твоя любовник е такъв? Ако той ти е споделял нещо, то ти няма как да можеш да прецениш, защото това ще е само неговата гледна точка. И в крайна сметка, ако е бил неудовлетворен от брака си, е можел да го прекрати все някога, това не са малко години.

# 218
Според мен, изпитваш разочарование, че не ти си избора на таткото, и мъничко чувства за вина към жена му. Също и голяма доза самосъжаление. Дано греша. Искрена съм.

Не мога да съжалявам, че не аз съм избора му, защото съм го срещнала по-късно от нея. Сега, в този момент той трябва да е истински глупак, за да предпочете мен, рискувайки да загуби много.Наистина никой не знае каква е истинската причина да продължава да е с нея.Както казах-може да я обича.А, повярвайте ми, причината, която ми изтъква той, е наистина разбираема Simple Smile.

# 219
Има много, много мъже, които ще ви дадт това, което заслужавате

Точно !!! Това което заслужавате  Peace

# 220

А теб какво те навежда на мисълта, че бракът на твоя любовник е такъв? Ако той ти е споделял нещо, то ти няма как да можеш да прецениш, защото това ще е само неговата гледна точка. И в крайна сметка, ако е бил неудовлетворен от брака си, е можел да го прекрати все някога, това не са малко години.

Защото за любовницата е символ-верую че семейството на любовника е нещастно. Тя винаги вярва че е жената на живота му а съпругата винаги е грешката.

# 221
Като прибавим и дежурната реплика: "Тя не ме разбира!", идилията става пълна.

# 222
  • София
Eliema, имотите като причина да не напусне жена си, в случай, че обича теб, не са разбираема причина.
Без да искаш сама си се набутала в цитираните от теб клишета за нещастен брак:

Има жени, които наистина обичат мъжа до себе си.Виждат, че мъжа не изпитва нищо, знаят, че нищо няма да се промени, но тормозят и себе си, и него, като не разкъсват порочния кръг, в който се намират.

Защото, честно, не мога да повярвам, че искрено и дълбоко в сърцето си вярваш, че той те обича.

# 223
  • Варна

Така е, но се вторачваш в тях, защото любимият ти те е потопил в блатото на едно такова семейство. Ако е такова, разбира се, защото другата страна не сме я чули, нали? Много е възможно, щом жената разбере да си вземе свое решение, но защо мъж ви се страхува да и каже? Имотите? Какво ще кажат другите? А детето? Родителството е безгранична любов, но и отговорност. Ще кажеш, че проявява отговорност към първото си дете. Глупости. Ако беше така, нямаше да му прави тайна сестричка, а щеше да понесе последствията, за да са наясно децата какво става. Ужасното е, че не лъже само жена си, а и 14-годишния си син и 9-месечната си щерка. А ти усложливо носиш товара на лъжата му. Не, не те обвинявам, яд ме е, че го правиш. Сещаш се за жените, които търпят с години мъже заради сигурност, пари, деца, а не го виждаш твоичкият, който прави точно това. Въпреки, че уж е обичащ мъж, въпреки, че е баща на две деца, въпреки, че явно е състоятелен. Той е п***а, без извинение!
Ще си позволя един съвет - много, ама много добре си прецени дали да припознава детето, не ме питаш, но ще ти кажа моето мнение на разведена жена, която се сблъсква отвреме-навреме с алогичните позиции на БНД - недей, детето може да страда.

# 224
  • София
Интересно, как човек прави всичко, за да се самозеблуждава, особено в любовните дела! Той е супер, грижовен, обичлив татко, само дето вместо да си стои вкъщи при детето и да му чете приказки, да играят заедно футбол или да човъркат нещо по колата, или да му обясни урока по география, той се търкаля в чуждия креват по цяла нощ, та и чак не му се тръгва на сутринта! Направо е татко за чудо и приказ! По същия начин постъпва и с второто си дете - вместо да е при него и да му сменя памперсите, да си играе с него, да го разхожда навън и да му показва света, той се прибира вкъщи, за да поддържа илюзията! А, да, също е верен партньор! Толкова много те обича, Елиема, че продължава да е с жена си, че и прави секс редовно с нея! Сигурно ти е казал, че тя е луда и той само заради детето й спестява новостите и че няма как да не спи с нея, защото...
Между другото, ако жена му тъне в блажено неведение за кръшкането му, то ти си съвсем наясно с всичко. Та, май накрая ти и той излизате лошите, защото поддържате и развивате тази връзка съвсем съзнателно. Първоначално си мислех, че бебето ти е станало погрешка, я скъсан презерватив, я пропуснато хапче, я просто малшанс, обаче се оказа, че е планирано, което си е чиста умисъл, така да се каже! Намерила си кога да се кахъриш за жена му! Просто те е страх за твоя задник!

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 12:24 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт